گزیده ها قسمت هفتم

گزیده ها قسمت  هفتم  27 تیر -96
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اگر قضاوت مردم و شرکت‌ها این است که بها دادن به بخش خصوصی درست بوده، قطعاً وزیر بعدی نمی‌تواند خلاف نظر مردم عمل کند و برای وزیر بعدی، هر کسی که هستند ۳ توصیه دارم.

به گزارش فارس، محمود واعظی در حاشیه افتتاح پروژه‌های بخش خصوصی در راستای راه‌اندازی فاز 3 شبکه ملی اطلاعات در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این دولت در وزارت ارتباطات تکنولوژی را آزاد کردیم و به بخش خصوصی بها دادیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اگر قضاوت مردم و شرکت‌ها این است که بها دادن به بخش خصوصی درست بوده، قطعاً وزیر بعدی نمی‌تواند خلاف نظر مردم عمل کند و توصیه‌ام به وزیر بعدی، هر کسی که هست این است که حتما باید به گونه‌ای عمل کند که مردم استفاده بیشتری را ببرند، برای سالم‌سازی فضای مجازی از طریق فرهنگ‌سازی بین مردم تلاش کند و به بخش خصوصی و تولید محتوای داخلی توجه داشته باشد.

وی ادامه داد: در دو سال گذشته 22 هزار گروه یک تا 10 نفره اپلیکیشن نویسی فعال شده و با این نهضت، ایجاد 130 هزار شغل در سال 96 قطعاً بیش از هدف‌گذاری محقق خواهد شد.

وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه به شبکه‌های مجازی خارجی اجازه کار بنگاه‌داری در ایران را نمی‌دهیم، گفت: برای مقابله با این امر، خدمات ارزش‌افزوده و پرداخت در این شبکه‌ها ممنوع است.

وی ادامه داد: برای راه‌اندازی دولت الکترونیک 150 تا 200 دستگاه باید به شبکه متصل شود که پیش‌بینی کردیم که اگر 10 تا 15 دستگاه ابتدا متصل شوند، 75 درصد نیازمندی‌های مردم برطرف می‌شود و این شبکه در مردادماه افتتاح خواهد شد. 
شهردار تهران با اشاره به حادثه پلاسکو گفت: درروزهای سخت پلاسکو عده ای به جای کمک فقط زخم زبان زدند.
محمدباقر قالیباف در آیین افتتاح و بهره برداری از 88 پروژه اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، عمرانی، حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 19 و بهره برداری هم زمان از 7 ایستگاه آتش نشانی شهرداری تهران اظهارکرد: در زمان اجرای برنامه وقتی که گذشته را مرور می کردم متوجه شدم که 12 سال قبل و در روزهای آغازین کارم در شهردرای تهران کارهای جهادی را از منطقه 19 شروع کردم و حالا که در روزهای اخر انجام وظیفه و خدمت در شهرداری هستم به طور کاملا اتفاقی برنامه ها برای حضور در همین منطقه رقم خورد. البته این موضوع را به فال نیک می گیرم و خداوند بزرگ را شاکرم که یکی از مصادیق رویکردی در شهرداری در 12 سال گذشته در همین منطقه ظهور کرد.

به گزارش فارس، وی گفت: در آغاز کار در شهرداری تهران وظیفه خودمان می دانستیم و با خدای خودمان عهد کرده بودیم که براساس همان باورهایی که از انقلاب و حضرت امام(ره) داشتیم به دنبال ارتقای کیفیت زندگی شهروندان چه در بعد مادی و چه در بعد معنوی باشیم. ما این هدف را با اولویت جنوب شهر پیگیری کردیم. در حقیقت رویکرد اجتماعی و محله محوری در محلات موجب شد که امروز خیلی ساده و راحت بگوییم منطقه 19، 14 محله دارد.

