گزیده خبرهای 8 مهر -94 قسمت -9

گزیده خبرهای 8 مهر -94 قسمت -9
 عضو اتحاديه خشكبار خبر داد: واردات قاچاقي روزانه 50 تن گردو به كشور!
عضو اتحاديه خشکبار از واردات قاچاقي روزانه 50 تن گردو به کشور خبر داد.    عليرضا ارزاني رئيس اتحاديه خشکبار مشهد در گفتگو با «نسيم» بيان داشت: گردو از بنادر و از سمت جنوب به صورت قاچاق و روزانه بيش از 50 تن وارد کشور مي شود. روزي 50 تن گردو آيا چيز کوچکي است که در جيب جا شود يا در کيف؟ چگونه از چند مامور و پاسگاه رد مي شوند؟ اين سوالي است که جاي فکر دارد.    وي با بيان اين که تصميمات وزارت جهاد کشاورزي و وزارت صنعت و معدن غيرکارشناسانه است، گفت: بعضي وقت ها به بهانه اين که مي خواهند از توليد ملي و محصول داخلي حمايت کنند کارهايي کارشناسي نشده انجام مي دهند.    وي افزود: به طور مثال تخمه ژاپني خام که سال قبل رقم مناسبي از کشاورز خريده شده بود، امسال يک سوم قيمت سال قبل خريداري مي شود! محصول را نمي خرند؛ توليد امسال زياد بود اما حالاجلوي صادرات را گرفته اند؛ پارسال که محصول تخمه ژاپني در کشور خيلي کم بود، تخمه ژاپني خام صادر مي شد؛ حالامحصول زياد است اما جلوي صادرات تخمه خام را گرفتند و کشاورز دارد ضرر مي کند.    عضو اتحاديه خشکبار بيان داشت: مي گوييم چرا جلوي صادرات تخمه ژاپني را گرفتيد؟ مي گويند مي خواهيم تخمه شور صادر شود تا اشتغال ايجاد شود؛ من مي گويم باز هم حرفشان شعار و بدون کارشناسي است، زيرا جنس شور عمري کوتاه دارد و در دو ماه تا به بازار هدف برسد کهنه مي شود.    وي اضافه داشت: در بعضي از سال ها اينقدر واردات بي رويه داشتيم که باعث از بين رفتن محصول داخلي شديم مثل تخمه آفتابگردان و بادام زميني. ارزاني گفت: جهاد کشاورزي آمده جلوي واردات بادام هندي به کشور را گرفته است؛ مي گويد بادام هندي نبايد وارد کشور شود، من نمي دانم بادام هندي مگر مشابه داخلي دارد که بايد جلوي وارداتش را گرفت؟    وي گفت: بهتر است کسي پاسخ بدهد، بادام هندي اي که در تمام آجيل فروشي ها هست، روي ميز همه آقايان وجود دارد، روي ميز خود دولتي ها هم مي بينيد، در حالي که در آيين نامه گمرک نوشته شده ورود بادام هندي مطلقاً ممنوع؛ پس اين بادام هندي از کجا آمده است؟    عضو اتحاديه خشکبار به نسيم گفت: تجار واقعي در گوشه اي نشستند و تماشا مي کنند آن وقت يک عده قاچاقچي دارند بادام هندي واردکشور مي کنند
ماجرای جابه‌جایی نوزادان به خاطر اشتباهات سهوی پرسنل بیمارستان‌ها از آن دست اتفاقات نادر است که در صورت رخداد در زمان کوتاهی با شکایت خانواده‌هایی که متوجه جابه‌جایی نوزادانشان شده‌اند، پیگیری و با تست تشخیص هویت و آزمایش‌های دقیق ژنتیکی به نتیجه می‌رسد، اما این بار یک زن و شوهر بعد از ١٠‌سال از زمانی که تصور می‌کنند نوزادشان در بیمارستان جابه‌جا شده است، پرونده عجیبی را روی میز قاضی دادسرای جنایی قرار دادند.
