گزیده های قسمت ششم

 روزنامه کیهان نوشت:دولت کره جنوبی که امسال میزبان المپیک زمستانی ۲۰۱۸ است، به هریک از ۶۲۰۰ ورزشکار شرکت‌کننده در این مسابقات، یک دستگاه تلفن هوشمند سامسونگ هدیه داد ولی به بهانه تحریم ایران از اعطای این هدیه به ۴ ورزشکار ایرانی که برای شرکت در المپیک ۲۰۱۸ به این کشور رفته بودند خودداری کرد!
این تحقیر شرم‌آور در حالی است که هدیه به ورزشکاران مصداق فروش نیست و در شمار خدماتی نظیر تامین محل اسکان و تهیه آب و غذا برای آنان تعریف شده و تلقی می‌شود، از این روی اقدام زشت و پلشت دولت کره‌جنوبی و شرکت سامسونگ که اسپانسر اصلی (تامین‌کننده مالی) مسابقات المپیک زمستانی ۲۰۱۸ در کره‌جنوبی است بدون کمترین تردیدی با هدف تحقیر مردم ایران و نه فقط ورزشکاران کشورمان صورت گرفته است و بدون پرده‌پوشی باید گفت بی‌غیرتی محض است اگر این اقدام تحقیر‌آمیز کره‌جنوبی و شرکت سامسونگ با واکنش سنگین و پشیمان‌کننده جمهوری اسلامی روبرو نشود.
و در این باره گفتنی‌هایی هست، بخوانید!۱- این اقدام تحقیرآ‌میز دولت کره جنوبی و شرکت سامسونگ در حالی است که محصولات شرکت سامسونگ و دیگر شرکت‌های کره جنوبی نظیر لوازم خانگی، گوشی‌های تلفن هوشمند، انواع خودروهای ساخت کره‌جنوبی سراسر بازار ۸۰ میلیونی ایران را در ‌اشغال خود دارند و همه ساله میلیاردها دلار از کیسه ملت را به جیب بی‌انتها و شکم سیری‌ناپذیر خود سرازیر می‌کنند. ضمن آنکه واردات و فراگیری محصولات این شرکت‌ها بسیاری از تولید‌کنندگان داخلی را به ورشکستگی کشانده است و انبوهی از مهندسان، کارگران و دست‌اندرکاران سایر مشاغل جانبی را با بیکاری روبرو کرده است. آیا برای مسئولان کشورمان نگران‌کننده نیست که بازار ۸۰ میلیونی ایران را به بهای نابودی صنایع داخلی و بیکار شدن انبوهی از مردم در اختیار دولت کره‌جنوبی و شرکتی نظیر سامسونگ قرار دهیم و در همان حال شاهد برخورد تحقیر‌آمیز همین بی‌سر و پاهای بی‌شخصیت به مردم شریف این مرز و بوم هم باشیم؟!
ایسنا به نقل از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت: ۹ میلیون دهه شصتی داریم که باید در دهه هشتاد سرکار می‌رفتند که نتوانستند لذا باید برای آنها کار ایجار کنیم.
علی ربیعی در شورای اشتغال استان خراسان‌جنوبی اظهارکرد: دهه فجر تنها یک نماد نبوده بلکه یادآور تغییرات بنیادی و روش های جدید و یک ارمان است.
وی افزود: ایستادگی و رهبری مقام معظم رهبری نقطه قوت بزرگ ما است که ایرانیان کماکان به استقلال و ایستادگی خود می‌بالند و به آن افتخار می کنند .
ربیعی تصریح کرد: وظیفه ما این است که به آرمان های انقلاب برگردیم و عظمت و زیبایی آن را نشان داده و چرخشی که به برکت انقلاب بدست آورده‌ایم دنبال کنیم.
وی با اشاره به اینکه در این استان علما و دانشمندان بزرگی رشد یافته‌اند، ادامه داد: عقبه این استان دارای سابقه و سبقه تمدن و فرهنگ است و اگر خراسان جنوبی با این نا برابری و عقب ماندگی پابرجاست به دلیل عقبه فرهنگی آن است.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: سیاست‌های غلط طی شده و فشار بر کشور و کمبود آب از جمله مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر با تحولات عظیم اجتماعی و تغییر سبک زندگی روبرو هستیم که باید برای نهاد خانواده فکر کنیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: با سالمندی در آینده مواجه هستیم که نباید بگذاریم با فقر و معلولیت همراه شود.
ربیعی تاکید کرد: باید سخت کوش تر از گذشته کار کنیم و سخت کوشی و عقلانیت دو عنصر هستند که بیشتر از گذشته به آن نیاز داریم .