شهردار تهران با اشاره به تغییرات منطقه 19 طی سالهای گذشته عنوان کرد: نگاه به تمام منطقه نشان از تغییرات متعددی دارد. تغییراتی همچون احداث اتوبان آزادگان و یا برداشتن میدان جهاد. یادمان نرفته که در سالهای گذشته چه بلایی سر افراد برای عبور و مرور و رسیدن به مراسم حضرت امام (ره) می آمد. یادم می آید اواخر دی ماه وقتی هوا سردبود گفتیم میدان را بهم بزنیم و مشکل تقاطع را حل کنیم و دسترسی فراهم سازیم. آن زمان حسن آقای خمینی به ما گفتند امکان ندارد تا 8 و 7 خردادماه بشود میدان را به هم زد و دسترسی های جدید فراهم شود، برای همین بهتر است برنامه به سال بعد موکول شود، اما ما گفتیم نه. چرا که مصمم بودیم و عهد کردیم مردم برای حضور در مراسم حضرت امام(ره) بیش ازاین اذیت نشوند. به همین دلیل 10 خرداد ماه تقاطع غیرهمسطح و اتوبان آزادگان را در اختیار مردم قرار دادیم.

قالیباف افزود: در خصوص سه راه نعمت آباد هم مشخص نبود این مسیر از کجا می آمد. ما این موضوع را ساماندهی کردیم و الان بعضی ها فکر می کنند این اتفاقات برای 30 یا 40 سال قبل است. شاید هیچ وقت فکر نمی کردند خط 3 مترو با تمام مشکلات فنی در حوزه جنوب شهر شروع و راه اندازی شود، در حالی که در شمال شهر کارگاه ها برای ایجاد این خط تجهیز شده بود اما ما ترجیح دادیم از سخت ترین نقطه یعنی  جنوب کار را شروع کنیم. آن موقع خیلی تحت فشار بودم اما  می دانستم که اگر خط 3 مترو را از شمال شروع کنم به سرنوشت اتوبان امام علی (ع) دچار می شویم که وقتی به نظام آباد رسیده بود نیمه کاره رها شده و اقدامات برای ادامه آن به شهرری 28 سال بعد با همه مشکلات و سختی ها شروع و به سرانجام رسید.

شاید بضاعت مان کم بود اما با تمام بضاعتمان به مردم خدمت کردیم
وی با بیان اینکه خدارا شاکریم که هرگز پابرهنگان و آنهایی را که روزهای سخت انقلاب و دفاع مقدس هم نان آور خانواده بودند و هم شیفت جبهه خود را می رفتند؛ فراموش نکرده ایم، گفت: حضور بالغ بر 500 شهید در منطقه 19 نشان از وفاداری به نظام و انقلاب توسط مردم این منطقه دارد. ما هرگز نتوانستیم آنطور که باید و شاید پاسخگوی آن همه محبت باشیم اما خداراشکر می کنم که هیچگاه از این افراد غفلت نکردیم و یا آنها را به فراموشی نسپردیم. ممکن است بضاعت ما کم بوده باشد اما ما تمام بضاعتمان را پای کار آوردیم و تلاش کردیم آن طور که وعده دادیم فاصله شمال و جنوب افزایش پیدا نکند. امروز نه تنها این فاصله افزایش پیدا نکرد بلکه شاهد کاهش آن هم بوده ایم.

تفاوت و ارتقا سطح درخواست های مردم طی دهه اخیر از مدیریت شهری
شهردار تهران با تاکید بر تحولات در محلات منطقه 19 طی 12 سال اخیر تصریح کرد: در گذشته شورایاری ها نبودند و سرای محله ای وجود نداشت، اما امروز در بازدیدم از محلات یکی از شهروندان عزیز از ما درخواست مجموعه آبی و استخر را داشت. این در حالی است که ده سال قبل خواسته ای برای استخر و چنین مجموعه هایی نبود. اصلا مردم چنین توقعی در ذهن نداشتند که از شهرداری چنین تقاضایی بکنند.

