گزیده ها قسمت هفتم

گزیده ها قسمت  هفتم 12 بهمن - 96
پسر بچه هشت ساله ای که به خاطر سرما خوردگی به بیمارستان شهرستان نور استان مازندران منتقل شده بود، ساعتی بعد در حالی جان داد که به گفته پدرش تیم درمانی بیمارستان هیچ کاری برایش نکردند.
پسر بچه هشت ساله ای که به خاطر سرما خوردگی به بیمارستان شهرستان نور استان مازندران منتقل شده بود، ساعتی بعد در حالی جان داد که به گفته پدرش تیم درمانی بیمارستان هیچ کاری برایش نکردند.
به گزارش ایسنا، پسر بچه هشت ساله ای که به خاطر سرما خوردگی به بیمارستان شهرستان نور استان مازندران منتقل شده بود، ساعتی بعد در حالی جان داد که به گفته پدرش تیم درمانی بیمارستان هیچ کاری برایش نکردند.
این واقعه جنجال زیادی در شبکه‌های مجازی و اجتماعی به پا کرد تا اینکه دانشگاه علوم پزشکی وادار به واکنش شد و اطلاعیه‌ای را جهت تنویر افکار عمومی صادر کرد.

دانشگاه علوم پزشکی ماندران در متن اطلاعیه خود ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با خانواده آرتین صالحی تصریح کرد:" نظام سلامت کشور و استان همواره تمامی تلاش خود را برای ارائه بهترین و ایمن ترین خدمات بهداشتی و درمانی به هم میهنان عزیز به کار گرفته و می‌گیرد، در همین راستا از دست رفتن حتی یک نفر از آحاد مردم برای مسئولین و کارکنان نظام سلامت بسیار دردناک و تاسف انگیز است .
در خصوص حادثه ناگوار از دست رفتن کودک 8 ساله آرتین صالحی در ماه گذشته در شهرستان نور به اطلاع مردم شریف استان می‌رساند؛ بیمار توسط والدین بامداد روز شنبه‌ 96/10/9 با علائم بیماری دستگاه تنفسی به بیمارستان امام خمینی (ره) نور مراجعه و بلافاصله توسط پزشک اورژانس این بیمارستان ویزیت شده و درمان‌های اولیه انجام و مرخص شد. با توجه به عدم بهبودی بیمار مجدداً توسط والدین به بیمارستان منتقل و توسط پزشک اورژانس ویزیت و پزشک آنکال کودکان به بیمارستان فراخوانده شد و وی پس از حدود 20 دقیقه (در مهلت قانونی مقرر) در بیمارستان حاضر و بر بالین کودک حضور یافت. پس از ویزیت کودک توسط پزشک متخصص کودکان دستور بستری در بخش کودکان صادر و طبق دستور وی بلافاصله اقدامات درمانی در بخش انجام گردید. متاسفانه پس از مدتی کودک بطور ناگهانی دچار ایست تنفسی شد و بلافاصله اقدامات احیا توسط تیم کد احیاء بیمارستان آغاز شد، اما اقدامات احیاء موثر واقع نشد و بیمار علیرغم تلاش تیم احیا فوت کرد.
شایان ذکر است پرونده‌های پزشکی بیمارستانی از دو منظر اصول فنی تخصصی پزشکی و ضوابط مدیریتی مورد بررسی قرار می‌گیرند.
در خصوص این حادثه نیز از همان ساعات اولیه پس از دریافت گزارش، با توجه به نقش نظارتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، به دستور رئیس دانشگاه تیم مدیریتی متشکل ازمعاونت‌های درمان، بهداشتی و مدیریت بازرسی این دانشگاه جهت پیگیری و بررسی این مورد به شهرستان نور اعزام شدند و ضمن بررسی موضوع در محل حادثه پرونده در کمیته مرگ دانشگاه مطرح و همچنین جهت بررسیهای فنی تخصصی به کمیسیون‌های مرتبط در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شد که در حال حاضر نیز در دست بررسی است. همچنین علت فوت توسط مراجع ذی‌صلاح از جمله پزشکی قانونی و نظام پزشکی در دست بررسی است.
شایان ذکر است از آنجایی که در روند درمانی این کودک از فرآورده‌های تزریقی نیز استفاده شد، بلافاصله مراتب جهت انجام اقدامات پیشگیرانه بعدی توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران به سازمان غذا و دارو کشور نیز اعلام شد.
در پایان یادآور می‌شود مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با عزمی جدی همه تلاش خود را تا روشن شدن علل این حادثه به کار خواهند بست و به طور قطع با متخلفین احتمالی این حادثه تلخ برخورد قانونی صورت خواهد گرفت".
