گزیده ها 10 تیر - 96

گزیده ها 10 تیر - 96
پسرشیطان صفت که پس از آشنایی اینترنتی با دختر جوان و وعده ازدواج، او را رها کرده و با خاله این دختر ازدواج کرده بود با شکایت دخترفریب خورده دستگیرشد.

به گزارش ایران، این درحالی بود که دختر جوان پس ازشکست سنگین عاطفی دست به خودکشی زده بود ولی پس از انتقال به بیمارستان از مرگ نجات یافت و سپس علیه جوان فریبکار به پلیس آگاهی تهران شکایت کرد. باگذشت چهارماه از ماجرا، سرانجام «رامین» هفته گذشته به اتهام تعرض در شعبه چهارم دادگاه کیفری استان تهران که به ریاست قاضی عبداللهی و با حضور قاضی کیخوا (مستشار دادگاه) تشکیل جلسه داده بود محاکمه شد.

در ابتدای جلسه غیرعلنی دادگاه، دختر جوان وقتی در جایگاه شاکی ایستاد، گفت: «رامین پس از آشنایی از طریق اینستاگرام و با وعده ازدواج به من تعرض کرد. من و رامین یک سال پیش آشنا شدیم او فروشنده لباس در بازار امامزاده حسن بود که یک روز از من خواست برای معرفی خودم به مادرش به خانه‌شان بروم. اما وقتی وارد آن خانه شدم دیدم کسی نیست. بعد هم رامین در را قفل کرد و با وعده ازدواج فریبم داد و پس ازتجاوز از من خواست که موضوع را به کسی نگویم و...

اما مدتی که گذشت رامین با خاله‌ام که تازه از همسرش جدا شده بود آشنا شد و پس از چند هفته متوجه شدم او خاله‌ام را عقد کرده است. با فهمیدن این موضوع دنیا در مقابل چشمانم سیاه شد و به خاطر آبرویم تصمیم به خودکشی گرفتم. چون نمی‌دانستم پس از این فاجعه چه کنم. با این حال پس از اینکه جان سالم به در بردم تصمیم گرفتم از رامین شکایت کنم...پس از اظهارات دختر جوان، رامین در برابر قضات ایستاد تا به سؤالات آنها پاسخ دهد.

چطور با سحر آشنا شدی؟
من از طریق اینستاگرام وبه صورت اتفاقی با سحر آشنا شدم. من فروشنده لباس بودم و او هم در همان نزدیکی‌ها به عنوان فروشنده کار می‌کرد.

چرا به دختر جوان تعرض کردی؟
قبول دارم که با این دختر رابطه برقرار کردم اما تمام این ماجرا به زور نبود بلکه با خواسته خودش صورت گرفت.

آیا به او وعده ازدواج داده بودی؟
نه او دروغ می‌گوید.

چه شد که با خاله‌اش ازدواج کردی؟
چند بار سحر با خاله‌اش سراغم آمد و من از او خوشم آمد. وقتی تقاضای ازدواج کردم باخوشحالی قبول کرد و بعد با هم عقد کردیم.

چند ماه با سحر رابطه داشتی؟
حدود شش ماه.

چرا با سحر ازدواج نکردی؟
وقتی دیدم او براحتی تن به رابطه با من داده و بعد هم متوجه شدم که با پسران دیگری هم رابطه داشته است ترجیح دادم همسر آینده‌ام چنین دختری نباشد...

در پایان جلسه دادگاه قضات وارد شور شدند و با توجه به مدارک پزشکی قانونی پسر جوان را به 99ضربه تازیانه و دو سال تبعید به یکی از روستاهای دورافتاده کشور محکوم کردند.
بروجردی:
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بی‌توجهی به کمبود آب در کشور طی سال‌های گذشته، گفت: بحران آب عملا وارد مقوله امنیتی شده است و ما ناگزیر شدیم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کمیته امنیت آب را تشکیل دهیم.

به گزارش ایسنا، علاءالدین بروجردی در بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از حاشیه شهر مشهد با قدردانی از اقدامات انجام شده در ساماندهی حاشیه شهر مشهد، اظهار داشت: اضافه بر این نکته که کار انجام شده در این نقطه بسیار عظیم بوده، نکته مهم‌تری وجود دارد که چرا در 38 سال گذشته اینقدر به این مسئله بی‌توجه بودیم و در بسیاری دیگر از نقاط کشور بی‌توجه هستیم. کشور به لحاظ منابع آبی بسیار محدود بوده و جزء کشورهای کم‌آب دنیا هستیم و بحران داریم و بحران آب عملا وارد مقوله امنیتی شده است و ما ناگزیر شدیم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کمیته امنیت آب را تشکیل دهیم، با این وجود در بسیاری از رودخانه‌های کشور فاضلاب وارد آب می‌شود و آب سالم را از بین می‌برد.

