گزیده ها قسمت چهارم

گزیده ها قسمت چهارم 16 آذر- 95
مرور حادثه‌ای که در ١٦ آذر ٣٢ در دانشگاه فنی تهران رخ داد را خیلی نمی‌توان در روزنامه‌های کم‌شمار آن دوران جست‌وجو کرد. کودتای ٢٨ مرداد آن سال، رمق را از فضای سیاسی و نشریات آن روزگار گرفته بود. بااین‌حال، روزنامه اطلاعات سعی کرده بود خبرهای آن اتفاق را هر چند کم‌رنگ، پوشش دهد. در این گزارش، سه شماره از این روزنامه  بررسی شده است.

دوشنبه ١٦ آذر ٣٢
حکومت و دولت ایران در تدارک حضور معاون رئیس‌جمهور ایالت متحده آمریکا در تهران هستند؛ اما هنوز ریچارد نیکسون در کابل، پایتخت افغانستان، است. روزنامه اطلاعات تیتر صفحه اول خود را به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه انگلیس اختصاص داده که گفته بود: کاردار سفارت انگلیس و عده معدود دیگری، به‌زودی از لندن به تهران رهسپار خواهند شد؛ اما در گزارشی با تیتر «بر اثر تیراندازی مأموران انتظامی، سه نفر از دانشجویان مجروح شدند» که در صفحه دهم این روزنامه آمده است، به ماجرای حادثه دانشگاه اشاره کرده و این‌گونه نوشته: «مقارن ساعت ده و ربع بامداد امروز، از طرف عده‌ای از دانشجویان تظاهراتی در دانشگاه علوم صورت گرفت که بلافاصله مأموران فرمانداری نظامی، متظاهرین را متفرق ساختند و سیزده نفر از دانشجویان را دستگیر کردند. پس از آن، در حوالی دانشکده فنی نیز از طرف چند نفر از دانشجویان منتسب به احزاب چپ، تظاهراتی انجام شد و چون تظاهرکنندگان با اخطارهای مأموران انتظامی متفرق نشدند و در برابر مأموران مقاومت می‌کردند، بر اثر تیراندازی مأموران سه نفر مجروح شدند و هفده نفر هم دستگیر گردیدند. گلوله به سینه و ران مجروح‌شدگان اصابت کرده و جمعا ۳۰ نفر در دانشگاه دستگیر شده‌اند.

پس از تظاهرات مزبور، وضع دانشگاه آرام گردید و مأموران انتظامی بر اوضاع آنجا مسلط شدند. یک مقام مسئول فرمانداری نظامی تهران درباره تظاهرات امروز به خبرنگار ما اظهار كرد: امروز عده‌ای از عناصر اخلالگر که منتسب به حزب منحله توده بودند، به دانشگاه رفته و عده‌ای از دانشجویان را مجبور به تظاهرات نمودند و در حال دسته‌جمعی به مأموران فرمانداری نظامی محافظ دانشگاه که مسلط بر اوضاع بودند، حمله کرده، قصد ربودن اسلحه آنها را داشتند و مأموران نیز اقدام به تیراندازی نمودند. مجروحان به بیمارستان شماره دو ارتش اعزام و در آنجا بستری شده‌اند». در ادامه این گزارش، با میان‌تیتر «فوت دو نفر از مجروحان» آمده است: «ساعت دو بعدازظهر امروز، خبرنگار ما به بیمارستان شماره دو ارتش مراجعه کرد و اطلاع یافت که دو نفر از مجروحان حادثه امروز دانشگاه، آقایان مصطفی بزرگ‌نیا و شریعت‌رضوی، در اثر اصابت گلوله به ناحیه ریه و سینه و خون‌ریزی شدید، فوت کرده‌اند. جنازه مقتولان ساعت دو و ده دقیقه بعدازظهر برای تعیین علت مرگ به اداره پزشکی‌قانونی منتقل گردید. آقای احمد قندچی، یکی دیگر از مجروحان که اینک در بیمارستان بستری می‌باشد، حالش خطرناک است و به‌طوری‌که پزشکان معالج اظهار می‌دارند، امید بهبودی وی نیز کم است». در این گزارش، حال‌و‌هوای دبیرستان دارالفنون و بازار هم بیان شده است:

