کرمان، بزرگترین تولیدکننده ریزگردهای داخلی کشور


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان:
کرمان، بزرگترین تولیدکننده ریزگردهای داخلی کشور 12بهمن-96 
سکوت جازموریان
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان از صدرنشینی استان کرمان در تولید ریزگردهای داخلی کشور خبر داد و عنوان کرد: استان کرمان رتبه اول در تولید ریزگردهای داخلی را دارد به‌طوری‌که 25 درصد تولید کانون‌های داخلی ریزگردهای کشور مربوط به جازموریان و 8.9 درصد مربوط به رگه‌های معدنی و معادن متروکه استان مخصوصا معادن شهربابک و سیرجان است و استان کرمان با داشتن سهمی حدود 34 درصدی در تولید ریزگردهای داخلی در سکوی نخست این مهم نشسته است که باید توجه ویژه‌ای به استان کرمان در این خصوص شود.
"رضا جزینی‌زاده" در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، از تبدیل شدن موضوع جازموریان به یک مساله ملی گفت: باید مشکل جازموریان را از طرق مختلف به گوش مسئولین برسانیم تا برای رفع آن چاره‌اندیشی کنند و اگر مصوباتی که قبلا برای جازموریان داشته‌ایم اجرایی نشده است، آنها را اجرایی کنند.
وی با بیان این مطلب که سفر رییس جمهور به سیرجان و عدم حضور ایشان در جنوب استان به معنای فراموشی مساله جازموریان نیست، اظهار کرد: با توجه به اهمیت سلامت مردم و این‌که تالاب جازموریان به یک نقطه تهدید سلامت مردم تبدیل شده و منشا حدود 25 درصد ریزگردهای کانون‌های داخلی کشور می‌باشد، لذا یک حساسیت ویژه‌ای نسبت به این موضوع باید در سطح ملی ایجاد شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان ادامه داد: اگر در این سفر نیز مصوبه‌ای برای جازموریان نداشته باشیم اما باید با توجه به پیگیری‌های استاندار کرمان و کارگروه‌های استانی، بتوانیم حساسیت‌هایی برای ایجاد و تشکیل کارگروه ملی ریزگردهای جازموریان همچون کارگروه‌های احیای دریاچه ارومیه و ریزگردهای خوزستان به وجود آوریم.
وی با اشاره به این‌که خشکیدن جازموریان یک شب اتفاق نیفتاده است که بتوانیم در یک مدت کوتاه آن را رفع کنیم، تصریح کرد: حدود 12 دستگاه مرتبط با احیای تالاب جازموریان هستند که با هم‌افزایی می‌توانیم عمده این مشکل را حل کنیم.
جزینی‌زاده از دست و پنجه نرم کردن استان با خشکسالی‌های پی در پی سخن به میان آورد و عنوان کرد: نباید آب تالاب را قطع و آن آب را برای کشاورزی و سایر مصارف استفاده کنیم، بلکه اگر کمبود آب داریم باید برای همه جا به همین نسبت کم باشد اما باید با مدیریت مصرف همه بخش‌ها از آب برخوردار شوند ضمن آن‌که آب مصرفی هر بخش بهینه‌سازی شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر کمبود آبی است باید مدیریت صحیح انجام شود و نباید در بحث میزان توزیع و نحوه توزیع آب باعث لطمه زدن به محیط زیست خود شویم. باید مقداری تامل کنیم که اگر محیط زیست نباشد، کشاورزی، مدرسه، دانشگاه و ... برای چه می‌خواهیم؟ و باید به این درک برسیم که محیط زیست زیربنای همه بخش‌هاست.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به درخواست محیط زیست از رییس جمهور برای احیای تالاب جازموریان مطرح کرد: با توجه به این‌که دولت دکتر روحانی «دولت زیست محیطی» نام دارد و اولین مصوبه این دولت، مسایل زیست محیطی(احیای دریاچه ارومیه) بوده است، لذا اعتباری که به فرمان مقام معظم رهبری برای ریزگردها از صندوق توسعه ملی تخصیص پیدا کرده است، باید این اعتبار براساس اولویت‌ها و نیاز استان‌ها هزینه شود تا بتوانیم جوابگوی سلامت مردم باشیم.
وی با تاکید بر آن‌که استان کرمان جزو استان‌های حساس به لحاظ ریزگردهاست، به ایسنا گفت: با توجه به این‌که موضوع ریزگردها از دغدغه‌های مقام معظم رهبری است، بنابراین مسئولین باید برای حل این موضوع اندیشه‌ای داشته باشند.
جزینی‌زاده از صدرنشینی استان کرمان در تولید ریزگردهای داخلی کشور خبر داد و عنوان کرد: استان کرمان رتبه اول در تولید ریزگردهای داخلی را دارد به‌طوری‌که 25 درصد تولید کانون‌های داخلی ریزگردهای کشور مربوط به جازموریان و 8.9 درصد مربوط به رگه‌های معدنی و معادن متروکه استان مخصوصا معادن شهربابک و سیرجان است و استان کرمان با داشتن سهمی حدود 34 درصدی در تولید ریزگردهای داخلی در سکوی نخست این مهم نشسته است که باید توجه ویژه‌ای به استان کرمان در این خصوص شود.
وی ادامه داد: باید با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید و اشرافیت دکتر کلانتری به محیط زیست، بتوانیم حداقل جلوی پیشرفت ریزگردها را بگیریم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان مساله آب را مهم‌ترین مساله محیط زیست برشمرد و اضافه کرد: متاسفانه ایران مقام اول جهان در هدر رفت انرژی را دارد و در مصرف آب به خوبی کار نکرده‌ایم و اگر چاره اندیشی در این خصوص نشود، محیط زیست رنجوری خواهیم داشت.

وی از لزوم هم‌افزایی هم دستگاه در جهت احیای و حفظ محیط زیست سخن به میان آورد و تاکید کرد: اگر در محیط زیست تخریبی صورت گیرد برگشتن به حالت اولیه آن بسیار سخت است و با توجه به این‌که ما دستگاه اجرایی نیستیم لذا باید دستگاه‌های اجرایی در این زمینه به میدان بیایند.