خوراکیها
خوراکیهای گرمابخش 8دی-95
خوراکیهای گرمابخش 8دی-95
یکی از مهمترین موارد برای مقابله با سرما، مصرف برخی از خوراکیهایی است که دمای درونی بدن را افزایش میدهند. برخی از موثرترین آنها در این مقاله معرفی شدهاند.به محض اینکه هوا سرد میشود، همه ما بلافاصله لباسهای گرم خود را پوشیده و به جنگ سرما میرویم. اما راههای دیگری هم وجود دارد که میتوان به کمک آنها، با سرما مقابله کرد.
*قهوه سرد
با اینکه ممکن است تا حدی عجیب به نظر برسد، اما قهوه سرد میتواند شما را در یک صبح سرد، کاملا گرم کند. در واقع، این گرمای یک فنجان قهوه داغ نیست که باعث گرم شدن بدن میشود؛ بلکه کافئین موجود در آن چنین تاثیری میگذارد. کافئین به کمک اسیدهای چرب ناشی از بافت چربیهای ذخیره شده در بدن، سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد؛ در نتیجه، دمای درونی بدن بالا میرود. در ضمن، به قهوه خود میتوانید شیر کم چرب فرآوری شده با ویتامین D افزوده و بدین صورت، کالری بیشتری در صبح بسوزانید و بدن خود را بیشتر گرم نگه دارید.
*گوشت بدون چربی
اگر همیشه دست و پاهای سردی دارید، احتمالا دچار کم خونی و یا فقر آهن هستید. برخی افراد به اندازه کافی از غذاهای خون ساز استفاده میکنند، اما به دلایلی بدن آنها را کاملا جذب نمیکند. در مقابل، افرادی هم هستند که به اندازه لازم، مواد غذایی حاوی آهن به خود نمیرسانند. یکی از غنیترین مواد خوراکی حاوی آهن، گوشت بدون چربی گاو میباشد. البته، منابع گیاهی متعددی مثل غلات وجود دارند که حاوی این ماده معدنی مهم میباشند، اما عموما بدن، آهن موجود در گوشت را بهتر از منابع گیاهی جذب میکند. با برطرف شدن کم خونی، دست و پاهای تان هم دیگر سرد و یخ زده نخواهند بود.
*غلات کامل و کربوهیدراتهای پیچیده
غلات کامل و دیگر کربوهیدراتهای پیچیده مثل سیب زمینی و یا عدس به دلیل فیبر بالا، نیاز به انرژی زیادی دارند تا کاملا در بدن شکسته و هضم و جذب شوند. در نتیجه، این فرآیند نه تنها مدت زمان سیری را طولانیتر میکند، بلکه گرمای درونی بدن را به طور قابل ملاحظهای افزایش میدهد.
*زیره سبز
علی رغم باور عموم، غذاهای پرادویه و پر فلفل باعث گرم نگه داشتن بدن نمیشوند. به دلیل اینکه این نوع غذاها معمولا بدن را دچار تعریق کرده و دمای بدن را پایین میآورند. بنابراین، مصرف غذاهای پرادویه و تند در روزهای سرد به هیچ عنوان توصیه نمیشود. اما در مقابل، زیره سبز به طور ناگهانی دمای بدن را افزایش نمیدهد؛ در نتیجه باعث تعریق نشده و در نهایت، افزایش حرارت بدن را به دنبال خواهد داشت و شما گرم میشوید.
*زنجبیل
این ماده علاوه براینکه حس سیری را افزایش میدهد، سرعت سوخت و ساز را نیز بالا برده و در نتیجه، گرمای درونی بدن را افزایش میدهد. در ضمن، زنجبیل نقش موثری در کاهش وزن دارد.
