گزیده ها 18 بهمن - 96

عصر دوشنبه مردی هراسان در تماس با پلیس آگاهی تبریز از ربوده شدن دختر3ساله اش خبر داد.
به گزارش ایران، او به مأموران گفت: «ساعت سه عصر «محدثه» با خواهر 12 ساله‌اش برای خرید به‌مغازه‌ای نزدیک خانه‌مان رفته بودند که دو زن که یکی از آنها مانتویی صورتی به‌تن داشت به آنها نزدیک شدند. نفر اول حواس دختر بزرگم را پرت کرده و نفر دوم «محدثه» را با خود برده است.»
با اعلام گزارش این آدم‌ربایی، تیم تحقیق به محله «ایده‌لو»ی تبریز اعزام شدند و در نخستین گام برای به‌دست آوردن سرنخی، دوربین‌های مداربسته محل را مورد بررسی قرار دادند. دربازبینی تصاویر، مأموران که همه آنچه خـــــــــواهر دختر گمشده تعریف کرده بود را مشاهده کردند و مشخص شد زن رباینده به همراه دختر سه ساله سوار پیکان سفیدرنگی از محل دور شده است.
همین سرنخ کافی بود تا پلیس با ردگیری شماره پلاک خودرو، راننده را دستگیر کند. اما این مرد در جلسه بازجویی ادعا کرد مسافرکش است و زن رباینده و کودک خردسال را نیز به‌عنوان مسافر سوار کرده و از آدم‌ربایی اطلاعی ندارد.
سرهنگ علی اسماعیل پور- معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان آذربایجان شرقی- به خبرنگار حوادث «ایران» گفت: با تحقیقات میدانی و بررسی دوربین‌های مداربسته، پیکان سفیدرنگی که رباینده با کودک 3 ساله با آن از محل دور شده بود شناسایی شد. با اینکه راننده تاکنون منکر ارتباط با این آدم‌ربایی شده اما برای تکمیل فرآیند تحقیق او را تحویل مراجع قضایی داده تا بررسی‌های بیشتری صورت گیرد. نیروهای پلیس همه تلاش‌شان را برای پیدا کردن این دختر 3 ساله خواهند کرد و امیدواریم در کوتاه‌ترین زمان بتوانیم محدثه را پیدا کرده و خانواده‌اش را از نگرانی درآوریم.»
عمه محدثه نیز به خبرنگار «ایران» گفت: «پلیس موفق شد زنی را که با مانتوی صورتی برادرزاده 12 ساله‌ام را فریب داد و سرش را گرم کرد تا همدستش محدثه را برباید، دستگیر کند. البته آن زن هنوز منکر آدم ربایی شده اما تحقیقات از این زن ادامه دارد.»
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ درباره شنیده شدن صدای انفجار و تیر در بخشی از آسمان تهران، اظهار کرد: صدای شنیده شده ناشی از آتش بازی به مناسبت دهه فجر در میدان ولیعصر بود.
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ گفت: در حال حاضر تنها به ساختمان برق وزارت نیرو خسارت وارد شده اما اگر هر یک از شهروندان شکایتی در پی این حادثه داشته باشند می‌توانند به کلانتری 105 سنایی مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت کنند.
سرهنگ بستو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا مستقر در محل حادثه حریق ساختمان وزارت نیرو درباره اقدامات انجام شده از سوی پلیس اظهار کرد: همکاران من در پلیس پیشگیری از ساعات اولیه وقوع حریق در صبح روز گذشته در محل حاضر بودند.
آنها شب گذشته را در این محل سپری کردن و امشب نیز در این محل خواهند بود.
وی با بیان اینکه امنیت در منطقه برقرار است اظهار کرد: همکاران ما در محل حضور داشته تا نسبت به تامین امنیت ساختمان‌های تخلیه شده و همچنین منطقه اقدام خواهند کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان شکایت افراد پس از این حادثه به پلیس وجود دارد یا خیر؟ گفت: در حال حاضر تنها به ساختمان متعلق به وزارت نیرو خسارتی وارد شده اما اگر هر یک از شهروندان شکایتی در پی این حادثه داشته باشند می‌توانند به کلانتری 105 سنایی مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت کنند و همکاران من نیز به شکل ویژه به آن رسیدگی خواهند کرد.
سرهنگ بستو در پاسخ به اینکه آیا ممکن است برخی ساکنان ساختمان‌های اطراف از جمله هتل مجاور محل حادثه محل را ترک نکرده باشند، گفت: هر ساختمانی که به تشخیص آتش نشانی باید تخلیه می‌شد تخلیه شده است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ درباره شنیده شدن صدای انفجار و تیر در بخشی از آسمان تهران، اظهار کرد: صدای شنیده شده ناشی از آتش بازی به مناسبت دهه فجر در میدان ولیعصر بود.