وی یادآوردشد: سیاه نمایی از عدم توانایی ها باعث کاهش انگیزه در نسل جوان است و باید امید را ایجاد کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در حال حاضر زمینه‌هایی که برای خراسان جنوبی دیده شده که در آن هدف توزیع پول نیست بلکه توسعه و اشتغال در استان است.
ربیعی اظهارکرد: در زمینه اشتغال فراگیر ۲۰ هزار میلیارد تومان در اختیار داریم که در این خصوص معیار پرداخت ها بر میزان توسعه اشتغال در استان هاست.
وی ادامه داد: سهم خراسان جنوبی از این اعتبارات ۴۹۳ میلیارد تومان، اشتغال روستایی ۲۳۶ میلیارد تومان و از محل صندوق کارآفرینی امید ۴۸۳ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید به ظرفیت های خراسان جنوبی گفت: صنایع روستایی، معادن، میراث فرهنگی و گردشگری از جمله مورد توجه قرار می‌گیرد.
ربیعی با تاکید بر شکل گیری جوامع محلی افزود: در جوامع محلی کار شود تا جای نبود آب را در استان بتواند بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: کانون توسعه استان باید شکل گرفته شود و هیچ استانی بدون شکل گیری کانون توسعه رشد نخواهد کرد.
زندانی محکوم به قصاص بخشی از مبلغ جمع آوری شده برای دریافت رضایت اولیا دم را به ۳ زندانی دیگر اهدا و آنها را آزاد کرده است.
به گزارش شرق، «یونس» یک زندانی معمولی نیست. او ورزشکاری اخلاق‌مدار و حافظ قرآن کریم است که در مسابقات حفظ و قرائت قرآن در زندان‌های کشور افتخاراتی کسب کرده است، فقط یک اشتباه کوچک در زندگی هرکس ممکن است مسیر زندگی او را به قهقرا بکشاند و انجام این اشتباه به یونس رسید. یک درگیری با باجناقی که هیچ‌وقت او را ندیده بود و یک لحظه عدم کنترل در رفتار کافی بود که یونس یک بار پای چوبه دار برود، اما وساطت «هدایت فرزادی»، رئیس زندان کرمانشاه، او را از اجرای حکم قصاص نجات داد تا بتواند دیه درخواستی اولیای دم را تهیه کند. تا اینجای کار با اعلان‌های مکرر مبلغ ٢٢٠‌ میلیون تومان از سوی خیرین نیکوکار هم‌وطن جمع‌آوری شده است و فقط ٣٠ میلیون تومان از مبلغ ٢٥٠‌ میلیون‌تومانی اولیای دم مقتول باقی مانده است تا یونس پس از تحمل بیش از ٩ سال حبس به یاری نیکوکاران هم‌وطن به زندگی بازگردد.
٢٤ مهر ٨٨ با تماس شهروندان کرمانشاهی، پلیس١١٠ در جریان یک نزاع دسته‌جمعی منجر به جرح قرار گرفت و یک اکیپ از مأموران کلانتری به محل درگیری اعزام شدند. با بررسی‌های پلیسی مشخص شد در جریان درگیری بین دو باجناق، یکی از آنها دیگری را مجروح کرده که پس از انتقال به بیمارستان آیت‌الله طالقانی کرمانشاه به دلیل شدت جراحت واردشده تسلیم مرگ شد. یونس، جوان میوه‌فروش دوره‌گرد، مدتی پیش از درگیری با باجناق خود، از دوره‌گردی و شکایت کسبه میوه‌فروش به ستوه آمد و موضوع را با همسرش در میان گذاشت. آنها با هم‌فکری با هم تصمیم گرفتند با پس‌دادن منزل استیجاری خود و گرفتن وجه رهن منزل، یک مغازه اجاره کنند تا یونس کسب‌وکار خود را در مغازه و با خیال راحت ادامه دهد. همچنین قرار شد آنها مدتی در منزل مسکونی پدر یونس زندگی کنند تا اوضاع مالی آنها بهبود یابد. آنها این تصمیم را عملی و به منزل پدر یونس نقل مکان کردند، اما دخالت مادر همسر یونس اوضاع را تغییر داد و همسر یونس از تصمیم قبلی خود منصرف شد، اما دیگر دیر شده بود و یونس مغازه‌ای را به اجاره خود درآورده بود.

