گزیده ها
قسمت دوم 16 آذر- 95
سالانه بیش از 5 میلیارد دلار پوشاک
قاچاق وارد بازار ایران میشود. در مقابل این حجم کالای قاچاق، تنها حدود 3 میلیون
دلار واردات رسمی از سوی نمایندگیهای رسمی برخی برندهای خارجی صورت میگیرد. به
گفته مسئولان اتحادیه حوزه نساجی و پوشاک، این صنعت در ایران رو به ورشکستگی میرود
که مهمترین عامل آن قاچاق پوشاک است.
به گزارش روزنامه ایران، چندی پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت طرح جدیدی ارائه کرد که به موجب آن قرار شد از عرضه کالای قاچاق در سطح واحدهای صنفی جلوگیری شود. بدین ترتیب پوشاکی که به صورت قاچاق در سطح بازار و بخصوص برندهای بنام وجود دارد، جمعآوری و با فروشندگان برخورد شود. طرحی که به گفته بسیاری از فعالان اقتصادی در حوزه پوشاک چندان موفق نبوده و با متخلفان و کسانی که پوشاک قاچاق را وارد بازار میکنند، برخورد جدی و قاطعی صورت نگرفته است. گذشته از این کارشناسان این حوزه عنوان میکنند تحریمهای چند سال گذشته ضربه مهلکی بر پیکره صنعت نساجی و پوشاک وارد کرده است و این صنعت چند سال زمان نیاز دارد تا با کمک دولت و بخشهای خصوصی، بتواند روی پای خودش بایستد.
پوشاک چینی در پوشش برندهای جهانی
براساس آمارها، کشورمان یکی از مهمترین بازارهای مصرفی جهان به شمار میرود. ارزش بازار نساجی، پوشاک و کفش ایران از تولید ناخالص داخلی 90 کشور دنیا بیشتر است. به گفته محمدمهدی رئیسزاده، دبیرکل انجمن صنایع نساجی کشور، میزان واردات پوشاک به ایران یک و نیم برابر متوسط جهانی است و با رشد قاچاق پوشاک در دهه 80 و رسیدن آن به رقم بیش از 5میلیارد دلار، حدود نیم تا یک میلیون شغل در کشورمان از بین رفته است. در حال حاضر 75 درصد از کل کشفیات پوشاک قاچاق در کشور متعلق به چین و 9 درصد متعلق به امارات است که این کشورها در صدر صادرکنندههای پوشاک با برند جعلی هستند.
با پایان تحریمها مدتی است شرکتهای چینی و ترکیهای و حتی اروپایی برای گرفتن مجوز و راهاندازی فروشگاههای پوشاک و کیف و کفش در ایران، پشت در وزارت صنعت و معدن و تجارت صف بستهاند. شرکتهایی که میدانند بازارشان در ایران داغتر از هر جای دیگری است.
در این میان هر از گاه فروشگاههای جدیدی با برندهای ترک و اروپایی در کلانشهرها بویژه تهران باز میشود. اگر سری به این فروشگاهها بزنید، میبینید که سرشان حسابی شلوغ است مخصوصاً زمانی که حراج خورده باشند.
سری میزنیم به یکی از همین فروشگاهها در مرکز شهر که بتازگی فعالیتاش را آغاز کرده است. آخر هفته است و از میدان حر تا چهارراه لشگر ترافیک زیادی به راه افتاده است. ماشینها توی صف هستند تا وارد پارکینگ مجتمع تازه تأسیس شوند. داخل مجتمع تجاری فرقی با بیرون ندارد، شلوغ شلوغ است. خبری از تخفیف و حراج نیست ولی کلی آدم برای بازدید و خرید آمدهاند.