این زن که ادعا می‌کند نوزادش در یکی از بیمارستان‌های مشهور پایتخت جابه‌جا شده است با مراجعه به شعبه هشتم دادسرا به بازپرس ایلخانی گفت: «بعد از ١٨‌سال نازایی حامله شده بودم، اما به علت فشار بالایی که بر اثر بارداری در من به‌وجود آمده بود به بیمارستان منتقل شدم. ٢٥ اسفند‌ سال ٨٤ در یکی از بیمارستان‌های خصوصی تهران زایمان کردم، فرزندم پسر بود. وقتی به هوش آمدم، خیلی کنجکاو بودم که آیا سالم است یا نه. به همین خاطر نوزادم را در بغلم گرفتم و با دقت تماشایش کردم. تا این‌که براساس تشخیص پزشکان به‌خاطر این‌که فرزندم زودتر از زمان پیش‌بینی شده متولد شده بود، او را به یک بیمارستان تازه‌تاسیس در غرب تهران منتقل کردیم تا در دستگاه‌های پیشرفته این بیمارستان قرار گرفته و بهبود پیدا کند.
 
این درحالی بود که من از بیمارستان مرخص شده بودم. عصر روز بعد با همسرم به بیمارستان رفتم تا پسرم را ببینم. ابتدا از پشت شیشه نوزادم را دیدم که در دستگاه خوابیده است اما وقتی پرستار پسرکم را به آغوشم داد، شوکه شدم. این نوزاد از لحاظ شکل و اندازه و حتی رنگ پوستش شبیه نوزادی که یک روز قبل در بغلم گرفته بودم، نبود! بلافاصله همسرم را در جریان این ماجرا قرار دادم، اما او باورش نمی‌شد و می‌گفت غیرممکن است چرا که هر ٢ بیمارستان معتبر هستند و امکان جابه‌جایی نوزادان  وجود ندارد.
 
همان موقع تصمیم گرفتم که هر وقت نوزاد از بیمارستان مرخص شد او را برای گرفتن گروه خونی و آزمایش DNA به آزمایشگاه ببرم تا بتوانم حرفم را به همسرم اثبات کنم و بچه خودمان را پیدا کنیم. ٣ روز بعد ما دوباره به دیدن نوزاد رفتیم و همان موقع از من و همسرم آزمایش خون گرفتند و مشخص شد گروه خونی او با من و پدرش متفاوت است. بیش از گذشته به این موضوع شک کردم و این بار همسرم نیز تا حدودی حرف‌هایم را پذیرفت و قرار شد بعد از ترخیص نوزاد این موضوع را پیگیری کنیم.
 
تا این‌که روز چهارم وقتی برای تحویل نوزاد رفتیم با جای خالی او در تخت‌اش روبه‌رو شدیم و وقتی وحشت‌زده سراغ نوزادمان را گرفتیم در کمال ناباوری به ما گفتند که نوزادمان فوت شده است.
حالمان بد بود و باورمان نمی‌شد بعد از ١٨‌سال انتظار داشتن فرزند او را از دست داده باشیم. همسرم اصرار کرد تا جسد فرزندمان را ببیند اما پرسنل بیمارستان اجازه این کار را به ما ندادند و با موضوع عجیب‌تری روبه‌رو شدیم. آنها گفتند نوزاد را همان موقع به بهشت زهرا منتقل کرده‌اند و نوزادمان بدون این‌که به ما خبر بدهند دفن شده است.
این موضوع شک‌مان را نسبت به جابه‌جایی نوزاد بیشتر کرده بود. حال روحی خوبی نداشتم به همین خاطر همان شب همسرم من را به شهرستان برد تا پیش خانواده‌ام باشم، اما چند روز بعد درحالی‌که هنوز ذهن‌مان درگیر این حادثه تلخ بود از بیمارستان با ما تماس گرفتند و ادعا کردند نوزادمان در سردخانه بیمارستان است و باید هرچه سریع‌تر جسدش را از بیمارستان تحویل بگیریم.
حرف‌های متناقض پرسنل بیمارستان گره کور این معما را هر لحظه پیچیده‌تر می‌کرد. بالاخره جسد نوزاد را از سردخانه بیمارستان تحویل گرفتیم اما به محض رویت جسد با صحنه دلخراشی مواجه شدیم. روی صورت و بدن نوزاد جای زخم بود، زخم‌هایی که شبیه آثار سوزن و تزریق نبود. چیزی شبیه فرو رفتن شیشه در بدنش بود. چند فرضیه برای ما وجود داشت. یکی این‌که  ناسازگاری گروه خونی مرگ او را رقم زده بود یا این‌که دستگاه شیشه‌ای بیمارستان روی سرش افتاده بود. به همین خاطر رئیس بیمارستان را در جریان این موضوع قرار دادیم.  او نیز گفت بیمارستان تازه‌تاسیس است و خواهش کرد تا این جریان را به کلانتری و دادگاه‌ها نکشانیم و قول داد خودش این حادثه را پیگیری خواهد کرد. اما نتیجه‌ای از قول رئیس بیمارستان به دست‌مان نیامد. بعد از آن هم افسردگی گرفتم. با این حال ما در مغازه پارچه رو مبلی کار می‌کردیم و مجبور بودیم زندگی‌مان را هم تامین کنیم برای همین وقت کافی برای پیگیری این ماجرا نداشتیم. دست‌مان به جایی بند نبود و نمی‌دانستم باید چه کنیم.