«
ساعت ١٠ صبح امروز، ناگهان در حیاط دبیرستان دارالفنون بین عده‌ای از دانشجویان گفت‌و‌گویی شروع شد که منجر به تظاهرات گردید و از طرف اولیای دبیرستان مراتب به فرمانداری نظامی اطلاع داده شد و عده‌ای مأمور به محل دبیرستان رفته، انتظامات را برقرار نمودند و چهار نفر را به عنوان محرک این اغتشاش، دستگیر و به فرمانداری نظامی جلب کردند. صبح امروز، ناگهان در انتهای بازار کفاش‌ها اغتشاشی رخ داد و بلافاصله مأموران کلانتری هشت به محل رسیده، ملاحظه کردند که روباهی از اواسط (بازار) به طرف سبزه‌میدان می‌دود و ازدحام اشخاص متفرقه برای تماشای روباه می‌باشد. پس از تحقیقات معلوم شد روباه متعلق به علی نظری است که بدین‌وسیله قصد داشته نظم بازار را مختل سازد. صاحب روباه فورا به‌وسیله مأموران کلانتری هشت دستگیر و به فرمانداری نظامی فرستاده شد».

در پایین این گزارش هم اعلامیه فرمانداری نظامی چاپ شده است:«چند روزی است که مجددا تحریکاتی به‌وسیله عناصر اخلالگر و افراطی و نیز اشخاصی که محیط آرام را برای اجرای مقاصد شوم و خائنانه خود مساعد نمی‌دانند، شروع گردیده و به‌خصوص با اغفال دانشجویان و دانش‌آموزان بی‌گناه دست به تظاهرات و اعمال خلاف قانون و مقررات می‌زنند. همان‌طوری که طی اعلامیه‌های متعدد، فرمانداری نظامی به اطلاع عموم اهالی رسانیده است، سوابق فعالیت‌های خائنانه و ننگین این قبیل مردمان خائن و بی‌وطن برای مأموران انتظامی روشن و فرمانداری نظامی به کلیه جزئیات اعمال و رفتار آنها وقوف کامل دارد؛ چون فرمانداری نظامی نمی‌تواند شاهد و ناظر لجام‌گسیختگی این عده اشخاص آشوبگر و بی‌وطن باشد، لذا مؤکدا به مأموران انتظامی دستور داده شده است که با مسببین اخلال و بی‌نظامی، طبق قانون رفتار نموده و هر کسی که کوچک‌ترین عملی بر‌خلاف مقررات فرمانداری نظامی نمود، فورا دستگیر و جهت کیفر قانونی به دادسرای نظامی اعزام و در صورت لزوم به یکی از نقاط بد آب‌و‌هوای جنوب تبعید گردد».

سه‌شنبه هفدهم آذر ٣٢
در این روز، اطلاعات در مهم‌ترین تیتر خود اعلام می‌کند که «نیکسون فردا وارد تهران می‌شود». در خبر آن هم آمده است: «ریچارد نیکسون، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، به اتفاق همسر و همچنین آقای هندرسن، سفیر‌کبیر آمریکا در ایران، فردا ظهر به تهران خواهند آمد و یک ناهار خصوصی و یک شام رسمی را در پیشگاه همایونی صرف خواهند کرد».

این روزنامه خبر اتفاقات دانشگاه را هم به صفحه ١٢ برده و این تیتر را انتخاب كرده است: «یکی دیگر از مجروحین واقعه دیروز دانشگاه درگذشت». در این خبر آمده است:

«
دو نفر از مجروحین دیروز فوت کردند که جنازه‌های آنان پس از انجام تشریفات قانونی به خاک سپرده شد و مجروحی که امروز فوت کرد، احمد قندچی نام داشت و جنازه وی را از بیمارستان به اداره پزشکی‌قانونی حمل کردند و پس از معاینه جسد و تشخیص علت فوت، جنازه به کسان فرد تحویل گردید که برای دفن اقدام کنند». گزارش پزشکی‌قانونی از معاینه‌ پیکرهای بزرگ‌نیا، شریعت‌رضوی و قندچی هم به این شرح منتشر شده است:

‌١ـ مصطفی بزرگ‌نیا دانشجوی دانشکده فنی بر اثر یک گلوله که از طرف راست سینه وارد شده و از زیر بغل چپ او خارج گردیده فوت کرده است. بر اثر این گلوله استخوان بازوی وی به‌کلی خرد شده و خون‌ریزی زیاد باعث مرگ وی گردیده است. بر پشت شانه راست مقتول نیز اثر زخم سرنیزه دیده می‌شود که تا ‌١۵ سانتی‌متر زیر پوست فرو رفته بود.

