۲۰۱۶: سال خشم و هیاهو


۲۰۱۶: سال خشم و هیاهو +تصاویر11 دی – 95
2016
کریسمس سال گذشته که جهان برای پیدا کردن کورسویی از خوشی همه امیدهایش را باخت، همه دلخوشی‌اش به سال پیش رو بود؛ سالی که شاید صحنه ترور را به صورت زنده از تلویزیون نبیند، از صندوق‌های انتخابات اسامی خیرخواهان دربیاید و اتفاق مرگ بیش از این به خبری دستمالی شده تبدیل نشود... اما اکنون گویی که همه جهان زیر لب می‌گوید «زهی خیال باطل».
به گزارش ایسنا، سال ۲۰۱۵ اگر با مرگ پادشاه عربستان آغاز شد، ۲۰۱۶ از نخستین روزها نشان داد که «زمستان است و بی‌برگی»...

ژانویه
ژانویه
۲. اعدام شیخ نمرنمر، روحانی شیعه به دست رژیم آل سعود
وزارت کشور عربستان روز شنبه دوم ژانویه در حالی که تنش‌ها میان تهران و ریاض افزایش پیدا کرده بود، اعلام کرد که ۴۷ تن را به اتهام ارتکاب "جرایم تروریستی" اعدام کرده است. در میان اعدامی‌ها نام «شیخ نمر باقر النمر» روحانی برجسته شیعه نیز در حالی دیده می‌شد که علاوه بر منتقدان پادشاهی سعودی، برخی اعضای داعش و القاعده نیز در همان لیست قرار داشتند. در پی اعدام شیخ نمر، با تهاجم برخی به سفارت عربستان در تهران، تنش میان ایران و سایر کشورهای عربی که همگی تحت لوای عربستان سعودی قرار دارند، باز هم افزایش یافت.
۶. آزمایش «موفقیت‌آمیز» بمب هیدروژنی کره‌شمالی 

اولین بمب هیدروژنی این کشور به طور موفقیت آمیز در ساعت ۱۰ صبح (به وقت محلی) ۶ ژانویه ۲۰۱۶ براساس برنامه‌های استراتژیک حزب کارگر با موفقیت آزمایش شد. این خبر سراسر جهان را که نیمی از آن در عید سال نو می‌گذراند، در نگرانی و شوک فرو برد.
۸.  بازداشت ال چاپو، بزرگ‌ترین قاچاقچی مواد مخدر جهان
ال چاپو که در سال ۲۰۰۱ از زندان گریخته، در سال ۲۰۱۴ مجددا بازداشت و فرار کرده بود در نهایت در هشتم ژانویه بازداشت و به زندانی در مکزیک بازگردانده شد. 
۱۵. حملات «القاعده در کشورهای مغرب اسلامی» به مناطقی در بورکینافاسو
گروه "المرابطون" به رهبری "مختار بلمختار الجزایری" که با القاعده در کشورهای مغرب اسلامی بیعت کرده است طی حملات خود به دو هتل در  واگادوگو پایتخت بورکینافاسو پس از گروگانگیری گسترده با ۲۸ کشته و ۵۶ زخمی به حملات خود پایان داد.
۲۸. اعلام سازمان بهداشت جهانی مبنی بر شیوع بیماری زیکا
سازمان بهداشت جهانی به دنبال خارج از کنترل شدن شیوع بیماری  زیکا و تاثیر گذاشتن آن بر روی هزاران نوزاد در سراسر آمریکا، وضعیت فوق العاده جهانی اعلام کرد. آخرین باری که سازمان بهداشت جهانی وضعیت فوق العاده جهانی اعلام کرد بود به سال ۲۰۱۴ و شیوع بیماری "ابولا" باز می‌گردد که اکنون بیماری زیکا دراین رده بندی قرار گرفته است.
فوریه
۱.اولین پارلمان منتخب میانمار در ۵۰ سال گذشته در نایپیداو آغاز به کار کرد
پس از نیم قرن تلاش مردم میانمار برای دموکراسی، یکم فوریه با تشکیل اولین جلسه پارلمانی که با انتخاباتی آزادانه روی کار آمده بود در تاریخ این کشور و جهان ماندگار شد. 
۳. باراک اوباما، به عنوان اولین رئیس جمهور آمریکا از مسجدی در آمریکا بازدید کرد
اوباما در سفرهای خارجی خود از مساجد دیدن کرده است اما این اولین بار بود که وی از مسجد بالتیمور در داخل آمریکا دیدن و مردم را به صلح و آرامش دعوت کرد. او در این دیدار به مسلمانان این تضمین را داد که آن‌ها نیز بخشی از جمعیت این کشور هستند و در آن سهم دارند.
۴.  حمله هکری به بانک ذخیره فدرال آمریکا و ربودن ۸۱ میلیون دلار
هکرهای فوق حرفه‌ای ناشناس طی حمله‌ای به بانک ذخیره فدرال در نیویورک پیش از مسدود شدن حساب‌ها توانستند ۸۱ میلیون دلار را با استفاده از کدهای بانکی اندونزیایی بربایند. به فاصله یک هفته از این حمله هکرها برای حمله مشابه دیگری تلاش کردند که این بار ناکام مانند اما هم‌چنان شناخته نشدند.
۷. پرتاب موشک دوربرد کره‌شمالی
کره شمالی روز یکشنبه هفتم فوریه با نادیده گرفتن تمامی هشدارهای بین‌المللی یک موشک دوربرد آزمایش کرد. این موشک از ساحل غربی کره شمالی شلیک شد و آمریکا، ژاپن و کره جنوبی نیز شلیک این موشک را تایید کردند.
۱۲. دیدار تاریخی پاپ و اسقف کیریل در کوبا دیدار میان رهبران کاتولیک و ارتدوکس پس از حدود ۱۰۰۰ سال
پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک و بطریق (پاتریارک) کیریل، رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه پس از دیدار تاریخی در کوبا، خواستار وحدت این دو شاخه مسیحیت شدند و از جهان خواستند جلوی آزار و اذیت مسیحیان را در خاورمیانه بگیرند. حدود ۹۰۰ سال پس از آنکه شاخه‌های شرقی و غربی مسیحیت جدا شدند، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان با اسقف اعظم ارتدوکس‌های روسیه در ترمینال فرودگاهی در کوبا دیدار کردند.
