گزیده ها قسمت ششم7 اسفند - 96
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نرخ سود ۲۰درصدی که به صورت دوهفتهای برای اوراق سپرده ریالی در نظر گرفته شده،بعد از دو هفته باید به حالت قبل برگردد، گفت: هزینه بانکها را جبران میکنیم.
به گزارش مهر، ولی الله سیف در حاشیه همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بانکها تمایل دارند تا نرخ سود ۲۰ درصدی بعد از اتمام دوره تعیین شده برای فروش اوراق گواهی سپرده ریالی هم ادامه یابد، گفت: نرخ سود بیست درصدی تنها برای دو هفته از سوی بانک مرکزی تعیین شده و بعد از این مدت، مطابق با آنچه در بخشنامه هم ذکر شده، باید به روال قبل برگردد.
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که بانکها معتقدند که اجرای این بخشنامه، هزینههایی را به آنها تحمیل کرده است، افزود: ما به بانکها اعلام کردیم که اگر اجرای این بخشنامه هزینهای به آنها تحمیل کرده است، بانک مرکزی آن را جبران خواهد کرد. آثار منفی برای بانکها اگر ایجاد شود، بانک مرکزی آن را رفع خواهد کرد.
وی تصریح کرد: اگر هزینه داده شود، هزینه را جبران می کنیم، ضمن اینکه برخی از بانکها بابت اضافه برداشت به بانک مرکزی بدهکار هستند که اجرای این طرح می تواند اضافه برداشت را کاهش دهد، بانکهایی که اضافه برداشت دارند، نرخ جریمهای را به بانک مرکزی میپردازند که به نسبت بهتر است.
علیرغم مکاتبه چندین باره وزارت اقتصاد با وزارت راه و شهرسازی برای پیگیری سامانه ملی املاک و اسکان در جهت دریافت مالیات از دو میلیون و ۶۰۰ هزار خانه خالی در کل کشور، ولی این مکاتبات بیپاسخ مانده است.
علیرغم مکاتبه چندین باره وزارت اقتصاد با وزارت راه و شهرسازی برای پیگیری سامانه ملی املاک و اسکان در جهت دریافت مالیات از دو میلیون و ۶۰۰ هزار خانه خالی در کل کشور، ولی این مکاتبات بیپاسخ مانده است.
به گزارش ایسنا، احمد زمانی، با اشاره به ضرورت اخذ مالیات از خانههای خالی توضیح داد: در ادبیات اقتصاد مسکن، وجود خانههای خالی به میزان نرخ طبیعی، امری ذاتی برای تعادل در بازار مسکن تلقی میشود. آنچه برهم زننده تعادل و جزو غیرذاتی این بازار تلقی میشود، فاصله قابل توجه نرخ واقعی خانههای خالی نسبت به نرخ طبیعی آن است که این امر به دلیل وجود انگیزههای سوداگرانه است. یکی از مهمترین و موثرترین ابزارها برای تنظیم بازار و مقابله با تقاضای سوداگرانه مسکن خالی وضع مالیات بر خانههای خالی است. زیرا با وضع این نوع مالیات هزینه خالی نگه داشتن واحدهای مسکونی افزایش یافته و انگیزههای سوداگرانه مالکان املاک مذکور را کاهش میدهد.
زمانی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه بیش از هفت ماه از تصویب قانون ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان گذشته است، چرا سازمان امور مالیاتی پیگیریهای لازم را از وزارت راه و شهرسازی برای ایجاد سامانه نمیکند، گفت: برای دریافت مالیات از خانههای خالی نیاز به اطلاعات دقیق و آمار و ارقام قابل اتکا است، مطابق مفاد تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به عنوان نهاد اطلاعاتی در این بخش جزو تکالیف وزارت راه و شهرسازی است و سازمان امور مالیاتی کشور در این خصوص تکلیفی ندارد.
وی ادامه داد: تا این نهاد ایجاد نشود، نمیتوان اجرای این بخش از قانون را با رعایت ویژگیهایی مانند رعایت عدالت، برابری و ... پیگیری کرد. چرا که اجرای تبعیضآمیز قوانین مالیاتی به دلیل نبود اطلاعات مطلوب نیست. با این وجود از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی، چندین مرتبه با وزارت راه و شهرسازی مکاتبه رسمی شده که پاسخی دریافت نشده است.
