گزیده های قسمت هفتم

گزیده های قسمت  هفتم  19 بهمن - 96
روزنامه اعتماد به قلم نیوشا طبیبی در رابطه با رفتار سلبریتی‌های ایرانی در جشنواره فیلم فجر نوشت:
چندی پیش در شرایطی که بیشتر مردم و جناح‌های سیاسی بر لزوم همراهی با دولت و یکدیگر برای حل مشکلات سخن می‌گفتند ناگهان چند تن از سلبریتی‌های محترم هشتگ «من پشیمانم» راه انداختند!
اگر سلبريتي‌ها اصرار دارند كه در عرصه‌هاي مختلف فعاليت كنند آيا بهتر نيست كه اين مقبوليت اجتماعي را كه در اثر توجه مردم ايران به رسانه‌ها و به ويژه به سينما به دست آمده را به نحوي خرج كنند كه منفعتي ملي را سبب ساز شوند؟ بهتر نيست به جاي غرولند دايمي و از منظر بالاتر نگاه كردن و درس دادن به مردم عادي، اين قابليت صرف اصلاح رفتارهاي اجتماعي، به وجود آمدن جنبش‌هاي اصلاح مصرف و عزم ملي براي توسعه شود؟
از نكات ديگر كه سخت براي من محل پرسش است، چگونه مي‌شود افرادي كه آفريننده زيبايي‌هاي بصري هستند و كارشان با آراستن صحنه و لباس بازيگران و ساختن و پرداختن قاب‌هاي زيباي تصويري است، تا اين حد نسبت به نظم و ترتيب و آراستگي و لباسي كه به بر مي‌كنند بي‌اهميت باشند. آيا صرف هنرپيشگي يا از اصناف ديگر سينمايي بودن مجوز لازم براي آن است كه هر چيزي را به بر كنيم و در مراسمي رسمي - بزرگ‌ترين رويداد سينمايي كشور - شركت كنيم؟
يكي دو ماه پيش در جشنواره‌اي سينمايي خارج از ايران براي ديدن فيلمي ايراني رفته بودم، باور كنيد كه وضعيت لباس بازيگر محترم فيلم - كه اتفاقا از هنرمندان مقبول سينماست - به قدري نامتجانس با يك مجلس رسمي بود كه حتي غيرايرانيان - كه به تصور ما در اين امور سهل‌گير‌تر هستند - را به تعجب واداشته بود.
اگر مردمان عادي آداب معمول را در سلوك اجتماعي خويش رعايت نكنند، ايراد چنداني بر آنها وارد نيست زيرا تاثير آنها محدود است، اما هنرپيشه‌اي كه در نقطه تمركز توجه اجتماع قرار دارد، آيا مي‌تواند به سادگي و به سبب متفاوت بودن دست به كارهايي بزند كه از هيچ سو پسنديده نيست و فقط منجر به قباحت‌زدايي از برخي رفتارها مي‌شود؟
در كجاي دنيا و در كدام جشنواره سينمايي، بازيگر و كارگردان و مجري يك برنامه پر بيننده تلويزيوني روي فرش قرمز مي‌خوابد يا پاهايش را به نرده‌ها تكيه مي‌دهد و دراز مي‌كشد تا از او عكس بگيرند؟ اين حركات بر پايه كدام الگوي اخلاقي پسنديده و مقبول است؟ آيا هنرمندان نبايد الگوي مناسب و محترمانه‌اي از ادب و شخصيت از خود به جاي گذارند؟ يا حداقل رفتار معقولانه‌اي در رويدادي ملي پيشه كنند؟ دراز كشيدن بر فرش قرمز، به سخره گرفتن رويداد است يا به هيچ گرفتن مردمي كه آنجا ايستاده‌اند؟
رئیس آموزش و پرورش شهرستان زرین دشت فارس در واکنش به تنبیه بدنی یک دانش آموز که منجر به آسیب به بینی وی شده است، گفت: هرگونه تنبیه خط قرمز ما است و از این رو، این پرونده با جدیت در حال پیگیری است.
به گزارش ایرنا، غلامحسین امانت افزود: در پی دریافت گزارشی مبنی بر وقوع تنبیه بدنی در یکی از مدارس این شهر بلافاصله تیمی متشکل از چند تن از کارشناسان این اداره در مدرسه مربوطه حاضر و مامور بررسی و رسیدگی به این حادثه شدند.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان زرین دشت گفت: با توجه به گزارش اولیه این حادثه این دانش آموز دچار صدمه دیدگی از ناحیه بینی شده وخانواده دانش آموز شاکی معلم مزبور شدند.
امانت گفت: این خانواده با مراجعه به نیروی انتظامی از معلم مربوطه شاکی و پرونده ای تشکیل و به دادگاه ارسال شده است.