۱۷. بمب‌گذاری شبه‌نظامیان کرد (شاهین‌های آزادی کردستان) در نزدیکی گروه نظامیان در آنکارا با ۲۸ کشته
انفجاری در ساعات شلوغ عصرگاهی چهارشنبه شب در مرکز آنکارا در منطقه‌ای نزدیک مقرهای نظامی و پارلمان ترکیه روی داد. در این انفجار اتوبوس های حامل پرسنل نظامی ترکیه که در ترافیک بودند هدف قرار گرفتند که ۲۸ تن آنها کشته و ۶۱ تن دگر خمی شدند.
۲۱. انفجارهایی در حمص و دمشق با ۱۴۰ کشته توسط داعش
در سیده زینب در حومه جنوبی دمشق چهار انفجار روی داد که حداقل ۸۳ قربانی برجای گذاشت. پیش  از آن نیز شهر حمص در غرب سوریه شاهد دو انفجار هم‌زمان بود که به گفته گروه‌های ناظر به کشته شدن ۵۷ نفر منجر شد. گروه داعش مسئولیت این انفجارها را به عهده گرفت. هر دو شهر دمشق و حمص قبلا هم هدف حملات داعش بوده‌اند.
مارس
۱.شکسته شدن رکورد طولانی‌ترین فیلی باستر جهان توسط اپوزیسیون کره جنوبی با ۹ روز سخنرانی برای جلوگیری از طرح لایحه ضد تروریستی
روز اول مارس هر سال به عنوان روز جنبش استقلال در کره جنوبی جشن گرفته می‌شود که طی آن خیزش مردمی تاریخی این کشور در سال ۱۹۱۹ علیه حاکمیت ژاپن بر این منطقه بزرگداشته می‌شود. اما یکم مارس سال ۲۰۱۶ میلادی برای کره‌ای‌ها خاطره تاریخی دیگری را رقم زد: ۱۹۲ ساعت فیلی‌باستر که اکنون طولانی‌ترین فیلی‌باستر جهان است. این سخنرانی بدون وقفه توسط ۲۸ تن و طی ۹ روز ایراد شد.
۵. حمله هوایی آمریکا به تروریست‌های الشباب در شمال موگادیشوی سومالی با ۱۵۰ کشته
در حمله روز دوشنبه نیروهای پنتاگون به کمپ آموزشی "راسو" متعلق به شبه‌نظامیان الشباب در ۱۲۰ مایلی شمال موگادیشو، پایتخت سومالی ۱۵۰ تن از نیروهای این گروه کشته شدند.
۹.  مقدونیه، کرواسی و اسلوونی مرزهای خود به روی پناهجویان را بستند.
بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله مقدونیه، کرواسی و اسلوونی چهارشنبه نهم مارس مرزهای خود را به طور کامل به روی پناهجویان بستند و بر فشار خود بر اتحادیه اروپا برای اجرای توافق با ترکیه جهت جلوگیری از ورود پناهجویان به این بلوک افزودند. 
۱۳.  حمله انتحاری در آنکارا با ۳۷ کشته
روز یکشنبه ساعت ۱۹ به وقت محلی یک بمب در نزدیکی ایستگاه‌ اتوبوس در بلوار آتاتورک در منطقه کیزیلای آنکارا منفجر شد؛ جایی که دفتر نخست‌وزیر و بسیاری از وزارتخانه‌های ترکیه در نزدیکی آن واقع شده‌ است. این انفجار در مجموع ۳۷ کشته و بیش از ۱۲۵ زخمی برجای گذاشت. در انفجار عصر یکشنبه در منطقه کیزیلای آنکارا، جیمز لارسن، سفیر استرالیا در ترکیه در خودرویش در فاصله ۲۰ متری این انفجار بود و به طرز باورنکردنی جان سالم به در برد.
۱۴.  دستور پوتین برای خروج سربازان روسی از سوریه
دوشنبه هفته دوم مارس ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه طی تماسی تلفنی با همتای سوری خود اعلام کرد، با توجه به تحقق اکثر اهداف این کشور پس از گذشت شش ماه از زمان ورود نیروهای نظامی مسکو به سوریه، این کشور اکثر نیروهای زمینی خود را از سوریه خارج می‌کند.  
۲۰. سفر اوباما به عنوان اولین رئیس جمهور آمریکا به کوبا پس از ۸۸ سال
پس از بیش از ۶ دهه خصومت در روابط آمریکا و کوبا این سفر تاریخی نخستین سفر رسمی رییس‌جمهوری آمریکا به کوبا در ۸۸ سال گذشته محسوب می‌شد و نشان از چرخشی تاریخی در روابط دو کشور متخاصم بود. کوبا پس از انقلاب کمونیستی در سال ۱۹۵۹ با آمریکا روابط سیاسی نداشت و آمریکا نیز کوبا را تحت تحریم های شدید اقتصادی و سیاسی قرار داده بود. اوباما در جریان این سفر دو روزه با رائول کاسترو رهبر کوبا دیدار و گفت و گو کرد.
۲۲. حملات انتحاری داعش به فرودگاه و ایستگاه مترویی در بروکسل بلژیک
در مجموع دو بمب انتحاری نیروهای داعش در فرودگاه و دو انفجار دیگر در ایستگاه مترویی در بروکسل به ترتیب ۱۴ و ۲۰ تن کشته و ۲۳۰ زخمی بر جای گذاشت. این حملات کشورهای اروپایی را بار دیگر در شوک فرو برد و انتقادات بسیاری را متوجه نیروهای امنیتی این قاره به ویژه نیروهای بلژیکی کرد.    
۲۴. رهبر بوسنیایی‌های صربستان در قتل عام ۱۹۹۵ سربرنیکا متهم شناخته و به ۴۰ سال حبس محکوم شد
پنجشنبه ۲۴ مارس پس از ۲۱ سال رادووان کارادزیچ، به عنوان یکی از مهندسان کشتارهای جنگ بالکان طی سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ پس از پنج سال دادرسی در دادگاه بین‌المللی لاهه در قتل‌عام سال ۱۹۹۵ در سربرنیکا متهم شناخته و به ۴۰ سال حبس محکوم شد.
