گزیده ها قسمت پنجم

گزیده ها  قسمت پنجم 9 اسفند - 96
با توجه به اهمیت و جذابیت مسئله واردات پر سر‌ و‌ صدای "کود انسانی"، مصرانه پیگیر این مسئله شده و در جریان بررسیهای خود به سرنخ واردات توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی رسیدیم و در نهایت موفق به کشف پشت‌پرده واقعی واردات "کود انسانی" شدیم.

به گزارش تسنیم، طی هفته اخیر انتشار آمار واردات یک ردیف تعرفه‌ای تحت عنوان "کود انسانی" یا «گل‌ولای فاضلاب» به کشور، سر و صدای زیادی در فضای رسانه‌ای به پا کرد و رسانه‌ها بار دیگر در مواجهه با این ردیف وارداتی به کشور، انتقاداتشان از نبود مدیریت و نظارت در حوزه واردات را از سرگرفتند.
در سالهای اخیر، آنقدر با واردات بی‌رویه محصولات و ردیفهای عجیب و غریب نظیر دسته بیل، آدامس، میخ، شتر و... مواجه شده‌ایم که گاهی مسئولان را نیز شگفت‌زده کرده و نهایتا پاسخی در ارتباط با این قلم واردات نداشتند.
سؤالی هم که همواره در ارتباط با این مقوله واردات در ذهن شکل می‌گیرد این است که «واردات این ردیفها چه ضرورتی برای کشور داشته است؟»
اما گذشته از ماهیت گمرکی و تجارتی، واردات «گل‌ولای فاضلاب» یا «کود انسانی» که این روزها خبرساز شده و سؤالات بسیاری را برای همه ما ایجاد کرده است؛ با توجه به اهمیت و جذابیت این مسئله، ما هم مصرانه به پیگیری این مسئله پرداختیم و از قضا در جریان بررسیهای خود به سرنخهای تازهای از واردات "گل‌ولای فاضلاب" آن هم توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی رسیدیم!
با این توضیح که در تماس با یکی از مسئولان گمرک درباره جزئیات این ردیف ثبت سفارش و تعرفه وارداتی به سرنخ واردات این محموله توسط یک شرکت غذایی با عنوان «ز.م» رسیدیم و در نهایت برای روشن شدن این مسئله، تماسی با مدیر این شرکت غذایی داشتیم که وی حاضر به پاسخگویی درباره چرایی واردات این ماده نشد اما یکی از مدیران مجموعه‌اش که عضو هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان تحت مدیریتش است را معرفی کرد.
اما در ادامه مشروح این گفت‌وگو آمده که راز واردات گل‌ولای فاضلاب را بر ملا می‌کند
مهدی امینی؛ عضو هیئت مدیره گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زرنام در گفت‌وگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران پویا درباره چرایی واردات آنچه در رسانه‌ها به‌عنوان "گل‌ولای فاضلاب" اعلام شده توسط این شرکت اظهار کرد: شرکت دانش‌بنیان ما اقدام به واردات این کالا به کشور برای راه‌اندازی تصفیه‌خانه صنعتی خود کرده است!
وی افزود: سیستمهای نوینی برای تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در دنیا ابداع شده که با استفاده از «بیوماس گرانول باکتری» که زیست‌ توده‌ای هستند، راندمان تصفیه فاضلاب را بالاتر می‌برند.
گرانول باکتری و صنعت سبز
این فعال فناور با بیان اینکه عملیات تصفیه فاضلاب توسط این گرانول باکتریها در راکتورهای EGSB نسل پیشرفته صورت می‌گیرد، خاطر‌نشان کرد: متخصصان صنعت تصفیه‌خانه فاضلاب به های‌تک بودن این تکنولوژی استحضار کامل دارند؛ این سیستم تکنولوژیک نیز برای نخستین بار است که در کشور ما برای ارتقای اثربخشی راه‌اندازی شده که قادر است در زمانی کم و باکیفیت بالا، آب را تصفیه کند.
وی با انتقاد از اینکه متأسفانه اشتباها از این محصول وارداتی تحت عناوین «کود انسانی» یا «گل‌ولای و لجن» یاد شد در حالیکه دانش گرانول باکتریها را به همراه دارد، گفت: "گرانول باکتریها"، لجن و گل‌ولای نیستند و موتور محرک مجموعه تصفیه فاضلاب به حساب می‌آیند.
