خوراکیها
آشنایی با آلبالو یکی از میوههای سرخ تابستان 5 مرداد- 94
آشنایی با آلبالو یکی از میوههای سرخ تابستان 5 مرداد- 94
آلبالو میوهای که برای بیماران قلبی و روماتیسمی فوقالعاده مفید است و زیبایی و طراوت خانمها را تضمین میکند.کشت آلبالو در کشورهایی که تولیدکننده آلبالو هستند روز به روز رو به توسعه است. ایتالیا و آمریکا جزو اولین کشورهای تولیدکننده آلبالو هستند و بیش از 200 هزار تن هر ساله میوه آلبالو دارند، بعد از ایتالیا در اروپا کشور آلمان است که محصول سالانه آن به 150 هزار تن میرسد.درخت آلبالو اصلا در ایران بوده است و از ایران به کشورهای دیگر رفته و کشت شده است. منطقهای که در قدیم درختان آلبالوی فراوان داشته در منطقه وسیعی از آناتولی ترکیه تا دریای خزر بوده است.در حال حاضر در مناطق مختلف ایران درخت آلبالو و میوه آن وجود دارد و بعضی سالها محصول فراوانی دارد که از آن به عنوان میوه استفاده میشود یا آن را خشک میکنند و یا از آن شربت و مربا و یا آلبالوپلو و یا خورش آلبالو درست میکنند.ارزش غذایی آلبالو زیاد نیست و صد گرم آلبالو فقط 70 کالری دارد. آلبالو دارای ویتامین آ، ب و ث است.املاح معدنی آلبالو عبارت است از آهن، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کوبالت.قند آلبالو از نوع لولوز است و برای اشخاصی که دیابت دارند جذب آن آسان است.آلبالویی برای خوردن خوب است که رسیده و تازه باشد علامت رسیدگی آن رنگ آن است که کاملا قرمز و درخشان باشد. از آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده است و دارای گوشتی سفت است دوری کنید زیرا مصرف آن سوءهضم میآورد و کار رودهها را مختل میکند.آلبالو وقتی تیرهرنگ است و دارای لکههای قهوهای است کهنه شده و رو به فساد گذاشته است. گاهی میوهفروشان برای اینکه آلبالو را خوشمنظره سازند به آن آب میزنند این کار زود آلبالو را خراب میکند و آماده میسازد که زودتر فاسد شود.
*آلبالو را چه وقت و چگونه باید مصرف کرد
وقتی آلبالو خوردید روی آن آب نخورید، مایعات به طور کلی روی میوهها آن را «باد کرده» میکند و این وضع برای دستگاه هاضمه خطرات جدی در بر دارد. در فاصله غذاهای اصلی میتوانید آلبالو را بخورید زیرا خیلی زود هضم میشود یک مرتبه مقدار زیادی آلبالو نخورید بلکه به مقدار کم بخورید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجوید.
*آلبالو برای چه اشخاصی خوب نیست
کسانی که ورم روده دارند چون آلبالو ترش است و سلولز دارد دیر هضم میشود.کسانی که از معده یا رودهها علیل هستند میتوانند آلبالوی پخته را به صورت کمپوت یا مربا مصرف کنند، البته در این موارد آلبالو چون پخته میشود، قسمتی از مواد حیاتی خصوصا ویتامینهای خود را از دست میدهد ولی به آسانی هضم میشود. با وجود این بعضی از کسانی که از جهت معده و یا رودهها علیل هستند، میتوانند هضم آلبالو را تحمل کنند به شرطی که صبح ناشتا به مقدار کم آن هم کاملا رسیده باشد، مصرف کنند.کسانی که دیابت دارند میتوانند به حد اعتدال آلبالو بخورند زیرا قند آلبالو از نوع لولوز است و این قند را بیماران دیابتیک میتوانند جذب کنند.اشخاصی که چاق هستند نباید آلبالو را به عنوان دسر یا غذای اضافی علاوه بر غذاهای مخصوص رژیم خود مصرف کنند ولی به عنوان یک غذای اصلی میتوانند آلبالو مصرف نمایند زیرا آلبالو دارای کالری کمی است و شیپور اشتهای کاذب را خفه میکند!