حتی روال شکایت را هم بلد نبودیم تا این‌که مدتی قبل یکی از دوستان خانوادگی‌مان که وکیل است ما را راهنمایی کرد و به همین خاطر بعد از گذشت ١٠‌سال به دادسرا آمده‌ام تا حقیقت این حادثه برایم روشن شود. من مطمئن هستم آن نوزاد، پسر من نبود. آن روزی که فرزندم از اولین بیمارستان به بیمارستان دیگری انتقال یافت، چند نوزاد دیگر هم با او منتقل شدند. من مطمئن هستم آن نوزادی که چند روز بعد از تولدش به کام مرگ فرو رفت، فررزند من نبود
با ادعاهای تکان‌دهنده این زن، بازپرس ایلخانی دستور تحقیقات از پرونده‌های بایگانی شده در ٢ بیمارستان را صادر کرد. این درحالی است که اگر نوزادی که این زن ادعا دارد در بیمارستان جابه‌جا شده و در این ١٠‌سال در خانواده دیگری بزرگ شده است، پیدا شود، آزمایش‌های ژنتیکی و تست DNA می‌تواند این ماجرا را رازگشایی کند که در صورت حقیقت داشتن این موضوع، این حادثه به ماجرایی جنجالی تبدیل خواهد شد. تحقیقات برای روشن شدن زوایای مبهم پرونده در دادسرای جنایی پایتخت ادامه دارد.منبعروزنامه شهروند
انتشار تصاویر فجیع منا تاثیرات کوتاه و بلندمدت دارد
عقیلی ادامه داد: ما تصاویری از جنگ دوم جهانی یا جنگ دیده‌ایم و آن تصاویر هنوز از ذهن‌های ما محو نشده است. تصاویری که جسد ها سوخته شده ویتکنگ ها را می دیدم که صحنه جنگ بوده است. در خود جنگ تحمیلی هم از این تصاویر دهشتناک زیاد داشتیم.
وی افزود: این بار متاسفانه صحبت از موقعیتی است که در سرزمین وحی رخ داده است، این حادثه به این دلیل مهم است که حجاج در لباس احرام هستند و نشان دادن تصاویر ایشان در این وضعیت و بدون رعایت استانداردهای اخلاقی و تعادل، اثرات مخرب کوتاه و بلند مدت خواهد داشت و تاثیرات بلند مدت بدتر است.
استاد برجسته علوم ارتباطات افزود: در این مدت تصاویری که نشان داده شده و در برخی موارد به صورت بسیار ریزی و همراه با جزییات بوده است برای مثال در مواردی تصاویر جابجایی کشته‌‍شدگان با بیل مکانیکی یا کانتینر اجساد را نشان داده‌ است، در حالی که عقل سلیم، وجدان انسانی و اخلاق رسانه‌ای اقتضا می‌کند که ما تابع احساسات نشویم و مخاطب را جری نکنیم.
رسانه‌ها احتیاط کنند
عقلیلی تصریم کرد: ما این تصاویر را تصاویر یا فیلم‌های فجیع می‌نامیم و استفاده از آن‌ها در رسانه‌های جمعی نیازمند خرد جمعی و دقت بسیار است.
وی ادامه داد: تصور کنید کودکانی که این تصاویر را می‌بینند چه تصوری از خانه امن الهی در ذهن خواهند داشت. ما در نشان دادن این تصاویر در صدا و سیما و رسانه‌ها باید نهایت دقت را بکنیم.
عقیلی افزود: ای کاش کارهایی که در این چند روز انجام شده است انجام نمی‌شد و تصاویر فجیع حادثه ناگوار منا در این سطح پخش نمی‌شد.
استاد علوم ارتباطات با بیان اینکه اخبار این قضیه ادامه دارد، گفت: با توجه به بازگشت گروه اول اجساد مطهر وفات‌یافته‌ها، رسانه‌ها باید از این به بعد بیشتر مراقب این مسائل باشند.