با دخالت مادر همسر یونس پای باجناق یونس که به همراه خانواده‌اش در شهر کرج زندگی می‌کرد، به درگیری خانوادگی یونس باز شد. براساس مندرجات دادنامه و گفته‌های همسر مقتول، با تماس مادرش مقتول از رفتار باجناقش با خانواده همسرش عصبانی شد و برای متقاعدکردن باجناقش برای ساختن زندگی مستقل، به کرمانشاه رفت. روز بعد او و باجناقش به تفاهم نرسیدند و گفت‌وگو به نزاع تبدیل شد. مقتول و همراهانش در محله یونس با هم درگیر شدند و این درگیری منجر به جرح مقتول و درنهایت به مرگ او منتهی شد. یونس پس از شنیدن خبر مرگ باجناقش از ایران فرار کرد و به شهر «یوگساوا» واقع در ترکیه رفت، اما دچار عذاب وجدان شد و به ایران بازگشت و خود را تسلیم قانون کرد. یونس روانه زندان ‌شد و سپس محاکمه و به دلیل تشخیص دفاع مشروع از قصاص تبرئه شد. خانواده مقتول به حکم ابلاغ‌شده اعتراض و برای ادامه دادرسی دو وکیل را برای پیگیری پرونده استخدام کردند. در ادامه دادرسی حکم قبلی نقض و یونس به قصاص محکوم شد و درنهایت برای اجرای حکم قصاص تا پای چوبه دار رفت که با تلاش‌های رئیس زندان و هیئت سازش زندان، خانواده مقتول درصورت دریافت مبلغ ٧٠٠‌ میلیون تومان راضی به امتناع از اجرای حکم قصاص شدند. تهیه این مبلغ کار بسیار سختی بود و خانواده یونس از همان ابتدا عدم توانایی مالی خود را اعلام کردند. با وساطت اعضای شورای حل اختلاف خانواده مقتول سطح توقعات خود را تا مبلغ ٢٥٠ میلیون تومان پایین آوردند. کار جمع‌آوری وجه آزادی یونس به‌کندی پیش می‌رفت تا آنکه یک زوج آذری ساکن تهران با تقبل و پرداخت مبلغ ٨٤ میلیون تومان، امید به نجات یونس را به اردوی خیران آورد. خیر هم‌وطن دیگر که پیش‌تر برای نجات یونس کمک‌هایی را واریز کرده بود، مبلغ ٢٠ میلیون تومان دیگر را برای آزادی یونس تقبل کرد. اکنون یونس تا آزادی و تجربه بهار و عیدی دیگر به مبلغ ٣٠ میلیون تومان نیاز دارد. این زندانی که روند تکمیل موجودی جمع‌آوری‌شده‌اش به‌کندی صورت می‌گرفت، با کمک‌هایی که برای آزادی‌اش جمع شده بود، موجبات آزادی سه نفر از زندانیان محکوم به قصاص را فراهم کرده است. او اکنون برای جمع‌آوری باقی‌مانده مبلغ دیه درخواستی، در ناامیدی مطلق به سر می‌برد به طوری‌که درخواست تعیین‌تکلیف خود را به شعبه ٤ دادگاه کیفری ابلاغ کرده است. یونس اعتقاد دارد که خیران هم‌وطن تمام تلاش خود را برای آزادی او انجام داده‌اند و دیگر در توان آنها نیست که به او کمک کنند. مهندس «مهدی شریفی»، هم‌کلاسی دوران راهنمایی و دبیرستان یونس، درباره این متهم می‌گوید: «باور این موضوع که یونس مرتکب قتل شده برایم سخت است. اگر یونس خودش این موضوع را تأیید نمی‌کرد، هیچ‌وقت باور نمی‌کردم که او قاتل باشد. حیف است حالا که کار به اینجا رسیده است نصفه‌کاره رها شود. اینکه هم‌وطنان عزیز کشور به یونس لطف و عنایت کرده‌اند، بی‌جهت نبوده است. یونس جوانی درستکار و ورزشکاری بااخلاق بود. در دوران راهنمایی و دبیرستان به دلیل پشتکار در تمرینات به کشتی‌گیری شش‌دانگ تبدیل شد که اگر مشکلات مالی نبود و به کشتی ادامه می‌داد، اسمش در کنار کشتی‌گیران سرشناس مطرح می‌شد. آن‌قدر بااخلاق و متواضع بود که به او یونس‌تختی می‌گفتیم. یک یا علی تا آزادی یونس باقی مانده است. یونس سزاوار زندگی دوباره است، شما را به بزرگواری مولا علی به او کمک کنید. هرکس هر مبلغ حتی اگر اندک باشد به او کمک کند. به امید خدا و یاری هم‌وطنان یونس حتما آزاد می‌شود».
