گزیده ها قسمت ششم

گزیده ها قسمت ششم 6 بهمن - 95
نقوي حسيني مطرح كرد: نقض 16 باره برجام از سوي آمريكايي ها
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: آمريکا از ابتداي برجام تا کنون 16 بار خلاف توافقات رفتار و تحريم هاي مختلفي را اعمال کرده است و اتحاديه اروپا که بارها از حمايت خود از برجام سخن گفته اجازه همکاري بانک هاي خود را با ايران نمي دهد.
    
سيد حسين نقوي حسيني، سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در ديدار با نماينده ولي فقيه در خراسان جنوبي با بيان اينکه ايران داراي رهبري هوشمند و آينده نگر است، ابراز داشت: مقام معظم رهبري در سال گذشته درباره برجام فرمودند من آنچه را که به عنوان نظراتم در تريبون عمومي به مردم مي گويم در جلسات خصوصي نيز به آقايان مي گويم.
    
وي تصريح کرد: دنيا اعتراف مي کند که پيروز تمام ميدان ها رهبر انقلاب است، رهبري فرمودند بايد اقتصاد مقاومتي محور فعاليت ها باشد و بر ظرفيت هاي داخلي خود تکيه کنيم.
    
نقوي حسيني خاطرنشان کرد: براي رسيدن به موفقيت نبايد از دشمن انتظار داشته باشيم که ما را همراهي کند، دشمنان اگر توان حل مشکلات را مي داشتند، مشکلات کشور خود را حل مي کردند.
    
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينکه تاکتيک ها و نوع دشمني آنها تغيير کرده است، اظهار داشت: فتنه 88 يکي از روش ها و جلوه هاي دشمن در اين نظام بود، امروز نيز از برخي روش هاي ديپلماسي براي دشمني خود استفاده مي کنند.
    
به گزارش رسا، وي تصريح کرد: آمريکا از ابتداي برجام تا کنون 16 بار خلاف توافقات رفتار و تحريم هاي مختلفي را اعمال کرده است و اتحاديه اروپا که بارها از حمايت خود از برجام سخن گفته اجازه همکاري بانک هاي خود را با ايران نمي دهد.
خبر ويژه 
ريچارد هاس: ترامپ با حفظ برجام تحريم ها عليه ايران را تشديد كند
رئيس شوراي روابط خارجي آمريکا ضمن مخالفت با ادعاهاي قبلي ترامپ مبني بر پاره کردن برجام پيشنهاد کرد دولت جديد آمريکا افزايش تحريم ها و محدوديت هاي جديد را عليه ايران در دستور کار قرار دهد.
    
ريچارد هاس ضمن تحليلي در وال استريت ژورنال مي نويسد: «به طور کلي آمريکا بايد به طور خاص نگران عقب نشيني هاي ناگهاني و شديد در تعهدات خارجي خود باشد. پيوستگي و قابليت اعتماد عناصر مهمي براي يک قدرت بزرگ به حساب مي آيند. متحداني که براي تامين امنيت خود به واشنگتن وابسته هستند، بايد بدانند که اين وابستگي پابرجاست. ترديد جدي درباره اين مسئله وجود دارد که آمريکا به ناچار و در نهايت به ظهور يک جهان متفاوت که به مراتب از نظم کمتري برخوردار است، تن دهد
    
به گزارش رجانيوز، وي مي افزايد: «ترامپ با چالش هاي بسيار دشواري مواجه خواهد شد؛ از خاورميانه ناآرام گرفته تا اروپايي نامطمئن و کره شمالي. عجله براي تغيير سياست هاي درازمدت آمريکايي مي تواند چالش هاي جديدي به وجود آورد و حل چالش هاي موجود را نيز دشوارتر کند
    
