گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها  قسمت سوم 9 اسفند - 96
دادستان کل کشور با بیان اینکه تشخیص جاسوسی با قوه قضاییه است، گفت: وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و بسیج ضابط قوه قضاییه هستند.
به گزارش ایسنا، حجت‌ الاسلام محمدجعفر منتظری در مراسم تکریم و معارفه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گلستان اظهار کرد: در قانون گفته نشده که تشخیص جاسوس بر عهده وزارت اطلاعات است. پیگیری، تعقیب، کسب و پرورش اطلاعات امنیتی و تولید و تجزیه و طبقه بندی این اطلاعات بر عهده وزارت اطلاعات است.
وی با اشاره به اینکه جاسوسی جرم است، افزود: وقتی جرمی محقق می شود تشخیص اینکه این جرم است یا نیست، تشخیص اینکه در چه حدی است، تعیین اینکه چه کسانی عامل، شریک یا معاون جرم هستند و تعیین مجازات برای هر یک از عاملین و شرکا بر عهده قوه قضاییه است.
منتظری با تاکید بر اینکه باید مسئله نفوذ را در دستگاه های مختلف جدی بگیریم، تصریح کرد: یکی از عواملی که نمی گذارد سیاست های اقتصاد مقاومتی در کشور آنگونه که مقام معظم رهبری تاکید دارد محقق شود، وجود عوامل نفوذی در بخش های اقتصادی کشور است.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه امروز در کشور حرف اول را امنیت می زند، گفت: موضوع امنیت به شدت مورد هدف دشمن است. تحقق امنیت مستلزم تعامل، هم افزایی و همکاری همه دستگاه‌ها است.
وی ادامه داد: اتاق های فکر و مراکزی با حضور کارشناسان امنیتی صهیونیستی، آمریکا و انگلیس تشکیل شده که در حال تدوین برنامه هایی هستند. اطاعاتی که به ما می رسد نشان می دهد که دشمن برای ضربه زدن به امنیت مردم در حال سرمایه‌گذاری و برنامه ریزی است.
منتظری بیان کرد: ما از برنامه‌ها دشمن واهمه نداریم و این ملت بزرگوار به دشمن اجازه نمی دهد اهداف شوم دشمن محقق شود. همانطور که در طول 40 سال این مردم اجازه نداد دشمن به اهدافش برسد. امروز هم مردم با بصیرت و حضوری که دارند به آنها اجازه نخواهد داد، کاری انجام دهند.
دادستان کل کشور تصریح کرد: دشمن به هر بهانه‌ای برنامه‌هایی در کشور اجرا می‌کند. یک روز تحت عنوان دراویش و روزی دیگر تحت عنوان حجاب برای مردم ایجاد مزاحمت می‌کند.
وی تاکید کرد: همه دستگاه‌ها در برابر برنامه‌های ضد امنیتی دشمنان داخلی و خارجی کوتاه نخواهند آمد و آن چنان که شایسته است، استراتژی دارند.
منتظری خاطرنشان کرد: در حادثه اخیر تعداد کمی اغتشاش گران و آشوبگرانی که ای می دانیم ریشه آنها در کجا بود و روزی برای مردم برملا خواهد شد، حرکتی مذبوحانه در خیابان پاسداران انجام دادند. این کار و کارهای مشابه حقیرتر از آن است که بتواند به درخت تنومند انقلاب اسلامی آسیب برساند.
دادستان کل کشور در ادامه گفت: وظایف دادستان ها خیلی بیشتر از وظایف رئیس دادگستری است. دادسراها پیشانی دستگاه قضایی در شهرستان ها هستند.
وی بیان کرد: ما در یک رژیم سکولار کار نمی کنیم، ما در یک نظام جمهوری اسلامی خدمتگزاری می‌کنیم. در نظام جمهوری اسلامی مبنا اسلام، معارف دین و احکام قرآن است.
منتظری خاطرنشان کرد: تا زمانی که حکم قطعی درباره متهم صادر نشده، باید حقوق متهم را در دادسرا، دادیاری، بازپرسی و دادگاه ها رعایت کنیم.
این مقام قضایی با تاکید بر اینکه اغماض در برابر مجرم جایز نیست، گفت: مجرم نیز بر اساس قانون مستحق مجازات است.