رئیس آموزش و پرورش شهرستان زرین دشت گفت: هرچند صیانت از حریم همکاران فرهنگی وظیفه ذاتی ماست اما قبلا و در بخشنامه های مکرر اشاره شده که هرگونه تنبیه نیز خط قرمز آموزش و پرورش است.
امانت گفت: هم اینک باتوجه به تشکیل پرونده در دادگاه ، منتظر مشخص شدن نتیجه هستیم و قطعاً آموزش و پرورش نیز موضوع را از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری خواهد کرد.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان زرین دشت ضمن ابراز تاسف از وقوع چنین حادثه ای در این شهر با بیان اینکه این گونه اتفاقات در مدارس روالی مستمر نیست و به ندرت شاهد وقوع چنین حوادثی هستیم، گفت: هتک حرمت به ساحت معلم و دانش آموز هرچند اندک هم باشد بسیار حساس و خط قرمز ماست.
در مطالب شبکه های اجتماعی استان فارس آمده بود: یکی از دانش‌آموزان مدرسه شهید خوشبخت (امیر کبیر سابق) شهر حاجی‌آباد مرکز شهرستان زرین‌دشت، توسط معلم هنر این مدرسه به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و طبق بررسی‌های اولیه پزشکی، علاوه بر شکستگی بینی، تعدادی از دندان‌ها و شبکیه چشم وی نیز آسیب دیده است.
نارضایتی‌ها از حل‌نشدن ممنوعیت ورود تماشاگران زن به استادیوم‌های ورزشی کم بود که حالا باید رفتارهای ناشایست با خبرنگاران خانم این حوزه را هم به بقیه حواشی اضافه کرد. بانوان خبرنگار اگرچه تا پیش از این نیز برای پوشش خبری مسابقات با مشکل حضور در سالن‌ها مواجه بودند؛ اما فینال رقابت‌های لیگ بسکتبال باشگاه‌های کشور در تبریز، جایی بود که بی‌احترامی و بی‌توجهی به آنها به اوج خود رسید. دومین دیدار از فینال لیگ بسکتبال، سه‌شنبه بعدازظهر در شرایطی بین تیم‌های شهرداری تبریز و مهرام برگزار شد که دو خبرنگار زن روزنامه‌های ورزشی آسمان آبی و گل، به دست مأموران یگان ویژه، ابتدا از سالن بیرون و سپس در اقدام عجیبی در اتاقی محبوس شدند. این برخورد غیراخلاقی در حالی با این خبرنگاران صورت گرفت که آنها طبق روال همیشگی، با هماهنگی فدراسیون بسکتبال و باشگاه‌های مربوطه، از تهران به محل مسابقات اعزام شده بودند.
سعیده فتحی، خبرنگار روزنامه آسمان آبی، در گفت‌وگو با «شرق» ماجرا را این‌گونه شرح می‌دهد: «اولین مسابقه فینال، بعدازظهر دوشنبه برگزار شد. ما مثل همیشه رفتیم و در جایگاهی که خود مسئولان حراست سالن مشخص کرده‌ بودند، نشستیم. بازی شروع نشده بود که مأموران یگان ویژه آمدند و گفتند باید از سالن بیرون بروید. ما به آنها گفتیم کارت پوشش خبری از حراست وزارت ورزش‌و‌جوانان داریم و با این کارت به همه شهرها ازجمله تهران، ماهشهر و اصفهان می‌رویم و مسابقات را پوشش می‌دهیم؛ اما آنها گفتند هیچ راهی وجود ندارد و باید سالن را ترک کنید. وسط کوارتر دوم بود که ناچار شدیم از سالن بیرون برویم. مأموران حراست گفتند باید از حراست وزرات ورزش، به‌طور کتبی به ما اعلام شود تا اجازه ورود به جایگاه خبرنگاران را داشته باشید. همان لحظه بود که تلفنی هماهنگی‌های لازم را با مدیران اداره روابط‌عمومی و حراست وزارت انجام دادیم و نامه را گرفتیم؛ اما این نامه‌نگاری‌ها زمانی انجام شد که دیگر بازی تمام شده بود».