وی در پاسخ به این‌که آیا برای این کار استاندارد خاصی وجود دارد، گفت: رسانه ها اعم از تلویزیون، سایت‌ها وروزنامه‌ها برای خود اصول اخلاق حرفه‌ای دارند و در پخش چنین تصاویری اصولی را رعایت می‌کنند که حداقلی‌ترین آن‌ها هشدار به مخاطبان در باره محتوای غیرعادی تصاویر است.
عقیلی تصریح کرد: در مورد بسیاری از مسائل از جمله قضیه یمن نیز این صحنه‌ها وجود دارند و من به عنوان یک پدر با دیدن چنین تصاویری منقلب می‌شوم و نباید به هیچ وجه تلاش کنیم تا وجدان عمومی را از تعادل خارج کنیم.
وی ادامه داد: باید خطی هادی به اینکه چه را نشان دهیم و یانه باید روبروی ما باشد و نشان‌دادن برخی تصاویر وجهی ندارد، یکی از این موارد صحنه‌ای بود که در آن  جسدی نیمه جان در آوار مانده بود و آن را به زور داشتند از زیر آوار خارج می‌کردند. واقعا نشان دادن چنین صحنه‌ای موردی ندارد. ترسیم خط هادی برای مطبوعات‌مان بسیار مهم است.
استاد علوم ارتباطات دانشگاه آزاد افزود: ما در کشوری که سواد رسانه‌ای چندانی نداریم و با روانشناسان و جامعه شناسان متعهد نیز ارتباط مستمری وجود ندارد، در چنین مواردی باید احتیاط بیشتری بکنیم.
اخلاق حرفه‌ای، اخلاق عمومی‌تر را مصداقی‌تر می‌کند
وی در پاسخ به این پرسش که اخلاق رسانه‌ای آیا مبتنی بر اصولی در اخلاقی عمومی است، گفت: تدوین اصول اخلاق حرفه‌ای در مورد هر شکلی بر ای قضات، پزشکان، مهندسین و ... متفاوت است اما اخلاق حرفه‌ای اخلاق عمومی را جزیی‌تر کرده و مصداقی بحث می‌کند.
عقیلی افزود: در مورد تصاویر ما از سویی می‌توانیم نوعی عقل سلیم را مبنا قرار دهیم و آن را خطر هادی قرار دهیم، بعد آن را ریزتر کنیم. نشان دادن جسد طفلی پنج شش ماه صحیح نیست، حتی برخی از تصاویر منع شرعی هم دارند، برای مثال کسانی که دارند جان می‌دهند در آخرین لحظات نشان دادن اثرات بلند و کوتاه مدت می‌گذارد و در این خصوص باید خیلی احتیاط شود.

گفت‌وگو از میثم قهوه‌چیان
برآوردها حاکی از آن است که هنوز در قیمت‌های فعلی که برخی فعالان آن را قیمت به کف رسیده لقب می‌دهند، بسیاری از تقاضا‌های بالقوه بالفعل نمی‌شود.هر‌چند كاهش نرخ سود سپرده‌هاي بانكي در سال جاري كاهش يافته است اما معاون وزير راه و شهرسازي معتقد است نرخ سود بانكي مانع از رونق گرفتن بازار مسكن شده است. بازار مسكن مدت‌هاست در ركودي كشدار به سر مي‌برد و سياست‌هاي دولت براي رونق اين بازار نتوانسته است تاثيري بر روزهاي خاموش آن بگذارد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد هر چند خريد و فروش در اين بازار نسبت به سال‌هاي گذشته كاهش يافته است اما برآوردها حاكي از آن است كه هنوز در قيمت‌هاي فعلي كه برخي فعالان آن را قيمت به كف رسيده لقب مي‌دهند، بسياري از تقاضا‌هاي بالقوه بالفعل نمي‌شود چرا كه قدرت خريد همچنان توان پاسخگويي به قيمت‌ها را ندارد.
به اين ترتيب بازار مسكن در شرايطي ركود را پذيرا شده است كه بسياري امكان خريد ندارند و تسهيلات بانكي نيز از يك‌سو با استقبال جمع اندكي مردم به دليل سدهاي بالا و از سوي ديگر با بي‌تفاوتي و بي‌انگيزگي بانك‌ها براي پرداخت تسهيلات، چندان بر اين بازار تاثيرگذار نبوده است.
