گزیده ها 16 دی - 95

گزیده ها 16 دی - 95
بهرام قاسمی گفت: اظهارات غیر سازنده مقامات ترکیه موجب پیچیده تر شدن و افزایش مشکلات فراروی راه حل سیاسی بحران سوریه می‌شود.

به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه ترکیه گفت: اظهارات غیر سازنده مقامات ترکیه صرفا موجب پیچیده تر شدن شرایط موجود و افزایش مشکلات فراروی راه حل سیاسی بحران سوریه می شود.

قاسمی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان شریک روند سه جانبه مسکو، بر اجرای جدی توافقات آن تاکید دارد و از مقامات ترکیه به عنوان طرف دیگر این توافقات انتظار دارد مواضعی اتخاذ نکنند که خلاف واقعیت های موجود و تعهدات این کشور باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: آتش‌بس جاری در سوریه به صورت پی در پی از سوی گروه‌های مسلح مخالف دولت این کشور نقض شده و بر اساس اطلاعات مستند موجود، موارد نقض آتش بس از سوی گروههای مسلّح تنها در یک روز بیش از ۴۵ بار بوده است که جزئیات بیشتر آن در صورت ضرورت قابل انتشار است.

قاسمی به مقامات ترکیه توصیه کرد: با توجه به این واقعیت ها اگر در پی استقرار آتش بس پایدار و فراهم کردن زمینه های موفقیت گفتگوهای سیاسی برای پایان بحران سوریه هستند، به عنوان طرف تضمین کننده تعهد گروههای مسلح در توافقات مسکو، ضمن اتخاذ تدابیر لازم با موارد متعدد نقض آتش بس از سوی این گروه‌ها برخورد کرده و همزمان از اتخاذ مواضع غیر منطبق با واقعیت‌ها و متهم کردن طرف‌های دیگر پرهیز کنند.

قاسمی در پایان تصریح کرد: بدیهی است جمهوری اسلامی ایران همان گونه که تاکنون مساعی خود را برای تثبیت آتش بس و تسهیل راه حل سیاسی بحران سوریه به کار گرفته است، همچنان به این سیاست خود ادامه خواهد داد.
سوئد که هم‌اینک ریاست دوره‌ای شورای امنیت برعهده‌گرفته دارد، در واکنشی انتقادی به اظهارات تمسخرآمیز دونالد ترامپ رییس جمهوری منتخب آمریکا در مورد سازمان ملل، بر اهمیت تلاش‌های چندجانبه گرایی در این نهاد جهانی در جهت منافع تمامی کشورها تصریح کرد.

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ در 27 دسامبر گذشته در یادداشتی در صفحه توئیترش در توصیف سازمان ملل نوشته بود: ' فقط باشگاهی برای افرادی است که دور هم جمع شده؛ صبحت می‌کنند تا اوقات خوشی را داشته باشند.'

براساس گزارش منتشر شده توسط منابع سوئدی در روز چهارشنبه، 'کارل ساکو'، هم آهنگ کننده و سفیر سوئد در هیئت نمایندگی این کشور در سازمان ملل روز گذشته ( به وقت نیویورک) در واکنش به اظهارات ترامپ به خبرنگاران گفته است: ' آیا ما در سازمان ملل خوش می‌گذرانیم؟ آیا ما اوقات خوشی سپری می‌کنیم ؟ بله. اما همچنین خیلی سخت تلاش می‌کنیم. تلاش‌های چندجانبه گرایی به نفع همه کشورها از جمله سازمان ملل است. اگر شما به آنچه انجام ‌شده است نگاه کنید، اجماع‌های به‌دست ‌آمده در اینجا در طی چند سال گذشته، دستاوردی بسیار مهم بوده‌اند.'

'
کارل ساکو' همچنین افزود: ما همچنین نگرانی‌هایی در خصوص مسائلی که در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ارتباط با سازمان ملل و چندجانبه گرایی گفته ‌شده است، احساس می‌کنیم، اما آلان بهتر است صبر کرد و منتظر شد که ببینیم چه می‌شود. آیا آمریکا به سمت سازمان ملل پشت می‌کند؟ من فکر می‌کنیم که به‌زودی به این پاسخ‌ها خواهید رسید و می‌توانید ببینید که منافع آمریکا نیز در این مساله درگیر است.'