‌٢ـ شریعت‌رضوی دانشجوی مقتول دیگر فقط به علت زخم سرنیزه فوت کرده است. سرنیزه استخوان ران راست وی را به‌کلی خرد کرده و شریان‌ها را پاره نموده و در نتیجه‌ خون‌ریزی زیاد مجروح درگذشته است. یک گلوله نیز به دست راست وی اصابت کرده که جلدی بوده و نمی‌توانسته باعث مرگ باشد.
‌٣ـ مقتول دیگر احمد قندچی نام دارد و به علت اصابت گلوله‌ای که وارد شکم وی گردیده و احشا داخلی را پاره نموده درگذشته است.

دیروز و امروز اداره‌ پزشکی‌قانونی با حضور نماینده‌ دادسرای نظامی اجساد را معاینه کرد؛ ولی هنوز گزارش رسمی در این زمینه تهیه نگردیده است».

پنجشنبه ١٩ آذر ١٣٣٢
سه روز بعد، روزنامه اطلاعات با چاپ عکسی از دست‌دادن محمدرضا پهلوی و ریچارد نیکسون این تیتر را از سخنان معاون رئیس‌جمهور آمریکا که برای آمریکایی‌های مقیم ایران نطق کرده بود، انتخاب کرد: «دولت آمریکا به استقلال و آزادی ایران علاقه دارد».

در پایین همین صفحه هم، اعلامیه دولت و دانشگاه درباره حادثه دانشگاه منتشر شده است که عنوان شده است دانشجویانی که در واقعه دانشگاه دستگیر شده بودند، آزاد شدند.

همچنین هیأت مأمور بررسی واقعه ‌١۶ آذر، گزارشی به دکتر سیاسی، رئيس وقت دانشگاه تهران نوشت که روزنامه اطلاعات آن را منتشر کرد. در این گزارش آمده است:مقارن ساعت نه‌ونیم روز ‌١۶ آذرماه عده‌ای از دانشجویان دانشکده‌ فنی در کریدور دانشکده ایستاده و مشغول گفت‌وشنود بودند. در این ضمن دو نفر از دانشجویان از پشت پنجره دو نفر از مأموران انتظامی را که در بیرون دانشکده فنی مشغول گشت بودند، تمسخر نمودند.

مأموران از این جریان عصبانی شده و به وسیله سرگروهبان خود درصدد تعقیب دانشجویان برآمده و دانشجویان نیز از موقعیت تشکیل کلاس‌ها استفاده کرده و در کلاس می‌روند. مأموران هم به دنبال آنان وارد کلاس شده و خواستار تحویل آنان می‌شوند. در این موقع وضع کلاس و دانشکده متشنج شده، از طرف اولیای دانشگاه زنگ زده می‌شود و مأموران دو نفر دانشجوی مورد نظر را دستگیر و مضروب می‌نمایند. در این موقع که کلیه‌ دانشجویان در کریدور طبقه اول دانشکده اجتماع نموده بودند، از مأموران انتظامی وارد می‌شوند. یک بار دانشجویان شعار می‌دهند، چون مأموران درصدد متفرق‌کردن دانشجویان برمی‌آیند، دانشجویان به طرف دیگر کریدور فرار می‌کنند.

در این موقع از آن سمت چند سرباز مسلح به مسلسل دستی با دانشجویان برخورد می‌کنند و سربازان که دچار وحشت شده بودند، شروع به تیراندازی می‌نمایند که در نتیجه آن سه نفر مقتول و عده‌ای مجروح می‌شوند.