وی افزود: در شرایطی که برای استفاده شرب و صنعتی که تنها 10 درصد مصرف کشور را تشکیل می‌دهد دچار مشکل هستیم عملا به دست خود ما و بی‌توجهی‌های ما و عدم اجرای قانون منابع آبی کشور دارد از بین می‌رود.

وی با بیان این‌که «کاری که در کشف رود صورت گرفت یک الگوی ملی است»، تصریح کرد: این کار بسیار ارزشمند و حائز اهمیت است، کار بسیار مهمی است و ما از همه مسئولان خراسان رضوی که با یک اجماع منطقی و اصولی این کار را صورت دادند بسیار خرسندیم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که «مقاومت از سوی اهالی در هنگام ساماندهی این مناطق یک امر طبیعی است»، خاطرنشان کرد: مردم این مناطق افرادی هستند که برای کسب درآمد و ادامه زندگی‌شان در این مناطق سکونت می‌کنند، اما این کج‌راهه است و هم به خودشان ضرر می‌زنند، هم به مردم ضرر می‌زنند و هم مشکلات فراوانی درست می‌کنند.

وی با اشاره به ضرورت اجرای کار مشابه در سایر نقاط کشور، عنوان کرد: در بسیاری از استان‌های کشور وضعیت مشابهی در رودخانه‌ها وجود دارد و عملا سیستم تصفیه فاضلاب بسیار ضعیف است، همانطور که پسماندها تصفیه نمی‌شود و همه این‌ها به طرف جایی که با سلامت مردم ارتباط مستقیمی دارد سرازیر می‌شوند. توجه به زندگی افرادی که به هر حال آمدند و این ساخت و سازهای غیر اصولی را انجام دادند نیز حائز اهمیت است که مدیریت این افراد در حال انجام است و بیشتر مشکلات‌شان حل شده که قابل توجه است.

وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت جایگاه والای مشهد به عنوان پایتخت معنوی جمهوری اسلامی ایران امیدوارم بتوانیم ظرف پنج تا 10 سال آینده معضل حاشیه‌نشینی را در همه ابعاد مدیریت کنیم و بتوانیم مشهد عزیز و مقدس‌مان را که در سطح ملی برای همه ملت اهمیت دارد به بهترین شکل تحویل آیندگان دهیم.
مردان خشن که سوار بر خودرو، شب‌ها در خیابان‌های خلوت شهر پرسه می‌زدند پس از سوار کردن طعمه‌هایشان، خود را به عنوان مردان داعشی معرفی و با تهدید به مرگ، از آنها اخاذی می‌کردند.

به گزارش «ایران»، شامگاه پنجشنبه اول تیر امسال مرد جوانی که در دام تبهکاران افتاده بود خود را به مأموران گشت پلیس در خیابان نواب رساند و از زورگیری و آدم‌ربایی سرنشینان یک دستگاه خودروی «تیبا» خبر داد که خود را اعضای گروهک داعش معرفی کرده بودند.

او به مأموران گفت: «کنار خیابان منتظر تاکسی ایستاده بودم که خودرو تیبا سفید رنگی با چهار سرنشین جلوی پایم نگه داشت. سه مرد جوان روی صندلی عقب نشسته بودند و من هم به ناچار در جلو را باز کردم و نشستم. هنوز چند دقیقه‌ای نگذشته بود که یکی از آنها از پشت سر چاقویی زیرگلویم گذاشت و گفت ما اعضای گروهک داعش هستیم و براحتی می‌توانیم آدم بکشیم؛ پس بهتر است به خواسته ما عمل کنی وگرنه جان سالم بدر نمی‌بری.

در حالی که بشدت ترسیده بودم و چاره‌ای جز برآورده کردن خواسته‌های آنها نداشتم با التماس از آنها خواستم جانم را نگیرند. با این حال سرنشینان حدود یک ساعتی در خیابان‌های شهر پرسه زدند تا اینکه مرا به مقابل بانکی بردند و وادارم کردند برایشان از کارت‌هایم پول بگیرم. بعد از اینکه پول و اموال با ارزش مرا به سرقت بردند، رهایم کردند و دور شدند.»

