مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل در توصیهای با بیان اینکه «ترکیه مرزهای بینالمللی را محترم بشمارد»، گفت: قطعا جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی سوریه حمایت کرده و هیچ نوع تجاوزی را نمیپذیرد.
به گزارش ایسنا، علیاکبر ولایتی در حاشیه مراسم گرامیداشت دهه فجر در محل سازمان بازرسی کل کشور در جمع خبرنگاران در خصوص حضور آمریکا در سوریه و اقداماتی برای تجزیه این کشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی سوریه حمایت میکند و هیچ نوع تجاوزی را به خاک سوریه نمیپذیرد.
وی تاکید کرد: توصیه ما این است که دوستان ترکیه هم، مرزهای بینالمللی را محترم بشمارند البته خود ملت سوریه و حامیان آنها که حزبالله و دیگران باشند آمریکاییها را از شرق فرات بیرون میکنند.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل بیان کرد: بنای آمریکاییها این است که تجزیهای در خاک سوریه ایجاد کنند، مقدماتی هم فراهم کردند که در شرق فرات در منطقه کردنشین کشور مستقلی درست کنند و آن را به رسمیت بشناسند اما حتما این آرزویشان محقق نخواهد شد.
ولایتی خاطرنشان کرد: بدون تردید مردم و متحدین آنها که نیروهای داوطلب حزبالله، حیدریون، فاطمیون و زینبیون باشند و همچنین ایران بدون تردید مثل گذشته به سوریه کمک خواهند کرد و حتما آمریکاییها را در این آرزوی شیطانیشان ناکام خواهد گذاشت.
وی در پایان اظهار کرد: اکثریت قریب به اتفاق مردم کرد سوریه نیز به تمامیت ارضی سوریه پایبند هستند.
به اعتقاد بسیاری از دانشگاهیان اجرای درست این بخشنامه بسیاری از نگرانیهای فرهنگی که در خصوص دانشگاه آزاد وجود دارد را رفع خواهد کرد و منتقدان میگویند این بخشنامه باعث ایجاد فضای خفقان در دانشگاه خواهد شد.
کیهان نوشت: اخیرا از طرف معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعملی 8 مادهای به روسای واحدهای این دانشگاه در مرکز استانها و روسای واحدها و مراکز آموزشی این دانشگاه ابلاغ شد، دستورالعملی که موجب شده برخی آن را مورد نقد قرار دهند و برخی هم از ابلاغ آن تقدیر کنند.
به اعتقاد بسیاری از دانشگاهیان اجرای درست این بخشنامه بسیاری از نگرانیهای فرهنگی که در خصوص دانشگاه آزاد وجود دارد را رفع خواهد کرد و منتقدان میگویند این بخشنامه باعث ایجاد فضای خفقان در دانشگاه خواهد شد.
مدتی از ابلاغ بخشنامه 8 مادهای دانشگاه آزاد میگذرد، بخشنامهای که منتقدان آن میگویند کاهش شور و نشاط را در فضای دانشگاه به دنبال خود دارد و موافقان آن این موضوع را قبول ندارند و میگویند این بخشنامه برعکس باعث ایجاد شور و نشاط واقعی در دانشگاهها میشود.
الزام به رعایت عفاف و حجاب در محیط دانشگاه
یکی از موارد مهم این دستور العمل فرهنگی دانشگاه آزاد بحث تاکید بر موضوع سلامت فضای عمومی دانشگاه و رعایت هنجارهایی مانند عفاف و حجاب و پرهیز از استعمال دخانیات در فضای دانشگاه است.
اگر تا به حال مسیرتان به یکی از دانشگاهها خورده باشد، ممکن است با برخی از مسائل برخورد کنید که باعث تعجبتان شده باشد، مثل سیگار کشیدن چند دانشجو در محوطه دانشگاه، که گاهی این مسئله در میان دانشجویان دختر هم دیده میشود یا اینکه برخی مواقع هم با پوششهای عجیبی که در شان دانشجو نیست، مواجه میشوید. این بند از دستورالعمل میتواند در صورت اجرای صحیح و البته همکاری همه دانشجویان برای ساختن دانشگاهی در شان یک جوان ایرانی، بسیاری از این ناهنجاری را رفع کند.
ممنوعیت اردوهای مختلط دانشجویی
بند چهارم این دستورالعمل، برگزاری اردوهای فرهنگی، علمی و ورزشی در دانشگاهها را ضرورتی اجتنابناپذیر دانسته و تاکید کرده است که برگزاری این اردوها به صورت مختلط، تحت هیچ شرایط و عنوانی مجاز نیست مدیریت فرهنگی دانشگاه آزاد با اضافه کردن این بند عزم خود را برای اجرای دقیق این بند جزم کرده و به گفته مسئولان این دانشگاه اجرای آن را پیگیری خواهند کرد.
ممنوعیت برپایی کنسرت
در دستور العمل 8 بندی،برگزاری کنسرتهای موسیقی در محیطهای دانشگاهی ممنوع است و واحدهای دانشگاهی تحت هیچ عنوان یا مراسمی مجاز به برگزاری آن نیستند.
میداندهی به عناصر انقلابی
در بند هفت این دستور عمل تاکید شده که مدیران واحدهای دانشگاهی بویژه معاونتهای فرهنگی و دانشجویی در عموم برنامههای فرهنگی واحد محل خدمت، نسبت به میدان دادن برای نقشآفرینی دانشجویان و استادان انقلابی، توجه همهجانبه مبذول کنند.
در انتها؛ برخی از منتقدان به این بخشنامه میگویند که معاونت فرهنگی و مدیران جدید دانشگاه آزاد تلاش دارند با این بخشنامهها یک فضای خفقان در دانشگاه ایجاد کنند چراکه چنین بخشنامههایی تنها باعث نگرانی دانشجویان خواهد شد.