فروشگاههای بزرگ و شیک با دکوراسیونهای جدید که لنگهشان را در پاساژهای بالای شهر میشود پیدا کرد پر است از مشتری. در این شلوغی و ازدحام جمعیت وارد یکی از فروشگاههایی میشوم که متعلق به یکیاز برندهای ترکیهای است. قیمتهای مناسبی دارند ولی جنس لباسها آنقدر بیکیفیت هستند که آدم از لمس کردنشان پشیمان میشود. خیلی زود میفهمم که هیچکدام متعلق به این برند ترکیهای نیستند و درواقع چینی هستند. لباسهای درجه سه و چهاری که به اسم لباس برند فروخته میشوند؛ نکتهای که خیلی از مشتریها به آن توجه نمیکنند، مارک چینی پشت یقه است. خیلیها فکر میکنند پوشاک خارجی درجه یک میخرند!
برخی از فروشگاههای دیگر که به نام برند شرکتهای ترکیه و ایتالیا و... مشغول فعالیت هستند یا جنسهایشان درجه 2 و 3 است یا اینکه پوشاک و کیف و کفشی که عرضه میکنند سفارش از چین است و کیفیت بسیار پایینی دارند. از کیفیت پوشاک این مجتمع میگذریم و سری میزنیم به فروشگاهی با برندی از اسپانیا در بلوار میرداماد. فروشگاهی که بیشتر مواقع سال تخفیف وسوسه کنندهای دارد. لابه لای محصولاتش جنسهای چینی هم میفروشد. خبری هم از پوشاک اسپانیایی نیست ولی همیشه خدا سرشان شلوغ است. انگار مردم همان اسم فروشگاه برند برایشان کفایت میکند!
جواد محمدیان، یکی از کسانی است که سالهاست در صنف پوشاک فعالیت دارد. او درباره فروش پوشاک چینی در بازار ایران میگوید: «خیلی وقت است که چینیها بازار کشورمان را قبضه کردهاند. از زمانی که تحریم شدیم خیلی از کالاها از جمله پوشاک و کیف و کفش چینی بهصورت قاچاق وارد شد و نزدیک به 80 – 70 درصد بازار داخلی را از چنگ ما درآورد. خب منسوجات چینی به خاطر طراحیهای جذاب و از سویی ارزانتر بودن نسبت به منسوجات سایر کشورها از جمله کشورمان با استقبال روبهرو شد. این اجناس برای مغازهداران و فروشگاهداران سود بالایی دارد و مشتریها هم پول کمتری نسبت به جنس اروپایی و ترکیهای میپردازند.»
داود محبی، یکی دیگر از فعالان این حوزه که دل پری از قاچاق پوشاک دارد در این باره میگوید: «ضربهای را که کالای چینی قاچاق به اقتصادمان زده است نمیشود به این راحتی جبران کرد. خیلی از اصناف یا ورشکسته شدهاند یا در معرض ورشستگی قرار گرفتهاند، نمونهاش صنعت پوشاک. البته در این مسیر برخی از سودجویان از این آب گلآلود ماهی میگیرند. یادم میآید 4 سال پیش یکی 10 هزار کت و شلوار دستی 30 هزار تومان از چین وارد کرد آن هم بهطور قانونی، بعد همه لباسها را به یکی از مرزهای شمالغربی کشور فرستاد و چند خیاط هم برای چند روز استخدام کرد تا مارک فلان برند ترکیهای را توی آستر کت و شلوارها چرخ کنند. بعد دوباره کت و شلوارها را وارد بازار کرد و دستی 300 هزار تومان فروخت. مردم که نمیتوانند حدس بزنند این کت شلوار قلابی است و به مارک اعتماد میکنند. متأسفانه درد یکی دوتا نیست که برایش دارویی پیچید.»