مرد جوان که موفق شده بود شماره پلاک خودرو سارقان خشن را یادداشت کند، آن را در اختیار مأموران قرار داد و به دنبال این شکایت عملیات دستگیری تبهکاران آغاز شد. گشتزنی‌ها ادامه داشت تا اینکه حدود یک ساعت بعد از این شکایت، مأموران به خودروی تیبا سفیدرنگی ظنین شده و با تطبیق شماره پلاک خودرو مشخص شد که سرنشینان این خودرو همان سارقان خشن هستند.

بدین ترتیب مأموران دستور توقف دادند اما راننده بدون توجه به اخطار ایست، با سرعت فرار کرد. بدین‌ترتیب تعقیب و گریز در بزرگراه نواب آغاز شد و لحظاتی بعد یکی از سرنشینان خودرو خودش را از ماشین به بیرون پرت کرد و دقایقی بعد سرنشین دیگر خود را به بیرون انداخت و در نهایت راننده خودروی تیبا موفق به فرار شد. دو مردی که خود را از ماشین به بیرون پرتاب کرده بودند، توسط مأموران گشت پلیس دستگیر و برای تحقیقات تخصصی به شعبه نهم دادسرای امور جنایی تهران منتقل شدند.

یکی از متهمان زمانی که مقابل بازپرس سهرابی قرار گرفت منکر سرقت و آدم‌ربایی شد و گفت: «روحم از این سرقت و آدم‌ربایی خبر ندارد. لحظاتی قبل از اینکه پلیس خودرو را شناسایی کند، دوستانم با من تماس گرفته و مرا دعوت به تفریح و گشتزنی در خیابان‌های تهران کرده بودند که من هم پذیرفتم. به همین خاطر چند دقیقه قبل از ماجرای تعقیب و‌ گریز سوار ماشین شدم. از آنجا که بی‌گناه بودم، وقتی پلیس به تعقیب ما پرداخت، دوستانم پیشنهاد کردند برای اینکه گرفتار نشوم بهتر است از آنها جدا شوم. به همین دلیل سرعت ماشین را کم کردند و من خودم را از ماشین به بیرون پرت کردم.»

اما دومین متهم دستگیر شده به بازپرس گفت: «مدتی قبل با اعضای باند در قهوه‌خانه دوست شدم. چون وضع مالی خوبی نداشتم، پیشنهاد وسوسه‌کننده آنها را قبول کردم تا در سرقت‌ها همراهشان باشم. من فقط در پنج سرقت همراه آنها بودم و در هیچ‌کدام از سرقت‌ها از چاقو استفاده نکردم، اما ممکن است همدستانم استفاده کرده باشند. ضمن اینکه تأیید می‌کنم ما با این شگرد که از افراد داعش هستیم از مسافران زورگیری می‌کردیم.»

درحالی که تحقیقات برای دستگیری سایر اعضای این باند ادامه داشت، سه مرد جوان دیگر به پلیس مراجعه کردند و از زورگیری سرنشینان خودرو تیبا در شامگاه پنجشنبه یکم تیرماه خبر دادند. بررسی‌ها نشان داد که تبهکاران تحت تعقیب در یک شب از ساعت 9 تا حدود 12 پنجشنبه از چهار نفر به همین شیوه و شگرد زورگیری کرده‌اند که تجسس‌های گسترده برای دستگیری آنها ادامه دارد.
تعلل در ساماندهی تعطیلات و بی‌تصمیمی در این زمینه، بار دیگر منجر به بروز یک سونامی تعطیلاتی در شمال کشور شد و باعث شد تا گردشگران بنا به ضرورت، گزینه‌ای جز سواحل خزر را برای تعطیلات انتخاب نکنند.

به گزارش دنیای اقتصاد، به باور کارشناسان، بی‌نظمی موجود در تعطیلات کشور و نبود تعطیلات دوروزه آخر هفته و همچنین تجمیع تعطیلات مناسبتی در 3-2 مقطع زمانی در سال، مسافران را راهی مقاصد سنتی از جمله شمال کشور کرده که خود دارای تبعات و پیامد‌های جبران‌ناپذیر است و نیاز به ساماندهی تعطیلات را بیش از گذشته ضروری می‌کند.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران بیش از3 میلیون و 800 هزار مسافر در تعطیلات عید فطر به این استان وارد شده‌اند؛ آماری که البته به گفته دلاور بزرگ‌نیا، تنها در فاصله روزهای چهارم تا هفتم تیرماه ثبت شده و روزهای هشتم و نهم تیر در آن درنظر گرفته نشده است.