*چه کسانی باید آلبالو بخورند؟
کسانی که بیماری کلیه دارند، اشخاصی که رماتیسم دارند اگر آلبالو بخورند از بروز نقرس در آنها جلوگیری خواهد شد.کسانی که بیماری قلبی دارند چون آلبالو ادرارآور است پتاسیم آن از باقیمانده نمک در عروق جلوگیری میکند و به صورت ادرار آن را خارج میکند و در نتیجه به قلب کمک میکند. خانمهایی که میخواهند دارای رنگ درخشانی شوند و زیبایی چهره آنها مورد توجه قرار گیرد برای صاف شدن خون خود باید آلبالو بخورند.
*مصارف دیگر آلبالو
جوشانده دم آلبالو بیاندازه ادرارآور است و کسانی که به حبسالبول یا اختلال کلیه و یا مثانه مبتلا هستند باید آن را مصرف کنند. برای تهیه این جوشانده باید 30 گرم دم آلبالو را که خشک کردهاید در یک لیتر آب 10 دقیقه بجوشانید و بعد آن را مصرف کنید. در طب جدید هم جوشانده دم آلبالو در مواردی که بخواهند خروج ادرار را زیادتر کنند، مصرف میشود.مغز هسته آلبالو را میکوبند و از آن روغن مایعی میگیرند که قرنهاست با موفقیت رماتیسم را شفا میبخشد.
* کاهش خطر بروز دیابت با مصرف آلبالو
مصرف آلبالو، چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو را که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، کاهش میدهد.محققان دانشگاه میشیگان دریافتند بعد از 90 روز مصرف روزانه آلبالو علیرغم مصرف غذاهای سرشار از هیدرات کربن، میزان کلسترول، انسولین، گلوکز و آنتی اکسیدانهای بدن موشها تنها میزان کمی افزایش نشان داد.با مصرف آلبالو میتوان با این فاکتورهای عامل بروز دیابت به خوبی مقابله کرد.
*آلبالو برای افراد دارای چربی شکمی مفید است
*شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده و درمان نارساییهای کبد مفید است.
*آلبالو مسکن تشنگی است و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
*مصرف آلبالو همچنین برای افرادی که خارش پوستی و چربی زیاد در شکم دارند مفید و موثر است.
*هسته آلبالو ضداسهال و قابض خوبی بوده و ضد فشار خون نیز است.
*آلبالو ضد مواد صفراوی ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است.
*ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخساره چهره موثر و مفید است.
*خواص آلبالو و گیلاس مانند هم است و مصرف آن اعصاب را آرامش میدهد، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
*آلبالو برای سوء هاضمه بسیار مفید و میوههای نرمکننده (ملین) میباشد.
*آلبالو برای درمان بیخوابی مفید است
پژوهشگران در یک تحقیق جدید دریافتهاند که آلبالو برای درمان بیخوابی مفید است و اگر به سختی میخوابید با خوردن این میوه راحتتر به خواب میروید.بر اساس یک پژوهش جدید؛ آلبالو میتواند الگوهای خواب را در بدن تنظیم کند و از این حیث تاثیر شگفت انگیزی دارد.محققان دریافتهاند که این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرامش بخش ضروری است.بر اساس این گزارش؛ هورمون ملاتونین در مغز ساخته میشود و روی فاکتور خواب تاثیر گذار است. این یافته حاصل تحقیقات پژوهشگران مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس است.این پژوهشگران میگویند: خوردن یک کف دست آلبالو میزان ترشح ملاتونین را در خون افزایش میدهد و بنابراین الگوهای طبیعی خواب را در بدن بهبود میبخشد که درعین حال این فرایند به طور بالقوه مزایای دیگری نیز برای حفظ سلامت بدن و روان در پی دارد.
*آلبالو را چه وقت و چگونه باید مصرف کرد
وقتی آلبالو خوردید روی آن آب نخورید، مایعات به طور کلی روی میوهها آن را «باد کرده» میکند و این وضع برای دستگاه هاضمه خطرات جدی در بر دارد. در فاصله غذاهای اصلی میتوانید آلبالو را بخورید زیرا خیلی زود هضم میشود یک مرتبه مقدار زیادی آلبالو نخورید بلکه به مقدار کم بخورید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجوید.