رئیس سازمان بازرسی کل کشور پیش از ظهر امروز با حضور در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) از نزدیک در جریان مشکلات مسافران این فرودگاه قرار گرفت و دستورات لازم برای حل مشکلات آنان را صادر کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور پیش از ظهر امروز با حضور در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) از نزدیک در جریان مشکلات مسافران این فرودگاه قرار گرفت و دستورات لازم برای حل مشکلات آنان را صادر کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، قاضی سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به بازدید خود از فرودگاه امام خمینی(ره) و نتیجه بررسی‌های صورت گرفته اظهار کرد: شاهد تأخیر چندین پرواز و سرگردانی مسافران بودیم که دستور انجام پرواز فوق العاده در رابطه با آن‌ها صادر شد و پرواز انجام گرفت.
وی با اشاره با ساعت‌ها معطلی مسافران ایرانی و خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) تصریح کرد: در این خصوص به کلیه ایرلاین‌ها تذکر جدی داده شد که پروازهای برنامه‌ای امروز باید بدون تأخیر و سر وقت مقرر انجام شود و همچنین پروازهای قبلی که تأخیر داشتند، باید به سرعت برای آنها پرواز جایگزین درنظر گرفته شود. در خصوص اسکان و پذیرایی مناسب مسافران باقیمانده نیز تمهیدات لازم اتخاذ شود تا هیچ مسافری در فرودگاه بلاتکلیف نماند.
قاضی سراج با اشاره به صدور دستورات لازم در رابطه با برف روبی پارکینگ‌ها و معابر پیرامون فرودگاه افزود: اقدامات صورت گرفته کافی نبوده و نسبت به تسریع در پاکسازی و برف روبی تذکر لازم داده شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به هماهنگی صورت گرفته با تعزیرات حکومتی استان تهران اظهار کرد : طی این هماهنگی مقرر شد تیمی از تعزیرات حکومتی استان تهران با استقرار در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) نسبت به گران‌فروشی غرفه‌های فروشگاهی و خدماتی داخل ترمینال‌ها و قسمت ترانزیت فرودگاه ورود کرده و با غرفه‌داران متخلف برخورد قاطع صورت پذیرد و در صورت لزوم در خصوص قرارداد آنها تجدید نظر گردد.
وی در خصوص برخی اخبار مبنی بر کرایه‌های نامتعارف تاکسی‌های فرودگاه نیز خاطرنشان کرد: گزارش‌ها در این رابطه در حال بررسی است، البته کرایه یک میلیونی احراز نشد، ولی کرایه‌هایی تا سیصد هزار تومان وجود داشت. که مقرر شد اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران نسبت به این موضوع رسیدگی فوری نموده و با تاکسی‌های متخلف برخورد قانونی صورت پذیرد.
قاضی سراج همچنین با اشاره به گران‌فروشی و اجحاف برخی از آژانس‌های هواپیمایی نیز تأکید کرد: برخی آژانس‌های هواپیمایی در این بازار آشفته یک بلیط را به دونفر فروخته اند به عنوان مثال برای هواپیمایی با ۲۰۰ نفر ظرفیت، به ۴۰۰ نفر بلیت فروخته شده است .
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به دستور خود مبنی بر استقرار نماینده این سازمان در فرودگاه امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: نماینده سازمان موظف است نسبت به بررسی و نظارت بر حسن اجرای امور و انجام پروازها در ساعت اعلام شده نظارت کرده و موارد تخلف را به بنده گزارش کند.
قاضی سراج تأکید کرد : یقیناً قصورهای احتمالی که باعث نارضایتی مسافران گرامی در این چند روز شده است توسط سازمان بازرسی بررسی و با متخلفان برخورد لازم خواهد شد. همچنین شهروندان می‌توانند مشکلات و معضلات خود در ارتباط با فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) را به نماینده مستقر سازمان در فرودگاه، سامانه تلفنی ۱۳۶ و یا مرکز رسیدگی به شکایات و اعلانات سازمان بازرسی کل کشور به آدرس اینترنتی https://shekayat.bazresi.ir منعکس کنند.
تصاویر منتشرشده از زنانی که در روزهای اخیر بدون روسری در برخی خیابان‌ها حاضر شده‌‌اند، واکنش برخی مقامات قضائی و افراد را در پی داشته است.
