افطاری 70هزارتومانی هتلی مومنان حکومت اسلامی ولایت فقیهی . 6 مرداد 91
در رژیم وارونه ونامتعارف بدلیل اینکه دین ابزار قدرت وثروت
وسرکوب و سانسور شده است و فقر موازی رشد اختلاف طبقاتی بیداد می کند .بنابراین
روزه ای هم به ضد خودش شده چون تبدیل به برنامه های غذایی تشریفاتی با سفرهای
رنگین البته نه برای همگان شده است. آنگونه برنامه غذایی 70 هزار تومانی افطاری در
هتل ها صرف می شود .یعنی نزدیک دستمزد یک هفته کار گر است. مسأله این است که فقط
تغییر خوراک افطاری وافزایش قیمت آن نیست ، بلکه سبک سنت روزه داری هم بطور کلی
تغییر کرده است آنگونه که گزارشگر گزارش داده است
که از سنت سال های قبل گذشته روزه ای خبری نیست .چونکه همه چیزمان عوض
شده و افطارها هم تغییر کرده اند. وتأکید شده تجمل زیاد در سفره های افطار خوب
نیست چونکه ابعاد معنوی آن را به حاشیه
برده است . برای اینکه سفره های تجملی وتشریفاتی جای سفره خوش آب و رنگ مادر بزرگ ها را گرفته اند . البته
داشته باشید وقتی 80% جمعت کشور در زیر خط فقر اقتصادی بسر می برند و قیمت مرغ
کیلویی 8 هزار تومان شده است و سفر های محروم و تهی دستان هر روز خیلی خالی تر می
شود .مشخص است برای اینان سفره های رنگین معنی ومفهومی ندارد. بهر حال قیمت افطاری
در چند هتل در تهران ضمیمه شده است که بیشتر ثابت می کند نتایج ودستآورد دین ابزار
و وسیله شده چگونه شده است؟
دنیای
اقتصاد : نگاه کنید به منوها، ما دیگر درباره آش رشته و حلوا و ... صحبت نمیکنیم.
میگویند: ژیگو بره، چیکن فینگر با موس شکلاتی! همه چیزمان عوض شده؛ تغییر و تحول سال به سالی، که
دیگر سرعتشان خیلی بالا رفته؛ از آن روزی که تسبیح و جانماز و مهر چینی به
بازارهای ایران رسید... مشخص شد تغییرات در حال گسترده تر شدن هستند. به نوشته دنیای اقتصاد چای ساز
های برقی خارجی جای آن سماور های المنتی قدیمی را گرفتند، سماورهایی که مادر بزرگ
همیشه کنار سفره های افطار و سحر می آورد. البته همان سماور المنتی ها هم خودشان
جای سماور نفتی و ذغالی را گرفته بودند و امروز نمیتوانند گله ای کنند. پیش تر از این 8-7 سال گذشته، خانه ها بزرگتر
بودند، تعداد خانه های یک نفره و دو نفره انقدر بالا نرفته بود، بزرگ فامیلی بود
و روز اول ماه مبارک معمولا همه خانه بزرگترها مهمان بودند. سماری کنار سفره بود و
حلوا و شله و شیربرنج همگی دست پخت مادر بود که با کمک عروس ها و دختر ها درست شده
بود. اما دیگر از آن سال ها خیلی گذشته، همه چیزمان عوض شده و افطارها
هم تغییر کردند. خیلی ها بر این باورند که تجمل زیاد در سفره های افطار خوب نیست و
ابعاد معنوی آن را به حاشیه میراند، نهایتا همان سفره های خوش آب و رنگ مادر بزرگ
بس بودند. اما بخواهیم و نخواهیم تالارها و
هتل ها و رستوران ها که خیلی هایشان هم مدیریت شبه دولتی دارند، در شب های ماه
مبارک رمضان سبک جدیدی را در این چند ساله ابداع کردند. پدران ما به یاد نمی آورند سر
سفره افطارغذاهایی شبیه: «استرفرای فیله گوساله با سبزیجات »، «چیکن فینگر» یا
«چیکن آلاشریمپ » خورده باشند، اما امروز هستند کسانی که سر میزهای افطارشان از