برخی از دانشجویان منتقد اعتقاد داشتند که این بخشنامه در نهایت به دیوارکشی میان دانشجویان و جداسازی دختران از پسران خواهد انجامید. آنها معتقد بودند که با توجه به شرایط نحوه پذیرش دانشجو و مبالغی که از دانشجویان در دانشگاه آزاد گرفته میشود این اقدامات در نهایت مشکلاتی را برای دانشگاه ایجاد خواهد کرد.
هم اکنون این بخشنامه ابلاغ شده و باید دید در آینده چه تاثیرات مثبت یا منفیای بر روی مباحث فرهنگی دانشگاه آزاد خواهد داشت.
چندی پیش طرح سوال از رئیس جمهور با موضوع موسسات مالی و اعتباری با ۷۶ امضا تقدیم هیات رئیسه مجلس شد که تعدادی از اعضای فراکسیون امید نیز از زمره امضا کنندگان این طرح هستند.نماینده مردم تهران درباره امضای طرح سوال از رئیس جمهور گفت: امضای ما سیاسی نبود.
به گزارش خبرآنلاین، نام حجت الاسلام احمد مازنی نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید در میان امضا کنندگان سوال از رئیس جمهور به چشم می خورد. از او درباره دلیلش برای امضا چنین طرحی پرسیدیم و مازنی گفت: ما در حال حاضر فقط این طرح سوال را امضا کردیم.
او در پاسخ به این سوال که آیا این امضا به اختلاف ها و گلایه های فراکسیون امید از رئیس جمهور ربط دارد گفت: به هیچ عنوان این موضوع سیاسی نیست و دلیل امضای ما در موضوع سوال مشخص است.
مازنی در پایان اظهار داشت چندان تمایلی ندارد در این رابطه گفت و گوی بیشتری داشته باشد.
لازم به ذکر است چندی پیش طرح سوال از رئیس جمهور با موضوع موسسات مالی و اعتباری با ۷۶ امضا تقدیم هیات رئیسه مجلس شد که تعدادی از اعضای فراکسیون امید نیز از زمره امضا کنندگان این طرح هستند.
حقایق در باره حذف نشدن یارانه ها وگران نکردن بنزین را بگویید
روحانی درباره استراتژی کلان دولت دوازدهم نیز برای چندمینبار از جمله در نشست خبری دیروز گفت «بر روی دو هدف ایجاد اشتغال مولد و مبارزه با فقر مطلق» تمرکز کردهایم.
صادق زیبا کلام در شرق نوشت: روحانی درباره استراتژی کلان دولت دوازدهم نیز برای چندمینبار از جمله در نشست خبری دیروز گفت «بر روی دو هدف ایجاد اشتغال مولد و مبارزه با فقر مطلق» تمرکز کردهایم.
او اضافه کرد اساسا بودجه سال ٩٧ روي اين دو هدف اصلي بنا شده است، اما همه ما ميدانيم دو موتور اصلي ايجاد درآمد براي هزينهکردن در زمينه اشتغال و محروميتزدايي در لايحه بودجه ٩٧، عبارت بودند از افزايش قيمت بنزين و کاهش ٣٠ ميليون يارانهبگير؛ اما بعد از ناآراميهاي ديماه، هم خود دولت و هم مجلس باعجله و نگران از واکنش مردم در آينده، هر دوي اين تصميمهای بنيادي و درست را کنار گذاشتند.
اي کاش رئيسجمهور به مردم حقايق تلخ و گوشهاي از واقعيتهاي اقتصادي را ميگفت. اينکه فروش بنزين با نرخ هزار تومان و پرداخت به بيش از ٧٥ ميليون نفر يارانه نقدي در ماه، چه بلايي بر سر اقتصاد کشور آورده و همچنان خواهد آورد؛ اما بهجاي بازگوکردن واقعيتهاي روشن اقتصادي، دکتر روحاني به خبرنگاران گفت: «١٠ ماه گذشته هم نشان داده که امسال شرايط بهتري پيشِرو داريم».
يا درباره سياست خارجي و با توجه به چالشهايي که پيشِروي ايران قرار دارد از جمله خروج ايالات متحده از برجام در ارديبهشت سال آينده، رئيسجمهور در نهايت خونسردي و اميدواري گفت: «روابط ما با اروپا خيلي بهتر از گذشته است». درباره برجام هم تکرار کرد آمريکا نميتواند از اين پيمان خارج شود و اروپا از تصميم ايالات متحده حمايت نميکند.
بعيد به نظر ميرسد دکتر روحاني نداند حجم مبادلات تجاري اروپا با آمريکا در سال بيش از هزار ميليارد دلار است، درحاليکه حجم معاملات با ايران فقط حدود ٢٠ ميليارد دلار است. نميدانم چرا دکتر روحاني تصور ميکند و به خبرنگاران تأکيد ميکند اتحاديه اروپا رابطه تجاري هزار ميلياردي با آمريکا را فداي رابطه تجاري با ايران ميکند.
البته انصاف بايد داشت و شرايط دشوار دکتر روحاني را درک کرد. اگر او ميخواست بسياري از واقعيتها را براي مردم بازگو کند، يقينا با واکنش تند برخي بخشهاي ديگر در کشور روبهرو ميشد و شايد رئيسجمهور همچنان ترجيح ميدهد در شرايط فعلي تنشي ايجاد نشود. با وجود اين محدوديت اين تنها راه بيان مسائل نيست، حتما ميتوان از طرق مختلف، مسائل را با مردم در ميان گذاشت و تا اين حد باورنکردنی، در افکار عمومي ظاهر نشد.