ضربه سخت تحریم به صنعت پوشاک
اما سؤال اینجاست که چرا منسوجات ایرانی در بازار داخلی آنچنان که باید و شاید با استقبال روبهرو نمیشود؟ بررسیها گویای این است که یک برابر و نیم متوسط مردم جهان کیف و کفش و لباس میخریم پس چرا کارخانههای نساجی و طراحان و تولیدکنندگان منسوجات نمیتوانند دستکم نیمی از این بازار پرسود داخلی را از آن خود کنند؟
مهندس احمد کیمیایی اسدی، نساج و طراح لباس با اشاره به مشکلات بسیار در صنعت نساجی و طراحی لباس در زمان تحریم به ما میگوید: «صنعت پوشاک و نساجی سالهاست توان رقابت با کشورهای دیگر را از دست داده است چرا که قیمت تمام شده در کشورمان خیلی بالاتر از کشورهای دیگر است و دلیل اصلی آن تحریم و در ادامه نبود تکنولوژیهای روز دنیاست. کارخانههای نساجی کشورمان ماشینآلات جدیدی ندارند و اگر در یک واحد تولیدی هزار واحد پارچه تولید شود این رقم در کشورهای دیگر 10 تا 100 برابر این میزان است نمونهاش ترکیه که گوی رقابت را از همه ربوده است.
بعد از تحریم، قاچاق ضربه دیگری به صنعت پوشاک کشور زد. نزدیک به 90 درصد از منسوجاتی که وارد کشور میشود قاچاق است. وقتی لباسی با قیمت بسیار پایین وارد و با مقبولیت خریداران روبهرو میشود خب معلوم است که صنعت پوشاک به مرز ورشکستگی میرسد.
اما چرا مردم به دنبال پوشاک خارجی حتی چینی میروند و به کالای ایرانی روی خوش نشان نمیدهند؟ شاید جواب آن را خیلیها بدانند. ما برند معروف داخلی نداریم و به روز نیستیم. پوشاکی که تولید میکنیم با سلیقه مشتریان هماهنگ نیست و نمیتواند آنها را جذب کند. ترکیه با استفاده از تکنولوژیهای جدید نساجی و طراحیهای متفاوت موفق شده بازار ایران و خیلی از کشورهای دیگر را تصاحب کند و با استفاده از همین صنعت سطح اشتغال را افزایش داده ولی این روند در ایران معکوس است.
ما در طراحی مشکل داریم. طراحان ایرانی باید مد را مطابق با سلیقه فرهنگی مردم کشورمان طراحی و برندسازی کنند که این کار جز با حمایت نهادهای دولتی و خصوصی امکانپذیر نیست.»
پوشاک چینی و قاچاق آنها به کشور چماقی شده بر سر صنعت نساجی و پوشاک ایرانی تا جایی که خیلی از کارگاههای تولیدی را به ورطه ورشکستگی کشانده است. تحریم و قاچاق دست به دست هم دادند و ضربات سختی بر پیکره صنایع مختلف وارد کردند و اغراق نیست اگر بگوییم پس از صنعت نفت، پوشاک بیشترین صدمه را دید. حالا خیلی از مردم، دیگر لباس ایرانی نمیخرند. آنها دوست دارند پیراهن و شلوار و کفش و کاپشن برندنمای ارزان قیمت چینی بپوشند.
وزیر خارجه چین به آمریکا درباره نقض
توافق هستهای ایران هشدار داد.
به گزارش دویچه وله، وانگ ئی – وزیر امور
خارجه چین – روز گذشته در کنفرانسی خبری با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی خود در
پکن به مقامات آمریکایی هشدار داد توافق هستهای معاملهای بین المللی است که تحت
تاثیر شرایط داخلی کشورها تغییر نخواهد کرد.
دونالد ترامپ – نامزد جمهوریخواه پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توافق هستهای با ایران را یکی از بدترین توافقاتی میداند که درباره آن مذاکره صورت گرفته است و در کارزار انتخاباتی خود متعهد شد درباره آن دوباره مذاکره کند. بسیاری از جمهوریخواهان کنگره آمریکا خواستار از میان بردن کامل برجام و اعمال تحریمها علیه ایران به دلیل آنچه که فعالیتهای بیثبات کننده تهران در منطقه و دشمنی با رژیم صهیونیستی مینامند، هستند.
توافق هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی شامل چین، روسیه، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در سال گذشته میلادی به امضا رسید. براساس "برنامه جامع اقدام مشترک"، تهران در ازای برداشته شدن تحریمهای بین المللی علیه خود، موافقت کرد محدودیتهایی را در فعالیتهای هستهای خود اعمال کند.