امینی با ذکر مثالی درباره اهمیت این نوع باکتریها گفت: همه می‌دانیم که برای تبدیل شیر به ماست نیاز به مخمر یا کپک مخمر داریم اما اگر روزی مخمر وارد کشور شد نباید بگوییم «کپک» وارد کردیم!
خودکفایی ایران در تولید گرانول باکتری برای تصفیه فاضلابها
وی با تأکید بر اینکه از این پس ما می‌توانیم تولیدکننده گرانول باکتری در منطقه و کشورهای اطراف باشیم، تصریح کرد: در فاضلاب موادی وجود دارد که برای این باکتریها، غذا به حساب می‌آید؛ باکتریها با خوردن این مواد به تصفیه آب می‌پردازند.
او خاطر‌نشان کرد: گرانول باکتریها یا همان باکتریهای کروی که براساس علم ریاضی و فیزیک اثربخش‌ترین نوع باکتریها به‌دلیل کروی بودنشان هستند، اختراع هلندیهاست و در صنایع تصفیه فاضلاب نوین نقش‌آفرینی می‌کند.
این فعال فناور یادآور شد: با توجه به اینکه تولید‌مثل در این باکتریها وجود دارد از این پس ایران هم یکی از قطبهای تولید این باکتریها خواهد بود و مانند برخی کشورهای دیگر می‌تواند در زمینه صادرات این محصول فناورانه نیز ورود کند.
امینی گفت: دیگر نیازی نیست شرکتها و کارخانجاتی که به فکر تصفیه فاضلاب و پسماندهای خود هستند، این گرانول باکتریها را وارد کنند و می‌توانند از ما بخرند.
فراهم شدن زمینه صادرات برای ایران
وی با بیان اینکه بالاخره هر مجموعه‌ای فاضلاب و پسماند دارد و همواره برای تصفیه آن به فکر چاره هستند، عنوان کرد: شرکت دانش‌بنیان ما به‌عنوان صنعت سبز برگزیده شده‌ و اکنون با واردات این گرانول باکتریها و قرار دادن آنها در راکتورهای تصفیه‌خانه فاضلاب، مانع از انتشار بوی بد فاضلاب شده و بوی بد را به بیوگاز تبدیل کرده و در آینده نزدیک نیز این گاز را به برق تبدیل می‌کنم.
این فعال فناور خاطر‌نشان کرد: لجن، بوی بد و آب فاضلاب همواره مخل زیست‌بوم زندگی بوده و هست؛ واردات این محصول تمامی عوارض زیست‌محیطی را از بین برده و توانستیم برای حداقل پنج سال آینده تولید گرانول باکتریهایمان را پیش‌فروش کنیم.
امینی با اشاره به اینکه 180 تن واردات ما به ارزش کمتر از 100 هزار دلار از ترکیه بوده اما همین کشور هم اعلام نیازش را به ما برای صادرات آینده داده است، گفت: از جمله کشورهای دیگر که متقاضی گرانول باکتریها هستند، می‌توان به پاکستان و امارات اشاره کرد که وقتی ایران موفق به تولید آن شود دیگر به سمت واردات از هلند نمی‌روند.
وی درباره میزان تولید گرانول باکتری توسط این شرکت دانش‌بنیان گفت: قطعا هر چه شاخص COD مطرح در فاضلابها بیشتر باشد یعنی فاضلاب خراب‌تری داریم و غذای گرانول باکتریها بیشتر است که در نهایت منجر به تولید‌مثل بیشتر آنها می‌شود.
امینی با دعوت از تمامی شرکتها و کارخانجات داخلی که درصدد یافتن راهی برای مقابله با فاضلابشان هستند برای بازدید از سایت تصفیه‌خانه این شرکت اظهار کرد: این درخواست و دعوت را به معاونت علمی ریاست جمهوری هم دادیم و گفتیم که در کارخانه ما باز است و هر موقع کارخانجات و شرکتهای مختلف خواستند بازدیدی داشته باشند، مشکلی وجود ندارد زیرا معتقدیم کاری که شده حرکتی ملی در راستای حفاظت از محیط زیست است و باید اهتمام تمامی بخشها باشد.
