گزیده ها قسمت هشتم 27 تیر -96
بعد از انتخابات ریاست جمهوری نظر اکثریت تحلیلگران و فعالان سیاسی اصولگرا این بود که برای پیروزی باید دنبال جذب آرای خاکستری بود و برای نیل به این مقصود باید گفتمان سیاسی بازنگری شود.
به گزارش نامه نیوز، در مراسم یک سالگی «فارس پلاس (زیرمجموعه خبرگزاری فارس) شاهد حضور تتلو در ردیف اول و در کنار چهره های سیاسی اصولگرا بودیم. اما سئوال این است که جذب تتلو برای اصولگرایان رأی خاکستری می شود یا خیر؟
عباس عبدی ضمن پاسخگویی به این سئوال، توصیه ای به اصولگرایان داشت که اول دنبال بازسازی هویت خود باشند نه آنکه هویت خود را از دست بدهند تا جذب آرا کنند.
عباس عبدی در پاسخ به این سئوال که اصولگرایان برای انتخابات مجلس دهم کلاه مخملی ها را برای برنامه تبلیغاتی خود دعوت کردند و در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و پس از آن نیز تتلو را آوردند به نظر شما آنها می توانند با این روش ها آرای خاکستری را به سمت خود جذب کنند؟ گفت: خدا عاقبت کسانی را بخیر کند که آرای خاکستری شان می خواهد تتلو و کلاه مخملی ها باشد.
وی افزود: نمی دانم آنجا اصلا کسی به این موضوعات بطور جدی فکر می کند یا آنکه همین طور تتلو می آید و ردیف جلو می نشیند، کلاهش را هم کج می گذارد و خالکوبی هایش را بیرون می اندازد. من که دیروز عکس مراسم را دیدم جا خوردم. به نظرم همه در نهایت تتلیتی می شوند و یک کلاه مخملی هم سرشان بگذارند تمام است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: معتقدم این کارها دردی را دوا نمی کند. اصلا نباید در ابتدا دنبال جذب آرا بود، این یک بحث ثانوی است. یک گروه باید دنبال بازسازی هویت خودش در درجه اول باشد؛ نه آنکه هویت خودش را هم از دست بدهد تا جلب آرا کند چون در این صورت همان آرای پیشین خود را نیز از دست می دهد.
عبدی ادامه داد: در دنیای واقعی این طور نیست که آقای رسایی یا آقای رئیسی مطالبات تتلیتی ها را نمایندگی کنند. اگر می بینند هنرمندان به دیدار آقای خاتمی می روند و احترام می گذارند، آن یک دلیلی دارد نه آنکه آقای خاتمی بخواهد فقط برای جلب ارای آنها رفتار کند. این کار یک پایه تحلیلی و یک ایده ای پشت آن وجود دارد که در اقدامات اصولگرایان دیده نمی شود این افراد بیشتر اقتضایی عمل می کنند تا تحلیلی.
کیهان نوشت: بدنبال قتل فجیع دختر بچه هفت ساله پارسآبادی به نام آتنا اصلانی، گروهی از رسانههای معلوم الحال خارجی موجی از تبلیغات به راهانداختند و علت چنین قتلهایی را به عدم آموزشهای جنسی در کودکان و عدم اجرای قوانینی مانند سند 2030 مربوط دانستند!
طبق معمول و بالطبع این رسانههای وابسته، گروهی از شبهروشنفکران غربگرای داخلی نیز همان حرفها را تکرار کردند و بعضا با سیاهنمایی مفرط، سعی کردند از فضای ایجاد شده، بهره خود را بگیرند.
از جمله این افراد یکی از کارگردانان زن سینمای ایران است که ادعای فیلمسازی اجتماعی دارد. وی از موقعیت پیش آمده سوء استفاده کرده و طی یک یادداشت، تصویری فاجعه بار از جامعه ایران ارائه داده است و با اشاره غیرمستقیم به سند 2030، مینویسد:
«... هیچکس حق طرح سؤال، حق اعتراض، حق آموزش مراقبتهای دفاعی لازم به بچههای در معرض آسیب، با سونامی غرایز فرو خفته و سرکوب شده کمین گرفته در هر کوچه، پس کوچهای را ندارد...» و در پایان با لحنی کنایهآمیز اضافه میکند: «... هیس، موضوعات کوچکی مثل «آتنا» را بزرگ نکنید، کارهای بزرگتر فرهنگی مثل لغو مجوز کنسرت و توقیف فیلمهای سینمایی و پایین آوردن دیشهای ماهواره در اولویت است...» !