به گزارش منابع سوئدی، نمایندگی سوئد در سازمان ملل تاکنون با 'نیکی هالی' سفیر پیشنهادی ترامپ برای سازمان ملل تماسی نداشته است.

براساس یک پروتکل؛ نیکی هالی قبل از رسیدن به این پست بایستی نامزدی‌اش از سوی کنگره آمریکا به تصویب برسد.

'
کارل ساکو با توجه به شروع ریاست دوره‌ای کشورش بر شورای امنیت سازمان ملل از آغاز سال جدید 2017، اعلام کرده است که تمرکز سوئد در زمان حضور دوساله‌اش در این شورا، بر پیشگیری از بروز درگیری‌ها و محدود شدن استفاده از حق وتو در این نهاد جهانی ، مبارزه با تغییرات آب هوایی، دفاع از حقوق بشر و پیشبرد فعالیت‌های بشردوستانه خواهد بود.

مارگوت والستروم، در یادداشتی که روز دوشنبه گذشته در روزنامه سوئدی'داگنس نی هیتر' (Dagens Nyheter) منتشر شد، گفته بود: استکهلم بر روی سه حوزه در دوره ریاستش بر شورای امنیت تأکید خواهد داشت که نخستین آن تلاش برای پیشبرد اقدامات پیشگیرانه به‌منظور جلوگیری از بروز درگیری‌ها و دیگری ایجاد ارتباط قوی‌تر میان زنان، صلح و امنیت است.

وی همچنین افزود: سوئد همچنین خواهان بهبود روند شیوه کاری شورای امنیت و کمک به این شورا برای شفاف‌سازی، مشروعیت بخشی و تصمیم‌گیری قوی همزمان با محدود کردن استفاده از حق وتو از سوی اعضای دائم آن خصوصاً در شرایط حادی همانند سوریه است.

کشورهای سوئد، قزاقستان، اتیوپی، بولیوی و ایتالیا با شروع سال جدید میلادی 2016 میلادی، جایگزین آنگولا، مالزی، نیوزیلند، اسپانیا و ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل شدند.

کشور سوئد همچنین از اول ماه ژانویه ریاست دوره‌ای این شورا هم برعهده‌گرفته است.

شورای امنیت پنج عضو دائم و 10 عضو غیر دائم دارد که هر پنج عضو غیر دائم آن‌یک سال در میان انتخاب و تعویض می‌شوند.

آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه اعضای دائم و دارای امتیاز وتوی این نهاد بین المللی هستند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی از تذکر بیش از 40 نفر از نمایندگان به رئیس‌جمهور برای رسیدگی به اتهامات حسین فریدون خبر داد.به گزارش فارس، محمداسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز، گفت: بیش از 40 نفر از نمایندگان در تذکری کتبی به رئیس‌جمهور خواستار رسیدگی به اتهامات حسین فریدون شدند.وی افزود:‌ باید ساز و کارهای لازم برای شفاف‌سازی در بحث حقوق مدیران در نظر گرفته شود و به گونه‌ای در این باره طراحی و برنامه‌ریزی شود تا ابهامات باعث نشود که روزنه‌هایی برای سوء استفاده برخی از افراد وجود داشته باشد.نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:‌ بحث حقوق‌های نجومی یک تجربه تلخ در سال‌های اخیر است که بر اثر غفلت و عدم نظارت و بی‌‌توجهی اتفاق افتاد که در واقع مسئله حقوق‌های نجومی اجحاف در حق ملت بود و هست.سعیدی خاطر نشان کرد: نمایندگان باید بر اجرای قانون در بحث شفاف‌سازی حقوق مدیران تأکید داشته و آن را پیگیری کنند ولو اینکه به مذاق برخی آقایان خوش نیاید.وی در پایان گفت: لابی‌ها و اعمال فشارها نباید در رفتار و تصمیمات نمایندگان تأثیر داشته باشد که البته قطعاً هم این طور خواهد بود
دبیرکل حزب کارگزاران، علت کنار گذاشتن لباس روحانیت را بیان کرد.
غلامحسین کرباسچی در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» گفت: من از قبل از انقلاب و در دانشگاه که می‌آمدم، بدون لباس روحانیت بودم. مرحوم شهید بهشتی که با مشورت ایشان من دانشگاه رفتم، به من گفتند که شما برای اینکه آزادانه بخواهید فعالیت کنید خودتان را مقید نکنید. در آن زمان هم در دانشگاه تهران مجموعا فکر می‌کنم سه نفر بودند که با لباس روحانیت بودند. آغاز برداشتن عبا و عمامه همان زمان بود. سه سال هم که در زمان شاه در زندان بودم و خلع لباس. بعد از آزادی هم دانشگاه در ثبت نام تعلل می‌کرد و به خاطر همین به قم برگشتم و دوباره معمم شدم و تا فاصله انقلاب هم معمم بودم.

