بسیج مردمی و دستگاههای اجرایی برای مهار سیل آق قلا

 بسیج مردمی و دستگاههای اجرایی برای مهار سیل آق قلا    7اردیبهشت-98
کشوری که نزدیک 40 روز قادرنبوده است بحران سیل و سیل زدگان  را در استان گلستان و سایراستان های سیل زده حل کند .ولی از طریق  شوی  مسخره تریبون های نماز جمعه ها سرجنگ با دنیا دارد ومی خواهد آمریکا و اسراییل و عربستان را نابود وساقط کند.
گرگان - ایرنا - در پی بارندگی های اخیر که به طغیان رودخانه ها و وقوع سیلاب مجدد در بخش هایی از استان گلستان منجر شد؛ شهرستان آق قلا دوباره در معرض آسیب قرار گرفت بطوریکه دستگاههای اجرایی، نظامی و اقشار مختلف مردم برای نجات منطقه دست به کار شدند.
به گزارش ایرنا؛ عصر روز جمعه در پی شکسته شدن سیل بند روستای یلمه خندان از توابع آق قلا حرکت سیلاب به سوی مرکز شهرستان شتاب گرفت و متعاقب آن اعضای ستاد مدیریت بحران گلستان به ریاست سرپرست استانداری در منطقه مستقر شدند.
امانگلدی ضمیر فرماندار آق قلا که صبح امروز گفته بود جای نگرانی از وقوع سیلاب و بالا آمدن ارتفاع آب در منطقه وجود ندارد، حالت اضطراری در سطح شهرستان اعلام کرد.
وی به ساکنان محلات حکیم آباد، تازه آباد، کل آباد و عیدگاه هشدار داد خانه های خود را ترک و به نقاط امن بروند.
وی با ابراز نگرانی از حجم بالای آب در عین حال خاطرنشان کرد: حجم سیلاب کمتر از سیل ابتدای فروردین امسال است.
هم اکنون نیروهای ارتش، سپاه، هلال احمر و سایر دستگاه های اجرایی استان گلستان با به خدمت گرفتن تجهیزات سبک و سنگین از جمله چندین دستگاه بیل مکانیکی تلاش دارند با ایجاد کانال و مانع های متعدد حرکت آب به سمت مرکز شهرستان آق قلا را منحرف یا کند کرده تا از قدرت تخریبی آن کاسته شود.
همچنین آن دسته از اهالی آق قلا که خانه های آنها در معرض خطر سیل قرار دارد به مکان های اسکان اضطراری شامل عطاآباد، مسجد آسیه حاجی و باشگاه ورزشی تختی دعوت و هدایت شده اند.
هلال احمر گلستان هم با به خدمت گرفتن تمامی نیروها و تجهیزات خود کار ارایه خدمات و توزیع اقلام مورد نیاز به سیل زدگان را در مکان های اسکان موقت آق قلا به عهده گرفت.
برخی اهالی آق قلا در گفتگو با خبرنگار ایرنا ضمن ابراز نگرانی از وضعیت موجود می گویند: جدای از نیازهای روزمره برای زنان و کودکان به اقلامی همچون بیل و کیسه برای ایجاد مانع نیاز دارند؛ نیروی انسانی هم برای سرعت عمل بیشتر مورد نیاز است.
در همین رهگذر برخی راههای اصلی و فرعی منطقه همچون بخشی از جاده آق قلا - گنبد به زیر آب رفته و تردد را با مشکل مواجه کرده است.
میرمحمد غراوی سرپرست استانداری گلستان ابراز امیدواری کرده طی ساعات آینده حجم سیلاب و روان آبهای جاری به سمت آق قلا کاهش یافته و اوضاع کنترل شود.
به گزارش ایرنا از اواخر سال 97 و در پی بارندگیهای رگباری بخش وسیعی از گلستان به زیر آب رفت و بر اساس برخی آمار و بدون احتساب بارش اخیر و آب ناشی از ذوب برف در ارتفاعات استان دست کم 2.2 میلیارد متر مکعب روان آب در سطح منطقه جاری شده است.
بر اثر این سیل شهرستانهای شرقی گلستان اگر چه مدت زمان کمتری درگیر سیل بودند اما تخریب خانه های مسکونی، واحدهای تولیدی و صنفی، زیرساخت های شهری و روستایی، مزارع و باغات در آنها زیاد بود و مناطق غربی و شمالی استان همچون آق قلا و گمیشان هم در کنار تخریب و آسیب ها همچنان با آبگرفتگی، رطوبت شدید، کاهش بهداشت عمومی و مشکلاتی از این دست مواجهند.
سیل استان گلستان تاکنون در مجموع جان 11 نفر را گرفته است.
گزارش تصویری تلاش مردم برای ایجاد سیل بند در روستاهای اطراف آق قلا برای مهار آب و جلوگیری از تخریب بیشتر در ستون عکس ایرنا قابل دیدن است