محمد جواد ظریف در کنفرانس خبری دیروز در پکن گفت: "تهران به هیچ کشوری اجازه نخواهد داد اقداماتی یکجانبه برای نقض توافق هستهای را پیش بگیرد. ایران حق دارد علیه این مسئله اقدام کند." وی تاکید کرد تمامی طرفهای این توافق باید به تعهدات خود عمل کنند. وزیر خارجه چین نیز اجرای برجام را مسئولیت مشترک و وظیفه تمامی طرفهای این قرارداد دانست.
با این وجود، ترامپ در کارزار انتخاباتی خود علیه توافق هستهای با ایران لفاظی کرد و اعضای کابینه او نیز با این توافق مخالف هستند. مایک پمپئو، گزینه ترامپ برای تصدی ریاست سازمان سیا و جیمز متیس، ژنرال بازنشسته آمریکایی و نامزد سکانداری وزارت دفاع آمریکا به شدت مخالف ایران هستند. پمپئو پیشتر در یک گزافهگویی آشکار در حساب توییتر خود نوشته بود: "منتظر روزی هستم که توافق فاجعهبار هستهای با بزرگترین کشور حامی تروریسم را نابود کنم." با این حال، جان برنن – رییس فعلی سازمان سیا – در مصاحبه با شبکه بی بی سی هشدار داد پاره شدن برجام به وسیله دولت آینده آمریکا یک "فاجعه" خواهد بود.
اظهارات وزرای خارجه ایران و چین درباره نقض برجام پس از آن مطرح شد که مجلس سنای آمریکا با 99 رای موافق در مقابل یک رای ممتنع تحریمهای 10 ساله علیه تهران را تمدید کرد. تحریمهای ضد ایرانی پیشتر در مجلس نمایندگان آمریکا با 419 رای موافق در مقابل تنها یک رای مخالف به تصویب رسیده بود. انتظار میرود باراک اوباما، رییس جمهور فعلی آمریکا لایحه تحریمها علیه ایران را امضا کند.
نگارنده این مطلب میافزاید: آیت الله خامنهای، رهبر معظم ایران ماه گذشته اعلام کرد در صورت تصویب تحریمهای جدید علیه تهران، این امر نقض توافق هستهای است. تحریمهای آمریکا علیه ایران در پایان سال میلادی جاری به پایان میرسد و مقامات آمریکایی اعلام کردهاند تمدید مجدد تحریمهای گذشته نقض برجام نیست. واشینگتن مدعی است تحریمهای مرتبط با آنچه که نقض حقوق بشر در ایران و حمایت تهران از تروریسم میخواند و نیز فعالیت موشکی بالستیک این کشور را حفظ کرده است.
در پایان این مطلب آمده است: تهران به طور مکرر اعلام کرده است به دلیل تحریمهای غیرهستهای اعمال شده از طرف آمریکا، نتوانسته به طور کامل منافع برداشته شدن تحریمها علیه خود را احساس کند. تحریمهای پیچیده آمریکا علیه ایران هزینه و ریسک فعالیتهای اقتصادی سایر کشورها با تهران را افزایش داده است؛ زیرا نهادهای غیرآمریکایی پس از معامله با ایران، در تجارتشان در آمریکا مشمول سیاستهای این کشور میشوند.
علی رغم لفاظیهای مقامات آمریکایی برای تغییر در توافق هستهای با ایران، هیچ طرف دیگری در توافق هستهای خواهان تغییر شرایط برجام نیست. واقعیت این است که تا زمانی که تهران به برجام پایبند است، اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران بیتاثیر خواهد بود؛ زیرا سایر کشورها در این موضوع از واشینگتن تبعیت نخواهند کرد.