این غذاها هم هست و قیمت بالایی هم برایشان می پردازند. «افطاری در سالن» سبک جدیدی است
که خانواده های تهرانی را درگیر خود کرده. برای بعضی ها هم کم زحمت تر است و هم
مجلل تر و صد البته گران قیمت تر، دست بر قضا مشتری های خاص خودشان را هم کاملا
قانونی دارند. غذاهای خارجی و سبک های غیر سنتی غذا مثل غذاهای
گیاهی برای افطار وارد منوهای این افطاری ها شدند، افطاری هایی که دیگر آن صمیمیت
و مهربانی خانه مادر بزرگ را ندارند. در این دو صفحه به معرفی بعضی رستوران ها و منوها
پرداختهایم.هتل اسپیناس. افطاری مخصوص اسپیناس: نان تازه،
کره، عسل مربا، چای، شیر گرم، نسکافه، پنیر، سبزی خوردن، مغز گردو، خرما،زولبیا و
بامیه. به انتخاب میزبان: شله زردیا شیر
برنج و فرنی، آش رشته،آش جو،سوپ جو غذای اصلی : باقالا پلو با گوشت
بره، زرشک پلو با مرغ، جوجه کباب، کباب لقمه، ته چین مرغ، خوراک زبان، برنج ساده
زعفرانی و خورشت انتخابی. به انتخاب مهمان: ماهی قزل آلا
یا شیر. اردور: سالاد شیرازی، سالاد کلم،
سالاد فصل، سالاد الویه، سالاد سیب زمینی، برانی، ماست و خیار. دسر: ژله میوه ای، سالاد میوه ای، کرم کارامل، موس شکلات. نوشیدنی: نوشابه، دوغ، آب معدنی. قیمت برای هر نفر : 000، 570
ریال + 5 درصد. افطاری اسپینه. افطاری شامل:نان تازه، کره، عسل،
مربا، پنیر، سبزی خوردن، مغز گردو، خرما، زولبیا و بامیه، چای، شیرگرم، نسکافه. به انتخاب میزبان: شله زرد یا شیر برنج و فرنی، آش رشته یا آش
جو یا سوپ جو غذای اصلی: باقلا پلو با گوشت بره، زرشک پلو با مرغ، ته چین
مرغ، کباب لقمه، برنج ساده زعفرانی و خورشت انتخابی. اردور:سالاد شیرازی، ماست و
خیار، سالاد فصل. دسر: ژله میوه ای، سالاد میوه ای. نوشیدنی: نوشابه، دوغ، آب معدنی. قیمت برای هر نفر:000، 380 ریال+
5 درصد. هتل هما. افطاری : نان و پنیر سبزی خوردن، مغز گردو، خرما، زولبیا و
بامیه، شیر گرم، چای، کره، مربا، عسل. انتخابی از سه نوع: فرنی، شله
زرد یا شیر برنج. انتخابی از سه نوع: آش رشته، آش
جو یا سوپ جو. غذای اصلی: ماهی شیر، جوجه کباب
80 درصد، باقالا پلو با گوشت بره، ته چین با گوشت مرغ، ژیگو بره، چیکن فینگر انتخابی از سه نوع
خورش: قیمه سیب زمینی، قورمه سبزی، بادمجان. خورشت فسنجان، پلو سفید، سبزیجات
پخته، قارچ سرخ شده. انواع سالاد: سالاد فصل، سالاد
روس، ماست و خیار و گردو و کشمش. انواع دسر: ژله میوه ای، کرم کارامل،
پلیمبر یا کیک بستنی، نوشابه. قیمت برای هر نفر: 000، 415
ریال+ 15 درصد سرویس+5 درصد عوارض آدرس: خیابان ولی عصر-بالاتر از میدان ونک-خیابان شهید
خدامی-پلاک 46.تالار
الهیه زیتون. منوی غذا : 8 مدل غذا 3نوع دسر 3
نوع سالاد چای و نوشابه هر نفر 100000هزار ریال. منوی ویژه افطار: هر نفر 60000
هزار تومان. نشانی: خیابان شریعتی-بالاتر از
پل صدر 22612117، 22612118.تالار باغ بهشت(تالار پارادایس) افطاری: نان و پنیر و سبزی
هندوانه خرما سوپ جو زولبیا بامیه هر نفر 110000 ریال. منوی غذا زرشک پلو یا باقالی پلو : هر نفر 140000 ریال به انتخاب میزبان: 17 نوع غذا هر نفر از 220000 تا 650000 ریال. نشانی: انتهای اتوبان امام علی شمال-اتوبان ارتش به سمت
غرب-تالار پارادایس.