اظهارات این گارگردان در حالی است که پژوهشهای دانشگاهی نشان میدهد میزان آسیبهای اجتماعی از این دست در کشورهایی که سند 2030 را اجرا کردهاند به مراتب بیشتر از ایران است. در واقع کشورهای غربی آماری به مراتب نگرانکنندهتر از ایران دارند.
بر اساس گزارشهای متعدد از جمله گزارش معتبر «نوردیک» از دانشگاه استکهلم سوئد، در سال 2011 به طور متوسط روزانه 60 تعرض جنسی به کودکان، به پلیس این کشور گزارش شد. این درحالی است که پلیس این کشور معتقد است بیشتر جنایات جنسی اساسا گزارش نمیشود. براساس همین گزارش، در سال 2010 بیش از 23 هزار کودک در انگلیس و ولز قربانی تجاوز جنسی شدند.
سازمان ملل در گزارش نوامبر 2011 آورده بود که در ایالات متحده نیز حدود 60 درصد دختران در سن 12 تا 16 سال، اذیت و آزار جنسی را در مدارس تجربه کردهاند. یعنی همان سنینی که تحت کلاسهای آموزش جنسی سند 2030 قرار دارند! رقم 1/1 میلیون بارداری ناخواسته سالانه در میان این نوجوانان که نیمی از آن به سقط جنین و نیمی دیگر به کودکان و مادران بیسرپرست منجر میشود، حاصل همین آموزشهاست!
آمار وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا نشان میدهد به طور متوسط هر هشت دقیقه، یک کودک در آمریکا مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است، یعنی در حدود 66 هزار سوءرفتار جنسی علیه کودکان در هر سال که 34 درصد از این کودکان کمتر از 12 سال سن داشتهاند! اما دانشگاه «كلرادو» چندى پيش آمارى از سوءاستفاده جنسى بهخصوص در ميان كودكان اين كشور منتشر كرد که در هر دو دقيقه يك كودك در آمريكا مورد سوءاستفاده جنسى قرار مىگيرد.
اگرچه آمارهایی از این دست وظیفه قانونی مسئولان کشور را در برخورد با آسیبهای اجتماعی موجود انکار نمیکند اما ظاهرا خانم کارگردان به اندازه کافی مطالعه نداشته و از اخبار و پژوهشهای روز دانشگاهی بیخبر است.
کیهان در گزارشی به حواشی جشن فارس پلاس پرداخت و نوشت: یکی از بازیگران سینما و تلویزیون اخیرا از توهین جریانهای تمامیت خواه به وی به خاطر ستایش از شهدای مدافع حرم سخن گفته است.
برخوردهای خصمآلود با هنرمندان آن هم از سوی جریانهایی که داعیه دار آزادی بیان هستند تازگی ندارد و سال هاست که در فضای فرهنگی و رسانهای ما اتفاق میافتد. شبکههای ماهوارهای ضدایرانی و شبکههای اجتماعی نیز به کمک گروههای فشار آمدهاند و به رفتارهای آنها ضریب میدهند.
توهین به هنرمندان به خاطر انجام اعمالی مغایر با منافع این گروهها از اواخر دهه 80 شروع شد. از آن دوران بود که هنرمندان و بازیگرانی که در فیلمهای ضدفتنه 88 حضور یافته بودند با تندترین واکنشها از سوی تمامیت خواهان مواجه میشدند. مثل برخوردهایی که با بازیگرانی چون «امین حیایی» و «علیرام نورایی» شد. حتی کار به جایی رسید که اگر یک بازیگر در زندگی شخصی خود، رفتاری برخلاف فرهنگ این جریانها بروز میداد هم به موج تخریب و توهین برمیخورد. نمونه بارز چنین هنرمندانی، «پروانه معصومی» و «الهام چرخنده» بودند.
برخوردهای خصمآلود با هنرمندان آن هم از سوی جریانهایی که داعیه دار آزادی بیان هستند تازگی ندارد و سال هاست که در فضای فرهنگی و رسانهای ما اتفاق میافتد. شبکههای ماهوارهای ضدایرانی و شبکههای اجتماعی نیز به کمک گروههای فشار آمدهاند و به رفتارهای آنها ضریب میدهند.
توهین به هنرمندان به خاطر انجام اعمالی مغایر با منافع این گروهها از اواخر دهه 80 شروع شد. از آن دوران بود که هنرمندان و بازیگرانی که در فیلمهای ضدفتنه 88 حضور یافته بودند با تندترین واکنشها از سوی تمامیت خواهان مواجه میشدند. مثل برخوردهایی که با بازیگرانی چون «امین حیایی» و «علیرام نورایی» شد. حتی کار به جایی رسید که اگر یک بازیگر در زندگی شخصی خود، رفتاری برخلاف فرهنگ این جریانها بروز میداد هم به موج تخریب و توهین برمیخورد. نمونه بارز چنین هنرمندانی، «پروانه معصومی» و «الهام چرخنده» بودند.