دونالد ترامپ – نامزد جمهوریخواه پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توافق هستهای با ایران را یکی از بدترین توافقاتی میداند که درباره آن مذاکره صورت گرفته است و در کارزار انتخاباتی خود متعهد شد درباره آن دوباره مذاکره کند. بسیاری از جمهوریخواهان کنگره آمریکا خواستار از میان بردن کامل برجام و اعمال تحریمها علیه ایران به دلیل آنچه که فعالیتهای بیثبات کننده تهران در منطقه و دشمنی با رژیم صهیونیستی مینامند، هستند.
توافق هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی شامل چین، روسیه، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در سال گذشته میلادی به امضا رسید. براساس "برنامه جامع اقدام مشترک"، تهران در ازای برداشته شدن تحریمهای بین المللی علیه خود، موافقت کرد محدودیتهایی را در فعالیتهای هستهای خود اعمال کند.
محمد جواد ظریف در کنفرانس خبری دیروز در پکن گفت: "تهران به هیچ کشوری اجازه نخواهد داد اقداماتی یکجانبه برای نقض توافق هستهای را پیش بگیرد. ایران حق دارد علیه این مسئله اقدام کند." وی تاکید کرد تمامی طرفهای این توافق باید به تعهدات خود عمل کنند. وزیر خارجه چین نیز اجرای برجام را مسئولیت مشترک و وظیفه تمامی طرفهای این قرارداد دانست.
با این وجود، ترامپ در کارزار انتخاباتی خود علیه توافق هستهای با ایران لفاظی کرد و اعضای کابینه او نیز با این توافق مخالف هستند. مایک پمپئو، گزینه ترامپ برای تصدی ریاست سازمان سیا و جیمز متیس، ژنرال بازنشسته آمریکایی و نامزد سکانداری وزارت دفاع آمریکا به شدت مخالف ایران هستند. پمپئو پیشتر در یک گزافهگویی آشکار در حساب توییتر خود نوشته بود: "منتظر روزی هستم که توافق فاجعهبار هستهای با بزرگترین کشور حامی تروریسم را نابود کنم." با این حال، جان برنن – رییس فعلی سازمان سیا – در مصاحبه با شبکه بی بی سی هشدار داد پاره شدن برجام به وسیله دولت آینده آمریکا یک "فاجعه" خواهد بود.
اظهارات وزرای خارجه ایران و چین درباره نقض برجام پس از آن مطرح شد که مجلس سنای آمریکا با 99 رای موافق در مقابل یک رای ممتنع تحریمهای 10 ساله علیه تهران را تمدید کرد. تحریمهای ضد ایرانی پیشتر در مجلس نمایندگان آمریکا با 419 رای موافق در مقابل تنها یک رای مخالف به تصویب رسیده بود. انتظار میرود باراک اوباما، رییس جمهور فعلی آمریکا لایحه تحریمها علیه ایران را امضا کند.
نگارنده این مطلب میافزاید: آیت الله خامنهای، رهبر معظم ایران ماه گذشته اعلام کرد در صورت تصویب تحریمهای جدید علیه تهران، این امر نقض توافق هستهای است. تحریمهای آمریکا علیه ایران در پایان سال میلادی جاری به پایان میرسد و مقامات آمریکایی اعلام کردهاند تمدید مجدد تحریمهای گذشته نقض برجام نیست. واشینگتن مدعی است تحریمهای مرتبط با آنچه که نقض حقوق بشر در ایران و حمایت تهران از تروریسم میخواند و نیز فعالیت موشکی بالستیک این کشور را حفظ کرده است.
در پایان این مطلب آمده است: تهران به طور مکرر اعلام کرده است به دلیل تحریمهای غیرهستهای اعمال شده از طرف آمریکا، نتوانسته به طور کامل منافع برداشته شدن تحریمها علیه خود را احساس کند. تحریمهای پیچیده آمریکا علیه ایران هزینه و ریسک فعالیتهای اقتصادی سایر کشورها با تهران را افزایش داده است؛ زیرا نهادهای غیرآمریکایی پس از معامله با ایران، در تجارتشان در آمریکا مشمول سیاستهای این کشور میشوند.