وی افزود: بعد از انقلاب به قم رفتم و معمم هم بودم اما بعد از شهادت شهید مطهری من ماموریتی پیدا کردم که به تلویزیون بروم. فضای آن موقع تلویزیون آنگونه نبود که بشود با لباس روحانیت آنجا رفت و آمد کرد. برای من خیلی موضوع ملبس بودن یا نبودن موضوعیت نداشت و اصل مسأله، فعالیت مفید بود.

دبیرکل حزب کارگزاران اظهار کرد: یادم هست که امام (ره) زمانی حکمی به من دادند که رئیس عقیدتی در ژاندارمری باشم. لقبی که ایشان برای من در آن حکم نوشته بودند «حجت‌الاسلام» بود. من خدمت ایشان عرض کردم من لباس نمی‌پوشم و این لقب چندان سازگار نیست. بعد ایشان عنوان حکم را عوض کردند و به جای حجت‌الاسلام نوشتند «دانشمند محترم»؛ عنوانی که خود را لایق آن نمی‌دانستم.
سیطره چینی‌ها بر بازارهای تجاری گوناگون دنیا از جمله ایران، صنعت گردشگری را نیز بی‌نصیب نگذاشته است؛ تا آنجا که حضور راهنمایان چینی، اقامتگاه‌ها و رستوران‌های چینی و همچنین تورگردانان چینی، امنیت شغلی فعالان گردشگری ایرانی را که در این بخش فعالیت می‌کنند به خطر انداخته است.

اخبار حاکی از فعالیت‌های منسجم چینی‌‌ها در بازار گردشگری ایران است؛ چینی‌هایی که برای ادامه تحصیل در رشته‌های ادبیات، علوم دینی و قرآنی به ایران آمده و در حالی‌که به صورت قانونی اجازه فعالیت اقتصادی در کشور را ندارند، با ورود به صنعت گردشگری ایران، از طریق ارائه خدمات مقتضی به گردشگران هموطن‌شان کسب درآمد می‌کنند

در همین حال، معاون گردشگری استان تهران از ارجاع پرونده خانه‌ها و اقامتگاه‌های غیرمجاز چینی‌ها به کمیسیون ارتقای گردشگران خارجی برای تصمیم‌گیری نهایی و فوری خبر داده است. اگرچه علی رفیعی پیش‌تر نیز در واکنش به این اخبار در گفت‌وگو با «ایسنا» گفته بود: «پرونده اقامتگاه‌های غیرقانونی تا به حال در سه جلسه کمیسیون ارتقای امنیت گردشگران خارجی و مقاصد گردشگری استان تهران، بررسی و اطلاعات تمام این اماکن شناسایی و به صورت مستدل و مستند جمع‌آوری شده است

ریشه‌یابی سوءاستفاده چینی‌ها
در این‌باره، یک راهنمای گردشگران چینی که در رشته زبان چینی تحصیل کرده و دارای کارت راهنمای گردشگری از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، می‌گوید: «محدود بودن تعداد نفراتی که در ایران به زبان چینی مسلط هستند، صاحبان کسب و کارهایی را که ارتباطاتشان با چینی‌ها زیاد است، متوجه جلب همکاری دانشجویانی کرد که از این کشور برای ادامه تحصیل به ایران می‌آیند و در کشور ما ساکن هستند.» 