معاون پژوهش برنامهریزی و امور بینالملل سازمان امور مالیاتی در این باره اینکه چه پیشبینی و برنامهریزی برای فعالیتهای سامانه ملی املاک و اسکان در نظر گرفته شده، گفت: بر اساس اعلام گزارشهای کارشناسی تهیه شده، نرخ برابری خانههای خالی کشور از رقم ۴.۲ درصد در سال ۱۳۸۵ معادل ۶۳۳ هزار واحد خالی به ۸.۳ در سال ۱۳۹۰ و ۱۱.۳ در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است که بر مبنای محاسبات انجام شده در سال ۱۳۹۵، ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خالی در کل کشور بوده است و پیشبینی میشود اگر سامانه برقرار شود، با اخذ مالیات بر خانههای خالی این تعداد کاهش مییابد.
وی چنین ادامه داد که مالیات خانههای خالی در چارچوب قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و در قالب حکم ماده ۵۴ مکرر وضع شده است. طبق حکم این ماده واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر که به استناد سامانه ملی اسناد و املاک کشور به عنوان واحد خالی شناسایی میشوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات به نسبتی از مالیات بر اجاره خواهند شد. مالیات واحدهای خالی در سال دوم معادل یک دوم مالیات متعلقه، سال سوم برابر مالیات متعلقه و در سال چهارم و سال بعد ۱.۵ برابر مالیات متعلقه خواهد بود. درآمد اجاره نیز بر اساس نرخهای ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم که بین ۱۵ تا ۲۵ درصد است، محاسبه میشود.
زمانی همچنین ادامه داد که در کشورهای با ساختار مالیاتی مدرن کنترل بازار مسکن و املاک با اجرای سیاستهای مالیاتی مترقی مانند LVT (مالیات بر ارزش افزوده زمین) یا CJT (مالیات بر عایدی املاک مسکن) یا ترکیبی از این دو نوع مالیات فراخور شرایط اقتصادی بخش املاک و مسکن و اهداف سیاستگذاران در این بخش صورت میگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد ادعاهای همسر نازنین زاغری مبنی بر اینکه همسر او قربانی اختلافات مالی و تسلیحاتی ایران و انگلیس شده است، گفت: همانطور که خودتان نیز اشاره کردید این سخنان ادعاست. بحث خانم زاغری یک بحث حقوقی و قضایی است. ایشان در قوه قضاییه ایران محکوم شدهاند و اکنون دوره محکومیت خود را طی میکنند.
به گزارش ایسنا، بهرام قاسمی؛ سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری که مدعی بود ایران در برابر کودککشیهای دولت اسد سکوت کرده از جمله اقداماتی که در غوطه شرقی صورت گرفته است، گفت: موضوع سوریه موضوعی پیچیده و قدیمی است، بازیگران زیادی در آن حضور دارند و امنیت، ثبات و آرامش مدتهاست که در آنجا وجود ندارد و درگیریها در آنجا ادامه دارد.
وی با بیان اینکه چنین موضوعی قطعا مورد خوشایند هیچ کسی نیست، ادامه داد: امیدواریم که قطعنامه جدید شورای امنیت بتواند آتشبس را در همه نقاط سوریه برقرار کند و این زمینه فراهم شود که کمکهای بشر دوستانه و انسان دوستانه به مردم سوریه منتقل شود، کاری که از گذشته مورد توجه ایران بوده است.
قاسمی گفت: آتشپراکنی در سوریه فقط محدود به یک نقطه خاص نیست و ما حتی در دمشق نیز شاهد کشته شدن افراد بیگناه بر اثر درگیریها هستیم و این درگیریها در نقاط مختلف وجود دارد.
وی تاکید کرد: امیدواریم که این آتشبس اجرایی شود تا خشونتها در این منطقه کاهش پیدا کند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست تاکید کرد: ما نگاه صفر و صدی به برجام نداریم و قطعا برجام توانسته در حوزههای مختلفی دستاوردهایی را برای ایران به همراه داشته باشد.
قاسمی در واکنش به سوال خبرنگاری که مدعی بود آقای عراقچی گفته برجام هیچ سودی برای ما نداشته است، تصریح کرد: من اصل صحبتهای آقای عراقچی را ندیدهام بنابراین نمیتوانم در این ارتباط قضاوت کنم.
