گزیده خبرهای 23 تیر -94 قسمت -3
عبداللهي در ادامه به تشريح اقدامات سازمان آتش نشاني پرداخت و گفت: سازمان آتش نشاني نيز ضمن آمادگي براي انجام ماموريت هاي خود در کل شهر با اختصاص 55 دستگاه خودروي سبک و سنگين براي روز عيد فطر شامل 24 دستگاه خودروي سنگين حريق، يک دستگاه فوماتيک، يک دستگاه نردبان، يک دستگاه تانکر 12 هزار ليتري، 3 واحد کامل نجات، 13 موتورسيکلت و 12 خودروي سبک و مجموعا 140 نفر آتش نشان که 20 نفر در رينگ اول و 120 نفر در رينگ دوم استقرار يافته و آماده ارائه خدمات در مواقع اضطراري در مصلي تهران خواهند بود. وي در ادامه به آمادگي شرکت خدماتي کالاي شهروند در برگزاري و گراميداشت عيد سعيد فطر در اين فروشگاه ها اشاره کرد و گفت: آذين بندي فروشگاه ها و پذيرايي از مشتريان، پخش آهنگ مناسبتي اعطاي هدايا به مشتريان وفادار، ارائه تخفيف 5 تا 50 درصدي به تعداد 4800 بارکد کالااز جمله اقدام اين شرکت است. عبداللهي در ادامه در رابطه با فعاليت ميادين ميوه و تره بار در ايام عيد فطر اذعان داشت: در صورتي که عيد سعيد فطر روز شنبه 27 تير ماه باشد، ساعت کار ميادين روز جمعه 26 تير ماه تا ساعت يک ظهر خواهد بود و در روز 28 تير ماه نيز تمامي ميادين باز است.
شمخاني: دشمن در تمام ميدان هاي تهديد از اتحاد ملت ايران شكست خورده است
دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: مهمترين رمز موفقيت ملت ايران در مبارزه با دشمن و غلبه بر تهديدهاي آنان اتحاد و همدلي است. دريابان علي شمخاني دبير شوراي عالي امنيت ملي در گفت وگو با تسنيم، در پاسخ به سوالي درباره تهديدهاي مکرر دشمنان انقلاب اسلامي گفت: ساليان سال است که جمهوري اسلامي ايران توسط قدرت هاي جهان تهديد مي شود، اما اين تهديدها هيچ گونه نتيجه نداده است. وي با بيان اينکه ملت ايران همواره بر تهديدهاي دشمنان انقلاب اسلامي غلبه کرده است، تاکيد کرد: دشمن در هر ميداني براي تهديد ملت ايران ورود کرده، اما شکست خورده است. دبير شوراي عالي امنيت ملي خاطرنشان کرد: مهمترين رمز موفقيت ملت ايران در مبارزه با دشمن و غلبه بر تهديدهاي آنان، اتحاد و همدلي است، لذا استمرار اين اتحاد و همدلي موجب موفقيت و پيروزي بيشتر ملت ايران بر دشمنان انقلاب اسلامي خواهد شد.