۲۵.  حمله انتحاری داعش در جریان بازی فوتبالی در اسکندریه عراق با ۳۲ کشته
یک عامل داعشی کمربند انتحاری خود را روز جمعه هم‌زمان با بازی فوتبالی در اسکندریه استان بابل  عراق منفجر کرد و دست کم ۳۲ تن را به کام مرگ کشاند و بیش از ۷۰ زخمی بر جای گذاشت.  
۲۷. حمله انتحاری جماعه الاحرار مرتبط با طالبان در پارکی در لاهور پاکستان
بر اثر انفجار عامل انتحاری در پارک گلشن اقبال لاهور پاکستان دست کم ۷۰ تن کشته و حدود ۳۰۰ تن زخمی شدند که اکثر این قربانیان را کودکان و زنان تشکیل می‌دادند.
آوریل
۱.افشای اسناد پاناما
یکشنبه ۱۵ فروردین یک روزنامه آلمانی اقدام به انتشار اسنادی کرد که هنوز پس‌لرزه‌های آن در دنیای سیاسی و اقتصادی دیده می‌شود. این ۱۱.۵ میلیون سند محرمانه از اسناد شرکتی به نام موساک فونسکا محسوب می‌شد که فعالیت‌های غیرقانونی گسترده‌ای را چون رشوه‌دهی، دزدی‌های وسیع، فرارهای مالیاتی و نقض تحریم‌های بین‌المللی را در برمی‌گرفت که رد پای بسیاری از بزرگان عرصه‌های مختلف در آن‌ها دیده می‌شد.
۱. بروز درگیری میان ارتش آذربایجان و ارمنستان در قره‌باغ با ۱۹۳ کشته
این درگیری‌ها شدیدترین نوع خود از زمان دستیابی به آتش‌بس میان دو کشور در سال ۱۹۹۴ بود. باکو و ایروان هردو بر سر منطقه دوفاکتوی قره‌باغ ادعاهایی دارند. گفته می‌شود در این درگیری‌ها علاوه بر تلفات بالا حدود ۱۰۰۰ هکتار از زمین‌های این منطقه تحت اشغال آذربایجان درآمده است.
۵.  کناره‌گیری نخست وزیر ایسلند در پی افشای اسناد پاناما
با وجود نام زیگموندر دیوید گانلاگسون، نخست وزیر ایسلند در اسناد پاناما وی بر اثر فشارهای سیاسی و اجتماعی سه روز پس از افشای این اسناد از سمت خود کناره‌گیری کرد.
۱۰.  انفجار و آتش‌سوزی ناشی از آتش بازی در هند ۱۰۰ کشته و ۴۰۰ زخمی بر جای گذاشت
آتش‌بازی غیر قانونی در معبد هندوها در جنوب هندوستان در حالی جان بیش از ۱۰۰ تن را گرفت که هزاران تن از مردم منطقه برای حضور در مراسمی در این محل حضور داشتند. اکثر قربانیان این حاثه بر اثر ریزش ساختمان معب جان خود را از دست دادند. 
۱۱.  اجرای آتش بس در یمن میان حوثی‌ها و نیروهای هادی
شنبه ۲۳ فروردین با خبری خوش‌تر آغاز شد وقتی که نیروهای هادی، رییس‌جمهور مخلوع یمن که تحت حمایت عربستان قرار دارند با حوثی‌ها توافق کردند که تا پیش از از سرگیری مذاکرات ۱۸ آوریل در کویت آتش‌بس اعلام کنند.
مه
۸.  صادق خان به عنوان اولین مسلمان شهردار لندن شد
صادق امان خان، با وجود اینکه از اقلیت مسلمان مردم لندن محسوب می‌شود توانست در انتخابات شهرداری این شهر شرکت کرده و پیروز شود. او اولین مسلمانی است که در یکی از شهرهای کشورهای غربی به این سمت دست یافته است.
 ۹.  پیروزی رودریگو دوترته در انتخابات ریاست جمهوری فیلیپین با وعده جنگ علیه قاچاقچیان و مجرمان
پیروزی دوترته جدای از اینکه نشان‌دهنده گسترش نیروهای ضدساختارگرا در سراسر جهان است از آنجهت اهمیت دارد که بازیمنطقه‌ای را با حذف آمریکا و پررنگ‌تر کردن چین به طور کل تغییر می دهد.    
۱۲. تعلیق دیلماروسف از ریاست جمهوری برزیل و استیضاح و انتخاب میشل تامر به عنوان رئیس جمهور موقت برزیل
پس از مناظره یک روزه میان نمایندگان پارلمان برزیل، این مجلس سرانجام پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت به تعلیق روسف و انتخاب تامر به عنوان جانشین موقت وی رای داد.
۲۱. مرگ ملامنصور اختر، رهبر طالبان افغانستان در حمله هوایی نیروهای آمریکایی در پاکستان
پس از اعلام ایالات متحده مبنی بر انجام حملات هوایی در روز شنبه دوم خرداد در منطقه بلوچستان پاکستان، مقامات امنیتی افغانستان اعلام کردند که ملا اختر منصو رهبر جدید این گروه در این حمله کشته شده است.. مقامات طالبانی ابتدا درصدد تکذیب این خبر برآمدند اما در نهایت مرگ رهبرشان را تایید کردند. 
۲۱. مفقود شدن هواپیمای ایرلاین مصری در خود از پاریس به قاهره در مدیترانه
هواپیمای ایرباس  A۳۲۰ با ۶۶ مسافر خود پس از عبور از حریم هوایی یونان از رادار خارج شد. واپیمای خطوط هوایی مصر ۵۶ مسافر و ۱۰ خدمه داشته است. از مسافران ۱۵۵ تن فرانسوی، یک نفر بریتانیایی، یک نفر کانادایی و ۳۹ تن دیگر مصری بوده‌اند. در نهایت لاشه هواپیمای ناپدید شده خطوط هوایی مصر در نزدیکی یک جزیره در جنوب شرقی یونان کشف شد.
۲۲. پیروزی نامزد مستقل‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری اتریش و شکست راست‌های افراطی
الکساندر ون‌دربلن، اقتصاددان و نامزد مستقل تحت حمایت حزب سبز توانست با اختلاف اندکی  نوربرت هوفر، نامزد پوپولیست حزب آزادی را شکست دهد. این رای به نوحی بیانگر قاومت مردم اتریش در برابر گسترش موج پوپولست‌ها در اروپا بود.