اما اطلاعات با پرداخت کم‌رنگ به این واقعه، در مقاله‌ای با عنوان «میهمان عالی‌قدر»، این‌گونه به تعریف و تمجید از ریچارد نیکسون می پردازد:  این روز‌ها شاهنشاه ما میهمان عزیزی دارند که علاوه بر سمت رسمی یکی از شخصیت‌های محبوب آمریکا می‌باشد. نیکسون ٤٤ سال دارد، قیافه ‌باز و جذابی دارد، مثل بیشتر آمریکایی‌ها شوخ و بانشاط است، در برخوردهای خود می‌گوید و می‌خندد و گاهی با دوستان خود دست به گردن می‌شود و زمانی دست روی شانه مخاطب می‌گذارد. گاهی دست خود را گره می‌کند و با خنده وضع بوکس به خود می‌گیرد، این وضع اخلاقی و روحیه‌ بشاش و خندان او دیروز هنگامی که با آمریکایی‌های مقیم تهران روبه‌رو گردید و معرفی انجام می‌شد، از وی ظاهر شد.

نیکسون پس از پایان جنگ بین‌الملل دوم به عضویت کمیسیون اعزامی کمک‌های خارجی آمریکا انتخاب شد و به اروپا رفت. وی چندی درباره شرایط اقتصادی اروپا مطالعه نمود و وقتی به آمریکا بازگشت، مقدمات اجرای برنامه مارشال را که در احیای اقتصاد اروپا نقش عمده‌ای در سال‌های بعد بازی کرد، تهیه نمود. وی طرفدار جدی ادامه و توسعه برنامه کمک به کشورهای خارجی است و در این راه خدمات شایسته‌ای انجام داده و پیوسته در مجلسین آمریکا از این نظر طرفداری کرده است.

نیکسون به واسطه خدمات برجسته‌ای که انجام داده، در سال ۱۹۴۸ از طرف اتاق تجارت آمریکا به‌عنوان یکی از ١٠ مرد برجسته و خدمتگزار آمریکا معرفی گردید و در سال ۱۹۵۰ به عضویت سنا برگزیده شد و جوان‌ترین عضو مجلس سنای آمریکا بود؛ بنابراین میهمان ارجمند ما صرف‌نظر از مقام نیابت ریاست‌جمهوری آمریکا دارای موقعیت ممتاز و محبوبیتی خاص می‌باشد و ما امیدواریم توقف کوتاه ایشان در تهران متضمن فواید بی‌شماری در تشبیه روابط دوستانه میان ملتین ایران و ‌آمریکا باشد. به او خوش بگذرد و خاطرات خوبی را از ایران همراه خود ببرد.
پدر یک دختر چینی با انتشار عکسی از فرزندش در شبکه‌های اجتماعی خواهان کمک انساندوستانه برای درمان وی شد اما به رغم جمع‌آوری میزان زیادی کمک مالی، هنوز چند روز نگذشته مشخص شد او مردی ثروتمند بوده که این کمک‌ها وی را غنی‌تر ساخته است.

به گزارش سلامت آنلاین، لوسمی یا سرطان خون یکی از رایج‌ترین انواع سرطان در کودکان به شمار می‌رود و به همین دلیل بسیاری از خانواده‌هایی که فردی با این بیماری در میانشان زندگی می‌کند مخارج زیادی را باید برای درمان آن متحمل شوند.

همین چند روز پیش یعنی در اواخر ماه نوامبر گذشته، یک پدر چینی به نام «لو ئر» در ویچت خود نوشت دختر ۵ ساله‌اش «لو ییشیائو» مبتلا به سرطان خون شده و مبارزه‌ای سخت را با آن آغاز کرده است.

او از شهروندان چین درخواست کمک مالی برای درمان فرزندش کرده بود و هنوز روز به نیمه نرسیده بود که ۱۰۰ هزار نفر از این پست او بازدید کردند و ظرف ۵ روز ۲/۷ میلیون یوان کمک مالی انساندوستانه به حساب اعلام‌شده وی واریز شد.

اکنون برخی از شهروندان گزارش داده‌اند که این فرد معرفی شده با عنوان پدر دختر مبتلا به لوسمی در واقع یکی از افراد ثروتمند و صاحب حداقل دو اتومبیل و سه آپارتمان است. از این گذشته بخش عمده‌ای از صورتحساب پزشکی این دختربچه مبتلا به لوسمی توسط بیمه پرداخت می‌شود.