وی ادامه داد: برجام تاکنون منافع زیادی برای ما به همراه داشته است و ما نگاه صفر و صدی به آن نداریم گرچه شاهد این هستیم که آمریکاییها با کارشکنیهای خود تلاش میکنند که نگذارند ایران از منافع برجام به طور کامل استفاده کند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفتوگوی خود با رسانهها در پاسخ به سوالی در مورد ادعاهای همسر نازنین زاغری مبنی بر اینکه همسر او قربانی اختلافات مالی و تسلیحاتی ایران و انگلیس شده است، گفت: همانطور که خودتان نیز اشاره کردید این سخنان ادعاست. بحث خانم زاغری یک بحث حقوقی و قضایی است. ایشان در قوه قضاییه ایران محکوم شدهاند و اکنون دوره محکومیت خود را طی میکنند.
بهرام قاسمی با بیان اینکه او فردی دو تابعیتی است و از نظر ایران چنین موضوعی به رسمیت شناخته نمیشود، تصریح کرد: موضوع نازنین زاغری ربطی به وزارت خارجه و دیگر مسائل مربوط به رابطه ایران و انگلیس ندارد و یک موضوع خاص است.
وی با تاکید مجدد مبنی بر اینکه وزارت خارجه دخالتی در پرونده وی ندارد، بیان کرد: این نوع فرافکنیها از جمله اینکه خانم زاغری گروگان رابطه مالی ایران و انگلیس است نادرست است و این سخنان شاید ناشی از عدم شناخت رابطه ایران و انگلیس و همچنین سیستم قضایی و سیاست خارجی ایران باشد.
این دیپلمات ارشد کشورمان در واکنش به سخنان برخی از مقامات آمریکایی در اجلاس امنیتی مونیخ مبنی بر اینکه کشورهای اروپایی نباید در ایران سرمایهگذاری کنند و تلاش آمریکا برای جلوگیری از حضور سرمایهگذاران اروپایی در ایران، گفت: سیاستی که آمریکاییها در مورد ایران و نهادهای ایرانی دنبال میکنند بر همگان روشن است. جامعه جهانی مستقل از دیگران و بر اساس منافع ملی خودش تصمیم میگیرد.
وی این سخنان را ادامه جنگ روانی و تبلیغاتی آمریکاییها علیه ایران دانست به نحوی که رابطه ایران با جامعه جهانی و کشورهای اروپایی به رابطه مطلوبی نزدیکی نشود.
قاسمی افزود: مقامات آمریکایی این سخنان را به صورت مرتب تکرار میکنند و حاصل این سخنان شکستهای پی در پی آمریکاییها در پیشبرد این سیاستهاست.
وی با اشاره به همکاریهای اقتصادی ایران با کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای اروپایی و پیشبرد سیاستهای ایران در این زمینه، تصریح کرد: ما با تعدادی از کشورها برای پیشبرد روابط اقتصادی و گسترش آن در حال مذاکره هستیم و امیدواریم که این روند همچنان ادامه پیدا کند. به آمریکاییها نیز توصیه میکنیم دست از اینگونه سیاستها بردارند و در سیاستهای خود موضوع خرد را مورد توجه قرار دهند.
قاسمی همچنین در مورد اظهارات ضد ایرانی وزیر امور خارجه بحرین و تاکید او مبنی بر اینکه ایران یک خطر برای منطقه و جهان عرب است و واکنش ایران به این سخنان چیست، گفت: برخی از صحبتها خیلی احتیاج به پاسخ ندارند به خاطر اینکه به شدت بیربط و نادرست هستند.
وی ادامه داد: برخی از مقامات بحرین به سفارش دیگران و در راستای انجام وظایفی که برای آنها مشخص شده این سخنان بیربط و یاوهگوییهای نادرست را دارند و نباید به آن توجه کرد.
قاسمی همچنین در پاسخ به این سوال که وزیر خارجه کشورمان طی چند وقت اخیر در چندین سخنرانی موضوع ایجاد مجمع گفتوگوهای منطقهای در حوزه خلیجفارس را به جد مورد توجه قرار داده است و آیا ایران برنامهای عملی برای تحقق این موضوع در نظر دارد یا نه؟ تصریح کرد: ما امیدواریم که بتوانیم همسایگانمان را به این ایده و تلاش برای تحقق آن نزدیک کنیم.
