گزیده های قسمت دوم

گزیده های قسمت دوم 19 بهمن - 96
تهران؛ رتبه نخست آلودگی هوا در کشور
سازمان حفاظت محیط زیست در آمارگیری روزانه خود شاخص کیفی هوای کلانشهرها و مراکز استانها در 24 ساعت گذشته منتهی به عصر امروز(چهارشنبه هجدهم بهمن ماه) را به‌طور کامل مورد بررسی قرار داد.
طبق اندازه‌گیری شاخص دستگاههای سنجش کیفیت هوای مرکز کنترل و پایش محیط زیست، کیفیت هوای پنج مرکز استان کشور طی ۲۴ ساعت گذشته در شرایط ناسالم و ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت و در این میان تهران رتبه نخست را کسب کرد.
به گزارش تسنیم، سازمان حفاظت محیط زیست در آمارگیری روزانه خود شاخص کیفی هوای کلانشهرها و مراکز استانها در 24 ساعت گذشته منتهی به عصر امروز(چهارشنبه هجدهم بهمن ماه) را به‌طور کامل مورد بررسی قرار داد.
بر اساس گزارشهای مرکز کنترل و پایش محیط زیست کشور، شاخصهای ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون و آلاینده‌های جوی در مراکز برخی استانهای کشور بیشتر از حد انتظار وجود داشته و به همین منظور پنج مرکز استان به شرایط ناسالم و ناسالم برای گروههای حساس رسیدند.
به ترتیب آلودگی هوا، تهران با شاخص 175، کرج با شاخص 158، اهوار با شاخص 149، قم با شاخص 136 و قزوین با شاخص 109 آلوده‌ترین نقاط کشور بوده‌اند که در این میان افراد بیمار، گروههای حساس، بیماران قلبی، زنان باردار‌، کودکان و افراد میانسال نباید در مرکز شهر و نقاط آلوده تردد داشته باشند.
بر اساس گزارش به‌دست آمده 16 مرکز استان کشور، شرایط بهتری را داشتند و کیفیت هوای آنها روی مرز سالم قرار گرفت و ساکنان این استانها به سبب برخی ناپایداریهای جوی روزهای گذشته و وزش باد موقتی، هوای سالم را استنشاق کرده‌اند.
اما طی این مدت کیفیت هوای پنج استان کشور به شرایط پاک رسید و در این میان بیرجند با شاخص 18 پاک‌ترین مرکز استان کشور لقب گرفت.
براساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور، پایداری هوا که در روزهای گذشته استان تهران و برخی کلانشهرها را در برگرفته بود، در ساعات آتی نیز باوجود بارندگی خفیف ادامه می‌یابد و فقط از غلظت آلاینده‌ها تا حدودی کاسته می‌شود.
بنابر تمهیدات اندیشیده شده از سوی مسئولان اگر شاخص عددی ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون بین 50 تا 100 باشند شرایط کیفیت هوا سالم است و شرایط ناسالم برای گروههای حساس نیز به میانگین عددی 100 تا 150 تعلق می‌گیرد اما اگر اعداد از 150 تا 200 قرار گیرند به این شرایط کیفیت هوا وضعیت قرمز یا شرایط اضطرار گفته می‌شود و کیفیت هوا در این میانگین برای همه افراد ناسالم خواهد بود.
وزارت خارجه سوئد اعلام کرد در واکنش به تأئید صدور حکم اعدام برای محکوم به جاسوسی برای سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد»، سفیر ایران را احضار کرده است.
وزارت خارجه سوئد با انتشار بیانیه‌ای مداخله‌ جویانه در وبگاه این وزارتخانه، خواستار عدم اجرای حکم اعدام «احمدرضا جلالی» متهمِ جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی در ایران شده است.
به گزارش مهر، وزارت خارجه سوئد اعلام کرد در واکنش به تأئید صدور حکم اعدام برای محکوم به جاسوسی برای سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد»، سفیر ایران را احضار کرده است.
وزارت خارجه سوئد با انتشار بیانیه‌ای مداخله‌ جویانه در وبگاه این وزارتخانه، خواستار عدم اجرای حکم اعدام «احمدرضا جلالی» متهمِ جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی در ایران شده است.
در بیانیه‌ صادره از سوی وزارت خارجه سوئد در این خصوص آمده است: سوئد خواستار آن است که حکم اعدام احمدرضا جلالی اجرا نشود!
بیانیه مذکور در ادامه می افزاید: ما به همراه کشورهای عضو اتحادیه اروپا مکرراً در این خصوص اعتراض کرده‌ ایم.
در ادامه این بیانیه آمده است: با توجه با تأئید حکم اعدام وی سفیر ایران در سوئد را به وزارت خارجه احضار کردیم.
لازم به ذکر است، «احمدرضا جلالی» استاد دانشگاه ایرانی مقیم سوئد اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۵ به دلیل ارتباط با سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد» دستگیر و روانه زندان شد.