این واکنش شهروندان منجر شد بیمارستان کودکان شنژن که لو ییشیائو به مدت سه ماه در آن تحت درمان قرار داشت مخارج و هزینه‌های درمانی برای وی را در معرض دید عموم قرار دهد و بلافاصله هم شکوائیه‌ای مطرح شد که پدر این کودک را ناچار به بازگرداندن مبالغ مالی به کمک‌کنندگان کرده است.

وی البته توضیح داده است که قیمت آپارتمان بسیار بالا بوده و به همین خاطر او نمی‌توانسته مسکن خود را برای اختصاص به درمان فرزندش به فروش برساند.

گفته شده اکنون دولت چین در نظر دارد قانون جدیدی تصویب کند که بر اساس آن برنامه‌های اهدای عمومی کمک‌های این‌چنینی به افراد غیر مجاز ممنوع اعلام شود
جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی عصر روز گذشته (دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در این جلسه با قدردانی از عملکرد قوه قضاییه و دادستانی تهران در خصوص پرونده بابک زنجانی، گفت: قوه قضاییه وقت زیادی برای این پرونده صرف کرد و در این مسیر مهمترین اولویت دستگاه قضایی کشور، استرداد وجوه و اموال بیت المال بوده است.

معاون اول رییس جمهور افزود: در پرونده بابک زنجانی مهمترین اولویت دولت و قوه قضائیه این است که اموال و دارایی های بیت المال باز پس گرفته شود اما متاسفانه متهم این پرونده در برابر قانون تمرد می کند و تا کنون همکاری لازم را با دستگاه قضایی کشور انجام نداده است.

وی همچنین با اشاره به سخنان نائب رییس اول مجلس شورای اسلامی مبنی بر ضرورت روشن شدن ابعاد پشت پرده پرونده بابک زنجانی تصریح کرد: باید مشخص شود که چه افراد و مقاماتی بابک زنجانی را وارد سیستم کرده و اموال بیت المال را به دست او سپرده اند. حتما باید رسیدگی به پرونده این افراد نیز در قوه قضاییه دنبال شود.

جهانگیری همچنین با اشاره به دستور کار این جلسه مبنی بر بررسی مشکلات وزارت نفت در تملک اموال و املاک بابک زنجانی در مناطق آزاد کیش و قشم در ازای بدهی های او به این وزارتخانه، خواستار تشکیل کارگروهی متشکل از وزارت نفت، دادستانی تهران و دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی شد و گفت: در این کارگروه درخصوص نحوه تملک این داراییها تصمیم گیری و راهکارهای لازم در این خصوص بررسی شود.

وی همچنین با اشاره به اتفاقاتی که در صندوق ذخیره فرهنگیان به وقوع پیوست، گفت: این صندوق متعلق به یک میلیون و نهصد هزار نفر از فرهنگیان عزیز کشور است و هدف دولت و قوه قضاییه در این پرونده این است که سرمایه های فرهنگیان عضو این صندوق احیاء شده و آسیبی به دارایی و اموال آنها وارد نشود.

جهانگیری با اشاره به گزارش دبیرخانه ستاد در خصوص درخواست برخی بدهکاران کلان بانکی برای دریافت تسهیلات خاطرنشان کرد: به منظور احقاق حقوق بیت المال، بانک ها باید در صورت درخواست دریافت تسهیلات جدید از سوی بدهکاران کلان بانکی که پرونده آنان مشخص و در ستاد مطرح شده است، مراتب را به کارگروه فراقوه ای مطالبات معوق بانکی اعلام کنند تا پس از بررسی و در صورت موافقت این کارگروه، بانک های عامل مجاز به پرداخت تسهیلات جدید در راستای رونق تولید و کسب و کار و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی خواهند بود.

در این جلسه گزارشی از سوی دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در خصوص اقدامات صورت گرفته راجع به ضوابط ترانزیت ارز و ارز همراه مسافر ارایه شد و اعلام گردید که براساس تصمیمات اتخاذ شده کسانی که قصد داشته باشند بیش از میزان تعیین شده ارز وارد کشور کنند، باید بر اساس ضوابط ابلاغی اقدام نموده و در صورت تایید مرجع ذیربط و قطعی شدن اینکه این پول ها منشأ درستی دارند، امکان ورود این میزان ارز به کشور میسر خواهد شد.

