گزیده ها قسمت سوم 16 آذر- 95
پلیس فنلاند شامگاه یکشنبه گزارش داد که در شهر ایماترا واقع در نزدیکی مرز روسیه یک شهردار زن و دو زن روزنامهنگار هدف گلوله قرار گرفته و کشته شدهاند. عامل احتمالی این سوءقصد بازداشت شده است.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دویچه وله، این حادثه شامگاه شنبه (۳ دسامبر) روی داده است. قربانیان این سوءقصد هنگام خروج از رستورانی در مرکز شهر هدف گلولهی مردی قرار میگیرند که به تفنگ شکاری مسلح بوده است.
نام یکی از قربانیان تینا ویلن یپینن است. او ۵۳ ساله، شهردار و عضو حزب سوسیال دمکرات است و از خود دو فرزند بر جای گذاشته است. هویت دو قربانی دیگر هنوز اعلام نشده است.
ضارب احتمالی توسط پلیس دستگیر شده ولی بازجویی از او هنوز انگیزهی این جنایت را روشن نکرده است. گفته میشود که او ۲۳ ساله و از افراد محلی است و قربانیان خود را تصادفی انتخاب کرده است.
در زمان تیراندازی یک خودروی پلیس در نزدیکی حادثه بوده و به سرعت به محل میرسد و با راهنمایی شاهدان ضارب را بازداشت میکند. پلیس گفته است که او از خود مقاومتی نشان نداده است. این مرد جوان دارای سوءسابقه است و نزد پلیس پرونده دارد.
شاهدان عینی گفتهاند که ۴ یا ۵ بار با تفنگ شکاری شلیک شده است. اما این تفنگ متعلق به ضارب نبوده است. به گفتهی پلیس، ضارب تحت تاثیر الکل نیز نبوده است. یوها سیپیله، نخست وزیر فنلاند و دیگر اعضای دولت این کشور از این جنایت ابراز تاسف کردند.
ایماترا شهری واقع در ۲۳۰ کیلومتری هلسینکی پایتخت فنلاند است و ۲۸ هزار نفر جمعیت دارد. سخنگوی پلیس ایماترا میگوید چنین حادثهای در یک شهر کوچک تاثیر زیادی میگذارد و بسیاری از مردم از آن شوکه شدهاند.
فنلاند ۴/۵ میلیون نفر جمعیت دارد. فرهنگ شکار در این کشور نقش مهمی بازی میکند. در فنلاند حدود ۶۵۰ هزار نفر مجوز سلاح دارند. اما بر اثر دو حادثهی تیراندازی در مدارس این کشور در سالهای گذشته، قوانین مربوط به حمل سلاح تشدید شده است.
شرق نوشت؛ صادق خرازی در رابطه با آسیبشناسی جریان اصلاحات گفت: «دولت خاتمی محصول دولت هاشمی بود، چرا نتیجه فرایند دولت خاتمی، احمدینژاد شد؟ این مهمترین درد تاریخی است که نمیخواهند به آن پاسخ دهند».
همایش گرامیداشت «روز دانشجو» به همت «انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد تهرانجنوب» و با سخنرانی صادق خرازی در دانشکده فنی این دانشگاه برگزار شد. صادق خرازی در این همایش، آزادی بیان و آزادی اندیشه را از آرمانهای دانشجویی دانست.