یکی از مقامات بهداشت هند اعلام کرد یک پزشک قلابی به دلیل استفاده از سرنگ‌ها و سوزن‌‌های آلوده به ویروس اچ‌آی‌وی، دست‌کم ۲۱ فرد از اهالی یک روستا در شمال هند را آلوده کرده است.
در هند بیش از ۲ میلیون نفر مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی هستند که حدود ۱۰ هزار نفر آنان را کودکان زیر ۱۵ سال تشکیل می‌دهند.
 به گزارش عصرایران، یکی از مقامات بهداشت هند اعلام کرد یک پزشک قلابی به دلیل استفاده از سرنگ‌ها و سوزن‌‌های آلوده به ویروس اچ‌آی‌وی، دست‌کم ۲۱ فرد از اهالی یک روستا در شمال هند را آلوده کرده است.
راجندرا یاداو، پزشک قلابی که در این روستا به درمان بیماران مبتلا به سرماخوردگی، سرفه و اسهال دارو مشغول بود، از محل گریخته و پلیس درحال جستجو برای یافتن اوست.
نظام درمانی هند با کمبود شدید پزشک مواجه است و به همین علت بسیاری از مردم این کشور بویژه اقشار کم‌بضاعت برای درمان نزد پزشکان قلابی ارزان قیمت می‌روند. بسیاری از این افراد به جای استفاده از سرنگ و سوزن یک بار مصرف از سرنگ شیشه‌ای و سوزن فلزی استفاده کرده و به وسیله آن به صدها نفر تزریق می‌کنند.
در هند بیش از ۲ میلیون نفر مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی هستند که حدود ۱۰ هزار نفر آنان را کودکان زیر ۱۵ سال تشکیل می‌دهند.
اچ‌آی‌وی یا ویروس نقص ایمنی بدن انسان از طریق انتقال خون، استفاده از سوزن و سرنگ آلوده، رابطه جنسی محافظت نشده یا از بدن مادر به جنین منتقل می‌شود. این ویروس با تضعیف سیستم ایمنی بدن باعث می‌شود مقاومت فرد به عفونت‌های مختلف کاهش یابد. با گذشت زمان، عفونت اچ‌آی‌وی می‌تواند به ایدز تبدیل شود و به دلیل ضعف پیشرونده سیستم ایمنی بدن راه را برای ابتلا به بیماری‌های چون عفونت‌های کشنده و سرطان باز کند.
محسن جلال پور، رئیس پیشین اتاق ایران: اختلاف قیمت ارز مبادله ای و ارز آزاد معادل یارانه نقدی تمام ایرانیان، برای عده ای رانت ایجاد کرده است.
هادی حق شناس، تحلیلگر اقتصاد: ارز چند نرخی فساد آور است و باید هرچه زودتر بساط آن برچیده شود
به گزارش شهروند، یارانه‌ای که از ارز دونرخی به جیب ٣‌درصد افراد می‌رود، معادل تمام یارانه نقدی است که تمام ایرانی‌ها دریافت می‌کنند! این نکته‌ای است که محسن جلال‌پور، رئیس پیشین اتاق ایران به آن اشاره کرده و در کانال شخصی‌اش نوشته است در حال حاضر تفاوت نرخ مبادله‌ای یورو با بازار آزاد، حدود ۱۶۰۰ تومان است و این یعنی به ازای هر یک‌هزار ‌میلیارد یورو، ۱۶۰۰‌میلیارد تومان تفاوت وجود دارد.
این در حالی است که یارانه فروش ۲۵‌میلیارد یورو حدودا مساوی است با مجموع یارانه نقدی کشور؛ با این تفاوت که یارانه اولی به جیب کمتر از ۳‌درصد جامعه می‌رود و یارانه دومی به جیب بیشتر از ۹۷‌درصد مردم!هادی حق‌شناس، اقتصاددان این مقایسه را مقایسه درستی دانسته و دو نرخی‌بودن ارز در کشور را یکی از جدی‌ترین مشکلات اقتصاد ایران و عامل فساد در سال‌های گذشته می‌داند.