مصارف آب تصفیه شده توسط گرانول باکتریها
او همچنین درباره اینکه آب تصفیه شده چه کاربردهایی می‌تواند داشته باشد، گفت: براساس همان شاخص COD که سازمان محیط زیست تعریف کرده و به عنوان استاندارد از آن یاد می‌شود، می‌توانیم آن را در محیط رهاسازی کرده، به چاه بریزیم، به مصارف کشاورزی بسپاریم یا حتی برای مصارف گرمایشی استفاده کنیم.
این فعال فناور وسعت سایت در نظر گرفته شده برای این تصفیه‌خانه صنعتی که تمامی مجوزهای قانونی از جمله مجوز سازمان محیط زیست را دارد، 5 هزار متر‌مربع عنوان کرد و گفت: هیچ بخش خصوصی حاضر نیست برای راه‌اندازی این تصفیه‌خانه که برای ما بالغ بر 40 میلیارد تومان هزینه داشته، هزینه کند و معمولا بخش‌های تولیدی و صنعتی با توجه به هزینه‌های بسیاری که احداث چنین تصفیه‌خانه‌ای در پی دارد اقدام به رهاسازی آب فاضلاب در محیط می‌کنند و هیچ اهمیتی برای آنها ندارد که چه مخاطراتی به وجود می‌آید!
هرقدر وصلت اصلاح‌طلبان با دکتر روحاني در دولت نخستش پيوند موفقي بود، وصال آنان در دولت دوم به نظر مي‌رسد پيوند موفقي از آب درنيامده است، يا دست‌کم بخشي از اصلاح‌طلبان اين‌گونه تصور مي‌کنند. همه‌ چيز مانند دولت اول، خوب شروع شد؛ اصلاح‌طلبان با همه وجود به حمايت از روحاني در ارديبهشت برخاستند، حاصل هم موفقيت‌آميز بود.
صادق زيباکلام . استاد دانشگاه تهران در شرق نوشت: هرقدر وصلت اصلاح‌طلبان با دکتر روحاني در دولت نخستش پيوند موفقي بود، وصال آنان در دولت دوم به نظر مي‌رسد پيوند موفقي از آب درنيامده است، يا دست‌کم بخشي از اصلاح‌طلبان اين‌گونه تصور مي‌کنند. همه‌ چيز مانند دولت اول، خوب شروع شد؛ اصلاح‌طلبان با همه وجود به حمايت از روحاني در ارديبهشت برخاستند، حاصل هم موفقيت‌آميز بود.
به نظر مي‌رسيد همه چيز به خوبي و خوشي پيش مي‌رود. برخي اصلاح‌طلبان باور داشتند اي‌بسا حضور آنان در دولت دوازدهم، ممکن است ابعاد گسترده‌تري نیز پيدا کند؛ اما عمر ماه‌عسل در دولت دوازدهم خيلي دوام نداشت. تابستان به پايان نرسيده بود که خزان زودهنگام اين رابطه از محافل خصوصي اصلاح‌طلبان به بيرون راه يافت. ظاهرا تماس‌ها و مراوداتي که ميان اصلاح‌طلبان و رئيس‌جمهوری وجود داشت، با سرعتي بيشتر از خشک‌شدن درياچه اروميه، رو به خشکي رفت. از يک‌سو رئيس‌جمهوری ترجيح داد ديگر کوچک‌ترين کلامي درباره دوستي و رفاقت با اصلاح‌طلبان بر زبان نياورد و به گونه‌اي رفتار کرد که اساسا در کشور اين جريان سياسي نه وجود خارجي دارد، نه زمينه رأي بالاي روحاني در انتخابات رياست‌جمهوري امسال را فراهم کرده بودند.
متقابلا برخي اصلاح‌طلبان نیز خيلي جدي سخن از زيرسؤال‌بردن احتمال هرگونه همکاري ديگر در آينده با رئيس‌جمهوری و جريان «اعتدال و توسعه» را به ميان آوردند. گذر زمان اين سردي را اگر نگوييم افزايش داد، دست‌کم هيچ علامتي از کاهش نیز در آن به وجود نياورد. اما چرا چنين شد و پيوندی ميان روحاني و اصلاح‌طلبان درنگرفت؟ بگذاريد از اينجا شروع کنيم که شراکت روحاني فقط با اصلاح‌طلبان ترک برنداشت؛ بسياري از جريان‌های ديگری که براي مدد روحاني وارد فضاي انتخابات شده بودند نیز مانند اصلاح‌طلبان دچار سرخوردگي شدند.