او آرمان جنبش دانشجویی را تحقق جامعه مدنی خواند و گفت: «در آستانه روز دانشجو باید به آسیبشناسی وضعیت فعلی بپردازیم. همه کنشگران سیاسی به این میاندیشند که آیا آزادی بیان و آزادی اندیشه در نهاد دانشگاه تحمل میشود؟ چه کسانی از آزادی و هویت انسانی، از مبارزه با استعمار و از مقابله با استبداد سخن میگویند؟ آیا این منادیان اندیشه و گفتوگو در جامعه امروز ما تحمل میشوند؟ آیا میتوان از مصدق و بازرگان، از شریعتی و خاتمی _که سردمداران آرمانهای ما هستند_ سخن گفت؟ چرا نمیگذارند دانشجو جسور باشد؟ بدا به حال جامعهای که دانشجوی زندانی داشته باشد. آیا وضعیت آزادی در دانشگاه با پیش از انقلاب متفاوت شده است؟
خرازی همچنین در بخش پرسش و پاسخ این همایش و در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباره نامبردن از اسامی افرادی که این دانشجو آنها را «فتنهگر» مینامید، گفت: «کسانی میخواهند بین رهبری و جریان اصلاحات فاصله بیندازند. خاتمی فرزند این انقلاب است. ما معتقدیم کسی که گفت رأی مردم خس و خاشاک است، فتنهگر است. کسی که ١١ روز خانهنشین شد تا رهبری را تحت فشار قرار دهد و امتیاز بگیرد، او فتنهگر است. فراموش نکنیم واقعه ٨٨، واقعهای حقیقی، تاریخی و جدی است. نمیتوانیم بگوییم که یک چنین واقعهای رخ نداده است. آسیبشناسی واقعه ٨٨ باید عینی باشد نه اینکه بخش دلخواهی از آن را بیان کنیم».
این دیپلمات قدیمی در رابطه با آسیبشناسی جریان اصلاحات گفت: «دولت خاتمی محصول دولت هاشمی بود، چرا نتیجه فرایند دولت خاتمی، احمدینژاد شد؟ این مهمترین درد تاریخی است که نمیخواهند به آن پاسخ دهند».
خرازی درباره تهمتهای اخیر به جواد ظریف، گفت: «ظریف خصوصیات اخلاقیای دارد که بسیاری از روحانیون ما ندارند. من معتقدم ظریف اگر در ایران به دنیا نیامده بود، یکی از کاندیداهای اصلی برای پست دبیریکلی سازمان ملل بود. وزیر امور خارجه ایران هیچ گامی را بدون تأیید رهبری برنداشته است. من به لحاظ کار حرفهای در شناخت مسائل بینالمللی قویتر از جواد ظریف نمیشناسم».
مشاور رئیسجمهور اصلاحات درباره دغدغه یکی از دانشجویان در مورد وضعیت دانشجوی امروز اظهار همدردی کرد و گفت: «نگرانی من هم این است که دانشگاه دارد به سمت فروپاشی میرود. نمیتوان به دانشجو گفت حقیر باش ولی بزرگ فکر کن. نمیشود به دانشجو گفت گرسنه باش اما مشتت محکم باشد».مدیرمسئول روزنامه «وقایع اتفاقیه» در پاسخ به سؤالهای بیشمار دانشجویان درباره اینکه رفع حصر خانگی مطالبه مردم در انتخابات ٩٢ بوده است، اما چرا هنوز حاصل نشده، مکثی کرد و گفت: «خیلی سؤال سختی است. حصر، واقعه تلخ امروز کشور ما است. آقای روحانی هم قول داده بود این مطالبه را پیگیری کند. اولویت اصلی دولت روحانی، امنیت ملی و مقوله سیاست خارجی است. من اطلاع دارم که روحانی در شورای امنیت برای حصر رایزنی کرده است».
سعید حجاریان درباره اینکه «برخی او را تئوريسین توسعه سیاسی میدانند»، گفت: چه کسی این حرفها را گفته؟ نه من و نه دوستانم چنین چیزی نگفتهایم!
به گزارش دیده بان ایران، این چهره اصلاحطلب ادامه داد: من هم یک نفر هستم مثل بقیه و در حقیقت برای پیشبرد اسلام و دموکراسی تلاش کردم و تا حدودی هم به آن رسیدیم. الان ببينید مسیر دموکراسی در ایران از صندوق رأی میگذرد و همه به آن استناد میکنند، حتی جریان مخالف اصلاحات. آنها هم کموبیش این مسیر را پذیرفتهاند، جز عده قلیلی که مخالف اصلاحات هستند. اینکه قواعد بازی رعایت شود، صندوق رأی بین ما حکم باشد و خیلی از شعارهایی که جریان اصلاحات داده، امروز بین مردم جاری است.