نازنین همرنگ با اشاره به اینکه تعداد افراد مسلط به زبان چینی که کارت راهنمای گردشگری دارند به 10 نفر هم نمی‌رسد، اضافه می‌کند: «به کارگیری نیروی چینی به عنوان مترجم و راهنمای گردشگری، در ابتدا از نمایشگاه‌های بین‌المللی آغاز شد؛ به این ترتیب که شرکت‌های برگزارکننده نمایشگاه‌ها، به‌دلیل انگشت‌شمار بودن تعداد مترجمان چینی، متوجه دانشجویان چینی ساکن ایران شدند و از آنجا که این افراد حق کار در کشور را ندارند و در قبال انجام کار دستمزد کمتری می‌گیرند، استخدام این افراد به عنوان مترجم رواج پیدا کرد

به گفته این راهنمای گردشگری، این رویه مقدمه‌ای برای ورورد این دانشجویان چینی به بازار گردشگری ایران شد و کم‌کم آژانس‌های گردشگری نیز به جای استفاده از راهنمایان رسمی، ترجیح دادند که از نیروی چینی با دستمزد کمتر استفاده کنند؛ در حالی‌که این افراد هیچ آموزشی در این زمینه ندیده‌ و با داشتن کمترین سطح دانش در مورد تاریخ، فرهنگ و جغرافیای ایران، عهده‌دار معرفی این سرزمین به گردشگران چینی شده‌اند.

همرنگ ادامه می‌دهد: «حضور چینی‌ها اما به همین‌جا ختم نشد؛ آنها رفته رفته و پس از آنکه موقعیتشان به عنوان راهنمای تور تثبیت شد، اقدام به اسکان گردشگران چینی کردند تا از این طریق سهم بیشتری از این بازار را نصیب خود کنند.» وی می‌افزاید: «در حال حاضر، آنها پس از آنکه این بازار را شناخته و بر آن مسلط شده‌اند، خود اقدام به بستن تور و سازماندهی و آوردن گردشگران چینی از مبدأ نیز کرده و به این شکل به رقیبانی برای آژانس‌های گردشگری تبدیل شده‌اند

این راهنمای چینی‌زبان، عدم نظارت سازمان‌های متولی بر فعالیت راهنمایان گردشگری را مهم‌ترین عامل شکل‌گیری زمینه فعالیت‌های غیرقانونی چینی‌ها در بازار گردشگری ایران می‌داند و می‌گوید: «در همه کشورها از جمله چین، در ورودی موزه‌ها و دیگر سایت‌های گردشگری، کارت راهنمایان کنترل می‌شود. در ایران اما ماموران در مبادی ورودی اماکن گردشگری، راهنمایان خارجی را ملزم به ارائه کارت نمی‌کنند؛ این درحالی‌است که کارت راهنمایان ایرانی کنترل می‌شود.» همرنگ همچنین یادآور می‌شود: «در نمایشگاه‌ها نیز وضع به همین منوال است؛ مترجم ایرانی نمی‌تواند بدون داشتن کارت مترجمی به نمایشگاه‌های چینی ورود پیدا کند؛ در صورتی‌که در ایران سخت‌گیری یا نظارتی در این حوزه اعمال نمی‌شود

برخورد نشده!
نفوذ چینی‌های ساکن ایران به صنعت گردشگری کشور، در نتیجه تخلف برخی آژانس‌داران و برگزارکنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی که «دنیای اقتصاد» از بردن نام آنها معذور است، حالا به یکی از معضلات جدی بازار گردشگران چینی ورودی به کشور بدل شده است.‌ امکان صدور ویزای فرودگاهی فردی برای گردشگران چینی -چنین امکانی برای ایرانیان در ورود به چین وجود ندارد – درحالی که با هدف تسهیل ورود گردشگران چینی و افزایش درآمدها از این محل فراهم شده، عامل دیگری است که به کمک دانشجویان چینی برای ساماندهی ورود گردشگران از کشورشان به ایران آمده است.

با این امتیاز، ورود گردشگران نیازمند هماهنگی و بستن قرارداد با آژانس نیست و راهنمایان غیرقانونی، مسوولیت ورود، اسکان و ارائه دیگر خدمات گردشگری به این گردشگران را بر عهده گرفته‌اند.