وي با بيان اينکه «اشتباه دوم ترامپ مي تواند پاره کردن و عمل نکردن به توافق برجام با ايران باشد» گفت: «دولت ترامپ بهتر است بر تضمين اين مسئله متمرکز شود که ايران به توافق موجود پايبند مي ماند. در عين حال، آمريکا و شرکايش بايد راهبردي تدوين کنند که شامل تقويت کشورها و گروه هاي سني در منطقه، کمک به نيروهاي کرد در منطقه و تحميل تحريم هاي جديد عليه ايران باشد
    
وي در ادامه نيز ابراز مي دارد که بايد پس از توافقنامه و تحريم ها نيز در يک پيمان نامه ديگر با محدوديت مواجه کند: «آمريکا همچنين مي تواند برنامه ريزي براي يک پيمان متعاقب را آغاز کند که گزينه هاي هسته اي تهران را در زماني که بخش هاي مهم توافق فعلي به پايان مي رسد، محدود سازد
خبر ويژه 
بركناري رئيس دانشگاه شهيد بهشتي در تماس يك دقيقه اي
رئيس معزول دانشگاه شهيد بهشتي گفت: دوستان وزارت علوم در يک تماس تلفني يک دقيقه اي، اين خبر را به من دادند.
    
به گزارش خبرگزاري دانشجو، محمدمهدي طهرانچي، در مراسم توديع خود گفت؛ دانشگاه شهيد بهشتي به عنوان دبير مجمع علمي دانشگاهي ايران و عرب انتخاب شد و قرار بود در اين هفته اين نشست برگزار شود که افتتاحيه آن روز گذشته برگزار شد؛ که بعدازظهر وزير علوم تماس گرفتند که من قرار است شخص ديگري را به دانشگاه شهيد بهشتي بفرستم و من گفتم اين مراسم در دانشگاه در حال برگزاري است و وزير گفت يک کاري براي آن انجام مي دهيم.
    
رئيس سابق دانشگاه شهيد بهشتي اضافه کرد: مشکل کجاست؛ چرا ما به اين بيماري دچار شده ايم؟ من در يک سفري که به روسيه داشتم با رئيس دانشگاه روسيه هم صحبت شدم. يک نفر در کنار او بود و گفت قرار است اين شخص از يک ماه ديگر جانشين من در دانشگاه شود، اما امور دانشگاه را با يکديگر به جلو مي بريم.
    
وي يادآور شد: گردهمايي مجمع علمي دانشگاهيان ايران و عرب به ميزباني دانشگاه شهيد بهشتي بود و قرار بود که من صبح امروز از تعارض ما و جهان عرب و استقلال براي حل مسائل صحبت کنم. خجالت کشيدم در اين جمع بنشينم؛ در صورتي که وزارت علوم در تعارض با ما نبود و در استقلال با ما بود و مي دانست اين برنامه در دانشگاه شهيدبهشتي در حال برگزاري است. با اينکه برنامه خودشان بود و دبيرخانه آن نيز بعد از دو سال تلاش، راه اندازي شده، من را از اين سمت برکنار کردند.
    
همچنين طهرانچي در پاسخ به برخي از خبرنگاران درباره اينکه اين شائبه مطرح شده که برکناري اش به دليل انتشار اخباري درباره تحصيل رانتي برادر رئيس جمهور در اين دانشگاه و ممانعت هايي که در دانشگاه صورت گرفته بوده، گفت: من چيزي نمي دانم؛ مسئوليت بنده بهمن ماه تمام مي شود و «العاقل بالاشاره» و در بيان علما نکاتي است که شما خبرنگاران باهوش آن را متوجه مي شويد.
خبر ويژه 
عارف توان اجرايي براي رياست جمهوري ندارد
صادق زيبا کلام گفت عارف نمي تواند آلترناتيو روحاني باشد.
    