حجاریان در پاسخ به این پرسش «منظورتان از عدهای که این مسیر را نپذیرفتهاند، کیست»، افزود: جریان افراطی راست، همانهایی که میگویند قانون چیست؛ براي مثال یک هفتهنامهای را قاضی بسته؛ اما میگویند من بالاتر از حکم قاضی هم میتوانم اقدام کنم. آیا این حرف قانونی است؟ یا به طرف میگویند چرا رفتهای و سفارت را آتش زدهای؟ پاسخ میدهد من عصبانی شدم یا من حساس شده بودم و متأسفانه برخی تصمیمگیران میگویند خب! حالا چون حساس و عصبانی بودهاند، نباید با این افراد برخورد کنیم!
یکی از این کارها را اگر یک اصلاحطلب کرده بود، با ما چه کاری میکردند؟ یا مثلا طرف از جانب خودش به اوباما نامه مینویسد. اگر من به اوباما نامه بنویسم، با بنده چه برخوردی خواهند کرد؟ مگر طرف جز یک شهروند عادی بیشتر است؟ شما اگر به اوباما نامه بنویسید چه برخوردی با شما خواهند کرد؟ چرا، چقدر و مگر میشود اینقدر یک بام و دو هوا؟ یا برخی میگویند شاید تبلیغات را شروع کردهاند؛ به چه زبانی باید بگوییم، انتخابات ریاستجمهوری چند ماه دیگر برگزار خواهد شد، چرا عدهای از الان تبلیغات میکنند؟ چه خبر شده است؟
او افزود: یا میبینیم خراسان برای خودش کشوری جدا شده، طرف میگوید «تا من اینجا هستم برگزاری کنسرت ممنوع است»، انگار خراسان جزء ایران نیست! متأسفانه در حال شنیدن حرفهای عجیب و غریبی هستیم.
حجاریان درباره شعارهایی نظیر «فتح سنگربهسنگر» گفت: «فتح سنگربهسنگر» یعنی اینکه از طرق قانونی و از راه صندوق رأی اصلاحطلبان ابتدا به شوراها و بعد از آن به ریاستجمهوری برسند؛ بالاخره ما حزب بودیم و حق داشتیم این موضوع را تا رسیدن به هدف پیش ببریم، اصلا قاعده سیاسی در تمام دنیا همین است، مگر این جرم است؟ ما همین الان هم به فکر این هستیم که در دوره بعدي انتخابات شوراها و ریاستجمهوری را ببریم، این را بهصراحت میگویم.حجاریان با اشاره به اینکه از سنگرهای مستحکم سخن گفته است و گاهی برداشت اشتباهی از گفتههای او داشتهاند، افزود: جامعه مدنی سنگر مستحکمی است و ما به دنبال ایجاد سنگرهای مستحکم از طریق جامعه مدنی هستیم؛ اگر جامعه مدنی نبود، سازمان منافقین تا تهران آمده بود، آنها در شهرها با مردم درگیر شدند؛ بنابراين اگر جامعه مدنی نباشد، قاعدتا سنگری وجود نخواهد داشت.
او در واکنش به اینکه برخی تندروهایی دولت اصلاحات را عامل سلبشدن اعتماد مردم از این جریان و در نهایت ظهور پدیده احمدینژاد میدانند، گفت: این را درست نمیدانم؛ من نمیدانم تندروی اینها بود یا قتلهای زنجیرهای یا مسائلی نظیر بستن فلهای روزنامهها؟ آن زمان اتفاقا مردم از ما و جریان اصلاحات شاکی شده بودند که شما چرا ساکت هستید.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره ایرادهاي وارد به قانون انتخابات مجلس، گفت: یکی از مهمترین مشکلات فعلی این است که هر نماینده به فکر رفع مشکلات محلی و حوزه انتخابیه خود است؛ اما در انتخابات استانی گمان میکنم نمایندههای قویتری وارد مجلس میشوند. در حقیقت کاری که درحالحاضر نمایندگان ما انجام میدهند، کاری است که شوراها وظیفه آن را بر عهده دارند. الان چرا در تهران نمایندگان به انجام کارهای شهری و حوزه انتخابیه نمیپردازند؟ چون تهران تبدیل به حوزهای حزبی شده و مردم عمدتا بر مبنای فهرستها رأی میدهند. حال اگر استانها یک حوزه شوند، استانها هم کمکم انتخاباتشان حزبی میشود.