واکنش‌ها به موضوع ماجرای دختران انقلاب ادامه دارد
به گزارش شهروند، تصاویر منتشرشده از زنانی که در روزهای اخیر بدون روسری در برخی خیابان‌ها حاضر شده‌‌اند، واکنش برخی مقامات قضائی و افراد را در پی داشته است.
دادستان کل کشور از نخستین کسانی بود که به این موضوع واکنش نشان داد و آن را یک حرکت بچگانه در خیابان تلقی کرد. همزمان دادستان تهران نیز خبر از بازداشت یک نفر در ارتباط با موضوع دختران خیابان انقلاب داد. یک نماینده مجلس نیز با اعلام این‌که این‌گونه اتفاقات نمی‌تواند مهم باشد، اذعان کرد که مشکل کشور ما حجاب نیست.
اینکه ۴ نفر روسری‌شان را هوا کنند اتفاق مهمی نیست
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به موضوع هواکردن روسری برخی از زنان گفت: این‌که ۴ نفر روسری‌شان را هوا کنند اتفاق مهمی نیست؛ اساسا اگر انتقادی باشد این است که چرا دولت در رعایت حجاب نظارت کافی را ندارد، از آن طرف انتقادی نیست، الان بانوان هر طور دوست دارند بیرون می‌آیند، مشکل کشور ما حجاب نیست و درمجموع خانم‌ها کم و بیش رعایت می‌کنند و ما هم قایل به سختگیری نیستیم. علی مطهری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست علنی دیروز مجلس با اشاره به برخی اعتراض‌ها به حجاب اظهار کرد: پیگیری نمی‌خواهد، اولا اجباری در حجاب نداریم، بسیاری از بانوان تقریبا بی‌حجاب هستند، کجای این اجبار است؟
حضور فرد بدون حجاب در خیابان جرم است
دادستان کل کشور هم درباره سوالات خبرنگاران درخصوص موضوع بی‌حجابی چندنفر در خیابان توضیحاتی را ارایه کرد. حجت‌الاسلام منتظری در مورد زنانی که در روزهای اخیر بدون روسری در برخی خیابان‌ها حاضر شده‌اند و تصاویر آنها نیز منتشر شده است، اظهار کرد: من این مسأله را امری جزیی و غیرقابل توجه می‌دانم. در مجموعه ٨٠ میلیونی کشور اکثر قریب به اتفاق زنان ما حجاب چادر دارند یا حجاب درست دارند، در چنین وضعیتی آنها اجازه نمی‌دهند حرکتی که مورد هدف دشمن است، اجرا شود. این حرکت بچگانه‌ای بود که دختر جوانی در جایی که عده‌ای در حال زندگی عادی خود هستند روسری خود را بردارد و بعضی‌ها با ماموریتی که داشتند فیلم‌های آنها را در شبکه مجازی منتشر کنند.
وی افزود: انتظار ما از خانم‌ها این است که اگر اعتقاد به اسلام دارند شرع اسلام حجاب را واجب کرده است و اگر هم ندارند و مسلمان نیستند و یا اعتقاد ضعیفی به مبانی اسلامی دارند باید توجه داشته باشند کسی که خودش را ملتزم به جامعه مدنی می‌داند باید از قانونی که وضع‌شده تبعیت کند.
ضمن این‌که کسی هم حق ندارد به زندگی خصوصی و حریم شخصی افراد ورود کند. منتظری بیان کرد: به نظرم کسانی که این کار را انجام داده‌اند بیشتر از روی نادانی و تحریک احساسات بوده است که ممکن است القائاتی از خارج کشور نیز داشته باشند. اکثریت مردم ما مسلمان و متلزم به احکام هستند. این حرکات تأثیر چندانی ندارد و ضمن این‌که اگر کسی با بی‌حجابی در خیابان حرکت کند به موجب قانون مرتکب جرم شده و می‌تواند تحت تعقیب قرار گیرد، البته اعتقاد ما این است که پیش از مجازات باید هدایت کنیم و این افراد قبل از آن باید متنبه شوند و باید در راستای اقدامات پیشگیرانه حرکت کنیم.
بازداشت یک‌نفر
همزمان با این اظهارات دادستان تهران از بازداشت یک نفر درباره آنچه که به‌ عنوان «دختران خیابان انقلاب» معروف شده خبر داد و با تأکید بر این‌که تجاهر به گناه جرم است، اعلام کرد که دادستانی به وظایف خود در این زمینه عمل خواهد کرد.
عباس جعفری دولت‌آبادی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که آیا درباره آنچه که به‌ عنوان «دختران خیابان انقلاب» معروف شده پرونده‌ای تاکنون تشکیل شده است، گفت: حسب گزارش پلیس یک نفر دستگیر و به دادسرای ارشاد ارجاع شده است.