ژوئن
۱. مرگ محمد علی کلی، بوکسور مشهور مسلمان در سن ۷۴ سالگی بر اثر پارکینسون
محمد علی کلی قهرمان و اسطوره سنگین وزن سابق بوکس جهان جمعه ۱۴ خرداد به خاطر مشکلات تنفسی به بیمارستان منتقل شده بود و سرانجام پس از سال‌ها درگیری با بیماری پارکینسون دار فانی را وداع گفت.
۷. انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در مرکز استانبول ۱۱ کشته
این انفجار در منطقه مرکزی استانبول و در ساعات اولیه روز سه‌شنبه ۱۸ خرداد در نقطه‌ای توریستی از استانبول و در نزدیکی یکی از دانشگاه‌ها و شهرداری این شهر صورت گرفت. در حالی که هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفت دولت آنکارا اعضای حز کاگران کردستان را به عنوان عامل این حمله معرفی کرد.   
۱۲. حمله مرد مسلح به کلوپی در اورلاندوی فلوریدا ۴۹ کشته و ۵۳ زخمی برجای گذاشت و مرتبط با داعش - بزرگترین تیراندازی در آمریکا
عمر متین ۲۹ ساله که در نیویورک متولد شده بود یکشنبه شب ۲۳ خرداد با حمله به کلوب هم‌جنس گرایان د اولاندو ۲۰ کشته و ۵۹ زخمی بر جای گذاشت. عمر متین پیش از حمله در تماس تلفنی با فوریت‌های پلیسی ۹۱۱ که حدودا ۵۰ ثانیه است، گفته است: «من با ابوبکر البغدادی،‌ خلیفه داعش اعلام بیعت می‌کنم. خداوند حافظ او باشد.»
۱۶. قتل جوکاکس، نماینده پارلمان انگلیس به ضرب گلوله و چاقو
خانم "جو کاکس" ۴۱ ساله، از حزب کارگر، هم چاقو خورد و هم گلوله. وضعیت خانم کاکس وخیم گزارش شده بود و ساعاتی پس از انتقال به بیمارستان اعلام شد که او درگذشته است. حمله به کاکس در آستانه همه‌پرسی عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا انجام شد در حالی که برخی ادعا می‌کردند این حمله از سوی راست‌ها یعنی حامیان خروج از اتحادیه اروپا صورت گفته است؛ ادعای که از سوی حامیان کمپین خروج تکذیب شد.
۲۰. انتخاب اولین زن و جوان‌ترین شهردار در رم ایتالیا
 ویرجینیا راگی از جنبش افراطی پنج ستاره - ۳۷ ساله- توانست در پیروزی دیگری برای راست‌های افراطی در انتخابات شهرداری در مقابل نامزد حزب حاکم به پیروزی برسد.
۲۳. امضای توافق آتش بس میان دولت کلمبیا و شورشیان فارک و پایان دادن به نیم قرن درگیری
دولت کلمبیا با رهبری خوان مانوئل سانتوس و شورشیان فارک توانستند با امضای یک توافق آتش‌بس برا پایان دادنه بیش از ۵۰ سال درگیری به یکی از طولانی‌ترین جنگ‌های جهان خاتمه دهند. سانتوس به دلیل تلاش‌هایش در ان راه توانست جازه صلح نوبل را دریافت کند.
۲۳. رأی مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا
درست در حالی که نظرسنجی‌ها چیز دیگری را نشان می‌دادند، مردم بریتانیا با رای پنجشنبه سوم تیر ماه خود تمام جهان را شوکه کرد و به خروج از این بلوک ۲۸ عضوی رای داد.  
۲۴. استعفای دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس در پی رای مردم به خروج از  EU
با رای مردم بریتانیا به خروج از این اتحادیه، دیوید کامرون نخست‌وزیر که هر چه در چنته داشت خرج ان رفراندوم کرده بود بلافاصله از سمت خود کنار رفت تا به قول خودش سهمی در آینده نه چنان روشن کشورش نداشته باشد.
۲۶. آزادی فلوجه از کنترل داعش پس از مبارزه یک ماهه نیروهای دولتی عراق
پس از نبردی یک ماهه حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق یکشنبه ششم تیر با حضور در مرکز فلوجه به صورت رسمی اعلام کرد که کنترل این شهر به طور کامل به دست نیروهای دولتی افتاده و اکنون راه برای آغاز عملیات جهت بازپس‌گیری موصل به عنوان بزرگترین شهری که هنوز در اشغال داعش مانده، ‌هموار شده است.  
۲۸. حمله انتحاری و مسلحانه به فرودگاه آتاتورک استانبول با ۴۲ کشته و بیش از ۲۰۰ زخمی
حمله دیگری در استانبول و این بار فرودگاه آتاتورک هدف حملاتی قرار گرفت که داعش مسئول آن‌ها بود. سه حمله انتحاری به همراه تیراندازی‌های گسترده ۴۲ کشته روی دستان دولت شرمنده ترکیه گذاشت.
ژوئیه
۱. حمله داعش به کافه‌ای در بنگلادش،‌ قتل ۲۰ گروگان و ۲ پلیس
در بدترین حمله تروریستی بنگلادش، شبه‌نظامیان بنگلادشی داعش با حمله به رستورانی در داهاکا پایتخت این کشور علاوه بر اقدام به گروگان‌گیری برای ۱۲ ساعت، ۹ ایتالیایی، ۷ ژاپنی و یک آمریکایی را کشتند.
۱. حمله تروریستی داعش به وسیله کامیون بمب‌گذاری شده در بغداد با دست کم ۱۲۵ کشته
در حالی که مردم بغداد برای شرکت در مراسم عید فطر به مرکز بغداد آمده بودند یک مینی‌ون مجهز به مواد انفجاری در میان جمعیت منفجر شد و حدود ۱۵۰ کشته بر جای گذاشت. این حمله یک از گسترده‌ترین حملات در عراق از سال ۲۰۰۹ بود. 