حالا فرض کنید کشور یک حوزه بشود، مثل ترکیه، مثل خیلی جاها؛ اگر این شرایط پیش بیاید، احزاب میتوانند سهمیههایی در مجلس بگیرند، آدمهای قویتری وارد مجلس میشوند و به دنبال آن افراد متخصصتر و قویتری وارد کمیسیونها خواهند شد. این اتفاق باعث قویترشدن قوه مقننه و در حقیقت در رأس امور قرارگرفتن مجلس خواهد شد.او در ارزیابی عملکرد سه ساله دولت یازدهم، گفت: دولت و آقای روحانی تلاش کردند شرایط را عادی کنند، چراکه شرایط در دولت قبل خیلی غیرعادی بود؛ حالا یک عده هم هستند که نمیگذارند شرایط عادی شود، مشکل آقای روحانی این است. رئیسجمهور یک مشکل دیگری که پیشرو دارد این است که باید تلاش کند نرخ رشد را بالای دو درصد ببرد.
یکی از مهمترین عملکردهای اقتصادی که منجر به دیدهشدن ملموس سایر تغییرات اقتصادی میشود، نرخ رشد است. یکی از مهمترین کارهای دیگری که باید دولت آن را به سرانجام برساند، نظام جدید قراردادهای نفتی است که منجر به جذب سرمایهگذاران بیشتر میشود.او همچنین گفت: رساندن میزان صادرات نفت به شش میلیون بشکه، حلکردن مشکل صادرات نفت، گاز و میعانات نفتی، بهسرانجامرساندن قرارداد اخیر با آذربایجان و روسیه، تغییر ساختار سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی که منجر به شفافشدن پرداختها میشود، برطرفکردن فسادهای مربوط به حقوقهای بيجا، دولت بزرگ شده و نیروهای بیکیفیت زیادی دارد که باید روحانی نسبت به کوچککردن دولت اقدام کند، انجام خصوصیسازی واقعی بهجای خصولتیسازی و... از مهمترین اقداماتی است که به نظر میرسد رئیسجمهور در زمان باقیمانده از عمر دولت باید آنها را به سرانجام برساند.
حجاریان ادامه داد: معاش مردم برنامه درازمدت میطلبد و درحالحاضر هم کسی در کشور جز آقای روحانی وجود ندارد که بتواند این بار را بردارد. شاید هم آقای روحانی نخواهد دوباره کاندیدا بشود به دلیل فشارهایی که هم از داخل و هم از خارج بر او وارد میشود؛ شاید البته و من خبری ندارم. همین اخیرا دیدید که سیدحمید زیارتی (روحانی) به آقای روحانی گفت شما انگلیسی هستید. چرا باید بمانند؟ آیا کسی با فرد توهینکننده برخورد کرد؟ این توهین مستقیم به رئیسجمهوری است و جرم عمومی تلقی میشود، همین الان دستگاه قضائی باید زیارتی(روحانی) را بگیرد و ببرند دادگاه ویژه روحانیت او را محاکمه کنند.
او ادامه داد: امروز افراد زیادی نظیر احمدینژاد، عباسی، سیدحمید روحانی و... را آزاد گذاشتهاند تا هرچه میتوانند نسبت به رئیسجمهوری بگویند، آن طرف آمریکا و خارجیها شرایط را میبینند و با خود میگویند که اوضاع این کشور «قمر در عقرب» است و چرا باید سرمایهگذار خارجی به ایران بیاورند. سرمایهگذار خارجی وقتی میبیند اوضاع به این صورت است با خود میگوید چرا باید به چنین جایی رفت. آقای روحانی نباید دغدغهای داشته باشد و برای کاندیداتوری دوباره باید ناز کند؛ خیلی هم دلشان بخواهد که فردی مثل او دوباره در این شرایط حاضر باشد کاندیدا بشود و عنان کار را در دست بگیرد.