همرنگ در این خصوص نیز می‌گوید: «گردشگران ورودی چینی به ایران در دو دسته قابل دسته‌بندی هستند: ‌گردشگران فرهنگی و گردشگران تجاری. غالب مشتریان این راهنمایان و اقامتگاه‌های غیرقانونی تجار چینی‌اند که با هدف تجارت به ایران سفر می‌کنند و کمتر به دنبال تجربه فرهنگ، غذا یا همنشینی با ایرانیان در محیط‌های بومی هستند. ‌با این‌همه به‌دلیل فراهم کردن زمینه آزادی‌های خارج از محدوده قوانین کشور در این اقامتگاه‌ها، دیگر گردشگران چینی نیز به اقامت در این آپارتمان‌ها تمایل دارند

این راهنمای گردشگری با بیان اینکه شکل‌گیری این بازار زیرزمینی و غیرقانونی، آینده شغلی و معیشتی راهنمایان گردشگری و دیگر فعالان این صنعت را که در حوزه ورود گردشگران چینی فعالیت می‌کنند به خطر انداخته است، اضافه می‌کند: «از طرق مختلف و بارها، مسوولان امر را در جریان فعالیت غیرقانونی دانشجویان چینی قرار داده و حتی نام آژانس‌ها و همچنین آدرس آپارتمان‌هایی را که چینی‌ها به هتل تبدیل کرده‌اند در اختیار مسوولان گذاشته‌ایم؛ اما متاسفانه باوجود اینکه مسوولان ادعا می‌کنند در جریان اتفاقات جاری در این حوزه هستند و اقامتگاه‌های غیرمجاز را شناسایی کرده‌اند، در عمل شاهد برخورد قانونی با این پدیده مافیایی نبوده‌ایم

رشد اقتصادی چین در دو دهه اخیر، میانگین درآمد سرانه خانوارهای این کشور کهن را افزایش داده و از این‌رو تقاضا برای سفرهای خارجی در آن رشدی قابل توجه داشته؛ به گونه‌ای که چین با جمعیت میلیاردی خود، در صدر کشورهای گردشگرفرست جهان قرار گرفته و پیش‌بینی‌ها حاکی از تداوم این روند رو به رشد است.

از این‌رو، بسیاری از کشورها، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای جذب گردشگران چینی داشته و در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. در همین خصوص، متولیان گردشگری ایران نیز بارها بر تلاش برای افزایش سهم کشور از بازار گردشگری چین تاکید کرده‌‌اند. معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در آخرین اظهار نظر در این‌باره گفته است: «چین سالانه بیش از 100 میلیون گردشگر خروجی دارد که با برنامه‌ریزی مناسب و با اهتمام در ایجاد نگاه مشترک باید بتوانیم حداقل یک درصد این خروجی را به عنوان سهم ایران کسب کنیم

در همین حال اما به نظر نمی‌رسد که عزم مسوولان در عمل، به اندازه تکرار و تاکیدی که در کلام بر جذب گردشگران چینی دارند جزم شده باشد؛ چه اینکه اخبار موثق موجود، از شکل‌گیری بازاری موازی با جریان رسمی در رابطه با گردشگران چینی حکایت دارد. به این ترتیب سهم اندکی هم که از بازار گردشگران میلیونی چین نصیب ایران می‌شد، حالا به جیب خود چینی‌ها رفته و تنها سهم اندکی از آن به صنعت گردشگری کشور وارد می‌شود.

حالا باید دید آن‌طور که معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی تهران قول داده است، به این موضوع رسیدگی خواهد شد یا این موضوع همچنان اختلالات جدی را متوجه بازار گردشگری کشور خواهد کرد.

سرمربی تیم ملی که روز گذشته بازیکنان پرسپولیس را به تهران باز گردانده بود دستور داد تمامی دستیاران ایرانی‌اش به ایران بر گردند.به‌ گزارش ‌ایسنا، کارلوس کی‌روش در اقدامی عجیب تمامی دستیاران ایرانی خود را از اردوی دوبی به تهران بازگرداند.جواد نکونام، مهرداد خانبان و مارکار آقاجانیان با پرواز امروز (چهارشنبه) ظهر دوبی به تهران باز می‌گردند.