۶. انتشار گزارش چیلکات درباره جنگ عراق
انتشار گزارش جان چیلکات در مورد دخالت انگلیس در جنگ عراق در سال ۲۰۰۳، روز چهارشنبه ۱۶ تیر ماه در حالی منتشر شد که واکنش شخصیت های سیاسی و گروه های مدنی نسبت به این گزارش که برملا کننده اشتباهات و ارزیابی غلط دولت تونی بلر در قبال این جنگ بوده، بسیار وسیع بوده است. جان چیلکات پس از گذشت هفت سال از تشکیل کمیته مستقل در مورد بررسی نقش انگلیس در جنگ عراق در سال ۲۰۰۳۳، گزارش خود را در این روز منتشر کرد.
۶. قتل دو سیاه‌پوست آفریقایی  آمریکایی به نام آلتون استرلینگ و نام فیلاند و کستیل به دست پلیس لویزیاناو  مینه‌سوتا
۹. یک مرد مسلح در دالاس تگزاس در اعتراض به کشته شدن دو سیاه‌پوست طی روزهای اخیر دست به سلاح برد و ۵۵ مامور پلیس را کشته و تعدادی دیگر را زخمی کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که پیش از آن تمامی اعتراضات علیه پلیس صلح‌آمیز بود.
۱۲. حمایت سندرز از کلینتون در حزب دموکرات
هیلاری کلینتون و برنی سندرز روز سه‌شنبه ۲۲ تیر ماه به صورت رسمی اعلام کردند، برای شکست دشمن واحدشان یعنی دونالد ترامپ به رقابت خود پایان می‌هند. به این ترتیب سندرز طی سخنانی از کلینتون به عنوان نامزد دموکرات‌ها در این رقابت سیاسی حمایت کرد و از این کارزار کنار کشید.
۱۳. انتخاب ترزا می به عنوان نخست وزیر انگلیس
پس از آنکه سایرکاندیداهای حزب محافظه‌کار برای سمت نخست‌وزیری یک به یک کنار رفتند، ترزا می، وزیر کشور سابق انگلیس جانشین دیوید کامرون شد.
۱۵. کودتای نافرجام در ترکیه با ۲۴۰ کشته و بیش از ۶ هزار بازداشت
۲۵ تیر ماه رسانه‌ها خبر از کودتایی بزرگ در ترکیه دادند. ارتش این کشور با دستیابی به ساختمان تلویزیون اقدام  به قرائت بیانیه خود مبنی بر ضروت حفاظت از حقوق بشر و قانون کدند در حالی که تانک‌ها و برخی نیروهای ارتش در خیابان‌ها با مردم درگیر بودنند. حضور مردم در خیابان‌ها اما پس از آن پرشورتر شد که اردوغان، رییس‌جهور این کشور با انتشار پیامی اسکایپی در حالی که در هواپیمایی بر فراز کشورش بود از مردم خواست تا در مقابل این کودتا ایستادگی کنند. کودتای ارتش ترکیه به صبح نرسید و آنکارا صبح روز بعد باز هم چشمانش را به روی حزب حاکم عدالت و توسعه گشود.
۱۷. گروگانگیری ۲۱ روزه در ارمنستان
۲۷ تیر ماه در جریان حمله ۳۱ مرد مسلح به چند پاسگاه پلیس در ایروان یک تن کشته و چند تن دیگر زخمی شدند. این افراد که تعداد باقی مانده در پاسگاه را به گروگان گرفتند عضو گروهی بودند که پیشتر رهبر آن‌ها به اتهام تلاش برای کودتا دستگیر شده بود. آن‌ها خواهان آزادی زندانیان سیاسی از جمله "جرار سفیلیان"، رهبر گروه مخالف دولت "ارمنستان جدید" بودند که پیشتر به اتهام قاچاق سلاح و تلاش برای کودتا دستگیر شده بود چند روز بعد گروگان‌گیران تمامی گروگان‌های خود را آزاد کردند اما همچنان ساختمان پلیس را در اختیار داشتند و دولت با قطع برق و محاصره ساختمان همچنان با آنها درگیر بود. این افراد اما یازده روز بعد این بار دو پزشک و دو پرستار یک آمبولانس را که به درخواست آنها برای کمک به آسیب دیدگان آمده بودند، به گروگان گرفتند. همگی ان گروگان‌گیران پس از ۲۱ روز تعقیب و گریز تسلیم شدند و ارامش به ارمنستان بازگشت.
۲۳. انفجار انتحاری داعش در کابل، در جریان اعتراض هزاره‌ها
در حالی که اقلیت شیعه هزاره‌ای‌ها برای جا به جایی خط انتقال برق در اعتراضی صلح‌آمیز به خیابان‌های کابل آمده بودند انفجار عامل انتحاری صدای آن‌ها را در نطفه خفه کرد. داعش هم مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.  
۳۱. انتخاب یک زن به عنوان فرماندار توکیو
مردم توکیو اولین فرماندار زن خود را درحالی انتخاب کردند که این شهر بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ را پیش رو دارد. با این حال مردم این شهر برای این امر به وزیر دفاع و محیط‌زیست سابق خود اعتماد کردند.
اوت
۲.آغاز المپیک تابستانی در برزیل
مراسم افتتاحیه این دوره از رقابت‌ها در یکی از بزرگ‌ترین و معروف‌ترین ورزشگاه‌های فوتبال جهان یعنی ماراکانا در شهر ریو برگزار شد. دو سال قبل از این هم مراسم افتتاحیه جام جهانی در این ورزشگاه برگزار شده بود. نمایندگان ۲۰۶ کشور جهان در این مراسم حضور داشتند و تمامی کاروان‌های اعزامی به این رقابت‌ها در مراسم رژه ویژه آن شرکت کردند.
۹. پایان طولانی‌ترین اعتصاب غذا در تاریخ
پس از ۱۶ سال ایروم شارمیلا ۴۴ ساله با چشیدن مقدار اندکی عسل به اعتصاب غذای خود که علیه خشونت‌های دولتی آغاز کرده بود، خاتمه داد با این حال شارمیلا متعهد شد تا مبارزه خود را در عرصه سیاسی ادامه دهد. 
۲۰. انفجار انتحاری در غازی آنتپ در جریان یک عروسی با ۵۱ کشته
ادعا می‌شود کودکی ۱۲ ساله که به وسیله کنترل از راه دور در میان یک عروسی منفجر شده، عامل داعش در کشتن ۵۱ تن بود که عروسی به عزایشان تبدیل شد. بیش از ۱۰۰ تن دیگر نیز در این حمله زخمی شدند.