وی اظهار کرد: در هیچ یک از مناسک دولتی شرط قانونی انتصاب عدالت نیست، ولی برای قاضی شرط تصدی عدالت است. عدالت باید در تار و پود یک قاضی تنیده شده باشد.
دادستان کل کشور با اشاره به گلایه های مقام معظم رهبری از تحقق عدالت در کشور، گفت: با توجه به مسئولیت هایی که بر عهده دستگاه‌های اجرایی است، اولین مخاطب این فرمایش می‌تواند دستگاه قضایی باشد. بخشی از نارسایی ها به خاطر این است که دستگاه قضایی ابزار مناسب را در اختیار ندارد. باید سهم قوه قضاییه بیشتر لحاظ شود. از دولت و مجلس انتظار داریم که نسبت به نیازهای ضروری دستگاه قضایی بیشتر از گذشته اهتمام داشته باشند.
بوکس ایران حیرت‌زده از رفتار رئیس افتخاری
احمد ناطق‌نوری هنوز هم حاضر نیست فدراسیون بوکس را ترک کند. او که هفت ماه پیش به دلیل مشکلات شخصی بعد از ٢٨ سال تصمیم به کناره‌گیری از ریاست این فدراسیون گرفت، ظاهرا همچنان خود را صاحب اصلی بوکس ایران می‌داند.
به گزارش شرق، مردی که معتقد است او بوده که با گرفتن مجوز از مراجع دینی این رشته را بعد از انقلاب در کشور راه‌اندازی کرده است. مهم‌تر اینکه می‌گوید با هزینه خودش ساختمان فدراسیون بوکس را در مجموعه ورزشی شیرودی تهران ساخته است.
درحالی‌که ماه‌هاست از استعفای این مدیر پا به سن گذاشته می‌گذرد، اما گفته می‌شود او تاکنون اتاق ریاست فدراسیون را تحویل رئیس جدید نداده است. حتی بعد از استعفایش هم که فدراسیون مدتی با سرپرست اداره شد تا مقدمات برگزاری انتخابات فراهم شود هم حاضر نشده از این مجموعه خداحافظی کند. استعفای ناطق در شرایطی از سوی مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان، پذیرفته شد که او در حکمی این پیش‌کسوت ورزشی را به سمت رئیس افتخاری فدراسیون بوکس منصوب کرد.
بااین‌حال مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون بوکس پنجم دی سال جاری برگزار شد و حسین ثوری به‌طور قانونی به‌عنوان دومین رئیس فدراسیون بوکس انتخاب شد. از آن زمان تا‌کنون گفته می‌شود ثوری اجازه این را پیدا نکرده که به اتاق ریاست راه پیدا کند؛ چراکه ناطق مدعی است این فدراسیون خانه اوست و هیچ پدری خانه‌اش را ترک نمی‌کند! ثوری دراین‌باره می‌گوید: «ناطق‌نوری سالیان سال برای بوکس ایران زحمت کشیده است و من نمی‌توانم این موضوع را نادیده بگیرم. همچنین او از طرف آقای مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان، حکمی با عنوان رئیس افتخاری فدراسیون بوکس دارد. من با اینکه ناطق‌نوری در اتاق ریاست باشد، مشکلی ندارم و مطمئنم در گذر زمان خود او تدبیر مناسبی برای این موضوع می‌اندیشد».
شنیده‌ها حاکی از آن است که علاوه بر احمد ناطق‌نوری، تیم مدیریتی او نیز کماکان از بودجه فدراسیون ارتزاق می‌کنند که این موضوع جنجال زیادی به‌پا کرده است. رئیس فدراسیون بوکس در واکنش به این موضوع ادامه می‌دهد: «قرارداد این چند کارمند که برای حاج احمد ناطق‌نوری کار می‌کنند یک‌ساله است و آخر اسفند ۱۳۹۶ به پایان می‌رسد.
مطمئن باشید برای سال بعد بنده بشخصه این موضوع را پیگیری می‌کنم تا این مسئله ادامه‌دار نباشد. ناطق‌نوری تا هر وقت که بخواهد در این فدراسیون است اما درباره حقوق کارمندان تدابیر لازم را برای سال جدید می‌اندیشیم تا از ابتدای سال جدید این حقوق‌ها قطع شود».