دبیرخانه ستاد همچنین گزارشی در خصوص جلسات برگزار شده درباره آسیب شناسی مشکلات مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان ارایه کرد و اعلام شد که در این جلسات ایرادات ساختاری صندوق احصاء شده و مقرر گردیده است ساختار صندوق با توجه به آسیب شناسی صورت گرفته اصلاح شود و وزارت آموزش و پرورش، بانک مرکزی و سایر دستگاههای ذیربط همکاری و تعامل لازم را در این خصوص داشته باشند.

وزیر اطلاعات هم در این نشست با تاکید براینکه مبارزه با فساد اهمیت فراوان دارد، گفت: اطلاع رسانی شفاف به افکار عمومی در خصوص پرونده های تخلف نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است و اگر اطلاعات به شکل نادرست در جامعه مطرح شود این نیز خود نوعی فساد است.

حجت الاسلام والمسلمین علوی افزود: در خصوص تخلفات صورت گرفته در بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان اینگونه در رسانه ها و افکار عمومی اعلام شد که اختلاسی به میزان 8 هزار میلیارد تومان در دولت تدبیر و امید رخ داده است و این در حالی است که  کل مبلغ تخلف کمتر از میزان اعلام شده بوده و عنوان آن نیز اختلاس نیست بلکه مجموع وام ها و تسهیلات با معوقات، سود و جرائم آن را شامل می شود. البته بخش اعظم این وام ها از سال 84 تا 92 در دولت قبل پرداخت شده و بخش کوچکی مربوط به دولت یازدهم است و این موضوع قبلا مورد تایید دادستان محترم تهران نیز قرار گرفته است.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور هم در این جلسه با اشاره به تبصره ای که در لایحه بودجه سال 96 در خصوص پیشگیری از پرداخت حقوق های نامتعارف در آینده لحاظ شده است، گفت: براساس این تبصره راه هر گونه تخلف و سوءاستفاده و پرداخت های نامتعارف مسدود شده و مسیرهایی که می تواند منجر به تخلف و فساد در این زمینه شود، بسته شده است.

رییس کل بانک مرکزی هم گزارشی از پیشرفت یکی از سامانه های نظارتی به نام سامانه نسیم ارائه کرد و گفت: این سامانه از پیشرفت خوبی برخوردار بوده و اشراف کاملی را در اختیار بانک مرکزی قرار می دهد و امکان سوء استفاده و پرداخت های نامتعارف را مسدود می کند.

رییس کل دیوان محاسبات کشور نیز گزارشی از آخرین بررسی های صورت گرفته در خصوص حقوق های نامتعارف ارائه کرد و افزود: دیوان محاسبات روز گذشته آخرین گزارش خود در این زمینه را ارائه کرد که بر اساس آخرین بررسی ها، کل پرداخت های نامتعارف در مجموع حدود 23 میلیارد و سیصد میلیون تومان بوده که در مذاکره با 397 نفر از افراد دریافت کننده، بیش از 21 میلیارد و چهارصد میلیون تومان بازپس گرفته شده و تنها 10 نفر حاضر به بازگرداندن این وجوه نشده اند که موضوع همچنان در دست بررسی و پیگیری است.

دادستان تهران هم در خصوص پرداخت ها و حقوق های نامتعارف بر لزوم همکاری دستگاه های مختلف تاکید کرد و گفت: دستگاه های مختلف در قوای سه گانه مستندات خود را در خصوص پرداخت های نامتعارف به دادستانی ارائه دهند و  دادستانی آمادگی دارد که این فهرست ها را مورد بررسی دقیق قرار دهد و با متخلفان برخورد قضایی کند.

