گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها  قسمت  سوم7 اسفند - 96
شهردار تهران به تذکر قاضی سراج درباره سازمان بازرسی شهری واکنش نشان داد.
به گزارش ایلنا، ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور چندی پیش اعلام کرد: شهرداری، سازمانی به نام سازمان بازرسی در زیر مجموعه خود ایجاد کرده که خلاف قانون است و به شهرداری نیز ابلاغ شده است که از نام سازمان بازرسی استفاده نکند.
محمد علی نجفی، شهردار تهران در واکنش به اظهارات قاضی سراج گفت: نام سازمان‌ها اگر لازم باشد، باید به تصویب شورای اسلامی شهر تهران برسد، چرا که قانون به ما اجازه داده است؛ سازمانها، مراکز و دفتری را تأسیس کنیم.
وی ادامه داد: البته سازمان بازرسی شهرداری قبل از اینکه من وارد شهرداری تهران شوم، تشکیل شده است. سازمان بازرسی کل کشور روی اسم بحث دارد و ما هم تا حدی حرف آنها را قبول داریم.
شهردار تهران با اشاره به این شباهت اسمی تصریح کرد: آنها اذعان می کنند که شما اسمش را گذاشتید، سازمان بازرسی کل شهرداری تهران، از سوی دیگر در سطح ملی این سازمان به سازمان بازرسی کل معروف است، اما اذعان می کنند که این دو اسم با هم اشتباه می‌شود.
نجفی ادامه داد: آنها اظهار می‌کنند که ممکن است گزارش سازمان بازرسی کل کشور به جای گزارش سازمان بازرسی شهرداری تلقی شود یا برعکس و تذکر آنها روی اسم است.
او در انتها در پاسخ به این سوال که آیا سازمان بازرسی شهرداری تاکنون بازرسی هم کرده‌است، گفت: ظاهراً بناست که بازرسی کند.
رییس سازمان بسیج مستضفین ضمن گلایه از برخی مسئولین که با زبان ناامیدی سخن می‌گویند، گفت: برجام بهانه آمریکا است. آمریکا به چیزی کمتر از نابودی انقلاب اسلامی راضی نیستند.
به گزارش دفاع پرس، سردار غلامحسین غیب‌پرور در اولین کنگره ۱۴ هزار شهید جامعه ایثارگری که امروز (دوشنبه هفتم اسفند ماه) در شرکت ساپکو برگزار شد، اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس عامل اصلی حضور در دفاع از انقلاب اسلامی دین مداری و پایبندی به دین خدا بود. این دینداری بر مبنای اسلامی بود که امام راحل آن را اسلام ناب نامید. عاشورا نشان داد دفاع از ولایت زن و مرد و کودک و پیر نمی‌شناسد. در نگاه عاشورایی از خودگذشتگی وجود دارد آنچه شهدای ما آن را به ارث بردند و به شایستگی به شهدای عاشورا تاسی کردند.
رییس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: در اوج بحران جنگ کسی با یاس صحبت نمی‌کرد. قبل از عملیات بیت المقدس ما امکاناتی نداشتیم، ولی با زبان ناامیدی سخن نگفتیم. ما شهدای عزیزی را در جامعه کارگری داریم. شهید رضاییان از شهدای شاخص حافظ قرآن و نهج البلاغه بود. شهید اسلامی نسب که به بارگاه امام رضا (ع) مشرف شد نام گردانش را امام رضا گذاشت. در اواخر دوران ریاست جمهوری مقام معظم رهبری ایشان به خوزستان آمدند و یگان‌ها را سرکشی کردند. وقتی فیلم شهید اسلامی نسب را برای ایشان پخش کردند، گفتند: من مطمئنم این شهید حضرت زهرا (س) را در بیداری زیارت کرده است.
وی بیان داشت: ۱۷ میلیون کارگر در کشور وجود دارند. این شهدا اوج الگو در دینداری، ولایت پذیری، امیدواری و نهراسیدن از دشمن بودند.دشمن کمر بسته است تا از انقلاب چیزی نماند، برجام بهانه آمریکا است. آمریکا به چیزی کمتر از نابودی انقلاب اسلامی راضی نیست و از هیچ دشمنی فروگذار نمی‌کند. در برهه‌ای با جنگ سخت و در این زمان با جنگ اقتصادی به پیش می‌روند.
وی بیان داشت: زمان آن رسیده است که اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی کلمه باور کنیم و جلسات تصنعی نگیریم. کشور ما فقیر نیست بلکه به جهت نیروی انسانی چنان پتانسیلی دارد که نمونه آن در کره خاکی کم نظیر است. از نظر معادن و انرژی‌ها سرزمینی ثروتمند داریم. ما می‌توانیم به مشکلات فائق بیاییم و این را تمدن اسلامی و دینی ما ثابت کرده است.بسیج باید در عرصه خدمتگزاری به مردم حرف برای گفتن داشته باشد. از این رو همواره دستمان را برای کمک دراز کرده‌ایم.
عقب‌نشینی در مقابل موافقان ایده پارلمان اصلاحات
پارلمان اصلاحات در حالی در آستانه تأسیس و آماده شدن برای برگزاری اولین اجلاسیه در دوم خرداد سال آینده است که هنوز طیف‌های مختلف جریان چپ نظر مساعدی به آن ندارند و تشکیل نهاد جدید را باعث ایجاد دودستگی در جریان اصلاحات می‌دانند.