اما جنجال بزرگ‌تر حاشیه‌های به‌وجود‌آمده بر سر دوربین‌های مدار بسته فدراسیون است که گفته می‌شود آنها نیز تحت کنترل ناطق هستند. عیسی گل‌محمدی، مربی سابق تیم ملی نوجوانان، در چند روز گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس انتقاد شدیدی از ریاست سابق فدراسیون کرد و مدعی شد که ناطق‌نوری کنترل دوربین مدار بسته فدراسیون را در اختیار دارد و حاضر نیست دفتر مدیریت فدراسیون بوکس را به رئیس جدید تحویل دهد. گل‌محمدی همچنین ادعا کرد حتی همچنان حقوق کارمندان ناطق‌نوری از بودجه بیت‌المال پرداخت می‌شود و این دور از انصاف است.
بازتاب این خبر در چند روز گذشته عجیب به قدری زیاد بوده که شنیده می‌شود، مسئولان سازمان بازرسی کل کشور و حراست وزارت ورزش و جوانان هم به آن ورود کرده‌اند. این دو نهاد با نامه‌نگاری به رئیس فدراسیون جدید خواستار هرچه زودتر مشخص‌شدن این ماجرا شده‌اند. به‌هرحال اگرچه ناطق معتقد است که این فدراسیون را شخصا تأسیس کرده اما وزارت ورزش و جوانان این ساختمان این فدراسیون را جزء املاک خود می‌داند. ناطق در گذشته به این موضوع بارها اشاره کرده بود که با وجود اینکه با هزینه شخصی خود و یکی از دوستان فدراسیون را ساخته است، اما باید ماهانه به وزارت ورزش اجاره بدهد. احمد ناطق‌نوری و وابستگان او تا کنون هیچ واکنشی به حواشی اخیر نشان نداده‌اند و در مقابل مسئولان وزارت ورزش نیز رفتاری متقابل داشته‌اند.
اما هرچه هست طبق دستورات سازمان بازرسی کل کشور و مالکیت وزارت ورزش بر فدراسیون بوکس که جزء اموال بیت‌المال است، به صورت غیرقانونی در اختیار ناطق‌نوری قرار دارد چراکه او رسما سمتی در بوکس کشور ندارد.
اهالی بوکس در طول ٢٨ سال ریاست طولانی احمد ناطق‌نوری بر فدراسیون بوکس همواره انتقادهای منفی زیادی از این مدیر ورزشی می‌کردند و او را حتی به سوءمدیریت هم متهم می‌کردند. ناطق‌نوری در آخرین دوره ریاستش در فدراسیون به گفته منتقدان به‌طور غیرقانونی در انتخابات شرکت کرد. با وجود اینکه محمود گودرزی، وزیر وقت وزیر به دلیل بازنشسته‌بودن ممنوعیت حضور او را در این مجمع اعلام کرده بود، اما او مقابل وزیر ایستاد و گفت چون جزء مقامات هستم مانعی برای ریاست فدراسیون ندارم.
رییس اقشار اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه مبلغان و مداحان خانمی که خارج از سازمان تبلیغات کار می‌کنند، قیمت‌های متفاوتی از مردم دریافت می‌کنند و به صورت توافقی نیز این مبالغ دریافت می‌شود، گفت: معمولا چشم و هم‌چشمی هم در این فضا دیده می‌شود و عده‌ای هم با این ادعا که این مبلغ را صرف امور خیریه می‌کنند، مبالغ سنگینی از صاحبخانه دریافت می‌کنند حتی در یکی از موارد یک خانه در ولنجک توسط صاحبخانه به مبلغه اهدا شده بود.
به گزارش ایلنا، فرزانه سادات نیکوبرش، رییس اقشار اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی درباره برنامه‌های این سازمان برای ساماندهی مبلغان و مداحان خانم گفت: سامانه جامع اعزام مبلغ با نام سجام در سایت سازمان تبلیغات طراحی شده است و از همه مبلغان و مداحان خانم و آقا خواسته شده تا در این سامانه ثبت نام کنند، این سامانه بیش از 5 الی 6 سال است که فعال است و تمام مبلغان باید در آنجا ثبت نام کنند تا در بحث اعزام‌ها بتوانیم از این افراد استفاده کنیم.