وی با بیان اینکه منطقه ما برای رسیدن به امنیت و ثبات نیازمند انجام حرکت جمعی از سوی کشورهای منطقه است، گفت: در این منطقه ما شاهد درگیریها و خشونت هستیم و دیگر منطقه نمیتواند درگیریهای بیش از این را تحمل کند. در همین چارچوب کشورهای منطقه باید با همکاری با یکدیگر به راهکاری دست پیدا کنند تا بتوانند با انجام کاری هماهنگ مسائل و مشکلاتی که وجود دارد را برطرف و برای آن چارهاندیشی کنند و پیشنهاد ایران مبنی بر ایجاد مجمع گفتوگوهای منطقهای در همین چارچوب است.
وی با بیان اینکه چنین موضوعی قطعا مورد خوشایند هیچ کسی نیست، ادامه داد: امیدواریم که قطعنامه جدید شورای امنیت بتواند آتشبس را در همه نقاط سوریه برقرار کند و این زمینه فراهم شود که کمکهای بشر دوستانه و انسان دوستانه به مردم سوریه منتقل شود، کاری که از گذشته مورد توجه ایران بوده است.
قاسمی گفت: آتشپراکنی در سوریه فقط محدود به یک نقطه خاص نیست و ما حتی در دمشق نیز شاهد کشته شدن افراد بیگناه بر اثر درگیریها هستیم و این درگیریها در نقاط مختلف وجود دارد.
وی تاکید کرد: امیدواریم که این آتشبس اجرایی شود تا خشونتها در این منطقه کاهش پیدا کند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست تاکید کرد: ما نگاه صفر و صدی به برجام نداریم و قطعا برجام توانسته در حوزههای مختلفی دستاوردهایی را برای ایران به همراه داشته باشد.
قاسمی در واکنش به سوال خبرنگاری که مدعی بود آقای عراقچی گفته برجام هیچ سودی برای ما نداشته است، تصریح کرد: من اصل صحبتهای آقای عراقچی را ندیدهام بنابراین نمیتوانم در این ارتباط قضاوت کنم.
وی ادامه داد: برجام تاکنون منافع زیادی برای ما به همراه داشته است و ما نگاه صفر و صدی به آن نداریم گرچه شاهد این هستیم که آمریکاییها با کارشکنیهای خود تلاش میکنند که نگذارند ایران از منافع برجام به طور کامل استفاده کند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفتوگوی خود با رسانهها در پاسخ به سوالی در مورد ادعاهای همسر نازنین زاغری مبنی بر اینکه همسر او قربانی اختلافات مالی و تسلیحاتی ایران و انگلیس شده است، گفت: همانطور که خودتان نیز اشاره کردید این سخنان ادعاست. بحث خانم زاغری یک بحث حقوقی و قضایی است. ایشان در قوه قضاییه ایران محکوم شدهاند و اکنون دوره محکومیت خود را طی میکنند.
بهرام قاسمی با بیان اینکه او فردی دو تابعیتی است و از نظر ایران چنین موضوعی به رسمیت شناخته نمیشود، تصریح کرد: موضوع نازنین زاغری ربطی به وزارت خارجه و دیگر مسائل مربوط به رابطه ایران و انگلیس ندارد و یک موضوع خاص است.
وی با تاکید مجدد مبنی بر اینکه وزارت خارجه دخالتی در پرونده وی ندارد، بیان کرد: این نوع فرافکنیها از جمله اینکه خانم زاغری گروگان رابطه مالی ایران و انگلیس است نادرست است و این سخنان شاید ناشی از عدم شناخت رابطه ایران و انگلیس و همچنین سیستم قضایی و سیاست خارجی ایران باشد.
این دیپلمات ارشد کشورمان در واکنش به سخنان برخی از مقامات آمریکایی در اجلاس امنیتی مونیخ مبنی بر اینکه کشورهای اروپایی نباید در ایران سرمایهگذاری کنند و تلاش آمریکا برای جلوگیری از حضور سرمایهگذاران اروپایی در ایران، گفت: سیاستی که آمریکاییها در مورد ایران و نهادهای ایرانی دنبال میکنند بر همگان روشن است. جامعه جهانی مستقل از دیگران و بر اساس منافع ملی خودش تصمیم میگیرد.
وی این سخنان را ادامه جنگ روانی و تبلیغاتی آمریکاییها علیه ایران دانست به نحوی که رابطه ایران با جامعه جهانی و کشورهای اروپایی به رابطه مطلوبی نزدیکی نشود.