دادستان تهران در پاسخ به این پرسش که آیا صدور قرار ٥٠٠‌ میلیون تومانی برای این فرد که مطرح‌شده صحت دارد، اظهار کرد: از وثیقه آن اطلاعی ندارم. قرارها متناسب خواهد بود. این اقدام خلاف شرع و قوانین است و جرم تلقی می‌شود. تجاهر به گناه جرم است. وی در پاسخ به این پرسش که در صورت ادامه یافتن این مسأله دادگستری چه برخوردی خواهد کرد، گفت: دادستان به وظایف خود عمل خواهد کرد.
ترامپ سرنوشت توافق هسته‌ای با ایران را به نظر کنگره موکول کرده است و عهد کرده در صورت عدم تحقق خواسته‌های غیر‌واقع‌بینانه‌اش این توافق چندجانبه را اواسط ماه مه فسخ خواهد کرد.
ایالات‌متحده نمی‌تواند به سادگی خواسته‌های جدیدی را به یک توافق بین‌المللی تحمیل کند و کنگره کنونی، توان سیاسی لازم را برای ورود جدی به این موضوع ندارد.
به گزارش دنیای اقتصاد، ترامپ سرنوشت توافق هسته‌ای با ایران را به نظر کنگره موکول کرده است و عهد کرده در صورت عدم تحقق خواسته‌های غیر‌واقع‌بینانه‌اش این توافق چندجانبه را اواسط ماه مه فسخ خواهد کرد.
ترامپ با تعیین ضرب‌الاجل و سپردن کار به کنگره، فرآیندی را آغاز کرده است که به نظر می‌رسد نتیجه‌ای جز شکست در پی نخواهد داشت. ایالات‌متحده نمی‌تواند به سادگی خواسته‌های جدیدی را به یک توافق بین‌المللی تحمیل کند و کنگره کنونی، توان سیاسی لازم را برای ورود جدی به این موضوع ندارد.
برای تایید این ادعا تنها کافی است به «طرح ایران» که خواسته‌های ترامپ درآن گنجانده شده است، نگاهی بیندازیم. این طرح از سوی پیتر رسکام و لیز چنی ارائه شده است و از حمایت حلقه مخالفان برجام در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها نیز برخوردار است. این طرح چنان غیرواقع‌بینانه است که ارائه آن تنها در قالب طرحی کلی برای فسخ برجام منطقی خواهد بود. این حقیقت که ترامپ هدایت کاخ سفید را بر عهده دارد مجوزی برای چنین بی‌پروایی‌هایی به‌شمار نمی‌آید، خصوصا زمانی که سرنوشت جنگ و صلح و جلوگیری از گسترش نفوذ در خاورمیانه مطرح باشد.
قانون‌گذاران و سیاست‌گذاران خردمند باید برای اعلام هشدار در این خصوص پیش‌قدم شوند و راهی را که ترامپ و پیروانش در کنگره در پیش گرفته‌اند آشکار کنند و در عین حال اقداماتی عاجل برای حفظ توافق انجام دهند. طرح رسکام-چنی منجر به تغییر برجام نخواهد شد، بلکه ایالات‌متحده را وادار خواهد کرد که این توافق را نقض کند. زیرا طبق این طرح به منظور پیشگیری از اعمال مجدد تحریم‌های هسته‌ای هر ۹۰ روز باید فعالیت‌هایی که در محدوده نفوذ برجام نیستند، تصدیق شوند. چنین حرکتی به مرگ برجام منتهی خواهد شد.
برجام قربانی توهم توطئه
طبق این طرح در صورتی که ایران ظرف مدت ۹۰ روز به پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نپیوندد آمریکا تحریم‌هایی را که به موجب برجام به حذف آنها متعهد شده بود مجددا اعمال خواهد کرد. این درحالی است که طبق نص صریح برجام ایران تا سال ۲۰۲۳ تعهدی برای پیوستن به پروتکل الحاقی ندارد. طبق طرح رسکام-چنی تحریم‌ها در صورت افزایش ذخیره آب سنگین ایران و تجاوز از مرز ۱۳۰ تن تحریم‌ها دوباره اعمال خواهند شد، درحالی‌که چنین محدودیتی در برجام ذکر نشده است و اساسا این موضوع در مقایسه با سایر جنبه‌های توافق نظیر بازرسی‌ها و غنی‌سازی بسیار کم‌‌اهمیت‌تر است.