احداث یکی از بزرگترین بیمارستان های تهران در منطقه 19
قالیباف با بیان اینکه طی سال های اخیر توانسته ایم بخشی از مشکلات را کاهش دهیم و موضوعات را در منطقه 19 حل و فصل کنیم، تاکید کرد: البته هنوز مشکلاتی در این منطقه در حوزه مدرسه و درمان وجود دارد. بر این اساس یکی از اقداماتی که در برنامه ما، وزارت بهداشت و کمیسیون ماده 5 است احداث یکی از بزرگترین بیمارستان های تهران در منطقه 19 است تا از این طریق  بخشی از مشکلات مردم که مربوط به حوزه درمان است حل شود.

مهمترین وظیفه دلسوزان انقلاب و کشور استفاده از ظرفیت های قانون اساسی است
وی با مخاطب قرار دادن جوانان به عنوان افرادی که تحولات اقتصادی را در آینده رقم می زنند و مشکلاتی همچون بیکاری را حل می کنند، گفت: من معتقدم کسی که دلسوز انقلاب و کشور است و می گوید میهن پرست، حزب الهی و سرباز ولایتم مهمترین وظیفه خود را باید استفاده از ظرفیت های قانون اساسی بداند. ما باید ظرفیت های قانون اساسی را که ظرفیت های بسیار زیاد و بر زمین مانده است در سایه نظام اسلامی با محوریت ولایت فقیه در جامعه، عملی کنیم.

نمی توانیم بگوییم دلسوز انقلاب و مردمیم اما ناکارآمدی اقتصادی و ضعف مدیریت داشته باشیم
قالیباف ادامه داد: ما نمی توانیم بگویم دلسوز انقلاب و مردم هستیم اما ناکارآمدی اقتصادی وجود داشته باشد و ضعف مدیریت داشته باشیم. امروز نمی توانیم درب خانه ای را بزنیم که در آن فرد بیکار نباشد و این بیکاری تبدیل به معضل اجتماعی نشود. بیکاری زمینه فساد، اعتیاد ، فروپاشی کانون گرم خانواده، تاخیر درازدواج جوانان را فراهم می آورد.

مهم نیست چه گرایش سیاسی داریم اگر دلسوز نظام و کشوریم باید مشکلات را حل کنیم
وی گفت: اگر دلسوز واقعی انقلاب ، نظام و کشور هستیم، مهم نیست با چه گرایش سیاسی فقط باید تلاش کنیم تا مشکلات را حل و فصل کنیم، آن هم در شرایطی که ظرفیت کافی در کشور موجود است. یک وقت است که در کشورظرفیت نداریم اما امروز منابع مالی و انسانی در کشور وجود دارد و باید به جوانان اعتماد و وقت گذاری کنیم. در این شرایط است که مردم ما پابه عرصه فعالیت، کار و اثرگذاری می گذارند و ما مسوولان باید شرایط را فراهم کنیم تا مردم ایفای نقش کنند.

کار خوب یعنی با خردجمعی و مبتنی بر علم جدید در سایه اخلاص عمل کردن
شهردار پایتخت با تاکید بر اینکه در صورت حاکم شدن رویکرد فوق خیلی از مشکلات که باعث سختی و مشقت مردم به ویژه مردم محروم می شود حل و فصل می شود، عنوان کرد: امیدوارم همه در هر جا که هستید با نام و یاد خدا اما پرتلاش خوب کار کنیم و هم کار خوب کنیم. کار خوب یعنی با خرد جمعی و مبتنی بر علم و روش های جدید در سایه اخلاص گام برداریم.