علی رغم لفاظیهای مقامات آمریکایی برای تغییر در توافق هستهای با ایران، هیچ طرف دیگری در توافق هستهای خواهان تغییر شرایط برجام نیست. واقعیت این است که تا زمانی که تهران به برجام پایبند است، اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران بیتاثیر خواهد بود؛ زیرا سایر کشورها در این موضوع از واشینگتن تبعیت نخواهند کرد.
بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده به شرکتهای
بیمه پوشش بیمهنامه شخص ثالث برای رانندگان مقصر در حوادث در ماه حرام و غیر حرام
بیش از ۱۹۰ میلیون تومان نخواهد بود.
به گزارش فارس، افرادی که در ماههای اخیر اقدام به دریافت بیمه نامه شخص ثالث کردهاند با تغییر تازهای در صدور بیمهنامه اشان مواجه میشوند و آن « حداکثر غرامت 190 میلیون تومانی فوت و نقص عضو راننده» در حوادث است که برخلاف سال گذشته در ماه حرام نیز تغییری نخواهد داشت.
این در حالی است که حداکثر خسارت پرداختی برای شخص ثالث در ماه حرام 253 میلیون تومان و در ماه غیر حرام 190 میلیون تومان تعیین شده است.
صادق پور مدیر یک نمایندگی بیمه ایران در این رابطه به خبرنگار فارس گفت: در آییننامه جدید بیمه شخص ثالث که از 28 خرداد ماه سال جاری به نمایندگی ها ابلاغ و اجرایی شده است، پوشش شخص ثالث برای رانندگان مسئول خسارت در نظر نگرفته اند، البته اگر راننده مقصر و مسئول حادثه نبوده و شخص ثالث باشد پوشش بیمه ماه حرام برایش لحاظ خواهد شد.
وی تائید کرد که سقف این پوشش در سال گذشته حداکثر 220 میلیون تومان بوده است.
مدیر یک نمایندگی دیگر بیمه نیز گفت: این اقدام درست مانند در نظر گرفتن فرانشیز است که در بیمه نامه، فرد بیمهگذار مسئول پرداخت بخشی از خسارت میشود. در واقع با این اقدام قانونگذار خواسته است مسئولیت رانندگان را در حوادث مورد تاکید قرار دهد و بر همین اساس بخشی از پوشش بیمه شخص ثالث که در ماه حرام برای حادثهدیدگان در نظر گرفته میشود را برای رانندگان مسئول حادثه در نظر نگرفته است.
بر اساس این گزارش در جدیدترین ابلاغیه قانون شخص ثالث تصریح شده است: دارنده وسیله نقلیه مکلف است برای پوشش خسارتهای بدنی واردشده به راننده مسبب حادثه، حداقل به میزان دیه مرد مسلمان در ماه غیرحرام، بیمه حوادث اخذ کند. مبنای محاسبه میزان خسارت قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه، معادل دیه فوت یا دیه و یا ارش جرح در فرض ورود خسارت بدنی به مرد مسلمان در ماه غیرحرام و هزینه معالجه آن میباشد.
سازمان پزشکی قانونی مکلف است با درخواست راننده مسبب حادثه یا شرکت بیمه مربوط، نوع و درصد صدمه بدنی واردشده را تعیین و اعلام کند. آییننامه اجرائی و حق بیمه مربوط به این بیمهنامه به پیشنهاد بیمه مرکزی پس از تصویب شورایعالی بیمه به تصویب هیأت وزیران میرسد.
مصطفی معین که در جلسه بزرگداشت روز
دانشجوی انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان شرکت کرده بود، در پاسخ به سؤال
دانشجویی که از او پرسید آیا شما رهبر فکری خود را هاشمیرفسنجانی میدانید؟ گفت:
من از هیچ طیفی نمایندگی نمیکنم، فقط میدانم که قشر دانشجو باید پیشتاز باشد و
اصلاحطلبان هم همین نظر را دارند.