او با اشاره به اهداف این سامانه خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ما در سامانه سجام این بود که همه مبلغان شناخته شده باشند، همچنین سطح‌بندی شده و تحصیلات و سابقه آنها مشخص شود.
رییس گروه اقشار اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: ما در خصوص ثبت نام مبلغان در این سامانه با سه دسته مواجه هستیم؛ یک دسته مبلغان سنتی هستند که یا سواد ندارند یا سواد پایینی دارند و سنتی رشد کرده و صدای خوشی داشتند و در منطقه خود شناخته شده هستند و کار تبلیغی را انجام می‌دهند. نوع دوم افرادی هستند که تحصیلات حوزوی دارند و با توجه به اینکه علم آن را فراگرفته‌اند به کار تبلیغی نیز ورود کرده‌اند که انحراف در این گروه بسیار کمتر است، البته نفس انسان گاهی اوقات باعث می‌شود فردی هم با داشتن تحصیلات و اطلاعات کافی باز هم انحراف داشته باشد. برخی هم مبلغان دانشگاهی هستند و تقریبا حدود 60 درصد مبلغان ما همین افراد تحصیلکرده و اهل علم هستند.
رییس گروه اقشار اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: دسته‌ای نیز از مبلغان و مداحان سنتی هستند که از این طرح استقبال نکردند، چراکه فعالیت آنها محدود می‌شود و باید مسئولیت‌پذیر باشند از همین رو از این طرح ما استقبال نکردند و به فعالیت ادامه دادند و از آنجا که در فرهنگ جامعه خود مقبول هستند عملا نگاه مثبتی به این مسئله نداشتند. همچنین یک سری منافع فردی مانع می‌شود که این افراد به سازمان تبلیغات مراجعه کنند.
او در پاسخ به این سوال که چرا اقبال عمومی نسبت به این افراد زیاد است، گفت: افراد نمی‌دانند وقتی که قصد دارند مجلس ذکر مصیبت برای اهل برگزار کنند، می توانند از مبلغان سازمان تبلیغات اسلامی استفاده کنند. سازمان تبلیغات در هر استانی علاوه بر مرکز استانی ادارات تابعه نیز دارد و اگر مردم در خواست مبلغ کنند، سازمان نیز با توجه به سامانه سجام مبلغانی را معرفی می‌کند که مقبول و شناخته شده هستند و برای ما مسئله‌ای ندارند، اما مردم از افرادی استفاده می‌کنند که در محل خودشان شناخته شده هستند و این افراد چون آگاهی لازم را ندارند خرافات خود را تبلیغ می‌کنند.
چشم و هم‌چشمی در میزان دریافتی خانم‌جلسه‌ای‌ها
نیکوبرش درباره مبالغ دریافتی این مبلغان خاطرنشان کرد: افرادی که از طریق سازمان تبلیغات معرفی می‌شوند بین 50 تا 100 هزار تومان دریافت می‌کنند و این یک قیمت معمول است که دریافت می‌شود، اما افرادی که خارج از سازمان تبلیغات کار می‌کنند، قیمت‌های متفاوتی دریافت می‌کنند و به صورت توافقی مبالغ دریافت می‌شود و معمولا چشم و هم‌چشمی هم در این فضا دیده می‌شود عده‌ای هم با این ادعا که این مبلغ را صرف امور خیریه می‌کنند، مبالغ سنگینی از صاحبخانه دریافت می‌کنند حتی در یکی از موارد یک خانه در ولنجک توسط صاحبخانه به مبلغه اهدا شده بود.
درصدد جلوگیری از فعالیت برخی مداحان زن هستیم
او ادامه داد: این افراد از طریق مراد و مریدی عمل می‌کنند و این فرهنگ متاسفانه به راحتی قابل اصلاح نیست و نیاز به همکاری همه دستگاه‌ها دارد. سازمان تبلیغات نیز در این زمینه ایجابی عمل می‌کند و با تربیت افراد و استفاده آن‌ها در این مجالس سعی دارد تا جلوی فعالیت این افراد گرفته شود و سعی می‌کنیم تا عادت غلط در این زمینه را اصلاح کنیم، البته یک سری عرف‌های اجتماعی نیز خیلی اجازه کار به ما نمی‌دهد اما باز هم در حال تلاش هستیم تا سطح فرهنگ مردم در مباحث دینی را ارتقا دهیم.