در روزهای سخت پلاسکو عده ای به جای کمک فقط زخم زبان زدند
وی با اشاره به  بهره برداری همزمان از 7 ایستگاه آتش نشانی درصبح امروز گفت: جا دارد از  شهدای دفاع مقدس، مدافعین حرم و شهدای آتش نشان خصوصا شهدای حادثه پلاسکو یاد کنیم. امروز که اینجا ایستاده ایم می دانیم که در دو کشور پیشرفته دنیا حادثه اتش سوزی اتفاق افتاد و مردم دیدند که چگونه ان کشورها مساله را مدیریت کردند. اینجاست که عظمت شهدای آتش نشان حادثه پلاسکو مشخص می شود؛ افرادی که در شلوغ ترین نقطه تهران با عملیات درست و باگذشتن از جان خود تلاش کردند تا از تخلیه ساختمان مطمئن شوند. امروز عظمت کار آنان بیشتر مشخص شد و مردم توجه شدند در روزهای سخت چه کسانی به جای کمک چه زخم زبان ها که نزدند. 
این روزها به نظر می‌رسد که اصولگرایان در روشهای تبلیغاتی خود دچار سردرگمی و اشتباه شده‌اند، اشتباه استراتژیکی که موجب بهره‌برداری رقبا و تحلیل غلط مردم از این رفتار آنها شده است.
روزنامه سیاست روز نوشت: این روزها به نظر می‌رسد که اصولگرایان در روشهای تبلیغاتی خود دچار سردرگمی و اشتباه شده‌اند، اشتباه استراتژیکی که موجب بهره‌برداری رقبا و تحلیل غلط مردم از این رفتار آنها شده است.

شاید روزی که امیر حسین مقصودلو معروف به تتلو خواننده رپ زیر زمینی در روزهای انتخابات در کنار ابراهیم رئیسی حاضر شد کسی فکر نمی‌کرد که این نوع دیدارها تکرار شود و برخی اینگونه تحلیل کردند که این دیدار اشتباه حاصل اضطرار انتخاباتی بوده و آقای رئیسی می‌خواسته از آرای خاکستری این طیف رای بگیرد.

شاید مشاورین ایشان توصیه کرده بودند که افرادی مانند تتلو یا رپ خوان‌ها، فالوئرهای‌‌ میلیونی دارند و این تفکر وجود دارد که این افراد می‌توانند فالوئرهای خود را به انتخابات و رأی دادن ترغیب کنند درحالی‌که فالوئرهای این افراد گرایش سیاسی ندارند و این تلقی اساسا از اصل غلط بوده است. اصولاً این ایده که دیدار با یک رپر می‌تواند شانس ریاست جمهوری یک کاندیدای اصولگرا را افزایش دهد خنده‌دار بود.

چنین دیدگاهی به انتخاب آقای رئیسی ضربه زد چون پایگاه رأی رئیسی در میان افرادی بود که بر ارزش‌های خاص ایدئولوژیک پایبندی به کاندیدا داشت و کسی از این گروه نمی‌تواند بپذیرد تتلو با این ارزش‌ها سازگاری داشته باشد.

تکرار اشتباه
در حالی که هنوز نقد و نظر دراین خصوص ادامه دارد اما حالا شاهد تکرار این اشتباه به نحوی دیگر هستیم . حضوراین خواننده زیر زمینی با تیپی عجیب و غریب و تجلیل از این چهره جنجالی در جشن تولد یک سالگی یکی از رسانه‌های اصولگرا تعجب همگان را برانگیخت و بی‌شک به مذاق اصولگرایان ریشه‌دار و ارزشمدار خوش نیامد.

گویا اثرات منفی دیدار تتلو با رئیسی درس‌آموزی لازم برای آنها نداشت و معلوم نیست که چه تفکری این رسانه را بر آن داشته است تا همچنان تتلو را با نمادهای اصولگرایان پیوند زنند. چنین سطحی شدن شایسته یک خبرگزاری اصولگرا نیست چرا که اخلاق با بی‌اخلاقی‌ها در تبلیغات جمع نمی‌شود و تتلو تا کنون نشان داده که موضوعی خلاف اخلاق داشته است.