درهمین حال، فرمانده انتظامی این استان نیز در گفت‌وگو با «ایسنا» از ثبت بیش از 6 میلیون و 200 هزار تردد طی این روز در مازندران خبر داده و یادآور شده که در کل تابستان سال گذشته، بیش از 127 میلیون تردد در این استان به ثبت رسیده است.

سید محمود میرفیضی خاطرنشان کرده است: «برابر آمار مراکز رسمی بیش از 25 میلیون شب اقامت نیز در تابستان گذشته در مازندران ثبت شده است.» این آمار تکرار یک سونامی را یادآور می‌شود؛ سونامی‌ای که هر سال در چند برهه به وقوع می‌پیوندد و یکی از این برهه‌ها نیز تعطیلات عید فطر است. 

به باور کارشناسان و فعالان اقتصادی و گردشگری، بی‌نظمی موجود در تقویم کشور موجب شده برنامه‌ریزي براي سفرهاي داخلی دشوار شود. ساماندهی تعطیلات و دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته به‌عنوان یک زیرساخت ابتدایی و غیرقابل انکار براي تبدیل شدن گردشگري داخلی به یک صنعت مورد اعتنا مهم است.

برخلاف باور عمومی‌ در خصوص اینکه ایران نسبت به کشورهاي دیگر از تعطیلات بیشتری برخوردار است، مطالعات نشان می‌دهند کشور ما جزو معدود کشورهایی است که تعداد روزهای تعطیل آن کمی بیش از نصف روزهاي تعطیل برخی کشورهاي دیگر به‌ویژه کشورهاي توسعه یافته است، ولی تنها به‌دلیل تجمع و تمرکز این ایام در دو فصل بهار و تابستان، زیادتر به نظر می‌رسد.

همین تجمیع و تمرکز تعطیلات منجر به هجوم گردشگران در چند مقطع مشخص به مقاصد سنتی از جمله شهرهای شمالی کشور می‌شود؛ موضوعی که خود تبعات جبران‌ناپذیری در سه بعد اقتصادي، اجتماعی-فرهنگی و محیط زیستی برای جوامع میزبان داشته و کماکان دارد.

تبعات نابسامانی تعطیلات در سه بعد
چندی پیش نیز کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران ضمن گزارشی اثرات تعطیلات را در سه بعد مذکور بررسی کرد. براساس آن گزارش در بعد اجتماعی، هجوم مردم به سفر در تعطیلات معدود و متمرکز سال، تبدیل به اتفاقی تکراري با پیامدهايی ناخوشایند شده است. این مساله تنها در قالب توزیع زمانی سفر در طول سال نمی‌گنجد و حتی مانع توزیع جغرافیایی سفر نیز شده است.

این تجمع زمانی و مکانی سفرها و تقاضاي بیش از حد، گردشگري را در مقاصد به اشباع می‌کشاند و این امر نه تنها به رونق صنعت گردشگري کمکی نمی‌کند، بلکه مقاصد و جامعه محلی را به مرحله رنجش و خصومت می‌رسانند و در نتیجه عدم رعایت استانداردهاي سفر، این جوامع آسیب می‌بینند.

در چنین شرایطی فعالان گردشگری بر این باورند که تعطیلات غیرمتمرکز و ساماندهی‌شده موجب سلامت بیشتر روابط خانواده، برقراري توازن میان کار و زندگی و کاهش خشونت افراد می‌شود. درهمین حال، مطالعات نیز نشان داده‌اند هفته کاري کوتاه‌تر موجب تمرکز، خلاقیت و سلامت بیشتري می‌شود. زمانی که یک نفر 6 روز در هفته کار می‌‌کند، سلامت روانی و فیزیکی کمتري نسبت به 5 روز کاري دارد و سطوح استرس کارکنان نیز در هفته‌هاي کاري طولانی‌تر بیشتر است.