به نوشته خبرگزاری «اینترفکس»، لاوروف که در یک برنامه آموزشی در مسکو صحبت می‌کرد، گفت: «بر هم خوردن توافق هسته‌ای با ایران می‌تواند عواقب غیرقابل پیش‌بینی‌ای داشته باشد.»
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه بار دیگر هشدار داد که تلاش‌ها برای بر هم زدن توافق هسته‌ای می‌تواند تبعات سنگینی داشته باشد.
به گزارش فارس، به نوشته خبرگزاری «اینترفکس»، لاوروف که در یک برنامه آموزشی در مسکو صحبت می‌کرد، گفت: «بر هم خوردن توافق هسته‌ای با ایران می‌تواند عواقب غیرقابل پیش‌بینی‌ای داشته باشد.»
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که در طول رقابت‌های انتخاباتی وعده داده بود «توافق فاجعه‌بار» با ایران را به هم می‌زند، در طول حضور یک ساله‌اش در کاخ سفید فضایی مبهم درباره آینده این توافق ایجاد کرده و بارها هشدار داده که ممکن است به حضور واشنگتن در برجام پایان دهد.
او در سخنرانی سالانه‌اش در کنگره هم دوباره از قانونگذاران آمریکایی خواست «نواقص» این توافق را برطرف کنند. او یک ماه پیش با وجود تمدید تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایران، به کنگره و اتحادیه اروپا گفت اگر تا سه ماه دیگر «ایرادات» برجام برطرف نشوند، واشنگتن از این توافق خارج می‌شود.
محدودیت زمانی سقف‌های تعیین‌شده برای برنامه هسته‌ای ایران، عدم ارتباط برجام به مسئله موشکی و همچنین آنچه آمریکا آن را ناکافی بودن ساز و کار نظارتی می‌خواند، از جمله مسائلی است که کاخ سفید می‌گوید باید برطرف شوند.
لاوروف در بخش دیگری از صحبت‌هایش به مسئله مناقشه اتمی در شبه جزیره کره پرداخت و گفت امیدوار است آمریکا به سمت اقدام نظامی در این منطقه حرکت نکند.
وی گفت: «سناریوی نظامی در شبه جزیره کره ممکن است جان میلیون انسان را بگیرد. امیدواریم که ایالات متحده اجازه ندهد چنین اتفاقی بیوفتد.»
وزیر خارجه روسیه افزود: «ایالات متحده همچنان به تنگ‌تر کردن حلقه تحریم‌های علیه کره شمالی ادامه می‌دهد.»
«مایک پنس» معاون وزیر خارجه آمریکا که به توکیو پایتخت ژاپن سفر کرده، امروز گفت آمریکا به زودی «تحریم‌هایی بی‌سابقه» علیه پیونگ‌یانگ اعمال می‌کند.
این در حالی است که در دو ماه اخیر روابط دو کره به سمت بهبود حرکت کرده و حتی قرار است خواهر «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی همزمان با المپیک زمستانی به کره جنوبی سفر کند.
با این وجود رسانه‌های آمریکایی از بالا گرفتن زمزمه‌هایی در کاخ سفید برای انجام «حمله نظامی محدود» علیه تأسیسات اتمی و موشکی کره شمالی خبر داده و می‌گویند هدف از این حمله که به راهبرد «بینی خونین» معروف شده، امتیازگیری از کره شمالی و مجبور کردن پیونگ‌یانگ به امتیاز دهی است.
روزنامه «هان کریه» از نشریات معروف کره جنوبی این هفته با انتقاد از اقدامات واشنگتن، نوشت آمریکا مخالف کاهش تنش در شبه جزیره است و تلاش می‌کند با اقدام نظامی یا دیگر اقدامات تنش‌آفرین، از برقراری صلح میان دو کره جلوگیری کند.
رئیس جمهوری با تأکید بر ضرورت ادامه مبارزه با تروریسم و جلوگیری از اقدامات تجزیه‌طلبانه در منطقه، خاطر نشان کرد: متأسفانه امروز برخی به دنبال برهم زدن مرزهای جغرافیایی در منطقه هستند و پس از ناکامی در شمال عراق به توطئه‌ در شمال سوریه پرداخته‌اند.
روحانی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا روابط خود با ترکیه را در بخش انرژی گسترش داده و از حضور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ترکیه در پروژه‌های نفت و گاز ایران استقبال می‌کند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری با تأکید بر ضرورت ادامه مبارزه با تروریسم و جلوگیری از اقدامات تجزیه‌طلبانه در منطقه، خاطر نشان کرد: متأسفانه امروز برخی به دنبال برهم زدن مرزهای جغرافیایی در منطقه هستند و پس از ناکامی در شمال عراق به توطئه‌ در شمال سوریه پرداخته‌اند.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی شامگاه چهارشنبه در دیدار «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه، رایزنی‌های مقامات عالیرتبه دو کشور درباره گسترش روابط و همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی را فرصتی مغتنم و در راستای منافع دو کشور دانست و گفت: امروز اراده دو دولت بر توسعه، تقویت و تحکیم بیش از پیش و همه جانبه مناسبات ایران و ترکیه به عنوان دوکشور دوست، برادر و همسایه است.