حجاریان در پایان گفت: من فکر میکنم روحانی بهترین فرد برای ادامه راه است و کسی جز او نمیتواند کار را در شرایط فعلی جمع کند. نه ما (اصلاحطلبان) و نه آنها (اصولگرایان) کسی را برای ریاستجمهوری نداریم.
به گزارش دیده بان ایران، این چهره اصلاحطلب ادامه داد: من هم یک نفر هستم مثل بقیه و در حقیقت برای پیشبرد اسلام و دموکراسی تلاش کردم و تا حدودی هم به آن رسیدیم. الان ببينید مسیر دموکراسی در ایران از صندوق رأی میگذرد و همه به آن استناد میکنند، حتی جریان مخالف اصلاحات. آنها هم کموبیش این مسیر را پذیرفتهاند، جز عده قلیلی که مخالف اصلاحات هستند. اینکه قواعد بازی رعایت شود، صندوق رأی بین ما حکم باشد و خیلی از شعارهایی که جریان اصلاحات داده، امروز بین مردم جاری است.
حجاریان در پاسخ به این پرسش «منظورتان از عدهای که این مسیر را نپذیرفتهاند، کیست»، افزود: جریان افراطی راست، همانهایی که میگویند قانون چیست؛ براي مثال یک هفتهنامهای را قاضی بسته؛ اما میگویند من بالاتر از حکم قاضی هم میتوانم اقدام کنم. آیا این حرف قانونی است؟ یا به طرف میگویند چرا رفتهای و سفارت را آتش زدهای؟ پاسخ میدهد من عصبانی شدم یا من حساس شده بودم و متأسفانه برخی تصمیمگیران میگویند خب! حالا چون حساس و عصبانی بودهاند، نباید با این افراد برخورد کنیم!
یکی از این کارها را اگر یک اصلاحطلب کرده بود، با ما چه کاری میکردند؟ یا مثلا طرف از جانب خودش به اوباما نامه مینویسد. اگر من به اوباما نامه بنویسم، با بنده چه برخوردی خواهند کرد؟ مگر طرف جز یک شهروند عادی بیشتر است؟ شما اگر به اوباما نامه بنویسید چه برخوردی با شما خواهند کرد؟ چرا، چقدر و مگر میشود اینقدر یک بام و دو هوا؟ یا برخی میگویند شاید تبلیغات را شروع کردهاند؛ به چه زبانی باید بگوییم، انتخابات ریاستجمهوری چند ماه دیگر برگزار خواهد شد، چرا عدهای از الان تبلیغات میکنند؟ چه خبر شده است؟
او افزود: یا میبینیم خراسان برای خودش کشوری جدا شده، طرف میگوید «تا من اینجا هستم برگزاری کنسرت ممنوع است»، انگار خراسان جزء ایران نیست! متأسفانه در حال شنیدن حرفهای عجیب و غریبی هستیم.
حجاریان درباره شعارهایی نظیر «فتح سنگربهسنگر» گفت: «فتح سنگربهسنگر» یعنی اینکه از طرق قانونی و از راه صندوق رأی اصلاحطلبان ابتدا به شوراها و بعد از آن به ریاستجمهوری برسند؛ بالاخره ما حزب بودیم و حق داشتیم این موضوع را تا رسیدن به هدف پیش ببریم، اصلا قاعده سیاسی در تمام دنیا همین است، مگر این جرم است؟ ما همین الان هم به فکر این هستیم که در دوره بعدي انتخابات شوراها و ریاستجمهوری را ببریم، این را بهصراحت میگویم.حجاریان با اشاره به اینکه از سنگرهای مستحکم سخن گفته است و گاهی برداشت اشتباهی از گفتههای او داشتهاند، افزود: جامعه مدنی سنگر مستحکمی است و ما به دنبال ایجاد سنگرهای مستحکم از طریق جامعه مدنی هستیم؛ اگر جامعه مدنی نبود، سازمان منافقین تا تهران آمده بود، آنها در شهرها با مردم درگیر شدند؛ بنابراين اگر جامعه مدنی نباشد، قاعدتا سنگری وجود نخواهد داشت.