از منظر اجتماعی محلی نیز درجه بالاي مشارکت و کنترل محلی در همه مراحل، حساس بودن نسبت به اولویت‌هاي جوامع محلی، نقش حیاتی نظام آموزشی در کسب مهارت و آموزش افراد محلی، رعایت مساوات در توزیع درآمد و ثروت، ساختارمند کردن مداخلات دولتی و چارچوب‌هاي سیاست‌گذاري و درنظر گرفتن گردشگري به‌عنوان صنعت مکمل نه به‌عنوان تنها صنعت از ابزارهاي موثر توسعه اجتماعی و اقتصادي مکان‌هاي کمتر توسعه‌یافته است.

این درحالی است که به باور کارشناسان، افزایش سفرها در تعطیلات تجمیع شده و نامتوازن نه تنها به مشارکت سازنده جامعه محلی در توسعه گردشگری کمک نخواهد کرد، بلکه آنها را از قرار گرفتن در شرایط ازدحام ناشی از ورود نابسامان گردشگران نیز آزرده خواهد کرد. علاوه‌بر عواقب نه چندان خوشایند اجتماعی این شکل از سفر، عواقب اقتصادي متعددي را هم می‌توان در این خصوص برشمرد.

تعطیلات متمرکز می‌تواند منجر به حوادث جاده‌اي شود. براساس گزارش اتاق ایران و به گفته مسوولان مربوطه، خسارت تصادفات جاده‌اي در ایام تعطیلات عید نوروز حدود 6 درصد درآمد ناخالص ملی معادل 20 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. البته این تنها خسارت سفرهای تجمیع‌شده در تعطیلات نوروز است و خسارت وارده به اقتصاد ایران از تصادفات در کل سال بیش از این رقم‌ها است.

این درحالی است که طبق بررسی‌های صورت گرفته، عوامل اقتصادي مثبت ناشی از ساماندهی و تعطیلات را می‌توان در مواردي مانند توزیع زمانی سفر، توسعه گردشگری داخلی، افزایش بهره‌وري نیروي کار، تعهد و رضایت بیشتر نسبت به کار، توازن دو کفه عرضه و تقاضا و تسهیل تجارت در بازارهاي بین‌المللی به‌دلیل تعطیلات توزیع درآمد و گردش پول در کسب‌وکارهای همزمان دانست.

بنابراین می‌توان گفت تمرکز و عدم ساماندهی تعطیلات، موجب می‌شود بسیاري از کارمندان نه تنها قادر به پرداختن به زندگی غیرکاري روزمره خود نباشند، بلکه فرصت سفر کردن و روحیه و انرژي ادامه کار برايشان فراهم نباشد.

از سویی دیگر، از بعد عرضه و تقاضاي خدمات و محصولات گردشگری، می‌توان شاهد بود که تجمع روزهاي تعطیل، سطح کلی تقاضا در جامعه را بالاتر می‌برد و ممکن است پاسخ برخی تقاضاها، خدمات بی‌کیفیت باشد یا اساسا نیاز گردشگران بی‌جواب بماند. به بیان دیگر، هنگام تعطیلات هجوم گردشگر به تعدادي مقاصد مشخص، باعث می‌شود تامین‌کنندگان خدمات صنعت گردشگري نتوانند پاسخگوي تقاضاهاي بیش از حد جمعیت باشند و گردشگر نیز نمی‌تواند خدمات مناسبی دریافت کند.

همچنین افزایش ترافیک جمعیت در مسیرها و مقاصد سنتی به افزایش هزینه‌ها دامن می‌زند و بر کیفیت محصولات نیز تاثیر منفی می‌گذارد. در نتیجه این امر، گردشگران با نارضایتی مقصد را ترك می‌کنند و تصویر ناخوشایندي از مقصد در ذهن آنها برجاي می‌ماند.

یکی از ابعاد مهم متاثر از نابسامانی تعطیلات بعد زیست محیطی است. در شرایط ازدحام تقاضا به‌ویژه براي مقصدهاي شناخته‌شده، مسلما زیرساخت‌ها و امکانات گردشگري آن مقاصد جوابگوي چنین حجمی از مسافران نیست که یکی از نتایج آن خسارات و آلودگی‌هاي زیست‌محیطی و کاهش کیفیت سفر است. محیط‌ها و مقاصد گردشگري از نظر آسیب‌پذیري و حساس بودن مانند هم نیستند.

از قضا گردشگران به محیطی مانند صخره‌ها، سواحل و کوهستان‌ها جذب می‌شوند که شکننده و آسیب‌پذیرترند. شلوغی و ترافیک بیش از ظرفیت تحمل محیط، بهره‌برداري بیش از حد منابعی مانند آب و انرژي، آلودگی‌هاي صوتی، آب و هوایی و تصویري حاصل از زباله‌هاي بر جاي مانده، فقط برخی از اثرات منفی زیست‌محیطی در این شرایط است.