افزون بر این، در صورتی که ایران اقدام به آزمایش موشک‌های بالستیک کند طبق مفاد این طرح تحریم‌ها دوباره اعمال خواهند شد، اما موضوع آزمایش موشک‌های بالستیک در متن توافق برجام ذکر نشده است. ایران در برابر بازدید از مراکز نظامی مقاومت می‌کند، بنابراین واضح است که بازدیدهای مورد نظر ترامپ عملی نخواهند شد. گنجاندن این تاییدات سبب خواهد شد نتایج ملموس و واقعی برجام به امید واهی دستاوردهای ناچیز بر باد رود. به‌جای اینکه ایران در سال ۲۰۲۳ طبق برجام پروتکل الحاقی را به تصویب برساند رسکام و چنی تضمین خواهند کرد که ایران هرگز به این پروتکل نخواهد پیوست.
مساله آب سنگین ایران هم‌اکنون با پایبندی کامل به مفاد برجام کاملا تحت کنترل است، اما آمریکا در ازای ارائه دستورالعمل‌های تازه در این خصوص، دستاوردهای مذاکرات در زمینه غنی‌سازی را به خطر خواهد انداخت و به این ترتیب امکان دستیابی به سلاح اتمی را بار دیگر مطرح خواهد ساخت. این طرح با گره زدن سرنوشت برجام به آزمایش‌های معمول موشکی، ایران را به سوی مجهز کردن موشک‌ها به کلاهک‌های هسته‌ای سوق می‌دهد.
این طرح «سختگیرانه‌ترین نظام بازرسی‌ها و تایید فعالیت‌های هسته‌ای» به شهادت یوکیو آمانو، دبیرکل آژانس انرژی اتمی را بر مبنای تئوری توطئه سیاست‌مداران دست راستی قربانی می‌کند.
طرح رسکام-چنی نکات منفی بسیار دیگری هم دارد. در این طرح تاییداتی پیش‌بینی شده است که می‌تواند محدودیت کنونی غنی‌سازی ایران را به‌طور نامحدود تمدید کند. همچنین تحریم‌هایی با هدف خنثی ساختن منافع کنونی ایران در سایه برجام طراحی شده است. تحمیل هر یک از این تاییدات به منزله نقض برجام است. مدافعان این طرح توجه چندانی به پایبندی آمریکا به تعهدات برجامی‌اش نشان نمی‌دهند، اما باید به این نکته توجه کنند، چرا که با شکست این توافق احتمال تجهیز ایران به سلاح اتمی مورد ادعای ایشان و همچنین وقوع جنگ افزایش خواهد یافت. در چنین شرایطی آمریکا از حمایت هم‌پیمانان اروپایی، چینی و روسی‌اش نیز محروم خواهد شد. این هم‌پیمانی در اعمال تحریم‌ها علیه ایران یا در مذاکره با کره‌شمالی برای مهار زراد‌خانه هسته‌ای رو به گسترشش نقش کلیدی خواهد داشت.
وظیفه قانون‌گذاران
قانون‌گذاران مسوولیت‌پذیر باید به جای گردن نهادن به صحنه‌آرایی خطرناک ترامپ درخصوص برجام، ابتکار امور را در دست بگیرند. به‌عنوان نخستین گام آنها باید هر قانونی را که موجب نقض مفاد برجام می‌شود رد کنند. در گام بعد باید به استناد اینکه ترامپ به برجام اعتقادی ندارد و تهدیدی جدی برای بقای این توافق به شمار می‌آید، زمان‌بندی کنونی برای تایید برجام از سوی رئیس‌جمهوری را لغو کنند.
این تاییدات دوره‌ای هم در قانون تحریم علیه ایران و هم در قانون بازنگری در توافق برجام آمده است. قصور کنگره در انجام این دو مورد به منزله تعیین برنامه زمانی برای لغو احتمالی برجام است، درحالی‌که آمریکا به اجرای دقیق و پرهیز از اقدامات مخل فعالیت‌های اقتصادی ایران متعهد شده است. دلایل منطقی چندانی برای سر باز زدن از این پیشنهادها وجود ندارد.
درحالی‌که مخالفان برجام برای تشویق به تصویب این خرابکاری قانونی، به خطر لغو برجام از سوی ترامپ اشاره می‌کنند، نیازی نیست قانون‌گذاران مسوول خود را از چاله سیاست‌های ترامپ در قبال ایران به چاه بیندازند، چراکه در نهایت به خاطر شکست این توافق هم‌ردیف ترامپ و طرفدارانش در کنگره سرزنش خواهند شد.