به گزارش ایلنا، دانشجویان ما سالیانسال است که پیادهنظام یک حزب سیاسی نیستند، هرچند که حزب هم نداریم. من از آقای هاشمی انتقاد جدی نکردم. هاشمی در دیدگاههای سیاسیاش تحول ایجاد شده است و پدر فکری بنده یا اصلاحطلبان هم نیست. ایشان جزء استوانههای انقلاب بودند، هرچند که با هاشمیرفسنجانی در برخی جهات اختلافنظر دارم. او همچنین در سخنرانی خود در این مراسم گفت: ۱۶ آذر نماد آرمانخواهی جنبش دانشجویی است و نقش سرنوشتسازی در ۷۰ سال گذشته داشته است.
او افزود: جنبش دانشجویی ایران پایدارترین و پویاترین جنبش اجتماعی ایران است و در همه مقاطع سرنوشتساز بوده است، بهطوریکه بعد از انقلاب، در جنگ تحمیلی و بازسازی کشور و در سال ۸۸ و انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی نقش تعیینکنندهای ایفا کرد. او افزود: منتها در کشورهای جهانسوم به دلیل پویانبودن نهادهای مدنی و آزادنبودن مطبوعات، جنبش دانشجویی با مشکلات زیادی مواجه است، اما خوشبختانه در ایران این جنبش پویا و فعال است و نقشی فرمایشی ندارد. او درهمینخصوص گفت: همانطور که میدانید، دین مبین اسلام بر عدالت تأکید زیادی دارد، بهگونهای که همه باید از حقوق برابر برخوردار باشند و شهروند درجه یک و دو نداریم؛ چراکه همه حقوق برابر دارند.
معین در تبیین نسبت عدالت با آزادی گفت: عدالت و آزادی لازم و ملزوم یکدیگر هستند، به این معنا که اگر عدالت نباشد، آزادی هم نیست و اگر آزادی نباشد، عدالت هم موجودیت ندارد. پس هیچکدام از این دو واژه بر یکدیگر مقدم نیست. وزیر علوم دولتهای اصلاحات و سازندگی گفت: حق گرفتنی است و نه دادنی، حق یک چیز ذاتی است. انسانی که از آگاهی برخوردار باشد، بهدنبال حقوق خود میرود. آیا در جامعه ما این رویه وجود دارد؟
در قانون اساسی، حق آزادی بیان، آزادی مطبوعات و اشتغال برای همگان رعایت شده است، اما اینهمه بیکاری نشان از سوء مدیریت دارد. حق آموزش رایگان باید برای همه وجود داشته باشد، اما امروز آموزش ما قطبی شده است، بهطوریکه ظرفیت روزانه دانشگاههای دولتی فقط ۱۳ درصد جمعیت دانشجویان کشور را تشکیل میدهد.
معین ادامه داد: در اقتصاد کشور نیز با مشکلات عدیدهای از جمله فسادهای مالی روزافزون روبهرو هستیم که این هم ناشی از سوءمدیریت است. در آن هشت سال سیاه، یک زمین سوخته تحویل دولت جدید دادند، البته بخشی از مشکلات هم به ناآگاهی خود مردم برمیگردد. مردم باید نسبت به حقوق خود آگاه باشند تا مطالبهگری صحیح داشته باشند. او افزود: مدیریت این نیست که با دادن ماهی ۴۰هزار تومان یارانه به مردم آنها را تحقیر کنیم، این تحقیر انسانیت است.
او گفت: عدالت جنسیتی نیز باید در کشور برقرار باشد و در دانشگاهها در زمان دولت اصلاحات با بیعدالتی جنسیتی مبارزه میشد. باید در تمام رشتهها، خانمها نیز مشغول به تحصیل باشند، همانطور که در مصر بیش از ۳۰ درصد نمایندگان مجلس زن هستند. معین گفت: البته بیعدالتی نسلی هم وجود دارد؛ چرا یک مدیر سالیان دراز در یک مسند قرار دارد و کنار نمیرود. هماکنون دوره اصلاحات است و همه باید به آن کمک کنند.