او به «شهروند» می‌گوید: عدم یکسان‌سازی نرخ ارز باعث شده که سود رانت چند ١٠‌میلیارد تومانی ناشی از این دو نرخی‌بودن به جیب عده‌ای رود که یا دست آنها به ابزارهای دولتی می‌رسد یا به هر دلیل نامعلومی مجازند صادرات غیرنفتی انجام دهند اما ارز دولتی را در بازار آزاد بفروشند. شاهین شایان‌آرانی، اقتصاددان مقایسه ٩٧‌درصد با ٣‌درصد را درست نمی‌داند اما به کلیت فسادآوربودن ارز چند نرخی تأکید دارد و معتقد است كه به هر روی اختصاص سوبسید به هر چیزی (چه ارز و چه حامل انرژی) در درازمدت پدیده شومی است. اما سوال اینجاست که چرا با همه این مخالفت‌های جدی و آسیب‌هایی که ارز دونرخی به اقتصاد ایران می‌زند، ارز در کشور ما تک‌نرخی نمی‌شود؟
بخش کوچکی از جامعه دنبال ارز دونرخی است
بخش کوچکی از جامعه دنبال ارز دو نرخی است. ‌هادی حق‌شناس، اقتصاددان با این محوریت اظهارات خود را شروع می‌کند. او به «شهروند» می‌گوید: در تمام سال‌هايی که ارز دو و یا حتی چند نرخی بوده است، یک رانت چند ١٠ میلیونی نصیب عده‌ای شده که بخش کوچکی از جامعه را تشکیل می‌دهند. همه آنها افرادی نیستند که شما می‌بینید و در میدان فردوسی ایستاده‌اند؛ بیشتر آنها دست‌های پشت پرده‌ای هستند که از رانت چندنرخی استفاده می‌کنند.
نگرانی دولت برای بازگشت تورم دو رقمی
دولت نگران تورم است و به همین خاطر ارز را دونرخی نمی‌کند؛ این عقیده ‌هادی حق‌شناس است. گر چه عده‌ای دیگر از فعالان اقتصادی معتقدند عده‌ای به دلیل منافع شخصی مدیران را تحت فشار می‌گذارند که مقابل تک‌نرخی شدن ارز مقاومت کنند. حق‌شناس به «شهروند» می‌گوید: دونرخی بودن نرخ ارز واقعیت تلخ اقتصاد ایران است. چند ‌سال است که این توصیه به دولت می‌شود اما دولت باید تورم ناشی از تک‌نرخی کردن را بپذیرد تا هم سر منشأ فساد را ببندد هم به نوعی از قاچاق کالا و ارز جلوگیری کند.
امروز بانک‌ها هم تحت فشارند تا منابع را به عده‌ای خاص تخصیص دهند! او با بیان این‌که دولت‌های اصلاحات و سازندگی یک‌بار تجربه کوتاه‌مدت یکسان‌سازی نرخ ارز را داشته‌اند اما ناموفق بوده‌اند، گفت: جهش نرخ ارز در سال‌های ٩١ تا ٩٢ مانع بزرگی برای یکسان‌سازی نرخ ارز تراشید.
صنایع آسیب می‌بینند
آرانی، اقتصاددان هم به «شهروند» می‌گوید که مقایسه ٩٧‌درصدی با ٣‌درصدی را مقایسه درستی نمی‌داند. او به «شهروند» می‌گوید: بدون ‌شک دونرخی بودن ارز موجب رانت‌زایی می‌شود اما اگر نرخ مبادله‌ای هم مانند نرخ آزاد به ٤‌هزار و ٧٠٠ تومان برسد، صنایع وابسته به نرخ مبادله‌ای بیشتر از همه آسیب می‌بینند.
دولت‌ها موظف به حمایت از صنایع هستند. من فکر می‌کنم صنایع در کشورهای در حال توسعه نیاز به حمایت دارند. او که سوبسيد را چه به ٩٧‌درصد مردم و چه به ٣‌درصد مردم یک استراتژی حمایتی می‌داند به «شهروند» توضیح می‌دهد: سوبسید یکی از ابزارهای حمایتی است که باید به همه اقشار جامعه داده شود؛ اما نه برای طولانی‌مدت و نه برای ابد! یارانه‌دادن هرگز نباید طولانی باشد چرا که ماهیت سوبسید «short-term» است اما در کشور ما یارانه‌دادن تبدیل به وظیفه همیشگی دولت‌ها می‌شود! سوبسیددادن دایمی پدیده شوم اقتصادی در دولت‌ها است.
این اقتصاددان ادامه می‌دهد: ٣‌درصدی که شما درباره آن حرف می‌زنید، می‌توانند ٣‌درصد کارآفرین و اشتغالزای جامعه باشند؛ بنابراین نمی‌توان این مقایسه ‌درصدی را قایل شد. در شرایطی که هنوز بساط ارز چندنرخی چیده نشده است، دولت پیش از این وعده داده بود تا پایان ‌سال ٩٥ ارز را تک‌نرخی خواهد کرد. وعده‌ای که تا امروز محقق نشده است و البته کارشناسان اقتصادی مهمترین عامل آن را نگرانی دولت برای بازگشت تورم دو رقمی می‌دانند.