*موز
این میوه خوشمزه و پر طرفدار، غنی از ویتامینهای گروه ب و منگنز میباشد که باعث کارکرد درست غده تیروئید و تنظیم دمای بدن در سرما میشود. یک عدد موز بزرگ تا حدود 10 درصد منگنز مورد نیاز روزانه را تامین میکند. بنابراین، میتوان از این میوه مغذی در وعده صبحانه و یا به عنوان یک میان وعده مناسب در عصر استفاده کرد.
*قهوه سرد
با اینکه ممکن است تا حدی عجیب به نظر برسد، اما قهوه سرد میتواند شما را در یک صبح سرد، کاملا گرم کند. در واقع، این گرمای یک فنجان قهوه داغ نیست که باعث گرم شدن بدن میشود؛ بلکه کافئین موجود در آن چنین تاثیری میگذارد. کافئین به کمک اسیدهای چرب ناشی از بافت چربیهای ذخیره شده در بدن، سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد؛ در نتیجه، دمای درونی بدن بالا میرود. در ضمن، به قهوه خود میتوانید شیر کم چرب فرآوری شده با ویتامین D افزوده و بدین صورت، کالری بیشتری در صبح بسوزانید و بدن خود را بیشتر گرم نگه دارید.
*گوشت بدون چربی
اگر همیشه دست و پاهای سردی دارید، احتمالا دچار کم خونی و یا فقر آهن هستید. برخی افراد به اندازه کافی از غذاهای خون ساز استفاده میکنند، اما به دلایلی بدن آنها را کاملا جذب نمیکند. در مقابل، افرادی هم هستند که به اندازه لازم، مواد غذایی حاوی آهن به خود نمیرسانند. یکی از غنیترین مواد خوراکی حاوی آهن، گوشت بدون چربی گاو میباشد. البته، منابع گیاهی متعددی مثل غلات وجود دارند که حاوی این ماده معدنی مهم میباشند، اما عموما بدن، آهن موجود در گوشت را بهتر از منابع گیاهی جذب میکند. با برطرف شدن کم خونی، دست و پاهای تان هم دیگر سرد و یخ زده نخواهند بود.
*غلات کامل و کربوهیدراتهای پیچیده
غلات کامل و دیگر کربوهیدراتهای پیچیده مثل سیب زمینی و یا عدس به دلیل فیبر بالا، نیاز به انرژی زیادی دارند تا کاملا در بدن شکسته و هضم و جذب شوند. در نتیجه، این فرآیند نه تنها مدت زمان سیری را طولانیتر میکند، بلکه گرمای درونی بدن را به طور قابل ملاحظهای افزایش میدهد.
*زیره سبز
علی رغم باور عموم، غذاهای پرادویه و پر فلفل باعث گرم نگه داشتن بدن نمیشوند. به دلیل اینکه این نوع غذاها معمولا بدن را دچار تعریق کرده و دمای بدن را پایین میآورند. بنابراین، مصرف غذاهای پرادویه و تند در روزهای سرد به هیچ عنوان توصیه نمیشود. اما در مقابل، زیره سبز به طور ناگهانی دمای بدن را افزایش نمیدهد؛ در نتیجه باعث تعریق نشده و در نهایت، افزایش حرارت بدن را به دنبال خواهد داشت و شما گرم میشوید.
*زنجبیل
این ماده علاوه براینکه حس سیری را افزایش میدهد، سرعت سوخت و ساز را نیز بالا برده و در نتیجه، گرمای درونی بدن را افزایش میدهد. در ضمن، زنجبیل نقش موثری در کاهش وزن دارد.
*موز
این میوه خوشمزه و پر طرفدار، غنی از ویتامینهای گروه ب و منگنز میباشد که باعث کارکرد درست غده تیروئید و تنظیم دمای بدن در سرما میشود. یک عدد موز بزرگ تا حدود 10 درصد منگنز مورد نیاز روزانه را تامین میکند. بنابراین، میتوان از این میوه مغذی در وعده صبحانه و یا به عنوان یک میان وعده مناسب در عصر استفاده کرد.