۲۴. زلزله‌ای به بزرگی ۶.۲ ریشتری در مرکز ایتالیا و در شمال شرق رم ۲۷۴ کشته و ۴۰۰ زخمی برجای گذاشت.
۳۱. رای سنای برزیل به استیضاح روسف تعلیق وی از قدرت
اولین رییس‌جمهور زن برزیل پس از تایید تخلفاتش در دادگاه استیضاح سنای این کشور از قدرت برکنار شد و در حقیقت به ۱۳ سال حکومت حزب کارگر در برزیل پایان داد.
سپتامبر
۹. کره شمالی "بزرگ‌ترین آزمایش اتمی‌اش را انجام داد"
در حالی که مقامات کره‌جنوبی هم‌زمان با بروز زلزله‌ای ۵ ریشتری اعلام کردند که این یک زلزله مصنوعی و ناشی از آزمایش اتمی کره‌شمالی در منطقه پانگی-ری بوده است، مقامات کره‌شمالی نیز با انتشار بیانیه‌ای این خبر را تایید کردند. مقامات سئول معتقدند بازدهی این انفجار ۱۰ کیلوتن تخمین زده می‌شود که تقریبا دو برابر آزمایش ماه ژانویه کره شمالی است.  
۱۷. انفجار تروریستی در چلسی نیویورک
این انفجار ۲۹ زخمی برجای گذاشت. در حالی که این حمله از سوی فرماندار نیویورک تروریستی توصیف شده است،  اما عوامل آن تاکنون شناسایی نشده‌اند.
۱۸. پیروزی حزب وحدت روسیه پوتین در انتخابات پارلمانی با کسب ۵۴ درصد کرسی‌ها
۲۰. کشته شدن کیث لامونت اسکات
کشته شدن این سیاه‌پوست آمریکایی به دست یک مامور پلیس سیاه‌پوست در شارلوت، کارولینای شمالی چندین وز درگیری معترضان و نیروهای پلیس را در پی داشت. نیروهای گارد ویژه این ایالات در نهایت مجبور به مداخله در این مسأله شدند.
۲۸. مرگ شیمون پرز، رییس‌ و نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی درسن ۹۳ سالگی
پرز ۹۳ ساله با داشتن سمت‌های عالی در اسرائیل همواره دراین رژیم دارای نفوذ بود. او پیش از مرگ دو بار نخست‌وزیر اسرائیل و بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ نیز رییس‌ رژیم صهیونیستی بود. پرز از ۱۳۳ سپتامبر بر اثر سکته قلبی در بیمارستان بستری شد و سرانجام در ۲۸۸ سپتامبر جان باخت.  
اکتبر
۳. رای منفی مردم کلمبیا به توافق صلح دولت و فارک
در حالی که دستیابی به صلح با ارک یی از بزرگترین ستاوردهای تاریخی دولت این کشور بود، مردم کلمبیا در رفراندومی که می‌بایست طی آن این توافق را رد یا تایید می‌کردند نظری خلاف کارشناسان صلح جهان داشتند و به این توافق دست رد شدند. مردم کلمبیا معتقدند در این توافق به اندازه کافی به شورشیانی که یانی مرگ و آزار بسیاری از مردم این کشور بوده‌اند، سخت گرفته تشده است. 
۷. خوان مانوئل سانتوس، رئیس‌جمهور کلمبیا برنده جایزه صلح نوبل
با وجود اینکه مردم کلمبیا با رای منفی به طرح صلح رییس‌جمهورشان با فارک نشان ادند که به دنبال توافقی بهتر هستند، سازمان نوبل که سالیانه به بهترین‌های عرصه‌های مختلف جایزه اهدا می‌کند، رییس‌جمهور کلمبیا را به دلیل پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ جهان و گشودن راهی در این مسئله جایزه صلح خود را اهدا کرد.  
۷. افشاگری واشنگتن پست درباره هتک حرمت زنان توسط ترامپ
روزنامه واشنتگتن‌پست روز جمعه ۱۶ مهر ماه فیلم و مطلبی را درباره دونالد ترامپ منتشر کرد که در تمام کمپین ترامپ را لرزاند هرچند که کاملا نتیجه‌بخش نبود. در این فیلم ترامپ پیش از حضور در برنامه "Hollywood Access" ط گپ و گفتی با بیلی بوش، مجری وقت این برنامه با کلمات زننده‌ای از روابط و نوع نگاه خود به زنان  می‌گوید. او اذعان می‌کند که ناخودآگاه جذب زیبایی (زنان زیبا) می‌شود و حتی بدون اجازه آن‌ها را می‌بوسد و ...
۸. کشته شدن ۱۴۰ تن در حملات هوایی در صنعا
جنگنده‌های تحت رهبری عربستان روز شنبه ۱۷ مهر ماه به مراسم عزایی در صنعای یمن حمله کرد که طی آن ۱۴۰ تن کشته و بیش از ۵۲۵ تن دیگر کشته شدند. این در حالی است مقامات سعودی هرگونه مداخله در این حمله را تکذیب کرده‌اند.
۱۳. باب دیلن، خواننده و ترانه‌سرای آمریکایی برنده جایزه نوبل ادبیات
در اتفاقی عجیب و بی سابقه آکادمی نوبل در بخش ادبیات خود ترانه‌سرا، آهنگساز و خواننده آمریکایی را به عنوان برنده اعلام کرد؛ اتفاقی که موافقان و مخالفان بسیاری در سراسر جهان داشت. 
۱۳. مرگ پادشاه تایلند در ۸۸ سالگی
"بهومیبول ادولیادج" در بیمارستانی در بانگوک درگذشت. وی برای درمان در این بیمارستان به سر می‌برد و پیشتر کاخ پادشاهی تایلند در بیانیه‌ای اعلام کرده بود پادشاه ۸۸ ساله این کشور پس از درمان دیالیزی در شرایط بی‌ثبات و ناپایداری به سر می‌برد.
۱۷. آغاز عملیات آزادسازی موصل
پس از ماه‌ها آماده‌سازی و هماهنگی نیروهای عراقی، به کمک نیروهای حشدشعبی و ائتلاف ضد داعش عملیات خود برای آزادسازی موصل را آغاز کردند. عملیات موصل ۲۶ مهر با فرمان حیدرالعبادی، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در استان نینوا آغاز شد و هم‌چنام ادامه دارد. این شهر از دهم ژوئن ۲۰۱۴ به دست داعش افتاده بود.