آخوند: برخي با مهريه هاي سنگين كاسبي به راه انداخته اند
استاد درس خارج حوزه گفت: متاسفانه امروز در کشور ما مهريه هاي سنگين مشکلاتي به وجود آورده است و اين مسئله به خاطر تعليمات غلطي است که در جواني به زوج ها داده مي شود. به گزارش خبرگزاري حوزه، آيت الله سبحاني در سلسله مباحث تفسير سوره احزاب در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: بحث ارثيه از جمله مباحثي است که در اسلام بيان شده که در آن هميشه زنان کمتر از مردان ارث نمي گيرند. وي افزود: در اسلام گاهي زنان کمتر از مردان ارث مي برند و بعضي از زنان در گاهي اوقات بيشتر از مردان و در مواقعي زنان مساوي با مردان ارث مي برند که جايگاه هاي آن متفاوت است. استاد درس خارج حوزه گفت: در فرانسه که به ظاهر مهد آزادي است و البته امروز مهد صهيونيست ها هم هست زنان تا همين چند وقت قبل، حق نداشتند در املاک خود نيز بدون اذن شوهر تصرف کنند، ولي اسلام چنين ديدگاهي ندارد. اين مرجع تقليد اظهار داشت: احکام اسلام در خصوص زنان نسبت به تمام مکاتب بسيار عالي تر است و ارزش و بهاي بسياري براي زنان قائل شده است که يکي از آن مصاديق در خصوص مهريه ازدواج است. آيت الله سبحاني خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز در کشور ما مسئله مهريه مشکلاتي بوجود آورده است که اين مسئله به خاطر تعليمات غلطي است که در جواني به آنها داده مي شود. وي بيان داشت: متاسفانه مهريه هاي سنگين بر نکاح بسته مي شود، ولي در ابتداي زندگي اين دو زوج با هم نمي توانند زندگي کنند، برخي ها هم از اين کار کاسبي به راه انداخته اند؛ در کتب دانشگاه اين مسائل به دختران درس داده نمي شود، ولي محيط دانشگاه ها و مدارس باعث شده تا اين تفکرات در ذهن دختران امروز جا بيفتد. استاد درس خارج حوزه بيان کرد: در ذهن دختران سنتي، چنين نگاهي وجود نداشت؛ منطق زنان قديمي ما تنها مهرباني و وفاداري بود؛ زنان نسل هاي گذشته تصور مي کردند که شوهران آنها بهترين مرد دنيا هستند، ولي متاسفانه اين بازي هاي رسانه ها باعث شده است که محبت ها در خانواده ها کم شود. اين مرجع تقليد ابراز داشت: مسئله بدتر در شرايط امروز مسئله طلاق توافقي است که در اين زمينه دادگاه ها نبايد به طلاق توافقي گردن بنهند، زيرا اگر اين مسئله رخ دهد سنگ روي سنگ بند نمي شود؛ در زمان سابق زنان اهل حيله نبودند و اگر حيله اي بود بيشتر از سوي مردان بود، زيرا مردان قبلابه زنان مهريه مي دادند؛ ولي بعد از آنها طلب مهريه داده شده را مي کردند تا با آنها زندگي کنند؛ ولي قرآن مردان را از اين کار زشت نهي کرده است. آيت الله سبحاني بيان کرد: حقوق زن و مردم تقريبا مساوي است؛ ولي وظايف آن با مردان متفاوت است؛ زن از نظر جسمي کاملابا مرد تفاوت دارد و حتي از نظر مسائل روحي نيز شکننده تر از مرد بوده و به همين خاطر وظيفه زن خانه سالاري است و وظيفه مرد نيز بيرون سالاري است.