اتفاق جنجالی در فینال دوم رخ می‌دهد که باعث می‌شود این دو خبرنگار در اتاق نماینده‌های حراست سالن زندانی ‌شوند. او ادامه می‌دهد: «درحالی‌که حراست به ما ضمانت داده بود با نامه مدیرکل حراست وزارت ورزش، می‌توانیم برای فینال دوم به سالن برویم؛ اما باز هم مأموران نیروی انتظامی آمدند و مسابقه شروع نشده بود، ما را از سالن بیرون کردند. مسئولانی که از اداره تربیت ‌بدنی تبریز آنجا بودند، دوباره به ما گفتند بیرون منتظر بمانید تا هماهنگی‌های لازم انجام شود. آنها قول دادند ما را به سالن برمی‌گردانند. مسابقه شروع شد و هیچ خبری از این افراد نشد. ما هم بیرون از سالن در سرما ایستاده بودیم و داشتیم مسابقه را از دست می‌دادیم. برای همین از یکی از مأموران حراست خواستیم اجازه بدهند ما به اتاقشان برویم که حداقل از تلویزیون بازی را ببینیم. چند دقیقه‌ای نگذشته بود و در اتاق نشسته بودیم که دیدیم یک نفر آمد و از پشت، در را روی ما قفل کرد. هر کاری کردیم، در باز نشد تا بیرون برویم. حتی یک نفر از کارمندان اداره ورزش تبریز نیز آمد و به او گفتیم در را روی ما قفل کرده‌اند؛ اما او کاری نکرد. فقط از پنجره بالای اتاق به ما چای داد و رفت. ما هم تا آخر بازی در اتاق زندانی بودیم و بعد آمدند در را باز کردند». خبر قفل‌کردن در روی این دو خبرنگار زن، در حالی به‌سرعت رسانه‌ای شد که فیلم آن نیز در شبکه‌های مجازی انتشار پیدا کرد. این فیلم که از سوی خود این خبرنگاران گرفته شده، نشان می‌دهد که در روی آنها قفل شده است.
تقصیر گردن قفل افتاد
این فیلم بازتاب منفی زیادی را بین مردم به دنبال داشت و فدراسیون بسکتبال را مجبور به واکنش کرد؛ واکنشی غیرمنطقی که تنها صورت‌مسئله را پاک کرد. فدراسیون بسکتبال که در این بیانیه تلاش کرده خود را در این موضوع بی‌تقصیر نشان دهد، اعلام کرده قفل در ایراد داشته و به همین دلیل روی این دو خانم قفل شده است.
در این اطلاعیه آمده: «در واقع بانوان اجازه ورود به سالن را نداشتند که در بازی اول این اتفاق افتاد؛ اما در دیدار دوم که رئیس فدراسیون بسکتبال در سالن حضور داشتند، در پی حمایت از بانوان خبرنگار و احترام به شأن و شخصیتشان اتاقی در اختیار دو خبرنگار گذاشته شد تا از مانیتور پیگیر تماشای بازی باشند. طبق پیگیری‌ها، قفل درِ اتاق ایراد داشته و درِ اتاق به‌هیچ‌وجه توسط کسی قفل نشده بود. به‌هرحال شهرداری تبریز میزبان رقابت‌ها بود و وظیفه حراست هم بر عهده میزبان و اداره کل ورزش‌و‌جوانان استان می‌باشد». اتفاق عجیب‌تر اما اظهارنظرهای رامین طباطبایی، رئیس فدراسیون بسکتبال است که کاملا با بیانیه‌ای که روی سایت این فدراسیون قرار گرفته، تناقض دارد. او بدون اینکه از خرابی قفل در صحبت کند، از مسائل به‌وجودآمده ابراز تأسف کرده است و تلویحا پذیرفته که قفل‌شدن در روی این خبرنگاران، تعمدی بوده است. او می‌گوید: «راه‌ندادن دو بانوی خبرنگار به ورزشگاه تبریز ناراحت‌کننده بود و از این نظر متأسف هستم. فدراسیون دیگر اجازه نمی‌دهد چنین مسائلی در بسکتبال برای رسانه‌ها رخ دهد. سالن این مسابقه استاندارد لازم را نداشت و مشکل اصلی این مکان، نبود سکوی مناسب برای حضور خانواده‌ها و به‌ویژه عدم امکانات کافی برای سرویس‌دهی مناسب به خبرنگاران و حتی ورزشکاران بود. البته توقع می‌رفت با وجود هماهنگی‌های صورت‌گرفته از طرف مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی و تأیید حراست مرکزی وزارت ورزش‌و‌جوانان، نیروی انتظامی استان آذربایجان شرقی تدبیر بهتری برای حضور بانوان خبرنگار در ورزشگاه لحاظ می‌کرد».