رئیس جمهوری با اشاره به ضرورت تلاش برای دستیابی به هدف 30 میلیارد دلاری در روابط تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه، اظهار داشت: توسعه روابط بانکی دو کشور، تصمیم برای استفاده از پول‌های ملی در مبادلات تجاری و تلاش در راستای تسریع اجرای توافقات فی‌مابین در این زمینه می‌تواند موجب تحرک بیشتر در مناسبات و همکاری‌های اقتصادی تهران-آنکارا برای رسیدن به هدف فوق شود.
روحانی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا روابط خود با ترکیه را در بخش انرژی گسترش داده و از حضور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ترکیه در پروژه‌های نفت و گاز ایران استقبال می‌کند.
رئیس جمهوری برگزاری اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در استانبول درباره قدس را در شرایط منطقه تأثیرگذار دانست و بر ادامه تلاش ها برای مقابله با توطئه افکنی دشمنان تاکید کرد.
روحانی همچنین اجلاس سه جانبه سوچی را گامی مهم برای حل و فصل مشکلات منطقه ای عنوان کرد و گفت: خوشبختانه امروز روابط سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه در مناسبات منطقه‌ای بسیار مهم و تأثیرگذار بوده و این در حالی است که در شرایط کنونی برای حل و فصل بحران سوریه نیاز به ادامه رایزنی و همکاری‌های بیشتر است.
رئیس جمهوری با تأکید بر ضرورت ادامه مبارزه با تروریسم و جلوگیری از اقدامات تجزیه‌طلبانه در منطقه، خاطر نشان کرد: متأسفانه امروز برخی به دنبال برهم زدن مرزهای جغرافیایی در منطقه هستند و پس از ناکامی در شمال عراق به توطئه‌ در شمال سوریه پرداخته‌اند.
روحانی افزود: معتقدیم در آینده باید وحدت سوریه حفظ شده و تروریسم در این کشور از بین برود تا به واسطه ایجاد آرامش در این کشور، کشورهای منطقه نیز احساس امنیت داشته باشند و همکاری‌های ایران، ترکیه و روسیه در این راستا بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
رئیس جمهوری اظهار داشت: آمادگی داریم تا در زمینه حل و فصل مشکلات منطقه‌ای و رفع نگرانی‌ها در منطقه همکاری‌های خود را با ترکیه گسترش دهیم.
روحانی گفت:‌ ما باید از نظر دینی و انسانی همه تلاش خود را برای توقف خون‌ریزی‌ها در منطقه بکار بگیریم، چرا که آواره شدن مردم هرگز قابل تحمل نیست.
رئیس جمهوری مبارزه با تروریسم و تقویت ثبات و امنیت منطقه را مهم دانست و گفت: حفظ استقلال کشورها و عدم تغییر مرزهای جغرافیایی موجب گسترش ثبات در منطقه خواهد شد و باید به گونه‌ای تلاش و اقدام کنیم تا هیچ کشوری در منطقه از سوی همسایگان خود احساس خطر و تهدید نداشته باشد.
روحانی با بیان اینکه مطمئناً آمریکا و رژیم صهیونیستی هرگز نمی‌خواهند که مشکلات منطقه پایان یافته و حل و فصل شود، بر ضرورت تلاش و همکاری بیشتر تهران – آنکارا در راستای حل و فصل مسایل و مشکلات منطقه‌ای بویژه در سوریه تأکید کرد.
 چاوش اوغلو: هرگز هیچ چشمداشتی نسبت به خاک سوریه نداریم / عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه موقتی است
«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این دیدار روابط دو کشور را مثبت ارزیابی و با اشاره به ضرورت تلاش در راستای توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی و تسهیل در روابط بانکی دو کشور، گفت: امروز باید با توسعه رایزنی‌ها و همکاری‌ها گام‌های بلندی را برای توسعه، تقویت و تحکیم بیش از پیش مناسبات تهران – آنکارا برداریم.
وزیر امور خارجه ترکیه تقویت روابط و همکاری‌های منطقه ای و بین‌المللی ایران و ترکیه را حائز اهمیت دانست و افزود: اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی در استانبول با حمایت ایران نتایج خوبی را به همراه داشت و باعث شد که توطئه ها علیه منطقه ناکام بماند.
چاووش اوغلو اظهار داشت: یکی از هدف‌های اصلی آمریکا از توطئه‌افکنی جدید در منطقه تأثیرگذاری بر روابط دوستانه و رو به گسترش ایران و ترکیه است که باید در برابر آن مستحکم در مسیر حل مشکلات منطقه‌ای بویژه در سوریه به همکاری‌های خود ادامه دهیم.
وزیر امور خارجه ترکیه تأکید کرد: معتقدیم که باید در برابر توطئه‌هایی که با هدف برهم زدن تمامیت ارضی کشورهای منطقه انجام می‌شود، ایستادگی کنیم.
چاووش اوغلو خاطر نشان کرد: عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه موقتی و تنها علیه تروریست‌ها در آن منطقه است و ما هرگز هیچ چشمداشتی نسبت به خاک سوریه نداریم.