اگرچه در این نوشتار قصد نداریم تا به تحلیل شخصیت تتلو بپردازیم و درباره وی قضاوت کنیم و مخالفتی با آن نداریم که افراد توبه کرده به جایگاه اصلی خود بازگشت داشته باشند اما یادمان باشد که از زمانی که تتلو کار خود را در یک دهه پیش آغاز کرده آلبوم‌ها و موسیقی‌هایش بدون مجوز وزارت ارشاد ایران منتشر شده است. وی دوبار تا کنون بازداشت شده .یک بار در سال ۲۰۱۳ به جزم حضور در کانال‌های غیر مجاز ماهواره‌ای و بار دیگر در ۲۰۱۶ که این بار به مدت ۶۲ روز به جرم تشویق به فساد در میان جوانان از طریق موسیقی‌اش دستگیر شد.

حتی اگر این خواننده به مسیر انقلاب بازگشته باشد، آیا باز هم می‌توان او را تا جایی پیش برد که کم کم به چهره اصولگرایی و جریان انقلابی بدل شود.

برنده چنین تجلیلی در اصل تتلو است و وی برای تبلیغات خود از این ماجرا بهره می‌برد اما چنین حضوری در این خبرگزاری که قبلا خود از منتقدین این خواننده بود چه نشانه‌ای جز غلبه پوپولیسم می‌تواند داشته باشد ؟ چرا باید یک خبرگزاری اصولگرا تا این حد افول کند که از شاخص‌هایی مانند مراجع و علمای بزرگ دین، سیاسیون برجسته، اساتید دانشگاه، دانشمندان و .... به رپرهای زیرزمینی برسد؟ هر توجیهی در این مورد بی‌معناست.

بحث بر طرد افراد از سوی جریان انقلاب نیست؛ هر کسی بالقوه می‌تواند با تطبیق برخی باورها و رفتارها، جذب این جریان شود اما این بدان معنی نیست که چنین فردی ناگهان تا چنین جایگاهی بالا برود.

بحران هویت
به نظر می‌رسد چنین عملکردی به بحران هویت برمی‌گردد. در حال حاضر به نظر می‌رسد که برخی دچار عدم خود باوری و اغتشاش هویتی شده‌اند سبب شده تا تعریف اصولگرایی از ذهن خارج شود و وزن ارزشی و اعتقادی اصولگرایان کاهش یابد. در این میان برخی تلاش دارند که این خلا را با فرصت‌طلبی و پوپولیسم پر کنند که این امر به اغتشاش و تناقض رفتاری انجامیده است. توسل به خوانندگان زیرزمینی شاید برای اصلاح‌طلبان زیاد خلاف تعریفشان از قدرت نباشد، ولی برای اصولگرایی فاجعه است. حمایت از اصولگرایی به هر قیمتی ارزش ندارد.

از طرفی دیگر به نظر می‌رسد که اصولگرایان قدرت نرم خود را که در ارزش‌های فرهنگی و دینی نهفته به فراموشی سپرده‌اند.

مشکل ادبیات ارتباطی اصولگرایان هم مهم است. اصولگرایان باید مظهر عقلانیت، صداقت و پاکدستی توصیه‌شده در دین باشند؛ نه مظهر خشم و نفرت و بی‌نظمی و حذف رقیب وکشف قدرت به هر قیمت.

در نهایت تجلیل از تتلو هشداری برای جریان‌های ریشه‌دار است که با نو شدن زمان ابزارهای انحراف نیز رنگهای نو بخود می‌گیرند و مبادا زمانی بیدار شویم که فرصتی برای اصلاح نمانده باشد.

فراموش نکنیم چه بسا مادران و پدران شهدایی که چند فرزندشان را تقدیم انقلاب کردند و بی‌تجلیل از میان ما رفتند.چه جانبازانی که عمرشان را با زجرها و زخم‌های بی‌امان سپری کردند و گمنامانه رخت بربستند.

چه آزادگانی که غربت و اسارت و زخم روزگار را کشیدند و مظلومانه رفتند و هرگز تجلیلی از آنان نشد. 
مرد جوان که درجریان درگیری با برادرزن شیشه ای‌اش اورا ازپا درآورده بود، پس ازدستگیری، بلافاصله از سوی پدر و مادر مقتول بخشیده شد.