سخني به اغراق نرفته اگر گفته شود کسر درخور توجهي از ٢٤ميليون‌نفري که به دکتر روحاني رأي داده بودند، دچار ترديد، اگر نگفته باشيم پشيمان از رفتن پاي صندوق، شدند. به غلط يا درست، بسياري تصور مي‌کردند و مي‌کنند تغييري آشکار ميان روحاني قبل و بعد از انتخابات ارديبهشت به چشم مي‌خورد. بسياري ترجيح دادند در حافظه خود روحاني ٩٢-٩٦ را به خاطر بسپارند تا روحاني جديد را. هدف نگارنده در اين يادداشت، بررسي صحت و سقم اينکه آيا واقعا تغييري در نامزد اجماعي اصلاح‌طلبان و ميانه‌روها به وجود آمده یا مرحله بعدي آن نيست یا اينکه اگر واقعا تغييري اتفاق افتاده، اسباب و علل آن کدام موارد است؛ بلکه هدف يادداشت، بيشتر پرداختن به موضع‌گيري يا واکنش اصلاح‌طلبان در قبال روحاني دولت دوازدهم است. «چه بايد کرد»؛ اصلاح‌طلبان در مقابل روحاني جديد را مي‌توان به سه دسته تقسيم کرد...
...اصلاح‌طلبان راديکال که معتقد هستند دليلي وجود ندارد تا همچنان به همکاري با روحاني ادامه دهند. تا به همين‌جا نیز اصلاح‌طلبان به واسطه دعوت مردم به شرکت در انتخابات‌هاي اخير و رأي‌دادن به روحاني، به اندازه کافي از اعتبار اجتماعي خود خرج کرده‌اند. از ديد اين طيف از اصلاح‌طلبان، وقتي خود رئيس‌جمهور چندان به فکر کاهش محبوبيت نيست، چرا اين جريان سياسي بايد کاسه داغ‌تر از آش شده و بيشتر از اين از سرمايه خود مايه بگذارد؟ اين گروه خواهان فاصله‌گرفتن از روحاني هستند.
طيف دوم، سياست صبر و انتظار را در پيش گرفته‌‌اند به اميد آنکه شايد شرايط بهبود يابد و در رفتار و موضع‌گيري‌هاي رئيس‌جمهور تغييري به وجود آيد. گروه دوم استدلال مي‌کنند مراوده و نزديکي علني اين جريان با روحاني، بايد به حداقل کاهش يابد تا زوال محبوبيت روحاني و احساس سرخوردگي از وي، آسيب کمتري به اصلاح‌طلبان وارد کند. به عبارت ديگر، اين دسته از فعالان سياسي برخلاف گروه اول که خواهان جدايي است، بيشتر ترجيح مي‌دهند وارد «فاصله معنادار» با روحاني شوند.
مي‌رسيم به طيف سوم؛ گروهي که برخلاف دو گروه ديگر که قائل به جدايي از روحاني بوده و استدلال مي‌کنند تجربه ائتلاف با جريان ميانه غيراصولگرا تجربه موفقي از آب درنيامده است و نبايد اين تجربه را در انتخابات مجلس در اسفند ٩٨ و رياست‌جمهوري در ١٤٠٠ تکرار کنيم، گروه سوم معتقدند شرايط سياسي ايران و ساختار و ترکيب قدرت در کشور، بسيار پيچيده شده است. پس ممکن است پيوند با روحاني وصلت فرخنده‌اي از آب درنيامده باشد؛ اما واقعيت تلخ آن است که در شرايط فعلي ساختار سياسي و اجتماعي کشور، گزينه ديگري به‌جز ائتلاف و همکاري با طيف معتدل کشور وجود ندارد؛ خواه اين ائتلاف در قالب همکاري با روحاني و طيف ميانه باشد، خواه با اصولگرايان ميانه‌رو به رهبري ناطق‌نوري و علي لاريجاني. همکاري‌نکردن اصلاح‌طلبان با دیگر جريان‌هاي اعتدالي، باعث به‌حاشيه‌رفتن همه اين نيروها خواهد شد و لاجرم راه را براي پيروزي يک پوپوليست ديگر هموار خواهد کرد.