هشدار يك اقتصاددان در باره خطر افزايش 300 هزار ميليارد توماني نقدينگي
يک اقتصاددان گفت: رشد 300 هزار ميليارد توماني نقدينگي خطرناک است و دولت بايد آن را مديريت کند. حسن سبحاني در گفت وگو با نسيم درباره رشد نقدينگي در دو سال اخير اظهار کرد: رشد 300 هزار ميليارد توماني نقدينگي براي اقتصاد کشور خطرناک است و دولت بايد آن را مديريت کند. رشد نقدينگي و پايه پولي بر تورم موثر هستند اما تنها متغيرهاي اثرگذار نيستند. وي با بي تاثير دانستن تحريم ها بر شاخص هاي اقتصادي مانند تورم عنوان کرد: نرخ رشد تورم در شرايطي پايين آمده است که تحريم ها هنوز لغو نشده است. بنابراين، اين مسئله نشان مي دهد که خيلي از شاخص هاي اقتصاد ما به تورم ارتباط دارد و خيلي از آن ها هم به تورم مربوط نمي شود و به نظر مي رسد، نوعي اقدام نکردن به کار و پذيرش رکود در جامعه منجر به پايين آمدن تورم شده است و اين ارتباطي با افزايش نقدينگي و فعاليت هاي دولت براي کاهش تورم ندارد. اين عضو هيئت علمي دانشگاه تهران گفت: البته انتظارات تورمي و اميد عده اي که فکر مي کنند در صورت به نتيجه رسيدن مذاکرات آينده اقتصادي کشور بهتر خواهد شد، در تخفيف تقاضا که قيمت ها را پايين آورده، موثر بوده و خود دولت هم قبول دارد که در حال حاضر برخي از فعاليت هاي اقتصادي کشور دچار رکود شده است. سبحاني با بيان اين مطلب که «امتياز پايين آمدن تورم که دولت به آن افتخار مي کند به تشديد رکود منجر شده است» تصريح کرد: در نظام مالي غير ربوي مي توان بدون ايجاد تورم، توليد را هم حرکت داد ولي نظام مالي ما در حال حاضر ربوي است و نظام بانکداري هم در خدمت توسعه توليد نيست. وي به تشريح نقاط ضعف تيم اقتصادي دولت پرداخت و بيان کرد: نقطه ضعف دولت يازدهم اين است که سه نهاد مهم وزارت اقتصاد، بانک مرکزي و سازمان مديريت که کارکردهاي مهمي در اقتصاد کشور دارند، بايد توسط يک عالم آشنا به جامعه شناسي اقتصادي ايران اداره شود و اين کاستي کمي نيست ولي وجود دارد. عضو هيئت علمي دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: بايد چيزي فراتر از هماهنگي ميان وزارت اقتصاد، بانک مرکزي و سازمان مديريت وجود داشته باشد، بنابراين دولت به يک ارشد اقتصادي نياز دارد که از نظر فهم مسائل اقتصادي، جايگاه بسيار خوبي داشته باشد و در عين حال به لزوم به کارگيري اين فهم متناسب با شرايط اقتصادي ايران وقوف داشته باشد. سبحاني تاکيد کرد: نبايد يک عالم کپي بردار از نسخه هاي اقتصادي ديگران را براي هدايت تيم اقتصادي دولت در نظر گرفت. وي ادامه داد: همواره رشد اقتصادي کشور سه درصد بوده و بالاي 15 تا 16 درصد تورم داريم و بهره وري نيروي کار ما همواره پايين 1/5 و 1/2 درصد است. اين شاخص هاي پايين از نتايج سياست هاي تعديل اقتصادي است که متاسفانه در اين دولت هم ادامه دارد. چرا با وجود اجراي 25 ساله سياست هاي تعديل در اقتصاد کشور، شاخص هاي ما اين قدر پايين است.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: برای آنکه بتوان با هر شرایطی بهره مندی مناسب برای توسعه کشور داشته باشیم باید برنامه ریزی مناسبی تهیه شود، بنابر این برنامه ششم که در دست تهیه قرار دارد براساس دوران پساتحریم تهیه خواهد شد.به گزارش ایرنا، محمدباقر نوبخت عصر دوشنبه در حاشیه اولین جلسه عمومی اعضای ستاد برنامه و شوراهای برنامه ریزی برنامه ششم در جمع خبرنگاران در خصوص اقدامات دولت در دوران پساتحریم، افزود: برای اینکه بتوانیم در شرایط غیرتحریمی بهره مندی بیشتری داشته باشیم باید اهداف و برنامه ها شتاب بیشتری داشته باشد.