در اين ميان برخي اخبار منتشره در شرايطي حكايت از افزايش سقف تسهيلات بانكي دارد كه معاون وزير راه وشهرسازي تاكيد مي‌كند فعلا پيشنهادي براي افزايش سقف وام مسكن در شوراي پول و اعتبار مطرح نشده است. معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه آخرين مصوبه شوراي پول و اعتبار در بخش مسكن، وام ۸۰ ميليون توماني مسكن بوده است، افزود: در ابتدا هم وام ۱۰۰ ميليون توماني مسكن از سوي وزارت راه و شهرسازي مطرح شده بود كه در نهايت هم شوراي پول و اعتبار وام ۸۰ ميليون توماني را مصوب كرد.
مظاهريان با اعلام اينكه فعلا اين شورا مصوبه‌اي براي افزايش وام مسكن نداشته است، گفت: اما موافقيم كه بايد كار جدي براي خروج از ركود در بازار مسكن انجام گيرد و در اين خصوص با تشكل‌ها همسو هستيم.
رونق به معناي گراني نيست
هر چند صحبت از رونق بازار مسكن براي بسياري با گراني مسكن مترادف است اما رييس اتحاديه مشاوران املاك مي‌گويد كه رونق مي‌تواند بدون افزايش قيمت‌ها رخ دهد و تلاش‌ها دلالت بر آن دارد كه بازار بدون جهش قيمتي وارد دوران رونق شود. ركود فعلي بازار مسكن يكي از طولاني‌ترين ركودهايي است كه گريبانگير اين بازار شده است. قيمت مسكن شوك قيمتي قابل توجهي را در سال ١٣٨٤ تجربه كرد. رييس‌جمهور وقت افزايش قابل توجه قيمت مسكن را به مخالفان دولت نسبت داد اما بازار مسكن از سال ١٣٨٤ تا نيمه‌هاي سال ١٣٨٧ داغ بود. پس از آن بازار مسكن با ركودي قابل توجه روبه‌رو شد و سيگنال‌هايي كه از رونق در سال‌هاي پس از آن آشكار شد، ماندگار نبود.
بررسي‌ها حكايت از آن دارد كه با توجه به كاهش قابل توجه ساخت و ساز و سرمايه‌گذاري‌ها در اين صنعت، نياز به مسكن در سال‌هاي آينده رشد چشمگيري داشته باشد اما پيش‌بيني‌ها نشان مي‌دهد در نيمه دوم سال شوك قيمتي در راه نخواهد بود.
 
چرايي كاهش سرمايه‌گذاري در بازار مسكن
حامد مظاهريان درباره چرايي كاهش سرمايه‌گذاري در بازار مسكن توضيح داده است: وضعيت كنوني بازار مسكن اين است كه سرمايه‌گذاران حاشيه سود كمتري را در بخش مسكن به دست مي‌آورند، به همين دليل تمايل كمتري به حضور در اين بخش دارند.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر سرمايه‌گذاري در بخش مسكن نسبت به سپرده‌گذاري در بانك، سود كمتري را به سرمايه‌گذار مي‌دهد، گفت: بايد تغييرات جدي در اين بخش انجام گيرد تا سپرده‌گذاري سود كمتري نسبت به سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف توليد داشته باشد.
معاون وزير راه و شهرسازي افزود: بايد نرخ سود سپرده‌گذاري در اين بخش كاهش پيدا كند تا افراد وارد چرخه توليد شوند، در غيراين صورت ترجيح مي‌دهند با سپرده‌گذاري و تلاش كم همان سود توليد را به دست بياورند.
مظاهريان با تاكيد بر اينكه بالابودن نرخ سود سپرده‌هاي بانكي، بازار را به اشتباه مي‌اندازد، ادامه داد: بالابودن نرخ سود سپرده‌ها به دليل سياست‌هاي ضدتورمي دولت است. برهمين اساس، دولتمردان قصد دارند تا يك توازني را بين ركود و تورم برقرار كنند.
وي با اشاره به اينكه بايد زواياي مختلفي را در كوتاه‌مدت و بلندمدت در نظر بگيريم، افزود: نياز به يك تجديدنظر در نرخ سود بانكي داريم تا سرمايه‌ها به سمت توليد حركت كند.