او در واکنش به اینکه برخی تندروهایی دولت اصلاحات را عامل سلبشدن اعتماد مردم از این جریان و در نهایت ظهور پدیده احمدینژاد میدانند، گفت: این را درست نمیدانم؛ من نمیدانم تندروی اینها بود یا قتلهای زنجیرهای یا مسائلی نظیر بستن فلهای روزنامهها؟ آن زمان اتفاقا مردم از ما و جریان اصلاحات شاکی شده بودند که شما چرا ساکت هستید.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره ایرادهاي وارد به قانون انتخابات مجلس، گفت: یکی از مهمترین مشکلات فعلی این است که هر نماینده به فکر رفع مشکلات محلی و حوزه انتخابیه خود است؛ اما در انتخابات استانی گمان میکنم نمایندههای قویتری وارد مجلس میشوند. در حقیقت کاری که درحالحاضر نمایندگان ما انجام میدهند، کاری است که شوراها وظیفه آن را بر عهده دارند. الان چرا در تهران نمایندگان به انجام کارهای شهری و حوزه انتخابیه نمیپردازند؟ چون تهران تبدیل به حوزهای حزبی شده و مردم عمدتا بر مبنای فهرستها رأی میدهند. حال اگر استانها یک حوزه شوند، استانها هم کمکم انتخاباتشان حزبی میشود.
حالا فرض کنید کشور یک حوزه بشود، مثل ترکیه، مثل خیلی جاها؛ اگر این شرایط پیش بیاید، احزاب میتوانند سهمیههایی در مجلس بگیرند، آدمهای قویتری وارد مجلس میشوند و به دنبال آن افراد متخصصتر و قویتری وارد کمیسیونها خواهند شد. این اتفاق باعث قویترشدن قوه مقننه و در حقیقت در رأس امور قرارگرفتن مجلس خواهد شد.او در ارزیابی عملکرد سه ساله دولت یازدهم، گفت: دولت و آقای روحانی تلاش کردند شرایط را عادی کنند، چراکه شرایط در دولت قبل خیلی غیرعادی بود؛ حالا یک عده هم هستند که نمیگذارند شرایط عادی شود، مشکل آقای روحانی این است. رئیسجمهور یک مشکل دیگری که پیشرو دارد این است که باید تلاش کند نرخ رشد را بالای دو درصد ببرد.
یکی از مهمترین عملکردهای اقتصادی که منجر به دیدهشدن ملموس سایر تغییرات اقتصادی میشود، نرخ رشد است. یکی از مهمترین کارهای دیگری که باید دولت آن را به سرانجام برساند، نظام جدید قراردادهای نفتی است که منجر به جذب سرمایهگذاران بیشتر میشود.او همچنین گفت: رساندن میزان صادرات نفت به شش میلیون بشکه، حلکردن مشکل صادرات نفت، گاز و میعانات نفتی، بهسرانجامرساندن قرارداد اخیر با آذربایجان و روسیه، تغییر ساختار سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی که منجر به شفافشدن پرداختها میشود، برطرفکردن فسادهای مربوط به حقوقهای بيجا، دولت بزرگ شده و نیروهای بیکیفیت زیادی دارد که باید روحانی نسبت به کوچککردن دولت اقدام کند، انجام خصوصیسازی واقعی بهجای خصولتیسازی و... از مهمترین اقداماتی است که به نظر میرسد رئیسجمهور در زمان باقیمانده از عمر دولت باید آنها را به سرانجام برساند.
حجاریان ادامه داد: معاش مردم برنامه درازمدت میطلبد و درحالحاضر هم کسی در کشور جز آقای روحانی وجود ندارد که بتواند این بار را بردارد. شاید هم آقای روحانی نخواهد دوباره کاندیدا بشود به دلیل فشارهایی که هم از داخل و هم از خارج بر او وارد میشود؛ شاید البته و من خبری ندارم. همین اخیرا دیدید که سیدحمید زیارتی (روحانی) به آقای روحانی گفت شما انگلیسی هستید. چرا باید بمانند؟ آیا کسی با فرد توهینکننده برخورد کرد؟ این توهین مستقیم به رئیسجمهوری است و جرم عمومی تلقی میشود، همین الان دستگاه قضائی باید زیارتی(روحانی) را بگیرد و ببرند دادگاه ویژه روحانیت او را محاکمه کنند.
