آماده باش 5 استان عراق در برابر تهدید سیلاب

 آماده باش 5 استان عراق در برابر تهدید سیلاب 13 فروردین-98
بغداد - ایرنا - در پی بارش های شدید و هشدار سیل در مناطق مختلف عراق، در پنج استان این کشور حالت آماده باش کامل اعلام شد.
به گزارش ایرنا، وزارت کشور عراق روز دوشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد به دلیل هشدارهای مربوط به احتمال جاری شدن سیلاب در استان های صلاح الدین، دیاله، واسط، میسان و کرکوک، حالت آماده باش کامل اعلام شده است.
در این اطلاعیه آمده است که افزایش بارندگی ها و بالا آمدن سطح آب در رودخانه ها و پشت سدها و جاری شدن سیل در برخی نقاط عراق و آبگرفتگی برخی نقاط دیگر سبب شد، این تصمیم اتخاذ شود.
بارش های سنگین کم سابقه امروز در بغداد و چند روز گذشته در برخی مناطق عراق سبب شده است، جاری شدن سیلاب احتمالی همانند آنچه در جمهوری اسلامی ایران جریان دارد، همچنان دغدغه اول مردم و دولت عراق باشد.
کارشناسان هواشناسی عراق همچنان در صفحات شخصی خود در شبکه های اجتماعی نسبت به بارش های سنگین و احتمالا جاری شدن سیلاب به مردم این کشور هشدار می دهند و در مقابل دولت عراق به شهروندان خود اطمینان می دهد که اوضاع تحت کنترل است.
«
عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق شامگاه دیشب (یکشنبه) با شش تن از استانداران استان های بغداد، بصره، میسان، صلاح الدین، نینوا و دیاله با حضور تعدادی از وزیران و نهادهای ذیربط از جمله الحشد الشعبی، پیرامون بارندگی ها و سیلاب های احتمالی تشکیل جلسه فوق العاده داد.
گزارش ها از کردستان عراق حاکیست که دیروز یکشنبه آسمان استان های سلیمانیه، اربیل، دهوک و همچنین نینوا با پدیده کم سابقه ابرهای پربارش «سوپرسل» (supercell) مواجه شده اند.
کارشناسان هواشناسی عراق گفته اند که این ابرهای یکی از پربارش ترین باران های توفانی را به همراه خود دارند که طی 2 تا 4 ساعت موجب بارش شدید و جاری شدن سیلاب می شوند.
در همین راستا «صادق عطیه» از کارشناسان برجسته هواشناسی عراق در گزارشی در صفحه شخصی خود در «فیسبوک» از بارش های سنگین و احتمال سیلاب در استان های سلیمانیه، دهوک، کرکوک، دیاله، نجف، کربلا، واسط، میسان، نینوا و دیوانیه هشدار داده است.
همزمان با تهیه این گزارش، منابع محلی از تعطیلی فرودگاه سلیمانیه بدلیل بدی آب و هوا و افزایش بارش ها خبر دادند.
در استان صلاح الدین در شمال عراق به دلیل بارش های سنگین دو روستای «زویه» و «المسحک» در شمال این استان به خاطر جاری شدن سیلاب تخلیه شدند.
طبق اعلام مسوولان محلی در این استان تاکنون 100 منزل در روستای المسحک تخلیه شده و خانواده ها در یک اردوگاه ویژه اسکان داده شده اند.
این گزارش حاکیست که هنوز 800 منزل دیگر در معرض خطر سیلاب قرار دارند که بایستی تخلیه شوند.
وزارت منابع آب عراق نیز در اطلاعیه هشدار آمیزی از اهالی سامرا و الشرقاط در استان صلاح الدین خواسته است که از حاشیه های رودخانه دجله و حوضچه های آبی آن فاصله بگیرند.
در شهر«بلد» از توابع استان صلاح الدین به دلیل شدت بارندگی ها، آب همه معابر را فراگرفته و زندگی طبیعی را مختل کرده است.
در استان نینوا انتشار پاره ای شایعات بار دیگر به نگرانی ها در خصوص احتمال شکسته شدن سد موصل، دامن زد به ویژه اینکه در سنوات اخیر همواره پاره ای گزارش نسبت به وضعیت سد موصل هشدار داده بودند.
فرمانده عملیات امنیت استان نینوا در بیانیه ای امروز دوشنبه اعلام کرده است که مسوولان سد موصل به او اطمینان داده اند که هیچ نگرانی از وضعیت سد وجود ندارد.
در استان های شرقی عراق که همچنان مسوولان این کشور از جاری شدن سیلاب های ایران به این مناطق نگران هستند، تعدادی از روستاها در استان واسط از حاشیه رودخانه های مرزی و کناره دجله تخلیه شدند.
برخی خبرگزاری های عراق نیز اعلام کردند که شهر «العماره» مرکز استان میسان نیز براثر شدت بارندگی ها، غرقاب شده است.
در بصره جنوبی ترین منطقه عراق، بیشترین نگرانی مسوولان عراقی از ارتفاع کم سابقه رودخانه کارون و در نتیجه سرازیر شدن آن به شط العرب است.
تمامی نهادهای ذیربط دولتی و ماشین آلات و نیروهای الحشد الشعبی در این استان به حال آماده باش در آمده اند تا از تبعات سیلاب های خروجی از ایران به سمت بصره جلوگیری به عمل آورند.
برخی از روستاها در منطقه «ابو الخصیب» در جنوب استان بصره نیز به دلیل ارتفاع رودخانه شط العرب زیر آب رفتند.
در بغداد پایتخت عراق نیز گرچه تاکنون با بارندگی های طولانی و غرقابی معابر مواجه نبوده اما به دلیل هشدارهایی که کارشناسان هواشناسی و دولت عراق داده، تمامی کادرهای شهرداری و نهادهای مربوطه به حالت آماده باش در آمده اند.
تاکنون دولت عراق در خصوص خسارت های مادی و جانی احتمالی بارندگی های شدید اخیر و جاری شدن برخی سیلاب ها در مناطق مختلف عراق گزارش مستندی منتشر نکرده است