به گزارش اعتمادآنلاین، یک دهه قبل طرح «پارلمان اصلاحات» از سوی محمدرضا نجفی، شهردار تهران مطرح شد اما هیچ‌گاه به مرحله اجرایی نرسید. طرح تشکیل پارلمان اصلاحات در پاییز امسال در یکی از جلسات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به تصویب رسید؛ جلسه‌ای که اما و اگرهایی پیرامون آن وجود داشت و برخی اخبار حاکی از آن بود که همه اعضا در جلسه حاضر نبودند و در غیبت آنان طرح تشکیل پارلمان اصلاحات به تصویب رسیده است. با این حال بعد از جلسه مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم‌سالاری مأموریت یافت گزارش تصویب این طرح را به سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات ارائه کند که کواکبیان اعلام کرد رئیس دولت اصلاحات با ایده تشکیل پارلمان اصلاحات موافق کرده است.
عبدالله ناصری، یکی از اعضای شورای مشورتی خاتمی ادعای دبیرکل حزب مردم‌سالاری را رد کرد و درباره جزئیات جلسه ادعایی کواکبیان با خاتمی چنین توضیح داد: «آقای کواکبیان نزد آقای خاتمی آمدند و گزارشی درباره پارلمان اصلاحات دادند که آقای خاتمی هم این گزارش را شنیدند ولی تصمیم‌گیری در این زمینه را به شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و شورای مشورتی سپردند.»
اظهارات ناصری مبنی بر واگذاری تصمیم‌گیری تشکیل پارلمان اصلاحات به شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات از سوی محمود میرلوحی، عضو شورایعالی سیاست‌گذاری و حسن رسولی، عضو شورای مشورتی تأیید شد.
پارلمان اصلاحات در صورت تشکیل شدن جایگزین شورای مشورتی خاتمی می‌شود
اما هنوز یک ماه از این مخالفت‌ها نگذشته که شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و شورای مشورتی از موضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده و تشکیل پارلمان اصلاحات را کاملاً منتفی شده نمی‌دانند. عبدالله ناصری می‌گوید «نه در شورای مشورتی و نه در شورای عالی سیاست‌گذاری فضای پذیرش پارلمان اصلاحات حاکم نیست اما از آنجایی که اصلاح‌طلبان تابع نظر جمعی هستند اگر اتفاقی نظری صورت گیرد شورایعالی سیاست‌گذاری همچنان به کار خود ادامه خواهد داد و احتمال حذف شورای مشورتی وجود دارد و پارلمان اصلاحات حکم همان ناظر بر عملکرد شورایعالی سیاست‌گذاری را خواهد داشت.»
موافقت هیات رئیسه شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با تشکیل پارلمان اصلاحات
یدالله طاهرنژاد عضو شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان اما تشکیل پارلمان اصلاحات را جدی‌تر می‌داند و خبر داده است که اعضای هیات رئیسه شورای سیاست‌گذاری با تشکیل پارلمان اصلاحات موافقت کرده‌اند. اما او نیز تأکید دارد شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به کار خود ادامه خواهد داد و قرار بر حذف این نهاد تصمیم گیر نیست.
پارلمان اصلاحات در حالی در آستانه تأسیس و برگزاری اولین اجلاسیه در دوم خرداد سال 97 است که هنوز طیف‌های مختلف جریان چپ نظر مساعدی به آن ندارند و تشکیل نهاد جدید را باعث ایجاد دودستگی در جریان اصلاحات می‌دانند با این حال امروز از موضع قبلی خود تا حدی عقب نشسته‌اند و تأسیس آن را دور از ذهن نمی‌دانند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور امروز دوشنبه گفت: تعداد نمایندگان سوال کننده از رئیس جمهور در خصوص موسسات مالی از حد نصاب قانونی برخوردار نیست و موضوع از نظر قانونی حل شده است.
به گزارش ایرنا، حسینعلی امیری گفت: براساس قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ، دکتر کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی، دکتر نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور و دکتر سیف رئیس کل بانک مرکزی در کمیسیون اقتصادی مجلس حضور پیدا کرده و تعدادی از نمایندگان سوال کننده نیز سوالات شان را در خصوص موسسات مالی مطرح کردند و آقایان نیز پاسخ های لازم را ارائه نمودند.
وی تصریح کرد: این جلسه، جلسه سازنده ای بود و فضای حاکم بر آن نیز فضای مثبتی بود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: همچنین، با توجه به فراز دوم ماده 212 قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، تعداد امضاء کنندگان سوال از رئیس جمهور در خصوص موسسات مالی، از حد نصاب قانونی برخوردار نیست. بنابراین، از نظر قانونی موضوع حل شده است.
امیری افزود: دغدغه ما و دغدغه نمایندگان محترم حل مشکلات مردم است و همگی در این مسیر تلاش می کنیم.
در فراز دوم ماده 212 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی آمده است: «پس از یک هفته از طرح سوال در کمیسیون یا کمیسیون ها چنانچه هنوز حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس از سوال خود منصرف نشده باشند، رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سوال یا سوالات آنان را قرائت و فورا برای رئیس جمهور ارسال کند.»
معاون رئیس جمهور گفت: ما از تعامل با نمایندگان محترم راضی هستیم و معمولا با سوالات ایشان اقناعی برخورد می کنیم و همواره تلاش داریم با نمایندگان مردم به درک مشترک برسیم.
امیری در پاسخ به سوالی در مورد توئیت سیدحسین نقوی حسینی یکی از نمایندگان مجلس و ادعای وی مبنی بر گرو کشی معاونان پارلمانی وزارتخانه ها از نمایندگان سوال کننده از رئیس جمهور، اعلام کرد: ' من راجع به این توئیت با خود ایشان صحبت کردم و پرسیدم کدام یک از معاونان پارلمانی دولت چنین کاری کرده است که ایشان اظهارداشتند من این موضوع را از نماینده دیگری شنیده ام. وقتی از آقای نقوی حسینی پرسیدم از کدام نماینده شنیده اید گفتند الان خاطرم نیست، فکر می کنم و بعدا می گویم چه کسی بود.'