۱۸. متهم شدن روسیه به هک کردن ایمیل‌های دموکرات‌ها برای تاثیر بر انتخابات آمریکا
این اتهام به هیچ عنوان مسئله جدیدی نبود اما اولین بار بود که دولت آمیکا به صورت رسمی و علنی وسیه را به مداخله در امور داخلی خود متهم می‌کرد. 
۲۴. انفجار انتحاری داعش در آکادمی آموزش پلیس کویته پاکستان
حمله شبانه به یک مرکز آموزشی نیروهای پلیس در کویته ۶۱ کشته و ۱۲۰ زخمی بر جای گذاشت در حالی که اکثر قربانیان این حادثه دانشجو این دانشکده افسری بوده‌اند. این حمله توسط سه مهاجم صورت گرفت.  
۲۷. زلزله ۶.۶ ریشتری در ایتالیا
زمین لرزه ۶.۶ ریشتری بار دیگر مرکز ایتالیا را لرزاند. شدیدترین زمین لرزه ای که ایتالیا از سال ۱۹۸۰ تا به امروز به خود دیده است.
۳۱. انتخاب میشل عون به عنوان رئیس‌جمهور لبنان از سوی پارلمان پس از ۲ سال و نیم خلا رهبری
پارلمان لبنان پس از دو سال و نیم بالاخره روزدوشنبه ۱۰ آبان ماه با حضور تمام ۱۲۷ نماینده از ۱۲۸ نماینده پارلمان به حدنصاب رسید و در یک رای‌گیری مخفی در دور دوم، ژنرال میشل عون به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد تا به طولانی‌ترین دوره خالی ماندن پست حساس ریاست جمهوری در تاریخ این کشور، پایان داده شود.
نوامبر
۸. پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا
با وجود اینکه کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد که ترامپ، شومن تلویزیونی و میلیاردر نیویورکی بدون هیچ سابقه سیاسی حتی بتواند از انتخابات درون حزبی جمهوری‌خواهان بالا بیاید اما سرانجام نتیجه انتخابات سه‌شنبه ۱۸ آبان آمریکا او بود که با ۲۷۹ رای الکتروال هیلارکلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا را شکست دهد و خود را چهل و پنجمین رییس‌جمهور ایالات متحده کند. به هر حال باز هم عده کمی در ساسر جهان هستند که می‌توانند ادعا کنند پیروزی ترامپ شوکه‌شان نکرده است.
  
۲۰. رسوایی ریس‌جمهور کره‌جنوبی
چویی سون سیل، دوست قدیمی پارک گئون های، رئیس‌جمهور کره‌ جنوبی پس از تحقیقاتی افشا شد که به سوءاستفاده از قدرت دوستش مبادرت داشته است. با ادامه تحقیقات مشخص شد که مسئله تنها به سوءاستفاده از قدرت خلاصه نمی‌شود و مسائل گسترده مالی با وجود اطلاع های  در میان است. در پی این افشاگری‌ها اعتراضات برای استیضاح رئیس‌جمهور آغاز و سرانجام به استیضاح وی ختم شد.
۲۴. انفجار تروریستی در حله عراق
زوار امام حسین در راه بازگشت خود از مراسم اربعین حسینی درکربلا طی انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در یک پمپ‌بنزین در منطقه"الشوملی" شهر "الحله" (مرکز استان بابل) واقع در جنوب بغداد مورد هدف تروریست‌های داعش قرار گرفتند که طی این حمله حداقل ۸۰ نفر شهید و  بیش از ۲۰ تن دیگر زخمی شدند. این درحالی بود که بسیاری از قبانیان این حمله تروریستی را ایرانیان تشکل می‌دادند.
۲۵. درگذشت فیدل کاسترو
"فیدِل آلخاندرو کاسترو روث" رهبر انقلاب کوبا ششم آذر در سن ۹۰ سالگی درگذشت. او علاوه بر رهبری انقلاب کوبا، از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۷۶ به عنوان نخست وزیر این کشور و سپس به عنوان رئیس جمهور آن از سال ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۸ مشغول فعالیت بود.
۲۸. سقوط هواپیما در کلمبیا
یک هواپیمای مسافربری با ۹ خدمه و ۷۲ مسافر از جمله شماری از فوتبالیست‌های یک باشگاه برزیلی، در کلمبیا سقوط کرد. پلیس اعلام کرد که ۷۵ نفر در این سانحه کشته شده‌اند. بنا بر گزارش‌ها شش نفر از سرنشینان هواپیما از جمله دست کم دو تن از بازیکنان فوتبال از سانحه جان سالم به در برده‌اند. علت سقوط هواپیما اشکال الکتریکی عنوان شده است.
دسامبر
۱.انتخاب و معرفی و تاج گذاری پادشاه جدید تایلند
دولت تایلند در بیانیه‌ای و طی مراسمی ۵۰ روز پس از مرگ "بهومیبول ادولیادج" پادشاه تایلند نام پادشاه جدید را اعلام کرد. عنوان رسمی پادشاه تایلند "رامای دهم" است. شاهزاده "ماها واجیرالونگکورن" ۶۴۴ ساله، پادشاه جدید  تایلند پس از اینکه دعوتنامه مجلس را پذیرفت جانشین پدرش شد که در ماه اکتبر درگذشته بود.
۱. اعتراف سازمان ملل به خیانت در هائیتی
سازمان ملل پس از شش سال به مسئولیت نیروهای صلح‌بان این نهاد در گسترش وبا در هائیتی در سال ۲۰۱۰ که ۳۰ هزار کشته برجای گذاشت، اعتراف کرد.
۱. کناره گیری زودهنگام اولاند از کاندیداتوری دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، در نطقی تلویزیونی اعلام کرد که در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده شرکت نخواهد کرد. آقای اولاند گفت در چهار سال و نیم گذشته با خلوص و صداقت به فرانسه خدمت کرده اما تصمیم گرفته در انتخابات پیش رو نامزد نشود. فرانسوا فیون، نخست وزیر سابق، توانست در رقابت با آلن ژوپه و نیکولاس سارکوزی عنوان نامزدی حزب راست‌گرای جمهوری‌خواهان را کسب کند و ناظران شانس زیادی برای پیروزی نامزد این حزب قائلند.
