هشدار سازمان ملل درباره برخی نقض‌ها در موصل


هشدار سازمان ملل درباره برخی نقض‌ها در موصل/پیامدهای عملیات بدتر از تصورات سازمان ملل 28 تیر -96

 اگر پاسداران توی لیست تروریست گذاشته نشود تامانع ازحضور نظامی اش درعراق و سوریه و.... شود نه نقض حقوق بشر درموصل که درسراسر عراق بدترازگذشته خواهدشد .چون پس ازشکست داعش درموصل بهانه برای مانور تبلیغاتی و اقدامات ضدبشری نقض حقوق بشر باندهای شیعی مسلح وابسته به سپاه قدس وجوددارد. برای اینکه سیاست اعمال شده خامنه ای وپاسداران درعراق دنبال می شود تادولت عراق به جای نزدیکی به آمریکا وعربستان همچنان حیاط خلوت رژیم قرون وسطایی ولایت فقیه باقی بماند.

یان کوبیس فرستاده سازمان ملل به عراق

سازمان ملل از نخست وزیر عراق درخواست کرد که مجازات گروهی برخی خانواده‌های مقیم موصل را متوقف سازد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه سومریه نیوز، یان کوبیس، فرستاده سازمان ملل به عراق طی نشستی در شورای امنیت درباره اوضاع عراق گفت: بغداد و اربیل باید درباره سرنوشت اقلیم کردستان وارد مذاکره شوند.
یان کوبیس روز گذشته از حیدر العبادی، نخست وزیر عراق نیز خواست مجازات گروهی برخی خانواده‌های موصل را متوقف سازد.
این در حالی است که در پی اینکه نیروهای عراقی از حیدر العبادی خواستند برای جستجوی بازمانده‌های گروه تروریستی داعش در بخش قدیمی موصل ۷۲ ساعت دیگر هم به آنها مهلت دهد وی با این درخواست آنها موافقت کرد.
به گزارش شبکه خبری "العربیة الحدث" حیدر العبادی روز گذشته دستور داد نیروهای دیگری که با دستگاه مبارزه با تروریسم کار می‌کنند به موصل اعزام شوند تا عملیات سریعتر انجام شده و شهر به تیم‌های مهندسی تحویل داده شود.
از سوی دیگر، لیز گراندی، هماهنگ کننده سازمان ملل در امور بشر دوستانه اعلام کرد: پیامدهای انسانی عملیات آزادسازی موصل از چنگال داعش بدتر از پیش بینی‌های سازمان ملل است.
وی اشاره کرد: سازمان ملل طی برنامه ریزی‌های خود در راستای عملیات کمک‌رسانی به ساکنان موصل در ژوئن سال گذشته، سه سناریو برای این امر در نظر گرفت که بین محتمل‌ترین، بهترین و بدترین بود.
گراندی در تشریح این سه سناریو گفت: سناریوی محتمل‌ترین این بود که احتمالا فقط ۴۵۰ هزار تن موصل را ترک می‌کنند و سناریوی بدترین این بود که حدود ۷۵۰ هزار تن آواره می‌شوند. اما حقیقت این است که با نزدیک شدن به پایان جنگ در موصل متوجه شدیم که اوضاع موصل وخیم‌تر از برنامه ما طبق سناریوی بدترین است، تا جایی که ۹۴۰ هزار تن از این شهر فرار کردند.
این نماینده سازمان ملل افزود: تا امروز تعداد آوارگان موصل حدود ۷۱۰ هزار تن برآورد شده که بیشتر آنها از غرب موصل فرار کرده‌اند.
وی گفت: ۳۲۰ هزار تن از آنها در اردوگاه‌های آوارگان پناه داده شده و ۳۹۰ هزار تن دیگر  نیز نزد بستگان، دوستان، مساجد و نهادهای دولتی ساکن هستند.
گراندی تصریح کرد: هزینه‌های پناه دادن آوارگان در سه ماه از ۱۸۰ میلیون دلار تجاوز می‌کند، در شش ماه ۳۰۰ میلیون دلار و در ۹ ماه ۴۵۰ میلیون دلار است.
وی اشاره کرد: اوضاع قسمت شرق موصل  به گونه‌ای است که زندگی در آن می‌تواند به حالت طبیعی بازگردد، اما اوضاع قسمت غربی آن فاجعه بار است.
هماهنگ کننده سازمان ملل در امور بشر دوستانه افزود: ۱۵ محله از ۵۴ محله موصل نابود، نیمی از ساختمان‌های ۲۳ محله تخریب و ۱۶ محله نیز آسیب جزئی دیده‌اند.
گراندی اظهار داشت: براساس برآوردهای اولیه هزینه بازسازی ساختمان‌های تخریب شده و زیرساخت‌ها ۹۰۰ میلیون دلار است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر اقدام مهم، امدادرسانی به ساکنان کنونی موصل است که در معرض خشونت‌های داعش در طول جنگ بوده‌اند.
این مسئول سازمان ملل با بیان اینکه ممکن است صدها تن همچنان در موصل باشند، افزود: ۱۲ هزار تن که بیشتر آنها پیر و بیمار هستند، در هفته‌های گذشته از موصل خارج شده‌اند.