بی‌حجابی در صحنه اجتماع، فعالیتی عمومی است و باید نهی از منکر انجام داد؛ اما اینکه بگوییم این شخص آزاد است و بی‌حجابی جزو زندگی خصوصی او است، سخن درستی نیست؛ بی‌حجابی همانند رشوه‌خواری است که باید در مقابل آن ایستاد.
به گزارش ایسنا، آیت الله مکارم شیرازی صبح روز چهارشنبه در درس خارج اصول در مسجد اعظم قم به موضوع حاشیه‌های اخیر درباره حجاب پرداخت و گفت: اخیرا در برخی از رسانه‌های داخلی و خارجی بر روی مسئله بی‌حجابی سرمایه گذاری کرده و می‌گویند: «چرا حجاب باید اجباری باشد؟ در اسلام چیزی به نام اجبار نیست و حجاب هم نباید اجباری باشد» که باید گفت این افراد کلمه اجبار را به غلط در این مسئله استفاده می‌کنند.
وی اظهار کرد : ما اعمالی همچون شرب خمر، مواد مخدر، رشوه‌خواری، دزدی، اعمال خلاف عفت، بی‌حجابی و ... در اسلام داریم که جزو گناهان بوده و ممنوع است.
این مرجع تقلید افزود : یک وقت شخصی در خانه خود از این قبیل اعمال حرام انجام می‌دهد که ما مأمور به ورود در زندگی خصوصی افراد نبوده و نمی‌توانیم تجسس کنیم؛ اما وقتی در ملأ عام از این کارهای خلاف انجام می‌دهد، هم حکومت مأمور به نهی از منکر است؛ هم آحاد مردم این وظیفه را دارند.
آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: بی‌حجابی در صحنه اجتماع، فعالیتی عمومی است و باید نهی از منکر انجام داد؛ اما اینکه بگوییم این شخص آزاد است و بی‌حجابی جزو زندگی خصوصی او است، سخن درستی نیست؛ بی‌حجابی همانند رشوه‌خواری است که باید در مقابل آن ایستاد.
 وی یادآور شد : آیه «لا اکراه فی الدین ...» به معنای آزادی نیست؛ به این معنا نیست که هیچ خط قرمزی وجود نداشته و همه می‌توانند هرکاری انجام دهند؛ اگر این آیه به معنای آزادی باشد، پس چرا جلو دزدی را می‌گیرند؟ چرا با رشوه‌خواری برخورد می‌کنند؟ باید در مقابل این‌گونه اعمال نهی از منکر کرد.
 این استاد حوزه بیان کرد: البته نهی از منکر به معنای خشونت نیست؛ باید با زبان نرم و خوش به این کار پرداخت.
 این مفسر قرآن کریم اظهار کرد: برخی اظهار می‌کنند که ماشین حریم خصوصی است و می‌توان بی‌حجاب بود که در پاسخ باید گفت: اگر این ماشین در پارکینک منزل شماست، حریم خصوصی است و کسی نمی‌تواند حرفی بزند؛ اما ماشینی که بیرون آمده و همه چیز در آن پیداست، دیگر حریم خصوصی نیست؛ خصوصی آن است که از دید مردم پنهان باشد.
 آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد : عده‌ای ناآگاهانه و عده‌ای آگاهانه برای تضعیف نظام جمهوری اسلامی در حال مجاز کردن محرمات بوده و این نکته در تفکر آنان است که اگر بتوانیم این محرمات را بزنیم، اصل نظام را می‌توانیم زیر سوال ببریم؛ باید مراقب بود و از تکرار این مغلطه بازی‌ها خودداری کرد.
 وی تاکید کرد : برخی هم می‌گویند که از حجاب مهمتر داریم و باید به سراغ آن‌ها برویم که درباره این موضوع هم باید بگوییم که این سخن مانند آن است که شخصی در کنار درد چشم، سرما هم خورده باشد و دکتربه او بگوید فقط به فکر چشمان خود باش و فکری به حال سرماخوردگی خود نکن؛ بیان این مسئله که باید سراغ مباحث مهمتر از حجاب برویم، مغالطه است و همانطوری که باید تمام بیماری‌ها را علاج کرد، باید در مقابل تمام محرمات حساس بود و نهی از منکر داشت.