با توجه به گواهی حسن رفتار یونس در زندان و شرکت او در کلاس‌های قرآن و نهج‌البلاغه به محض تهیه مبلغ درخواستی اولیای دم، از زندان آزاد می‌شود، چراکه او تاکنون هشت سال از شیرین‌ترین لحظات عمر خود را به خاطر قتل ناخواسته‌ای که انجام داده، پشت میله‌های زندان سپری کرده است. پدر یونس درباره آخرین وضعیت پسرش در زندان گفت: «وضعیت جسمی یونس خوب نیست. او از درد کلیه و سنگ‌کلیه در عذاب است و به دلیل وضعیت مالی نامناسب من از جورشدن باقی‌مانده مبلغ دیه به‌طور کامل ناامید شده است و بدون اینکه ما را در جریان بگذارد درخواست تعیین‌تکلیف کرده است.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو گفت: با حکم دیوان عدالت اداری، مصوبه دولتی افزایش تعرفه واردات خودرو باطل شد و خودروهای وارداتی باید بر اساس تعرفه‌های قبلی ترخیص شوند.
میثم رضایی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به جدیدترین حکم دیوان عدالت اداری در خصوص ابطال موارد مندرج در ماده ۱۴ مصوبه دی‌ماه امسال دولت مبنی بر افزایش تعرفه واردات خودروهای بنزینی، دیزلی و هیبریدی، اظهار داشت: طبق این حکم دیوان عدالت اداری، واردات خودرو بر اساس تعرفه‌های افزایش‌یافته غیرقانونی است و واردات خودروهای باید برمبنای تعرفه‌های قبلی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه جزئیات رأی دیوان عدالت اداری در جلسه‌ای با حضور رئیس شعبه ۳ بدوی دیوان عدالت اداری، روابط عمومی دیوان و بنده به عنوان رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو تشریح شد، توضیح داد: طبق مصوبه دی‌ماه امسال دولت، تعرفه واردات خودرو افزایش یافته و در عین‌حال محدودیت سقف ارزش ۴۰ هزار دلاری برای خودروهای وارداتی و همچنین حجم موتور ۲ هزار و ۵۰۰ سی‌سی در این مورد تعیین شده بود که طبق حکم دیوان عدالت اداری موضوع افزایش تعرفه‌ها خلاف قانون دیده شده اما در مورد سقف ارزش گمرکی خودروها و حجم موتور آنها ابطالی صورت نگرفته است و این محدودیت‌ها به قوت خود باقی است.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو با بیان اینکه این رأی دیوان عدالت اداری درواقع رأی اولیه محسوب می‌شود و از ابتدای هفته آینده لازم‌الاجرا است، گفت: مقرر شد تا زمان صدور رأی قطعی از سوی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، واردات خودرو با تعرفه‌های قبلی صورت گیرد.
رضایی با اشاره به اینکه رأی دیوان عدالت اداری با شکایت چند نفر صادر و به دولت ابلاغ شده است، گفت: رأی نهایی دیوان احتمالاً ۳ تا ۶ ماه دیگر صادر می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه دولت موظف است طبق حکم دیوان عدالت اداری، ترخیص خودروهای وارداتی را با تعرفه‌های قبلی انجام دهد، گفت: پس از مصوبه دولت برای افزایش تعرفه واردات خودرو، هیچ خودرویی با تعرفه‌های جدید از گمرک ترخیص نشده است.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو پیش‌بینی کرد در پی بازگشت تعرفه واردات خودرو به ارقام قبلی، قیمت خودروهای خارجی نسبت به نرخ‌های فعلی حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یابد.
رضایی با بیان اینکه دولتمردان و مجلسی‌ها در جلوگیری از تجمل‌گرایی در واردات خودرو اصرار دارند، گفت: ما نیز تمایلی به واردات خودروهای لوکس نداریم و معتقدیم در این زمینه نباید اشرافی‌گری صورت گیرد.
وی در ادامه با اشاره به جمع‌آوری امضای ۲۱۷ نماینده مجلس جهت اعمال تعرفه‌های قبلی واردات خودرو گفت: این درخواست به هیأت رئیسه مجلس ارائه شده و در اولین روز کاری هیأت رئیسه مجلس پیگیری خواهد شد.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو تصریح کرد:‌ در درخواست نمایندگان کاهش سالانه ۵ تا ۱۰ درصدی تعرفه واردات خودرو نیز پیش‌بینی شده است که این مسئله باعث افزایش کیفیت تولیدات داخلی نیز خواهد شد.