انتظار ارزاني؛ بلاتكليفي بازارها
هر چند بسياري از كارشناسان قيمت‌هاي كنوني را براي خريد مسكن بسيار مناسب ارزيابي مي‌كنند اما برآوردها نشان مي‌دهد بلاتكليفي در بازار مسكن نيز مانع از ورود تقاضاي خريد به اين بازار مي‌شود. در غياب خريداران، نرخ اجاره‌بها در فصل پررونق سال افزايش يافته و آمارها حكايت از افزايش تعداد مستاجران ايراني دارد. بسياري معتقدند نبود چشم‌انداز روشن از وضعيت اقتصادي ايران در دوران پساتحريم سبب شده است، بسياري از ايرانيان براي انجام كارهاي بزرگ و خريد كالاهاي سرمايه‌اي چون مسكن دست نگه دارند. همين امر موجب شده است نه تنها بازار مسكن كه بازار ساير كالاهاي بزرگ نيز درگير ركود شده و مشتري در بازار ايران ناياب شود.
مقامات دولتي سال ١٣٩٥ را سال بهتري براي اقتصاد ايران ارزيابي مي‌كنند اما اين به‌آن معني نيست كه بحران اقتصادي ايران در اين سال اتمام مي‌يابد.
سال جاري، پيش از اين سخت‌ترين سال اقتصادي ايران از سوي مشاور اقتصادي رييس‌جمهور، مسعود نيلي و سخنگوي دولت، محمدباقر نوبخت لقب گرفت. داده‌هاي آماري نيز حكايت از سختي وضعيت اقتصاد و شدت بحران در اين سال دارد. آخرين آمارها حكايت از منفي شدن دوباره رشد صنعت دارد و برخي معتقدند نرخ رشد اقتصادي در سال جاري اگر منفي نشود، به سمت صفر ميل خواهد كرد.
هر چند مسكن مستقيم از توافق هسته‌اي تاثير نمي‌گيرد اما برخي دست‌اندركاران اين بازار معتقدند بهبود چشم‌اندازهاي اقتصادي سبب مي‌شود اين بازار پس از لغو تحريم‌ها با وضعيت مناسب‌تري روبه‌رو شود. دولت يازدهم كنترل تورم را اصلي‌ترين برنامه اقتصادي خود تعريف كرده است از اين رو هر چند تلاش مي‌كند بازار مسكن را به عنوان يكي از پيشران‌هاي اقتصادي وارد مرحله رونق كند اما با اتخاذ سياست‌هاي انقباضي تلاش مي‌كند مانع از جهش قيمتي در اين بازار شود.منبعروزنامه اعتماد

حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی، راه خروج از رکود مسکن را کاهش سود سپرده‌های بانکی عنوان کرده و می‌گوید: درحال حاضر مصوبه‌ای برای افزایش سقف وام مسکن در شورای پول و اعتبار مطرح نشده است. او درخصوص رکود بخش مسکن، اظهار داشت: وضع کنونی بازار مسکن این است که سرمایه‌گذاران حاشیه سود کمتری را در بخش مسکن به دست می‌آورند، به همین دلیل تمایل کمتری به حضور در این بخش دارند.مظاهریان با اشاره به این‌که الان سرمایه‌گذاری در بخش مسکن نسبت به سپرده‌گذاری در بانک، سود کمتری را به سرمایه‌گذار می‌دهد، گفت: باید تغییرات جدی در این بخش انجام گیرد تا سپرده‌گذاری سود کمتری نسبت به سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف تولید داشته باشد. باید نرخ سود سپرده‌گذاری در این بخش کاهش پیدا کند تا افراد وارد چرخه تولید شوند، در غیر این صورت ترجیح می‌دهند با سپرده‌گذاری و تلاش کم همان سود تولید را به دست بیاورند.معاون وزیر راه با تأکید بر این‌که بالابودن نرخ سود سپرده‌های بانکی، بازار را به اشتباه می‌اندازد، ادامه داد: بالا بودن نرخ سود سپرده‌ها به دلیل سیاست‌های ضدتورمی دولت است. برهمین اساس، دولتمردان قصد دارند تا یک توازنی را بین رکود و تورم برقرار کنند.مظاهریان با اعلام این‌که فعلا این شورا مصوبه‌ای برای افزایش وام مسکن نداشته است، گفت: اما موافقیم که باید کار جدی برای خروج از رکود در بازار مسکن انجام گیرد و در این خصوص با تشکل‌ها همسو هستیم. باید زوایای مختلفی را در کوتاه‌مدت و بلندمدت در نظر بگیریم، ما نیاز به یک تجدیدنظر در نرخ سود بانکی داریم تا سرمایه‌ها به سمت تولید حرکت کند.