«شهاب حسینی» هم حتی از گزند این گروهها در امان نماند! این بازیگر ، سال گذشته و پس از آنکه جایزه بهترین بازیگر جشنواره کن را دریافت نمود و آن را به ساحت مقدس امام زمان(عج) تقدیم کرد، با رفتارهای پرخاشگرانه گروههای به اصطلاح دموکراسی خواه مواجه شد.
البته شبکههای ماهوارهای نیز شهاب حسینی را بینصیب نگذاشتند؛ بیبیسی فارسی، منوتو، صدای آمریکا و همچنین شبکههای مبتذل سلطنتطلب، گزارشهایی توأم با عصبانیت و ناراحتی را علیه این بازیگر ایرانی پخش کردند.
مجری اخبار شبکه بیبیسی با حالتی از تأسف بیان کرد که شهاب حسینی جایزه خود را به امام زمان تقدیم کرده است! شبکه من و تو هم نسبت به شهاب حسینی ابراز ناامیدی کرد و تاکید نمود که این بازیگر میتوانست این جایزه را در دلش به امام زمان(عج) تقدیم کند! شبکه صدای آمریکا هم شهاب حسینی را «وابسته» توصیف کرد!
اما این موج در سالهای 95 و 96 و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افزایش یافت. اگر تا قبل از این موقع، تخریب هنرمندان فقط به لمپنهای فعال در فضای مجازی یا شبکههای ماهوارهای معاند محدود میشد، از این زمان رسانههای رسمی دولتی نیز وارد میدان شدند! به طوری که کوچکترین انتقادی از دولت، با توهینهای این رسانهها همراه بود. نمونه بارز چنین ماجرایی، فحشهای رکیک رسانههای اصلاحطلب به مهران مدیری بود.
صحبتهای بهنوش بختیاری در مراسم سالگرد تأسیس فارس پلاس که از اهانتهای عدهای به وی به خاطر ستایش از شهدای مدافع حرم سخن گفته بود نشان میدهد، جریانهای تمامیت خواه مدعی آزادی بیان در برخورد با هنرمندان حتی به خودیهای خود نیز رحم نمیکنند و هنرمندانی از جبهه خودشان را نیز در صورت بروز رفتاری مغایر با منافع خود، هدف تخریب قرار میدهند.
واکنش دولت به بازداشت فریدون
نوبخت در پاسخ به این پرسش که این وثیقه چگونه تامین شد، گفت: بالاخره فریدون دوستانی دارد. چون وثیقه ای به این مبلغ ندارد ما به قوهقضائیه احترام میگذاریم ولی معتقدیم برای تحقق مطالبات مردم نیازمند آرامش هستیم.
فرارو- سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود درباره بازداشت و بستری شدن حسین فریدون برادر رییس جمهور توضیحاتی داد که در ادامه میخوانیم:
نوبخت در پاسخ به این پرسش که آیا بازداشت حسین فریدون تاثیری بر تصمیم روحانی در چینش کابینه دارد، افزود: این مواردی که شما اشاره کردید تاثیری بر اراده روحانی ندارد. رئیسجمهور بسیار صبور و خویشتندار عمل می کند و بسیار هم زیرک است و میداند برخی اقدامات برای برهم زدن ثبات انجام می شود بنابراین رئیسجمهور با این اقدامات از مسیر اعتدال خارج نمی شود.
