نظرسنجی دانشگاه تهران درباره مذاکرات هسته‌ای

این نظر سنجی 1000 نفری ازر اه دور که به جای نظر سنجی اکثریت قاطع مردم ایران جازده شده است درست مقابل نظر عباس عبدی است که گفته توافق هسته ای به نفع دولت روحانی ونمایش انتخابات بازارمکاره ی مجلس ارتجاع ی دوره ی دهم نیست. معلوم نیست چرا مثل نخست وزیر یونان در مورد سیاست اقتصاد ریاضتی اروپا به نظرآزاد مردم رجوع نمی شود؟

یک نظرسنجی جدید که روز سه شنبه گذشته در تهران و اینجا منتشر شده است، دارای نتایج قابل توجه و مهمی است و می تواند توجهات زیادی را حداقل در ایالات متحده به خودش جلب کند. این نظرسنجی از طریق تلفن و با جامعه آماری 1000 نفری در روزهای 12 تا 28 می، توسط مرکز پژوهش افکار عمومی دانشگاه تهران و یک سازمان مستقل نظرسنجی مستقر در تورنتو که با مرکز مطالعات بین المللی و امنیتی دانشگاه مریلند همکاری می کند، انجام شده است.
 
در این نظرسنجی مشخص شده است اکثریت قاطع مردم ایران از توافق هسته ای حمایت می کنند. در حالی که 57 درصد مردم از توافقی که براساس توافق لوزان، برنامه هسته ای را محدود می کند، حمایت می کنند، 63 درصد از مردم فرض می کنند که تمام تحریم های ایالات متحده لغو خواهند شد، در حالی که تنها 23 درصد معتقدند که برخی از تحریم ها لغو خواهند شد. در ادامه نتایج این نظرسنجی بررسی می شود.
1-
برنامه هسته ای ایران
اکثریت قاطع ایرانی ها همچنان می گویند که برای ایران بسیار مهم است تا برنامه هسته ای داشته باشد. برنامه هسته ای به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای ایران دیده می شود. درحالی که اکثریت مردم معتقدند که هدف این برنامه اهداف صلح آمیز است، یک نفر از هر پنج نفر معتقد است که هدف این برنامه دستیابی به سلاح هسته ای است.
 2-
تسلیحات هسته ای
اکثریت عمده و فزاینده ای از ایرانی ها مخالف تولید تسلیحات هسته ای به هر روشی هستند. در حال حاضر دو سوم مردم می گویند ساخت آن مغایر با دستورات اسلام است. 8 نفر از هر 10 نفر موافق هدف ان پی تی مبنی بر نابودی تسلیحات هسته ای هستند و 9 نفر از هر 10 نفر موافق تصمیم ایران مبنی بر عدم استفاده از تسلیحات شیمیایی در جریان جنگ با عراق در دهه 1980 میلادی هستند.
 3-
توافق هسته ای با گروه 1+5
اکثریت مردم موافق مذاکرات هستند و تنها 1 نفر از هر 6 نفر مخالف آن است. حدود 3 نفر از هر 4 نفر هم خوشبین به دستیابی به توافق هستند.
 4-
لغو احتمالی تحریم ها 
حمایت از دستیابی به توافق با گروه 1+5 با فرض لغو تمام تحریم ها است و یک خوشبینی درباره لغو آنها وجود دارد. تقریباً نیمی از مردم می گویند که ایران نباید توافقی که تحریم های ایالات متحده در آن لغو نمی شود را قبول کند، در عین حال نیمی دیگر از مردم هم می گویند در صورتی که برخی از تحریم های ایالات متحده باقی بماند، تمام تحریم های سازمان ملل و اتحادیه اروپا باید لغو شوند.
 5-
انتظارات درباره نتایج مثبت یک توافق 
ایرانی ها انتظارات بالایی درباره تاثیرات مثبت توافق در کوتاه مدت دارند. آنها انتظار دارند که در عرض یک سال تاثیرات آن را بر داروها و تجهیزات پزشکی خارجی، سرمایه گذاری خارجی و بهبود سطح زندگی ببینند.
 6-
تحریم ها و اقتصاد ایران
تحریم ها تاثیری منفی بر اقتصاد و زندگی مردم عادی داشته اند اما از دید مردم تاثیر کمتری در مقایسه با سوءمدیریت و فساد دارند.
 7-
دیدگاه ها درباره روحانی 
در حالی که به انتخابات مجلس ایران نزدیک می شویم، رئیس جمهور روحانی یکی از قدرتمندترین سیاستمداران ایران است. نیمی از مردم ترجیح می دهند تا حامیان روحانی در انتخابات فوریه 2016 پیروز شوند، اما 1 نفر از هر 4 نفر منتقد وی هستند. در یک نبرد ریاست جمهوری احتمالی با محمود احمدی نژاد، حمایت از روحانی دو برابر وی است. اکثریت مردم هم می گویند روحانی در زمینه بهبود وضعیت اقتصادی، بهبود روابط با کشورهای اروپایی و کاهش تحریم ها موفقیت داشته است.
 8-
روابط با ایالات متحده
دیدگاه ها درباره دولت آمریکا همچنان منفی است. تنها 4 نفر از هر 10 نفر معتقدند که رهبران ایالات متحده معتقدند ایران به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته ای است. با این حال اکثریت مردم دیدی مثبت نسبت به مردم آمریکا دارند. اگر ایران و گروه 1+5 به توافق دست پیدا کنند، اکثریت مردم معتقدند که حل مسئله هسته ای می تواند به حل دیگر موضوعات هم کمک کند. این میزان بیشتر از سال گذشته است.
 9-
دیدگاه درباره کشورهای گروه 1+5
دو سوم مردم می گویند که به کشورهای 1+5 اعتماد ندارند. البته میزان این اعتماد در مقایسه با پاییز 2014 افزایش یافته است.
 10-
دیدگاه درباره بازیگران منطقه ای
اکثریت عمده مردم دیدی منفی نسبت به عربستان دارند، حتی بیشتر از ایالات متحده. اکثریت کمی هم مخالف ترکیه هستند، درحالی که سال گذشته این مسئله وجود نداشت. اکثریت عمده ای هم دید مثبتی نسبت به سوریه و عراق دارند.