قاسمی افزود: مقامات آمریکایی این سخنان را به صورت مرتب تکرار میکنند و حاصل این سخنان شکستهای پی در پی آمریکاییها در پیشبرد این سیاستهاست.
وی با اشاره به همکاریهای اقتصادی ایران با کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای اروپایی و پیشبرد سیاستهای ایران در این زمینه، تصریح کرد: ما با تعدادی از کشورها برای پیشبرد روابط اقتصادی و گسترش آن در حال مذاکره هستیم و امیدواریم که این روند همچنان ادامه پیدا کند. به آمریکاییها نیز توصیه میکنیم دست از اینگونه سیاستها بردارند و در سیاستهای خود موضوع خرد را مورد توجه قرار دهند.
قاسمی همچنین در مورد اظهارات ضد ایرانی وزیر امور خارجه بحرین و تاکید او مبنی بر اینکه ایران یک خطر برای منطقه و جهان عرب است و واکنش ایران به این سخنان چیست، گفت: برخی از صحبتها خیلی احتیاج به پاسخ ندارند به خاطر اینکه به شدت بیربط و نادرست هستند.
وی ادامه داد: برخی از مقامات بحرین به سفارش دیگران و در راستای انجام وظایفی که برای آنها مشخص شده این سخنان بیربط و یاوهگوییهای نادرست را دارند و نباید به آن توجه کرد.
قاسمی همچنین در پاسخ به این سوال که وزیر خارجه کشورمان طی چند وقت اخیر در چندین سخنرانی موضوع ایجاد مجمع گفتوگوهای منطقهای در حوزه خلیجفارس را به جد مورد توجه قرار داده است و آیا ایران برنامهای عملی برای تحقق این موضوع در نظر دارد یا نه؟ تصریح کرد: ما امیدواریم که بتوانیم همسایگانمان را به این ایده و تلاش برای تحقق آن نزدیک کنیم.
وی با بیان اینکه منطقه ما برای رسیدن به امنیت و ثبات نیازمند انجام حرکت جمعی از سوی کشورهای منطقه است، گفت: در این منطقه ما شاهد درگیریها و خشونت هستیم و دیگر منطقه نمیتواند درگیریهای بیش از این را تحمل کند. در همین چارچوب کشورهای منطقه باید با همکاری با یکدیگر به راهکاری دست پیدا کنند تا بتوانند با انجام کاری هماهنگ مسائل و مشکلاتی که وجود دارد را برطرف و برای آن چارهاندیشی کنند و پیشنهاد ایران مبنی بر ایجاد مجمع گفتوگوهای منطقهای در همین چارچوب است.
اگر زبان مدارا را نفهمید با زبان خودتان صحبت میکنیم
رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور زنان در مسابقه بسکتبال ایران و عراق گفت: باید به بانوان و توانمندیهایشان اعتماد کنیم و موانع را از سر راه آنها برای حضور مؤثرشان در ورزشگاهها و آوردگاههای ورزشی برداریم.
به گزارش ایسنا، سیدمحمود علوی پس از دیدار با خانواده شهید مدافع امنیت محمدعلی بایرامی اظهار داشت: ما در قبال حفظ امنیت مردم و کسانی که با هر مرام و عقیدهای مشغول زندگی باشند خود را مسئول میدانیم، اما هر کسی با هر عقیدهای اعم از شیعه، سنی، صوفی یا اهل حق اگر پا را از زندگی شخصی فراتر بگذارند و امنیت مردم را هدف بگیرند خود را موظف میدانیم که با آنان برخورد و از امنیت ملی دفاع بکنیم.
وی با اشاره به واقعه اخیر خیابان پاسداران تصریح کرد: در این واقعه نیز، بحث یک مجموعه نیست بلکه عده اندکی در این ناامنیها نقش داشتند که حتی خلاف رضایت بسیاری از هم کیشانشان دست به این وحشی گریها زدند و در این اقدامات ضدامنیتی، اوباشگریها و آشوبها با آن گروه اندک همراه نشدند.
علوی هشدار داد: ما خود را در قبال تامین امنیت کسانی که مانند شهروند زندگی میکنند با هر عقیدهای که باشند مسئول میدانیم و امنیت را برقرار میکنیم، اما افرادی که امنیت ملی را سلب کنند و به آرامش مردم آسیب بزنند با هر اعتقادی باشند برای ما فرقی نمیکند با قدرت و قاطعیت با آنان برخورد میکنیم و اینکه مدارای جمهوری اسلامی را تفسیر به ضعف کنند اشتباه بزرگی است که ممکن است مرتکب شوند و برای خود و مردم مشکل ساز شوند.