او ادامه داد: امروز افراد زیادی نظیر احمدینژاد، عباسی، سیدحمید روحانی و... را آزاد گذاشتهاند تا هرچه میتوانند نسبت به رئیسجمهوری بگویند، آن طرف آمریکا و خارجیها شرایط را میبینند و با خود میگویند که اوضاع این کشور «قمر در عقرب» است و چرا باید سرمایهگذار خارجی به ایران بیاورند. سرمایهگذار خارجی وقتی میبیند اوضاع به این صورت است با خود میگوید چرا باید به چنین جایی رفت. آقای روحانی نباید دغدغهای داشته باشد و برای کاندیداتوری دوباره باید ناز کند؛ خیلی هم دلشان بخواهد که فردی مثل او دوباره در این شرایط حاضر باشد کاندیدا بشود و عنان کار را در دست بگیرد.
حجاریان در پایان گفت: من فکر میکنم روحانی بهترین فرد برای ادامه راه است و کسی جز او نمیتواند کار را در شرایط فعلی جمع کند. نه ما (اصلاحطلبان) و نه آنها (اصولگرایان) کسی را برای ریاستجمهوری نداریم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنرانی روز گذشته خود در دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت که حراست دانشگاه مجری این برنامه را به دانشجویان تحمیل کرده بود و سوالات مطروحه نیز سوالات دانشجویی نبوده و مجموعاً این جلسه دانشجویی غیرطبیعی و مصنوعی بوده است.
علی مطهری با انتشار مطلبی تحت عنوان «سپاس از مسئولان و دانشجویان کرمان» در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
«صبح روز دوشنبه ۱۵ آذر برای سخنرانی در دانشگاه شهید باهنر کرمان که از یک ماه پیش دعوت شده بودم به کرمان رفتم. این سفر در شرایطی انجام شد که برخی افراد و گروهها در استان کرمان در صدد لغو این سخنرانی بوده و تهدیداتی کرده بودند. طبق برنامه ابتدا به دیدار آیت الله جعفری امام جمعه کرمان که مرد روشن بین و آزادهای است رفتم.
سپس بر سر مقبره هشت شهید گمنام حاضر شده و فاتحهای قرائت کردم. از آنجا به استانداری رفتم و در جلسه استاندار و معاونانش شرکت کردم. آقای رزم حسینی استاندار کرمان گزارشی از وضعیت استان و فعالیتهای خود ارائه کرد. فعال کردن بخش خصوصی مهمترین بخش گزارش او بود و قرائن نشان میداد که موفق بوده است.
ساعت سیزده و سی دقیقه سخنرانی من در دانشگاه آغاز شد. دانشجویان بسیار پرشور و با نشاط و پر تعداد بودند و از هر دو گرایش سیاسی حضور داشتند. کسالت سرماخوردگی و تراکم کارها کمی مرا ناتوان کرده بود و دوست داشتم با نشاط بیشتری در جلسه شرکت میکردم. مقداری درباره ۱۶ آذر و رسالت دانشجو و نقاط قوت و ضعف قشر دانشجو صحبت کردم، آنگاه درباره عوامل فنای امتها از نظر قرآن مطالبی را به عرض رساندم.
یک نقص در برنامه پرسش و پاسخ بود و آن این که حراست دانشگاه اجازه نداده بود مجری دانشجو این بخش از برنامه را اجرا کند و یک مجری خودش آورده بود. او هم سئوالات بیربط مطرح می کرد مانند مسئله ریزگردها و آلودگی هوا یا مسئله قاچاق کالا و ارز، و سئوالات دانشجویان غیر از یکی دوتا مطرح نشد و باعث دلگیری آنها شد، ضمن این که متوجه مصنوعی و غیر طبیعی بودن این بخش از جلسه شدند.