نوبخت در بخش دیگری از این نشست درباره بازداشت حسین فریدون هم تصریح کرد: از ماه ها قبل و حتی سال قبل این بحث ها مطرح بود که نظر رئیسجمهور هم این بود که همه افراد در برابر قانون یکسان بوده و باید در مقابل قانون پاسخگو باشند. فریدون مرتب به مراجع قضایی می رفت و مرتب پاسخ می داد اما اینبار قرار وثیقه گذاشتند و چون مبلغ آن بالا بود تهیه وثیقه زمان برد که به کمک برخی دوستان فریدون و سند خانه خودش این وثیقه تامین شد. من نمی خواهم درباره رقم وثیقه قضاوت کنم ولی او که فرار نمیکرد که این رقم در نظر گرفته شد.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه اگر یک ساعت هم فرد محترمی را به زندان ببرند به حیثیت او خدشه وارد می شود خاطر نشان کرد: از قوهقضائیه انتظار قضاوت عادلانه داریم. البته اینکه قوهقضائیه مستقل است و برادر رئیسجمهور را احضار و به زندان می برد موجب قوت ما است که اگر برای برادر رئیس قوهقضائیه و مقننه هم موارد مشابهی باشد قوهقضائیه مستقل، همین گونه که برای برادر رئیسجمهور اقدام کرد با آنها هم همانگونه رفتار می کند. این موجب مباهات ما است که عدالت برای همه یکسان اجرا شود.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که این وثیقه چگونه تامین شد، گفت: بالاخره فریدون دوستانی دارد. چون وثیقه ای به این مبلغ ندارد ما به قوهقضائیه احترام میگذاریم ولی معتقدیم برای تحقق مطالبات مردم نیازمند آرامش هستیم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه اتفاقی برای فریدون افتاد که در بیمارستان بستری شد اظهار کرد: اینکه فرد سالمی برود قوهقضائیه و بعد چنین وضعیت جسمی پیدا کند و پزشکش اظهار نگرانی کند. شاید من نباید جواب بدهم باید ببینیم چه اتفاقی افتاده است. این را باید دیگران جواب دهند. انتظار داریم هیچ چیزی که خارج از عدل و انصاف و رفتارهای غیرقانونی و فشارهای ویژه ای به ایشان نیامده است. با اعتمادی که به دستگاه قضا داریم می دانیم که هیچ چیزی پیش نمی آید. انتظار داریم این موارد جنبه سیاسی پیدا نکند تا قداست کار قضایی مخدوش نشده و ضابطین هم با نگرش غیر سیاسی باید به این موضوع نگاه کنند.
وی تاکید کرد: دولت هم هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد ندارد و معتقد است با هر عامل فسادی باید مقابله شود.
نوبخت در بخش دیگری از این نشست درباره بازداشت حسین فریدون هم تصریح کرد: از ماه ها قبل و حتی سال قبل این بحث ها مطرح بود که نظر رئیسجمهور هم این بود که همه افراد در برابر قانون یکسان بوده و باید در مقابل قانون پاسخگو باشند. فریدون مرتب به مراجع قضایی می رفت و مرتب پاسخ می داد اما اینبار قرار وثیقه گذاشتند و چون مبلغ آن بالا بود تهیه وثیقه زمان برد که به کمک برخی دوستان فریدون و سند خانه خودش این وثیقه تامین شد. من نمی خواهم درباره رقم وثیقه قضاوت کنم ولی او که فرار نمیکرد که این رقم در نظر گرفته شد.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه اگر یک ساعت هم فرد محترمی را به زندان ببرند به حیثیت او خدشه وارد می شود خاطر نشان کرد: از قوهقضائیه انتظار قضاوت عادلانه داریم. البته اینکه قوهقضائیه مستقل است و برادر رئیسجمهور را احضار و به زندان می برد موجب قوت ما است که اگر برای برادر رئیس قوهقضائیه و مقننه هم موارد مشابهی باشد قوهقضائیه مستقل، همین گونه که برای برادر رئیسجمهور اقدام کرد با آنها هم همانگونه رفتار می کند. این موجب مباهات ما است که عدالت برای همه یکسان اجرا شود.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که این وثیقه چگونه تامین شد، گفت: بالاخره فریدون دوستانی دارد. چون وثیقه ای به این مبلغ ندارد ما به قوهقضائیه احترام میگذاریم ولی معتقدیم برای تحقق مطالبات مردم نیازمند آرامش هستیم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه اتفاقی برای فریدون افتاد که در بیمارستان بستری شد اظهار کرد: اینکه فرد سالمی برود قوهقضائیه و بعد چنین وضعیت جسمی پیدا کند و پزشکش اظهار نگرانی کند. شاید من نباید جواب بدهم باید ببینیم چه اتفاقی افتاده است. این را باید دیگران جواب دهند. انتظار داریم هیچ چیزی که خارج از عدل و انصاف و رفتارهای غیرقانونی و فشارهای ویژه ای به ایشان نیامده است. با اعتمادی که به دستگاه قضا داریم می دانیم که هیچ چیزی پیش نمی آید. انتظار داریم این موارد جنبه سیاسی پیدا نکند تا قداست کار قضایی مخدوش نشده و ضابطین هم با نگرش غیر سیاسی باید به این موضوع نگاه کنند.
وی تاکید کرد: دولت هم هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد ندارد و معتقد است با هر عامل فسادی باید مقابله شود.