سؤال درستی که اصلاح‌طلبان بايد مطرح کنند، اين نيست که آيا بايد از روحاني جدا شوند و روي پاي خود بايستند؛ بلکه سؤال درست اين است که آيا جريان ميانه و نماد آن که حسن روحاني است، با همه کاستي‌هاي آن، به احمدي‌نژاد و نوع پوپوليسمي که در تير ٨٤ به قدرت رسيد، ترجيح ندارد؟ واقعيت تلخي که اصلاح‌طلبان تندتر نمي‌خواهند بپذيرند، آن است که ساختار رسمي در ايران به گونه‌اي درآمده که هيچ جرياني به‌تنهايي نمي‌تواند پيشرفت و موفقيتي کسب کند. به بيان ديگر، با وجود محبوبيت و پايگاه اجتماعي گسترده اصلاح‌طلبان، اين جریان سياسي مانند دوران اصلاحات نمي‌تواند با تکيه به صندوق رأي، جلوي پيشروي تندروها و پوپوليست‌ها را بگيرد.
تنها گزينه موجود، شراکت اصلاح‌طلبان و ميانه‌روهاست ولاغير؛ براي جلوگيري از پوپوليسم در انتخابات مجلس و رياست‌جمهوري آينده، ائتلاف ميانه‌روهاست. مي‌ماند چه بايد کرد با روحاني؟ نخست آنکه اصلاح‌طلبان بايد صادقانه به مردم در برابر سهمي که در پيروزي روحاني داشته‌‌اند، پاسخ‌گو باشند.
با جدايي از روحاني، اين سهم از بين نمي‌رود، برعکس ‌بايد همه مسئوليت‌هايمان را در قبال انتخاب روحاني بپذيريم و به‌علاوه از آنچه کرديم - با توجه به باور درست‌بودن آن- دفاع کنيم. اينکه در سطح جامعه يا فضاي مجازي، موج عبور از روحاني به راه افتد و ما هم براي عقب‌نماندن به آن بپيونديم، نه اخلاقي است، نه به سود منافع ملي و نه اصلاح‌طلبان. بايد با پذيرش مسئوليت و دفاع از درستي حرکت در انتخابات ٩٢ و ٩٦، با تمام توان روحاني را نقد کرده و از او بخواهيم در راستای تحقق خواسته‌ها و مطالبات ٢٤ ميليون رأي‌دهنده خود گام بردارد.
هرقدر فاصله از رئيس‌جمهور بيشتر شود، او هم متقابلا از برآوردن مطالبات فاصله بيشتري مي‌گيرد. جدايي راه‌حل نيست؛ بلکه همراهي دشوار مشترک و پافشاري روي خواسته‌هاي ٢٩ ارديبهشت ٩٦ راه‌حل است. با رفتن به سمت آرمان‌گرايي صرف و پشت‌کردن به دولت روحاني، زمينه تکرار تجربه سال ٨٤ را فراهم نکنيم.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با تاکید بر ایجاد گفتگوی ملی و شنیده شدن مطالبات نسل جوان درمورد حجاب گفت: باید زمینه برای شنیده شدن دیدگاه های مختلف فراهم شود و شیوه های را در پیش بگیریم که قانونمند و با حداقل برخوردهای انتظامی باشد.
به گزارش ایلنا، معصومه ابتکار در نشست خبری معاونت زنان به مناسبت هفته زن با بیان اینکه تلاش ما این است که فضا برای نسل جوان و متولدین دهه ٧٠ طوری باشد که بتوانند نظراتشان را مطرح کنند، افزود: امیدواریم دیدگاه‌ها به سمت گفتگوی ملی و مفاهمه از سوی دیدگاه های مختلف حرکت کند.
او در ادامه با تاکید بر اینکه در گذشته اعمال فشار و اجبار در مورد حجاب در قالب گشت ارشاد صورت می‌گرفت، گفت: در حال حاضر با نگاه خوب مقامات اجرایی و نیروی انتظامی این مسأله ساماندهی شده و ما این گونه برخوردها را قبول نداریم.