در این جلسه که معاون اول قوه قضاییه، نائب رییس اول مجلس شورای اسلامی، وزرای دادگستری، نفت، راه و شهرسازی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، رییس کل بانک مرکزی، مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و رییس سازمان بازرسی کل کشور نیز حضور داشتند گزارشی از مشکلات وزارت نفت در تملک اموال و املاک بابک زنجانی در مناطق آزاد کیش و قشم ارائه شد که پس از بحث و تبادل نظر و ارائه نظرات مختلف مقرر شد این موضوع در کارگروهی متشکل از وزارت نفت، دادستانی تهران و دبیرخانه ستاد مورد بررسی قرار گیرد و نتایج آن به ستاد ارائه شود.

در ادامه این نشست مقرر شد برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و خدماتی زیرمجموعه بدهکاران کلان بانکی از یکطرف و از سوی دیگر به منظور احقاق حقوق بانک ها، این موضوع نیز در کارگروه فراقوه ای مطالبات معوق بانکی بررسی شود تا پس از بررسی و کسب نظر این کارگروه فراقوه ای، بانک های عامل مجاز خواهند بود در این خصوص اقدام کنند.
دادستان کل کشور گفت: شورای عالی فضای مجازی باید فعال‌تر عمل کند و به صورت جدی ورود کند تا خروجی جلسات قابل قبول باشد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری در دومین نشست تخصصی پلیس فتا و قوه قضاییه که با موضوع پی‌جویی موثر و کارآمد جرایم سایبری برگزار شد، گفت: در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گاهی به دوستان می گوییم و رسما عرض می‌کنم که از دست اندرکاران گله مندم و آنها اهتمام لازم را ندارند، البته از جمله کسانی که عضو مقید این گروه است پلیس فتاست، اما ای کاش همه دستگاه ها در این زمینه جدی تر عمل کنند و حضور مرتب داشته باشند، این درحالیست که گاها خود اعضا نمی آیند و معاونین‌شان را می فرستند.

وی گفت وزارت ارشاد متاسفانه از دستگاه هایی است که نمره خوبی به آن نمی دهم و این موضوع را آمار نشان می دهد. بنده آمار هفتگی را مشاهده می کنم و برخی در عملکرد صفر هستند. باید احساس مسولیت کنیم.

منتظری تصریح کرد چند روز پیش وزیر کشور نیز گفت که ولنگاری در فضای مجازی افزایش یافته؛ بنابراین دستگاه های اجرایی نباید کوتاهی کنند و در خصوص شبکه‌هایی که ضد اخلاق و دین کار می‌کنند باید ورود جدی تری داشته باشند.

وی ادامه داد دستگاه‌ها در این عرصه کوتاهی می‌کنند و کوتاهی‌های شماست که فضای آلوده و شبکه های ضد دین در این کشور کار می‌کنند. اگر کوتاهی من و شما موجب فساد اخلاقی و آسیب به جامعه شود آیا می‌توانید پاسخ خدا را بدهید. سیاست بازی ها و حرف های عوام فریب را کنار بگذارید، مرگ بر این آزادی که همه چیز را به نابودی می‌کشاند، این آزادی نیست بلکه کمال اسارت است.

منتظری خاطرنشان کرد: اگر قصور و تقصیری در این کار باشد مسلما در پیشگاه خدا و جامعه و جوانانی که آسیب می‌بینند مسئولیم و باید پاسخگو باشیم.

دادستان کل کشور گفت وزارت ارتباطات و وزارت ارشاد و پلیس فتا و دولت در این فضای آلوده نجات غریق هستند و نباید کوتاهی کنند. امروز ما اهتمام لازم را در بخش های مختلف نمی‌بینیم. اقداماتی در این زمینه انجام داده‌ایم از جمله تاسیس و اختصاص شعب ویژه جرایم رایانه‌ای در تمام شهرها و ایجاد معاونت ویژه در امور فضای مجازی در مراکز استان ها و ارتقا فضای سایبری و پالایش هوشمندانه فضای مجازی.  بنده به عنوان دادستان کل از شما می‌خواهم با پلیس فتا همکاری و جلسات مستمر داشته باشید.

وی افزود: ما انگیزه و مسولیت کار در دادستانی را داریم و امیدواریم ارتباطات‌تان را با دادستانی تقویت کنید تا این نابسامانی های موجود برطرف شود.

منتظری پیشنهاد داد که شورای عالی فضای مجازی فعال‌تر عمل کند و به صورت جدی ورود کند تا خروجی جلسات قابل قبول باشد.