وي در مصاحبه با تابناک گفت: در زمان نزديک به انتخابات، چند موضوع مختلف از سوي برخي اعضاي احزاب اصلاح طلب در حال طرح شدن است که البته همه در هم تنيده هستند. اولين بحثي که مطرح مي شود، معرفي نامزد آلترناتيو است. ظاهراً علت طرح اين موضوع اين است که اصلاح طلبان گمان مي برند «حسن روحاني» در انتخابات آينده رد صلاحيت شود که در اين صورت مجموعه اصلاح طلبان بايد آماده باشند و يک نامزد جايگزين براي او داشته باشند.
    
وي ادامه داد: اينکه اصلاح طلبان رد صلاحيت روحاني را دربست قبول کنند و بگويند مصلحت شورا اين بوده و جاي نگراني نيست چون ما عارف، نجفي و يا اسحاق جهانگيري را داريم و جايگزين او مي کنيم. اين شيوه برخورد هرچند ممکن است از نظر مصلحت سياسي درست باشد، از نظر مصلحت پيشبرد ديپلماسي که هدف اصلي اصلاح طلبان است، اصلاً درست نيست.
    
وي با بيان اينکه ظرف ماه هاي گذشته بارها اعلام شده که صلاحيت «حسن روحاني» هم مثل مابقي کانديداها بايد بررسي شود، و احتمال رد صلاحيت او نيز وجود دارد اظهار کرد: اصلاح طلبان نبايد از اين مسئله به راحتي عبور کنند.
    
زيباکلام در ادامه بر فرض قبول معرفي کانديداي آلترناتيو از سوي جريان اصلاحات اشاره کرد و با طرح اين سوال که آن گزينه بايد چه کسي باشد، گفت: «از نظر من دو مسئله خيلي مهم در اين رابطه وجود دارد. يکي ميزان محبوبيت و راي آوري است که قطعاً «محمدرضا عارف» از اين ويژگي بيش از ساير گزينه ها برخوردار است، ولي سوالي که مطرح مي شود اين است که آيا صرف محبوبيت مي بايست تنها دليل ما براي گزينش افراد باشد؟ پاسخ به اين پرسش خير است. هرچند محبوبيت يک فاکتور است، مهم تر از آن توان اجرايي فرد براي مديريت پست دوم کشور يعني رياست جمهوري است. از نظر توان اجرايي بين گزينه هاي احتمالي رياست جمهوري هم «محمدعلي نجفي» کارنامه بسيار موفقي دارد و هم «اسحاق جهانگيري»، اما اين ويژگي در «محمدرضا عارف» خيلي پررنگ نيست.
    
وي يادآور شد: واقعيت اين است که عارف به عنوان منتخب اول مردم تهران در انتخابات سال گذشته نشان داد که در مجلس دهم از آن قدرت سازماندهي و مديريتي آن طور که بايد و شايد برخوردار نبود و واقعيت تلخ تر اين است که نامزدهاي ليست اميد نتوانستند حتي يک کميسيون دست چندم را هم بگيرند، در حالي که گفته مي شده بيش از صد راي دارند. سوال اين است که جريان سياسي که يک سوم مجلس را در دست دارد چطور نتوانست حتي يک کرسي مجلس را در اختيار بگيرد؟
    
زيباکلام در پاسخ به اينکه آيا کارگزاران بيشتر تمايل دارند تا کانديداي مورد نظر حزب خود را وارد رقابت کنند، خاطرنشان کرد: «قطعاً کارگزاران تمايل به عارف ندارند، چون آنها بيشتر به توان اجرايي فکر مي کنند؛ يعني به گزينه هايي مثل روحاني يا فردي که به اين حزب نزديک باشند
    
تخطئه عارف از سوي زيباکلام در حالي است که وي اخيراً روحاني را هم به خودي خود فاقد راي خوانده و مدعي شده بود اگر اصلاح طلبان از روحاني حمايت نکنند، او 2 ميليون راي بيشتر ندارد.
    
براساس آخرين نظرسنجي اصلاح طلبان 3 روز قبل از انتخابات رياست جمهوري 92، اين طيف بيش از 8 درصد راي نداشت.