ابتکار در ادامه با اشاره به برنامه های معاونت زنان در هفته زن و تاکید بر رویکرد بهبود و ارتقای وضعیت زنان و خانواده گفت: تلاش می کنیم تا با برگزاری این برنامه ها سطح آگاهی عمومی در ارتباط با زن و خانواده افزایش پیدا کند. ما هیچ گاه به دنبال نادیده گرفتن مشکلات و انکار آنها نبوده‌ایم.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه در برنامه‌های معاونت زنان تلاش شده است تا همواره نگاهی ملی وجود داشته باشد ادامه داد: معتقد هستیم که موضوع زن موضوعی ملی است و نباید درگیر نگاه‌های خاص، باندی و جناحی شود. به همین دلیل در این هفته تلاش می‌کنیم تا در سطح ملی و با همکاری بخش‌های مختلف برنامه‌هایی فراقوه‌ای داشته باشیم.
ابتکار با اشاره به اینکه در نامگذاری ایام هفته زن نسبت به گروه‌های سنی آنان توجه ویژه‌ای شده است توضیح داد: در این نامگذاری به سنین مختلف کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و زنان سالمند توجه شده است و در این طبقه بندی نیازهای خاص هر گروه مد نظر قرار گرفته است.
ابتکار در ادامه به برنامه‌های استانی در حوزه زنان همزمان با هفته زن اشاره کرد و گفت: معرفی مشاغل زنان یکی از برنامه‌های ویژه این هفته بوده است. همچنین روز گذشته اولین همایش مرتبط با هفته زن که در آن نقش فناوری اطلاعات در توانمندسازی زنان با همکاری وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شد. فضای مجازی می‌تواند زمینه فعالیت اقتصادی زنان را با سهولت بیشتری فراهم کند.
گفت‌وگوی ملی خانواده در 10 استان کلید خورده است
او با اشاره به اینکه ابتدای سال آینده این موضوع در قالب نشستی بین‌المللی بررسی خواهد شد اظهار کرد: در این نشست بین‌المللی تلاش می‌کنیم تا از تجربه دیگر کشورها استفاده کنیم. همچنین در حوزه اشتغال زنان به تازگی توجه ویژه‌ای به حوزه اشتغال زنان روستایی و توان افزایی آنها شده است به طوریکه تفاهم نامه‌هایی با وزارت جهاد کشاورزی امضا شده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در ادامه از نوشته شدن تفاهم‌نامه با نهضت سوادآموزی برای آموزش کودکان روستایی و عشایری و زنان بازمانده از تحصیل خبر داد و گفت: در این تفاهم‌نامه 2300 دانش آموز عشایری بازمانده از تحصیل مورد توجه قرار گرفتند. همچنین طرح توان افزایی زنان و فاز دوم برنامه تاب‌آوری به زودی اجرا خواهد شد.
ابتکار در ادامه برگزاری نشست‌های تخصصی در مورد موضوعات حقوقی خانواده، حقوق شهروندی و ... را از دیگر برنامه‌های هفته زن عنوان کرد و افزود: گفت‌وگوی ملی خانواده نیز در حال حاضر در 10 استان کلید خورده است. چرا که خانواده ایرانی در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار دارد و باید در این حوزه کار بیشتری شود.
به گفته او، برنامه گفت‌وگوی ملی به شکل پایلوت در خراسان شمالی آغاز به کار کرده است. چرا که تاب‌آوری و ارتقای توانمندی‌های خانواده همزمان با آغاز گفت‌وگو شکل می‌گیرد و در این فرآیند به شکل خاص نسل دهه 70 مخاطب قرار خواهند گرفت.
ابتکار در ادامه با اشاره به اینکه فعالیت سازمان‌های مردم نهاد، خیریه‌ها، تعاونی‌ها و ... در دولت دوازدهم مورد حمایت جدی قرار گرفته است، اظهار کرد: نهادهای مدنی در حوزه زنان بسیار نقش آفرین هستند و توانمندی آنان جزو اهداف معاونت امور زنان است.
افتتاح 15 پارک بانوان در استان‌های کشور
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در ادامه از افتتاح 15 پارک بانوان همزمان با هفته زن در استان‌های مختلف خبر داد و گفت: گاهی به اشتباه تصور می‌شود افتتاح پارک بانوان به معنی اعمال تفکیک جنسیتی است. این در حالیست که این پارک‌ها فضای تفریحی و ورزشی خاص بانوان را فراهم می‌کند. چرا که سرانه مورد نیاز آنها در بسیاری از استان‌ها تامین نشده است.