انجمن ورزشی‌نویسان واکنش نشان داد
ممانعت از ورود خبرنگاران زن به سالن بسکتبال تبریز، مسئولان وزارت ورزش‌و‌جوانان را زیر سؤال برده است؛ چراکه حراست این وزارتخانه با صدور کارت پوشش خبری برای خبرنگاران، زمینه ورود قانونی آنها را به سالن‌ها مهیا کرده است. گفته می‌شود محمدرضا داورزنی، معاونت قهرمانی و فریبا محمدیان، معاونت بانوان وزارت ورزش‌و‌جوانان، درصدد پیگیری این موضوع برآمده‌اند و قرار است به‌زودی نتیجه آن را اعلام کنند. سعیده فتحی در گفت‌وگوی تلفنی با «شرق» این موضوع را نیز تأیید کرد. انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران نیز روز گذشته در حمایت از شأن و جایگاه خبرنگاران بیانیه‌ای را منتشر کرد و خواستار رسیدگی هرچه سریع‌تر مسئولان مربوطه به این موضوع شد. چند چهره شناخته‌شده مانند ترانه علیدوستی هم به‌شدت این اتفاق را محکوم کردند.
در هفته‌ای که گذشت، عکاسی از مسابقات ووشو زنان هم به چالشی برای ورزش کشور تبدیل شد؛ درحالی‌که این رقابت‌ها با پوشش کامل برگزار می‌شد، مسئولان حراستی حاضر، اجازه عکس‌برداری را به بانوان عکاس ندادند. پرتو جغتایی، عکاسی که از حضور در این مسابقات منع شده، در‌‌این‌باره می‌گوید: «من با هماهنگی فدراسیون برای عکاسی رفته بودم و از قبل همه‌چیز هماهنگ شده بود، ولی مسئولان حراست محل برگزاری رقابت‌ها به من گفتند عکاسی ممنوع است. آنها حتی به من گفتند باید عکس‌ها را از روی دوربینم پاک کنم».
یک منبع مطلع گفت: وزیرامورخارجه کشورمان پس از اقدام غیراخلاقی شرکت سامسونگ در عدم ارائه گوشی سامسونگ به ورزشکاران ایرانی در جریان برگزاری المپیک زمستانی در کره جنوبی در جلسه‌ای به سفیر کره جنوبی در تهران اعلام کرده است که اگر کره‌ای‌ها تا پایان امروز این اقدام خود را جبران نکنند، گوشی خود را تغییر خواهد داد.
این منبع مطلع به ایسنا گفت که وزیر خارجه کشورمان در واکنش به اقدام غیراخلاقی شرکت سامسونگ این موضوع را اعلام کرده است.
در حال حاضر محمد جواد ظریف از گلکسی اس 8 استفاده می‌کند.
روز گذشته مسوولان برگزاری بازی‌های المپیک زمستانی کره‌جنوبی به بهانه تحریم آمریکا از اعطای گوشی تلفن همراه سامسونگ به ورزشکاران ایرانی خودداری کردند.
در پی اقدام غیر اخلاقی و غیر ورزشی شرکت سامسونگ سفیر کره جنوبی به وزارت امور خارجه احضار شد.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام خبر فوق گفت: در پی انتشار خبری مبنی بر تصمیم مسئولین کمیته بین المللی المپیک و شرکت سامسونگ کره جنوبی مبنی بر مستثنی قرار دادن ورزشکاران ایرانی در کنار ورزشکاران کره شمالی شرکت کننده در بازیهای المپیک زمستانی پیونگ چانگ از دریافت هدایای شرکت کره ای سامسونگ به بهانه تحریم های بین المللی، شب گذشته کیم سونگ هو سفیر کره جنوبی در تهران توسط محمود فرازنده دستیار وزیر امور خارجه و مدیر کل آسیا و اقیانوسیه به وزارت امور خارجه فراخوانده شد.
قاسمی افزود: در این دیدار مراتب اعتراض شدید وزارت امور خارجه و جمهوری اسلامی ایران نسبت به این رفتار غیر اخلاقی و مغایر با روح حاکم بر بازیهای المپیک که شعار خود را ورای رنگ، دین، نژاد و سیاست قرار داده، به وی اعلام شد. در این دیدار خاطر نشان شد در صورتی که شرکت سامسونگ مراتب عذرخواهی خود را از این اقدام نابخردانه اعلام ننماید، این موضوع شدیدا بر روابط تجاری شرکت سامسونگ با جمهوری اسلامی ایران تاثیر خواهد گذاشت.
سفیر کره جنوبی ضمن ابراز تاسف فراوان در این دیدار اعلام داشت طی تماس های مکرر با مقامات ذیربط در وزارت امور خارجه و دولت کره جنوبی و شرکت سامسونگ موضوع را به دلیل اهمیت و حساسیت دنبال کرده و طبق اظهارات مقامات رسمی دولت کره جنوبی و شرکت سامسونگ هیچگونه دخالتی در بروز این سوء تفاهم و توزیع اقلام اهدائی به عنوان اسپانسر این بازیها نداشته اند.