نقص دیگر این بود که باز حراست دانشگاه به خبرنگاران اجازه ورود به سالن جلسه نداده بود و در واقع مانند جلسه غیر علنی مجلس برگزار شد. در این دو مورد مسئولان دانشگاه باید پاسخگو باشند. بعد از جلسه دانشگاه در مجلس ترحیم مادر جناب آقای دکتر زاهدی نماینده محترم کرمان و راور شرکت کردم.
از امام جمعه محترم کرمان، استاندار محترم و مدیرکل محترم اطلاعات استان و نیروی انتظامی و دادستان محترم کرمان که هماهنگی و اراده استوار برای برگزاری این جلسه و صیانت از آزادی بیان داشتند سپاس ویژه دارم و این میتواند نمونه و الگو برای همه استانها باشد. همین طور از دانشجویان عزیز دانشگاه شهید باهنر کرمان که رشد اجتماعی و سیاسی خود را نشان دادند تشکر میکنم.»
«صبح روز دوشنبه ۱۵ آذر برای سخنرانی در دانشگاه شهید باهنر کرمان که از یک ماه پیش دعوت شده بودم به کرمان رفتم. این سفر در شرایطی انجام شد که برخی افراد و گروهها در استان کرمان در صدد لغو این سخنرانی بوده و تهدیداتی کرده بودند. طبق برنامه ابتدا به دیدار آیت الله جعفری امام جمعه کرمان که مرد روشن بین و آزادهای است رفتم.
سپس بر سر مقبره هشت شهید گمنام حاضر شده و فاتحهای قرائت کردم. از آنجا به استانداری رفتم و در جلسه استاندار و معاونانش شرکت کردم. آقای رزم حسینی استاندار کرمان گزارشی از وضعیت استان و فعالیتهای خود ارائه کرد. فعال کردن بخش خصوصی مهمترین بخش گزارش او بود و قرائن نشان میداد که موفق بوده است.
ساعت سیزده و سی دقیقه سخنرانی من در دانشگاه آغاز شد. دانشجویان بسیار پرشور و با نشاط و پر تعداد بودند و از هر دو گرایش سیاسی حضور داشتند. کسالت سرماخوردگی و تراکم کارها کمی مرا ناتوان کرده بود و دوست داشتم با نشاط بیشتری در جلسه شرکت میکردم. مقداری درباره ۱۶ آذر و رسالت دانشجو و نقاط قوت و ضعف قشر دانشجو صحبت کردم، آنگاه درباره عوامل فنای امتها از نظر قرآن مطالبی را به عرض رساندم.
یک نقص در برنامه پرسش و پاسخ بود و آن این که حراست دانشگاه اجازه نداده بود مجری دانشجو این بخش از برنامه را اجرا کند و یک مجری خودش آورده بود. او هم سئوالات بیربط مطرح می کرد مانند مسئله ریزگردها و آلودگی هوا یا مسئله قاچاق کالا و ارز، و سئوالات دانشجویان غیر از یکی دوتا مطرح نشد و باعث دلگیری آنها شد، ضمن این که متوجه مصنوعی و غیر طبیعی بودن این بخش از جلسه شدند.
نقص دیگر این بود که باز حراست دانشگاه به خبرنگاران اجازه ورود به سالن جلسه نداده بود و در واقع مانند جلسه غیر علنی مجلس برگزار شد. در این دو مورد مسئولان دانشگاه باید پاسخگو باشند. بعد از جلسه دانشگاه در مجلس ترحیم مادر جناب آقای دکتر زاهدی نماینده محترم کرمان و راور شرکت کردم.
از امام جمعه محترم کرمان، استاندار محترم و مدیرکل محترم اطلاعات استان و نیروی انتظامی و دادستان محترم کرمان که هماهنگی و اراده استوار برای برگزاری این جلسه و صیانت از آزادی بیان داشتند سپاس ویژه دارم و این میتواند نمونه و الگو برای همه استانها باشد. همین طور از دانشجویان عزیز دانشگاه شهید باهنر کرمان که رشد اجتماعی و سیاسی خود را نشان دادند تشکر میکنم.»