معاون رییس جمهوری در خصوص اینکه باید برای این اهداف در دوران پساتحریم منتظر برنامه ششم بود یا خیر؟ گفت: برنامه ششم با توجه به واقعیت های موجود در دست تهیه است و چند ماه طول می کشد تا تهیه بشود و از سال 1395 لازم الاجرا خواهد بود.نوبخت گفت: یکی از تفاوت های برنامه ششم با برنامه های گذشته این است که بودجه سنواتی به صورت یکساله در نظر گرفته شده و در هر یک از سالها منابعی که مطمئن تر در اختیار قرار گیرد به رشد اقتصادی دست خواهیم یافت.وی در خصوص آزادسازی پول های بلوکه شده نیز اظهار داشت: این منابع به دو بخش تقسیم می شود که یک بخش منابعی است که ناشی از فروش نفت می باشد و سالها به جهت محدودیت های تحریم به داخل منتقل نشده است، بخش دیگر منابعی است که مربوط به سرمایه گذاری های ناشی از تحریم در کشور صورت نگرفته و این بیش از منابعی که به عنوان منابع ضبط شده در خصوص آن صحبت می شود، است.معاون رییس جمهوری در خصوص زمان آزادسازی پول های بلوکه شده گفت: این مساله یک برآیندی دارد که براساس برنامه ریزی است که از سوی طرفین درباره آن تصمیم گیری خواهد شد تا اقداماتی را انجام دهند تا تحریم ها برطرف شوند.نوبخت در خصوص ضعف مسائل بین المللی در برنامه های توسعه گذشته و نگاه دولت در برنامه ششم توسعه موجود، گفت: دست یافتن به رشد هشت درصدی اقتصادی نیازمند ترکیب منابع داخلی و خارجی است.وی افزود: نیازمند فرصت سازی هستیم تا از امکانات کشورهای منطقه و دیگر کشورها استفاده کنیم و تلاش خواهیم کرد به طور واقع بینانه از همه ابزارهای موجود بهره مند شویم.نوبخت در خصوص دغدغه کارشناسان نسبت به افزایش واردات پس از آزادسازی پول های بلوکه شده نیز گفت: مقدمه رشد اقتصادی که در برنامه ششم در نظر گرفته شده از طریق تولید داخل است زیرا برای تحقق آن به یک رشد درون زا و برون نگر نیاز داریم.وی افزود: موضوع اشتغال از طریق واردات صورت نمی گیرد ولی بخشی از اهداف برای رسیدن به رشد اقتصاد اجتناب ناپذیر از مسایل وارداتی است.معاون رییس جمهوری تصریح کرد: پر کردن بازار داخلی از کالاهای خارجی برای کشور مزیت نیست اگرچه ممکن است در کوتاه مدت موثر باشد ولی وقتی آثار آن از بین برود مشکلات بلندمدت آن ظاهر خواهد شد.نوبخت در خصوص اینکه نقدینگی پساتحریم موجب افزایش تورم نخواهد شد، گفت: دولت به دنبال افزایش تورم نیست لذا در طول سالهای گذشته تلاش کردیم همراه با خروج از رکود تورم را نیز مهار کنیم.وی اظهار داشت: این موضوع در شرایط پساتحریم نیز به عنوان اهداف اصلی مورد تاکید خواهد بود.رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در خصوص تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد در برنامه ششم توسعه، گفت: تامین منابع لازم از داخل و خارج از الزامات این اهداف است، هرچند از دیگر اهداف برای تحقق آن ایجاد هماهنگی میان قوا می باشد بنابراین از همه ابزارها و توان قوا بهره مند خواهیم شد تا به رشد هشت درصدی برسیم.
آیتالله مکارمشیرازی میزان زکات فطره را برای امسال مشخص کرد. به گزارش ایسنا، بر اساس فتوای آیتالله مکارمشیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم در تهران مبلغ 6000 تومان و در شهرستان مبلغ 5000 تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ 15000 تومان اعلام شد. براساس مسأله 1492 رساله توضیح المسائل آیتالله مکارمشیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است. در ضمن بنابر فتوای آیتالله مکارمشیرازی، اگر کسی تنها در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است.