به گزارش «ایران»، نخستین روز فروردین ۹۶، جسد جوان ناشناسی در جاده‌ای فرعی واقع در جاده جاجرود پیدا شد که با ضربات متعدد چاقو به قتل رسیده بود.پس از تشکیل پرونده مقدماتی، به دستور بازپرس محسن مدیر روستا از شعبه ششم دادسرای جنایی تهران، مأموران آگاهی به تحقیق دراین باره پرداختند و پی بردند مقتول- داوود35 ساله- سابقه دستگیری در رابطه با مواد مخدر داشته است.

بدین ترتیب هویت قربانی جنایت به‌دست آمد و کارآگاهان برای ادامه تحقیقات راهی خانه داوود در منطقه اتابک شدند.یکی از اعضای خانواده داوود به کارآگاهان جنایی گفت: داوود اعتیاد شدید به شیشه دارد و همین مسأله باعث شده بود که به ندرت در خانه حضور داشته باشد. او هر چند وقت یکبار خانه را ترک می‌کرد و مدتی هم ناپدید می‌شد. به همین دلیل غیبت این چند روزه‌اش نیز برای ما عجیب نبود و در این رابطه نگران نشدیم.

در ادامه تحقیقات روشن شد چند روز پیش از کشف جسد مقتول در محدوده جاجرود، درگیری شدیدی بین او و اعضای خانواده‌اش رخ داده و از همان ایام، مقتول در محل سکونتش دیده نشده است.

از سوی دیگر در تحقیق از اقوام و بستگان داوود، مشخص شد مهدی- داماد خانواده- با او اختلاف قدیمی داشته است. اختلاف داماد و برادرزن، این احتمال را مطرح کرد که مرد جوان قربانی جنایت خانوادگی شده است.

بنابراین مهدی، به دستور بازپرس جنایی بازداشت شد و در تحقیقات به قتل برادرزنش اعتراف کرد و گفت: رابطه من و داوود خیلی صمیمانه بود برای همین هم خانواده داوود از میان 4 دامادشان مرا انتخاب کردند تا با او صحبت کنم. داوود معتاد به شیشه شده بود و مدام خانواده‌اش را اذیت می‌کرد. او پدر و مادرش را برای تهیه هزینه مواد کتک می‌زد و روزگار را برای آنها سخت کرده بود.

مدتی قبل خانواده همسرم به سراغم آمدند وخواستند که داوود را ترک دهم. من هم با کمک آنها داوود را در کمپ ترک اعتیادی بستری کردیم. بعد از ترخیص از کمپ وضعیت جسمی او خوب بود، اما دوباره به سراغ مواد رفت و همه چیز از اول شروع شد.داوود شب‌ها به خانه می‌آمد و به همین دلیل من هم غروب به خانه مادر زنم رفتم. هوا گرگ و میش بود که داوود رسید. باهم مقابل ورودی حیاط بحثمان شد. زمانی که ازاوخواستم آماده باشد تا به کمپ برویم عصبانی شد و با من دست به یقه شد.

ناگهان داوود چاقوی ضامن دار کوچکی را از جیبش درآورد و به من ضربه‌ای زد. من هم با چاقوی آشپزخانه ضربه‌ای به او زدم که به گردنش برخورد کرد. ابتدا می‌خواستم او را به بیمارستان ببرم اما همانجا فوت کرد. تازه آن موقع بود که خانواده همسرم از ماجرا با خبر شدند. ترسیده بودیم و نمی‌دانستیم چکار باید انجام دهیم.

از ترس اینکه این راز برملا نشود، جسد را داخل صندوق عقب خودروی پژو آردی گذاشتم و به سمت جاجرود حرکت کردم و جنازه را در محلی خلوت رها کرده و به خانه برگشتم. تمام این مدت عذاب وجدان داشتم اما ترس از دستگیری باعث شد که خودم را معرفی نکنم.به دنبال اعترفات متهم 38 ساله به جنایت، پدر و مادر داوود که تنها اولیای دم بودند، ازشکایت علیه دامادشان گذشتند. اما رسیدگی به پرونده همچنان ادامه دارد.