خوراکیهایی که گرسنگی را
سرکوب میکند16آذر-95
تلاش برای جلوگیری از گرسنگی در برخی مواقع میتواند دشوار باشد، اما برخی
مواد غذایی میتوانند به جلوگیری از درد گرسنگی کمک کرده و برای مدتی طولانیتر
احساس سیری را در ما ایجاد کنند.
به گزارش ایسنا، «عصر ایران» به نقل از «ارگانیک فکتس» ادامه داده است: همه
ما با احساس گرسنگی آشنا هستیم که طی آن معده به ما میگوید بدن بار دیگر به
دریافت غذا نیاز دارد. گرسنگی به اشکال مختلف پدیدار میشود که از نمونههای جزئی
بین دو وعده غذایی تا موارد شدید که به واسطه کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند
را شامل میشود.
با این وجود، گرسنگی از نقطه نظر علمی به واسطه انتشار گرلین، هورمونی که
سیگنالهایی به مغز ارسال میکند و نیاز بدن به خوراک بیشتر را اعلام میکند، شکل
میگیرد. این شرایط میتواند هنگامی که معده به واقع خالی است، یا فکر میکنید که
خالی است، شکل بگیرد. لپتین، هورمونی است که سیری بدن را به مغز اعلام میکند و بر
همین اساس، درد گرسنگی را از بین می برد. دلایل مختلفی برای احساس گرسنگی وجود
دارند که همواره ناشی از تغذیه ناکافی نیستند. در بسیاری موارد، ممکن است غذای
درست مصرف نکرده باشید.
برای افرادی که در تلاش برای کاهش وزن هستند، یا قصد دارند به رژیم غذایی
خود پایبند باشند، صرف میان وعده در کنار پرخوری میتوانند مشکلات بزرگی باشند. از
این رو، مواد غذایی که در شما احساس سیری ایجاد میکنند و به خوبی گرسنگی را از
بین می برند برای کاهش وزن از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. مواد غذایی مختلفی در
دسترس هستند که میتوانند احساس سیری را در شما ایجاد کرده و اشتها را از بین
ببرند. در ادامه با برخی از آنها بیشتر آشنا میشویم.
کرفس
بسیاری از مردم کرفس را به عنوان یک سبزی بیاستفاده در نظر میگیرند، اما
حقیقت کاملا چیز دیگری را نشان میدهد. اگرچه کرفس از ارزش تغذیهای پایینی
برخوردار است و بخش قابل توجهی از آن را آب تشکیل داده، اما از محتوای فیبر بالایی
سود میبرد و تراکم انرژی پایینی دارد. این به معنای آن است که بدن برای گوارش
کرفس تلاش بیشتری میکند، در شرایطی که این روند به آرامی صورت میگیرد. بر همین
اساس، نه تنها احساس سیری در شما ایجاد میشود، بلکه میزان کالری دریافتی روزانه
خود را نیز میتوانید در حد مجاز نگه دارید. هر شاخه کرفس تنها هشت کالری دارد و
اگر دوست دارید یک میان وعده سالم بخورید، مقداری از این سبزی میتواند اشتهای شما
را کاهش دهد.
مغزهای خوراکی
مغزهای خوراکی سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع تک پیوندی هستند، که از جمله
چربیهای مفید در رژیم غذایی محسوب میشوند. این شرایط به ویژه برای پسته، بادام،
و گردو صادق است. نه تنها این مغزهای خوراکی حاوی چربیهای سالم هستند، بلکه دارای
پروتئین نیز بوده و میتوانند احساس سیری را ایجاد کنند. با این وجود، توجه داشته
باشید که مغزهای خوراکی از کالری بالایی برخوردارند و اگر در پی کاهش وزن و حفظ
وزن متناسب هستید نباید در مصرف آنها زیادهروی کنید.
لوبیاها
لوبیاها و حبوبات دیگر به واسطه محتوای بالای فیبر غذایی و پروتئینی که
دارند از مواد غذایی عالی برای رفع درد گرسنگی و احساس سیری در بلند مدت محسوب میشوند.
فیبر غذایی به تنظیم روند گوارش کمک میکند و تولید هورمون کولهسیستوکینین (Cholescystokinin)
- ترشح اسید معده را مهار میکند و با کند کردن روند گوارش احساس سیری در مدت
زمانی طولانیتر را موجب میشود - را افزایش میدهد. سطوح بالای پروتئین در
لوبیاها به انرژی تبدیل میشود و در نتیجه، از انتشار گرلین پیشگیری میکند.
گوشت
به عنوان منبع اصلی پروتئین برای بسیاری از مردم جهان، گوشت راه حلی موثر
برای رفع گرسنگی است. به جای خوردن چیپس سیب زمینی یا پیتزا، گزینه بهتر برای رفع
گرسنگی گوشت گاو، گوشت مرغ یا گوشت ماهی است. هر سه نوع گوشت از نظر ایجاد احساس
سیری انتخاب های خوبی هستند زیرا جویدن آنها زمان بیشتری میبرد که از نظر روانی
بر انسان تاثیرگذار است و احساس سیری را افزایش میدهد. اگر در پی سالمترین گزینه
هستید، انواع بدون چربی گوشت ماهی بیشترین پروتئین و سالمترین مجموعه چربیها را
در اختیار شما قرار می دهد.
آووکادو
هنگامی که موضوع چربیهای غیر اشباع مطرح میشود، بسیاری از مردم آووکادو
را نادیده می گیرند، اما نباید این گونه باشد. خوردن آووکادو روشی موثر برای از
بین بردن گرسنگی و دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن است. چربیهای غیر اشباع سیگنال
سیری را به مغز ارسال میکنند، در شرایطی که به ایجاد تعادل در سطوح کلسترول خون و
بهبود کاهش وزن نیز کمک میکنند. یک ترکیب متابولیک ویژه به نام Oleoylethanolamide چیزی
است که احساس سیری را در بدن ایجاد میکند و تولید آن توسط چربیهای غیر اشباع
موجود در آووکادو تحریک میشود.
سیب
بسیاری از میوهها و سبزیجات میتوانند تاثیر مثبت بر رفع گرسنگی داشته
باشند زیرا از محتوای فیبر غذایی بالا سود میبرند و در این میان، سیب نیز مستثنی
نیست. سیب سرشار از فیبر و آب است که هر دو به ایجاد احساس سیری کمک میکنند و میتوانند
انتشار هورمون گرسنگی را کند کنند. افزون بر این، سیب به واسطه یک نوع منحصر به فرد
از فیبر به نام پکتین از میوههای دیگر متمایز میشود. باور بر این است که پکتین
اشتها را کاهش میدهد. بر همین اساس، مصرف روزانه یک سیب نه تنها میتواند سلامت
کلی بدن را بهبود ببخشد، بلکه در مسیر تحقق اهداف کاهش وزن نیز موثر عمل میکند.