*آلبالو برای چه اشخاصی خوب نیست
کسانی که ورم روده دارند چون آلبالو ترش است و سلولز دارد دیر هضم میشود.کسانی که از معده یا رودهها علیل هستند میتوانند آلبالوی پخته را به صورت کمپوت یا مربا مصرف کنند، البته در این موارد آلبالو چون پخته میشود، قسمتی از مواد حیاتی خصوصا ویتامینهای خود را از دست میدهد ولی به آسانی هضم میشود. با وجود این بعضی از کسانی که از جهت معده و یا رودهها علیل هستند، میتوانند هضم آلبالو را تحمل کنند به شرطی که صبح ناشتا به مقدار کم آن هم کاملا رسیده باشد، مصرف کنند.کسانی که دیابت دارند میتوانند به حد اعتدال آلبالو بخورند زیرا قند آلبالو از نوع لولوز است و این قند را بیماران دیابتیک میتوانند جذب کنند.اشخاصی که چاق هستند نباید آلبالو را به عنوان دسر یا غذای اضافی علاوه بر غذاهای مخصوص رژیم خود مصرف کنند ولی به عنوان یک غذای اصلی میتوانند آلبالو مصرف نمایند زیرا آلبالو دارای کالری کمی است و شیپور اشتهای کاذب را خفه میکند!
*چه کسانی باید آلبالو بخورند؟
کسانی که بیماری کلیه دارند، اشخاصی که رماتیسم دارند اگر آلبالو بخورند از بروز نقرس در آنها جلوگیری خواهد شد.کسانی که بیماری قلبی دارند چون آلبالو ادرارآور است پتاسیم آن از باقیمانده نمک در عروق جلوگیری میکند و به صورت ادرار آن را خارج میکند و در نتیجه به قلب کمک میکند. خانمهایی که میخواهند دارای رنگ درخشانی شوند و زیبایی چهره آنها مورد توجه قرار گیرد برای صاف شدن خون خود باید آلبالو بخورند.
*مصارف دیگر آلبالو
جوشانده دم آلبالو بیاندازه ادرارآور است و کسانی که به حبسالبول یا اختلال کلیه و یا مثانه مبتلا هستند باید آن را مصرف کنند. برای تهیه این جوشانده باید 30 گرم دم آلبالو را که خشک کردهاید در یک لیتر آب 10 دقیقه بجوشانید و بعد آن را مصرف کنید. در طب جدید هم جوشانده دم آلبالو در مواردی که بخواهند خروج ادرار را زیادتر کنند، مصرف میشود.مغز هسته آلبالو را میکوبند و از آن روغن مایعی میگیرند که قرنهاست با موفقیت رماتیسم را شفا میبخشد.
* کاهش خطر بروز دیابت با مصرف آلبالو
مصرف آلبالو، چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو را که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، کاهش میدهد.محققان دانشگاه میشیگان دریافتند بعد از 90 روز مصرف روزانه آلبالو علیرغم مصرف غذاهای سرشار از هیدرات کربن، میزان کلسترول، انسولین، گلوکز و آنتی اکسیدانهای بدن موشها تنها میزان کمی افزایش نشان داد.با مصرف آلبالو میتوان با این فاکتورهای عامل بروز دیابت به خوبی مقابله کرد.
*آلبالو برای افراد دارای چربی شکمی مفید است
*شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده و درمان نارساییهای کبد مفید است.
*آلبالو مسکن تشنگی است و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
*مصرف آلبالو همچنین برای افرادی که خارش پوستی و چربی زیاد در شکم دارند مفید و موثر است.
*هسته آلبالو ضداسهال و قابض خوبی بوده و ضد فشار خون نیز است.
*آلبالو ضد مواد صفراوی ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است.
*ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخساره چهره موثر و مفید است.
*خواص آلبالو و گیلاس مانند هم است و مصرف آن اعصاب را آرامش میدهد، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
*آلبالو برای سوء هاضمه بسیار مفید و میوههای نرمکننده (ملین) میباشد.
*آلبالو برای درمان بیخوابی مفید است
پژوهشگران در یک تحقیق جدید دریافتهاند که آلبالو برای درمان بیخوابی مفید است و اگر به سختی میخوابید با خوردن این میوه راحتتر به خواب میروید.بر اساس یک پژوهش جدید؛ آلبالو میتواند الگوهای خواب را در بدن تنظیم کند و از این حیث تاثیر شگفت انگیزی دارد.محققان دریافتهاند که این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرامش بخش ضروری است.بر اساس این گزارش؛ هورمون ملاتونین در مغز ساخته میشود و روی فاکتور خواب تاثیر گذار است. این یافته حاصل تحقیقات پژوهشگران مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس است.این پژوهشگران میگویند: خوردن یک کف دست آلبالو میزان ترشح ملاتونین را در خون افزایش میدهد و بنابراین الگوهای طبیعی خواب را در بدن بهبود میبخشد که درعین حال این فرایند به طور بالقوه مزایای دیگری نیز برای حفظ سلامت بدن و روان در پی دارد.