۱. تماس ترامپ با رهبران تایوان و شکست سیاست بلندمدت چین واحد از سوی وی
دونالد ترامپ به عنوان رییس‌جمهور منتخبآمریکا با تماسی تلفتی با همتای تایوانی خود دهه‌ها سیاست آمریکا در آسیا را زیر سوال برد و پروتکل دیپلماتیک پیشین را با چین زیر پا گذاشت؛ اقدامی که نشان‌دهنده رویکرد  آتی دولت واشنگتن در قبال چین است. چین هرگز استقلال تایوان را به رسمیت نشناخته  هم‌چنان آن را استانی از خود می‌داند.  
۱. پیروزی نامزد لیبرال مستقل در انتخابات ریاست‌جمهوری اتریش پس از لغو نتایج دور قبلی انتخابات در مه
نتایج نخستین انتخابات ریاست‌جمهوری اتریش که در مه گذشته برگزار شد، به دلیل وجود تخلفات و اشکالاتی در برگزاری انتخابات، لغو شد. با این حال با تکرار این انتخابات نامزد مستقل‌ها با دیگر وبا اختلاف بیشتری رقیب پوپولیست خود را شکست داد.
۴. برگزاری رفراندوم اصلاحات قانون اساسی ایتالیا
متئو رنتزی، نخست‌وزیر جوان ایتالیا برای انجام اصلاحات گسترده‌ای رخواست برگزاری رفراندومی کرد؛ اصلاحاتی که به گفته او در صورت تایید شدن از سوی مردم می‌توانست ایتالیا را به قدرتمندترین کشور اروپا تبدیل کند. اما با توجه به قدرت احزاب اپوزیسیون در ایتالیا آن‌چنان که نظرسنجی‌ها پپیش‌بینی می‌کردند رفراندوم رنتزی با پاسخ خیر مردم این کشور رو به رو شد.
۷. کناره گیری نخست وزیر چپ‌گرای ایتالیا در پی شکست در رفراندوم
رنتزی وعده داده بود تا در صورت شکست در رفراندوم بلافاصله از قدرت کناره‌گیری کن اما به درخواست رییس‌جمهور برای تصویب لایحه بودجه سال آتی این کشور با سه روز تاخیر به وعده خود عمل و از سمتش استعفا کرد.
۷. سقوط هواپیمای پاکستانی در شمال اسلام آباد و مرگ ۴۸ تن
یک فروند هواپیمای مسافربری پاکستان با بیش از ۵۰ مسافر و خدمه که از مبدا شهر چترال در شمال این کشور عازم اسلام‌آباد بود پس از محو شدن از صفحه رادار مشخص شد سقوط کرده است و تمامی ۵۰ سرنشین آن کشته شدند.
۷. مرگ ۹۷ تن در زلزله ۶.۵ ریشتری اندونزی
چهارشنبه ۱۷ آذر زلزله‌ای قوی منظقه آکه اندونزی را لرزاند و به گفته مسئولان این کشور منجر به مرگ بیش از ۹۷ نفر در این کشور شد.
۱۰. دو حمله بمب‌گذاری در مقابل استادیومی در استانبول ۳۸ کشته و زخمی گذاشت
در پی انفجارهای شنبه ۲۰ آذر در نزدیکی اتوبوس حامل نیروهای پلیس ضدشورش مقابل استادیوم باشگاه بشیکتاش در مرکز استانبول و در نزدیک میدان تقسیم ۳۸ تن کشته و ۱۶۶ تن زخمی شدند. دولت ترکیه ۱۳ تن را در این رابطه بازداشت کرد اما د نهایت شاهین‌های آزاد کردستان مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
۱۱. بمب‌گذاری در کلیسایی در قاهره با ۲۵ کشته و ۴۵ زخمی
در پی وقوع انفجاری در کلیسای مرکزی قبطی‌های مصر در قاهره، دست کم ۲۵ تن کشته و ۵۰ تن دیگر زخمی شدند. این انفجار که از سوی داعشی‌ها صورت گرفت در داخل کلیسای ارتودوکس مسیحیان در منطقه العباسیه قاهره که عبادتگاه و کلیسای اصلی مسیحیان قبطی محسوب می‌شود، به وقوع پیوست. این انفجار که در روز یکشنبه و هنگام حضور مسیحیان قبطی در کلیسا رخ داده ۲۵ کشته وبیش از  ۵۰ زخمی برجای گذاشته است.
۱۹. ترور سفیر روسیه در آنکارا
آندری کارلوف، سفیر روسیه در ترکیه مورد اصابت گلوله قرار گرفت. فرد ضارب از فاصله نزدیک چندین گلوله به سمت این سفیر روسی شلیک کرده که ظاهرا همه گلولهها به وی اصابت کرده است.کارلوف هنگام بازدید از یک نمایشگاه عکس در آنکارا تحت عنوان «روسیه از نگاه ترک‌ها» و در حالی که مشغول ایراد سخنرانی بود، مورد هدف گلوله قرار گرفت. ضارب۲۲ ساله که از نیروهای حفاظتی ترکیه بود و مولود مرت آلتین‌تاش نام داشت پس از این اقدام خود چندین بار فریاد «الله اکبر» سر داد. گروه شورشی جیش الفتح در بیانیه‌ای مسئولیت ترور سفیر روسیه در آنکارا را برعهده گرفت. این در حالی است که ترکیه فتح الله گولن را مسئول این ترور می‌داند.
۲۲. آزادی حلب
پنجشنبه دوم دی ماه ارتش سوریه با انتشار بیانیه‌ای از کامل شدن پیروزی در حلب و خروج همه تروریست‌ها از این شهر خبر داد. بنا بر گزارش‌ها عملیات بیرون راندن همه تروریست‌ها از شهر حلب با خروج چهار اتوبوس حامل افراد مسلح پایان یافت. همچنین بر اساس توافق دوجانبه، شمار دیگری از مجروحان و زنان و کودکان محاصره شده در مناطق فوعه و کفریا در شمال ادلب نیز به حلب وارد شدند.
گزارش از خبرنگار ایسنا، عاطفه مرادی