به گزارش ایلنا، دانشجویان ما سالیانسال است که پیادهنظام یک حزب سیاسی نیستند، هرچند که حزب هم نداریم. من از آقای هاشمی انتقاد جدی نکردم. هاشمی در دیدگاههای سیاسیاش تحول ایجاد شده است و پدر فکری بنده یا اصلاحطلبان هم نیست. ایشان جزء استوانههای انقلاب بودند، هرچند که با هاشمیرفسنجانی در برخی جهات اختلافنظر دارم. او همچنین در سخنرانی خود در این مراسم گفت: ۱۶ آذر نماد آرمانخواهی جنبش دانشجویی است و نقش سرنوشتسازی در ۷۰ سال گذشته داشته است.
او افزود: جنبش دانشجویی ایران پایدارترین و پویاترین جنبش اجتماعی ایران است و در همه مقاطع سرنوشتساز بوده است، بهطوریکه بعد از انقلاب، در جنگ تحمیلی و بازسازی کشور و در سال ۸۸ و انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی نقش تعیینکنندهای ایفا کرد. او افزود: منتها در کشورهای جهانسوم به دلیل پویانبودن نهادهای مدنی و آزادنبودن مطبوعات، جنبش دانشجویی با مشکلات زیادی مواجه است، اما خوشبختانه در ایران این جنبش پویا و فعال است و نقشی فرمایشی ندارد. او درهمینخصوص گفت: همانطور که میدانید، دین مبین اسلام بر عدالت تأکید زیادی دارد، بهگونهای که همه باید از حقوق برابر برخوردار باشند و شهروند درجه یک و دو نداریم؛ چراکه همه حقوق برابر دارند.
معین در تبیین نسبت عدالت با آزادی گفت: عدالت و آزادی لازم و ملزوم یکدیگر هستند، به این معنا که اگر عدالت نباشد، آزادی هم نیست و اگر آزادی نباشد، عدالت هم موجودیت ندارد. پس هیچکدام از این دو واژه بر یکدیگر مقدم نیست. وزیر علوم دولتهای اصلاحات و سازندگی گفت: حق گرفتنی است و نه دادنی، حق یک چیز ذاتی است. انسانی که از آگاهی برخوردار باشد، بهدنبال حقوق خود میرود. آیا در جامعه ما این رویه وجود دارد؟
در قانون اساسی، حق آزادی بیان، آزادی مطبوعات و اشتغال برای همگان رعایت شده است، اما اینهمه بیکاری نشان از سوء مدیریت دارد. حق آموزش رایگان باید برای همه وجود داشته باشد، اما امروز آموزش ما قطبی شده است، بهطوریکه ظرفیت روزانه دانشگاههای دولتی فقط ۱۳ درصد جمعیت دانشجویان کشور را تشکیل میدهد.
معین ادامه داد: در اقتصاد کشور نیز با مشکلات عدیدهای از جمله فسادهای مالی روزافزون روبهرو هستیم که این هم ناشی از سوءمدیریت است. در آن هشت سال سیاه، یک زمین سوخته تحویل دولت جدید دادند، البته بخشی از مشکلات هم به ناآگاهی خود مردم برمیگردد. مردم باید نسبت به حقوق خود آگاه باشند تا مطالبهگری صحیح داشته باشند. او افزود: مدیریت این نیست که با دادن ماهی ۴۰هزار تومان یارانه به مردم آنها را تحقیر کنیم، این تحقیر انسانیت است.
او گفت: عدالت جنسیتی نیز باید در کشور برقرار باشد و در دانشگاهها در زمان دولت اصلاحات با بیعدالتی جنسیتی مبارزه میشد. باید در تمام رشتهها، خانمها نیز مشغول به تحصیل باشند، همانطور که در مصر بیش از ۳۰ درصد نمایندگان مجلس زن هستند. معین گفت: البته بیعدالتی نسلی هم وجود دارد؛ چرا یک مدیر سالیان دراز در یک مسند قرار دارد و کنار نمیرود. هماکنون دوره اصلاحات است و همه باید به آن کمک کنند.