براي مثال، می‌توان به مناطق جنگلی شمال کشور اشاره کرد که بر اساس مطالعات انجام شده بخش زیادي از جنگل‌هاي شمال انباشتگاه زباله شده و در هر سیزده به‌در حدود 100 هکتار از جنگل‌هاي شمال کشور دچار حریق می‌شوند! علاوه‌بر اینها، از یکسو در پاییز و زمستان شاهد وارونگی هوا در برخی از کلان‌شهرها هستیم و از سوي دیگر، در بهار و تابستان با تعطیلات متمرکز و بلندمدت و ترافیک سفر مواجه‌ایم.

از این‌رو، با توجه به اثرات زیست‌محیطی به‌ویژه در بلندمدت، ساماندهی تعطیلات و توزیع زمانی و مکانی سفر امري اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد.

سایر اثرات مثبت تعطیلات آخرهفته
براساس گزارش اتاق بازرگانی ایران، دوره‌هاي تعطیلات عمده در ایران به غیر از تعطیلات یک‌روزه آخر هفته، در ابتداي سال نو و تابستان هر سال متمرکز است و برخی تعطیلات مناسبتی هر ساله به صورت نامنظم در تقویم می‌چرخند.

بنابراین طی چند سال اخیر، این شکل از برنامه زمانی و تقویمی تعطیلات بیشتر از اینکه فرصتی براي تازه شدن روح و جسم باشد، به چالشی عذاب‌آور تبدیل شده است که نیاز به ساماندهی و بازنگري هرچه زودتر آن احساس می‌شود.

فارغ از اثراتی که ساماندهی تعطیلات بر گردشگری کشور دارد، بررسی‌هاي کارشناسانه نشان می‌دهد نحوه توزیع تعطیلات در طول روزهاي سال، نقش تعیین‌کننده‌اي در توضیح اثر اقتصادي و غیراقتصادي تعطیلات دارد.

علاوه‌بر مساله کمیت اثر اقتصادي تعطیلات و کیفیت پراکندگی تعطیلات، متغیرهایی چون نحوه توزیع سفر، اثر تغییر تعطیلات بر نظام آموزشی، واکنش نظام اداري، وضعیت بخش خدمات مالی و بهداشتی در واکنش به تغییر تعطیلات، ماهیت ملی و مذهبی تعطیلات و اثر تعطیلات بر سطح وقوع جرم در جامعه نیز نقشی تعیین‌کننده در برآورد نتایج طرح‌هاي پیشنهادي براي ساماندهی تعطیلات دارد.

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز بر این نکته تاکید دارد که هدف طرح اصلاح لایحه قانونی تعیین تعطیلات رسمی کشور ساماندهی وضعیت تعطیلات است، نه افزایش یا کاهش تعداد روزهاي تعطیل. به عقیده کارشناسان مرکز پژوهش‌هاي مجلس دو مساله اصلی در رابطه با روزهاي تعطیل در تقویم ایران وجود دارد: تعداد تعطیلات کمتر در مقایسه با میانگین جهانی و الگوي توزیع نامتناسب و متغیر تعطیلات در کشور. در واقع به اعتقاد این کارشناسان، تعطیلات رسمی در ایران بین دو تقویم شمسی و قمري پراکنده شده است.

حالا درحالی که پژوهش‌هاي انجام شده نشان می‌دهد وقتی تعداد روزهاي تعطیلی نیروي کار افزایش می‌یابد هم سلامت روحی و روانی افراد به واسطه فراغت و سفر افزایش می‌یابد و هم بهره‌وري و خلاقیت آنها در شغلشان به مراتب بالاتر می‌رود، اما همچنان دولت و مجلس ایران در تعطیلات آخرهفته خود تجدید نظر نمی‌کنند و تبعات آن را نیز می‌بینند؛ تبعاتی که هم هنگام سفرهای تجمیع شده در جاده‌ها خود را نشان می‌دهند و هم در محل کار افراد، هنگامی که با کاهش بهره‌وری و کارآیی روبه‌رو می‌شویم.

به نظر می‌رسد تعلل بیشتر از این، می‌تواند پیامدهای ناخوشایندتری را برای کسب‌وکارها و مقاصد گردشگری ایران به دنبال داشته باشد.