وزیر اطلاعات افزود: اما خیلی زود متوجه میشوند و متوجه شدند که اگر جمهوری اسلامی ایران با مدارا و تسامح برخورد کرد از سر ضعف نبود بلکه نشانه این است که نظام دوست دارد مسائل را با ملایمت، مدارا و آرامش حل و فصل کند.
وی بار دیگر هشدار داد: با کسانی که زبان مدارا را نمیدانند و نمیفهمند به ناچار با همان زبانی که میفهمند رفتار میشود.
وزیر اطلاعات، امنیت بی نظیر ایران را در میانه منطقه پرآشوب غرب آسیا به رغم انواع توطئههای دشمن علیه کشورمان برای آنان غیرقابل تحمل دانست.
علوی امنیت کشورمان را مرهون تلاش و مشارکت مجموعه نیروهای مسلح، دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی و نهادهای ذیربط دانست و گفت: ثمره این همکاری سبب شده است که در دنیای پرآشوب در اطراف کشورمان، امنیت در ایران برقرار است و طبعا چنین امنیتی برای دشمنان نمیتواند قابل تحمل باشد.
وی افزود: باوجود تمام توطئهها و سرمایه گذاری دشمنان برای ناامنی در ایران بازهم کشورمان از این امنیت بی بدیل برخوردار است به همین علت هر لحظه دست به توطئه میزنند و سعی میکنند وطنمان را ناامن کنند و به آشوب بکشانند، اما تاکنون کمترین نتیجه و موفقیتی نداشته اند.
علوی تصریح کرد: متاسفانه بعضی از افراد و مجموعهها به علت فهم و درک نادرست از مسایل قدر این امنیت را نمیدانند و با تحریک دشمن وارد حرکات و اقدامات خلاف و مغایر با امنیت ملی میشوند و دستگاههای امنیتی را ناچار میکنند که با آنان مواجه شوند و به اقدامات ضدامنیتی آنان پاسخ بدهند تا آسایش و امنیت از مردم سلب نشود.
وی گفت: در واقعه اخیر در خیابان پاسداران نیروی انتظامی که در خط مقدم بود این افتخار را داشت که با خویشتنداری، ملایمت و مدارا حتی با افرادی که رفتار وحشیانه داشتند آنان را به آرامش و تعامل دوستانه و شهروندی دعوت کردند، زیرا آنان نیز به عنوان شهروند باید از امنیت برخوردار باشند و البته نباید به امنیت دیگر شهروندان آسیب بزنند.
وزیر اطلاعات افزود: در این واقعه شماری از عزیزانمان شهید شدند که شهادت آنان برای ملت و خانوادههای عزیزشان مایه مباهات است که چنین فرزندان شایستهای را تربیت و به اسلام و انقلاب اسلامی تقدیم کردند و این اسباب سربلندی برای فرماندهی معظم کل قوا نیز هست که چنین سربازان فداکار و جان برکفی تحت امر ایشان انجام وظیفه میکنند چنانکه باعث عزت و سربلندی نیروی انتظامی نیز هست.
علوی گفت: با آنکه جنگ تحمیلی پایان یافته و بسیاری از نیروهای مسلح عرصه جنگ و رزم را پشت سر گذاشته اند، اما نیروی انتظامی همچنان در همه جا از دل شهرها گرفته تا مرزها جانشان را در کف دست گرفته و در خط مقدم برای حفظ امنیت ملی جانفشانی و فداکاری میکنند.
وی ابراز امیدواری کرد که خون این شهیدان، خون تازهای را در رگهای جامعه تزریق کند که قطعا تزریق خواهد کرد و باردیگر عطر شهادت را در کوچههای شهرها خواهد پراکند که تا چنین است دشمن هیچ غلطی نمیتواند بکند.
علوی در پایان خاطرنشان کرد: مردم ما باردیگر ثابت کردند که آماده اند جان و خون خود را برای حفظ انقلاب و نظام جمهوری اسلامی هدیه بکنند و با جامه خونین به لقاء الله بپیوندند، اما سلب امنیت ملی را از جانب عدهای نادان و اراذل و اوباش تحمل نکنند.