سه گزیده

سه گزیده 8 مهر -94
معاون اول رئیس‌جمهور با اعلام اینکه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی فرصت بی‌نظیری را پیش روی توسعه کشور قرار داده است، گفت: دولت مصمم به تدوین برنامه‌های اجرایی در این زمینه است.
به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه‌ ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی، امروز سه شنبه به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با حضور جمعی از اعضای هیات دولت برگزار شد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در این جلسه با تاکید بر اینکه برنامه ریزی برای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی باید فراتر از اقدامات جاری دستگاه های اجرایی باشد، به دغدغه‌ مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری، اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی باید موجب توسعه و ایجاد تحول در کشور شود به نحوی که مخاطرات بین المللی نتواند بر اقتصاد کشور اثر منفی بگذارد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت مصمم است که برای اجرای سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی برنامه های اجرایی و عملیاتی تدوین کند تا اقتصاد کشور بر مبنای آن پایه‌ریزی شود، افزود: خوشبختانه نسبت به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در میان قوای سه گانه، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای غیردولتی اجماع نظر همگانی وجود دارد که این اجماع نظر، فرصت بی نظیری را برای پیشبرد اهداف و توسعه‌ کشور فراهم کرده است.
جهانگیری ادامه داد: باید با اتکا به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و با بهره‌برداری مطلوب از ظرفیتی که به واسطه‌ اجماع نظری که در تمامی ارکان نظام فراهم شده است، به حرکت رو به جلو کشور در مسیر توسعه و پیشرفت شتاب ببخشیم.
وی از همه‌ دستگاه های اجرایی خواست اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را بیش از گذشته و با جدیت هرچه بیشتر پیگیری کنند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ تردیدی نسبت به اصل سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی وجود ندارد، افزود: آنچه مهم است این است که بتوانیم برای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی آنگونه که مدنظر رهبر معظم انقلاب است، برنامه های اجرایی و عملیاتی تدوین کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به پیش نویس برنامه و نقشه‌ راه اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که توسط مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی تدوین شده است، خاطرنشان کرد: این برنامه می تواند مبنای کار دولت قرار گیرد. البته لازم است دستگاه های اجرایی پیش نویس تدوین شده را به دقت مورد بررسی قرار دهند و نظرات خود را ارائه نمایند تا بتوانیم در جلسات آینده ستاد در این زمینه به جمع بندی نهایی برسیم.
جهانگیری تاکید کرد: دولت مصمم است که برای اجرای سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی برنامه های اجرایی و عملیاتی تدوین کند تا اقتصاد کشور بر مبنای آن پایه‌ریزی شود. همچنین وزیر نیرو نیز از سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به عنوان تفکر و اندیشه‌ای علمی یاد کرد و افزود: برای پیاده سازی این تفکر در تمامی بخش های کشور، نیازمند برنامه‌ریزی ویژه و همراهی همه دستگاه ها و نهادهای کشور هستیم.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس نیز در این نشست با اشاره به برخی خلاء‌ ها و کاستی های موجود در اقتصاد کشور، گفت: کمبودها و ایراداتی که هم اکنون در اقتصاد کشور وجود دارد نتیجه‌ی عدم اجرای دقیق برنامه های توسعه ای کشور از جمله سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور است و اگر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و برنامه‌ی ششم توسعه را به درستی اجرا کنیم، شاهد تحول در وضعیت کشور خواهیم بود.
در این جلسه وزیر امور اقتصادی و دارایی هم با تاکید براینکه براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب، همه‌ی برنامه ها‌ی کشور باید مبتنی بر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی باشد، گفت: لازم است سازوکار برنامه‌ی ششم توسعه مورد بازنگری قرار گیرد و اگر موضوعی از موضوعات اقتصاد مقاومتی در این برنامه مغفول مانده است، آن را در برنامه‌ ششم لحاظ کنیم.
همچنین در این نشست که وزرای کشور، جهاد کشاورزی، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دبیر هیات دولت نیز حضور داشتند، مسعود نیلی مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی گزارش مفصلی از پیش نویس برنامه‌ و نقشه‌ راه اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را ارائه کرد.

مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی در این گزارش ضمن تبیین و تشریح اهداف اصلی و رویکردهای اساسی سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، ظرفیت‌های درونی اقتصاد ایران را یادآور شد و به بیان توضیحاتی در خصوص نقشه راه اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی پرداخت.پس از ارائه این گزارش، پیش نویس برنامه و نقشه‌ راه اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و اعضای جلسه نظرات و دیدگاه های خود را درخصوص راهکارهای اجرای این سیاست ها و تحقق منویات مقام معظم رهبری ارائه کردند.

در پایان این نشست مقرر شد، این پیش نویس در اختیار دستگاه های اجرایی قرار گیرد تا نظرات و دیدگاه های مختلف برای جمع‌بندی نهایی در جلسات آینده ستاد مطرح و دراین زمینه تصمیم گیری نهایی شود.

رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، از خشکسالی شدید در ۱۶ استان طی ۳ ماه گذشته و کاهش دما در ۱۳ استان در شهریور ۹۴ خبر داد.
شاهرخ فاتح افزود: در تیرماه سال ۹۴ دمای میانگین متوسط روزانه در بیشتر مناطق کشور گرمتر از میانگین بلندمدت بود؛ به گونه‌ای که محدوده وسیعی از شمال غرب کشور حدوددو تا سه درجه گرمتر از شرایط نرمال بود.
به گفته وی، در تیرماه همچنین مناطقی از شمال تا غرب کشور حدود یک تا دو درجه از شرایط طبیعی گرم‌تر بوده است و بقیه مناطق کشور دمایی حدود نرمال تا نیم درجه گرمتر را در این ماه تجربه کرده است.
رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اظهار داشت: در مرداد ماه ۹۴ شمال غرب کشور بین دو تا سه درجه از شرایط طبیعی گرمتر بود و نواحی شمال و غرب کشور یک تا دو درجه از شرایط نرمال گرمتر بودند. همچنین در این ماه استان‌های اصفهان، یزد، کرمان و فارس حدود نیم تا یک درجه از شرایط طبیعی خنک‌تر بودند اما بقیه نقاط کشور در مرداد ماه ۹۴ دمایی معادل نرمال داشتند.
افزایش ۲.۵ درجه‌ای خوزستان در شهریور ۹۴
فاتح تصریح کرد: در شهریورماه ۹۴ استان خوزستان بین ۱.۵ تا ۲.۵ درجه گرمتر از شرایط نرمال بود اما مناطقی از شمال غربی، نواحی غربی، نوار ساحلی، جنوب و جنوب شرق کشور حدود نیم تا یک درجه از شرایط نرمال گرمتر بودند.
وی افزود: در شهریور ماه همچنین استان‌های سمنان، خراسان شمالی، تهران، بخش‌های وسیعی از خراسان رضوی، اصفهان، مرکزی و بخش‌هایی از همدان، قزوین، البرز، مازندران، یزد، خراسان جنوبی و فارس حدود نیم تا یک درجه از شرایط طبیعی خنک‌تر بودند. سایر مناطق کشور در شهریورماه ۹۴ دمایی معادل نرمال داشتند.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در خصوص وضعیت خشکسالی کشور، تاکید کرد: بر اساس شاخص SPEI که هم داده‌های مربوط به بارش و هم داده‌های مربوط به تبخیر و تعرق را در نظر می‌گیرد، مشاهده می‌شود که در سه ماه گذشته منتهی به پایان شهریور ماه ۹۴ بسیاری از مناطق کشور با خشکسالی‌های شدید تا متوسط متوجه بوده‌اند.
خشکسالی شدید در ۱۶ استان کشور طی سه ماه گذشته
به گفته فاتح، بر این اساس مناطقی از استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی و گلستان در این مدت خشکسالی متوسط تا شدید را پشت سر گذاشته‌اند.
خشکسالی خفیف در ۸ استان کشور طی سه ماه گذشته
وی یادآور شد: در برخی دیگر از مناطق کشور در این مدت خشکسالی خفیف حاکم بوده است که می‌توان به استان‌های گیلان، قزوین، البرز، غرب استان تهران، شمال استان مرکزی، قم، بخش‌های وسیعی از اصفهان و سمنان اشاره کرد.
ترسالی ضعیف در ۹ استان کشور طی سه ماه گذشته
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اظهار داشت: در مقابل در سه ماهه گذشته در پاره‌ای از مناطق کشور ترسالیِ ضعیف و متوسط دیده می‌شود که می‌توان بخش‌هایی از استان‌های کردستان، زنجان، لرستان، خوزستان، اصفهان، تهران، مازندران، فارس و کرمان را نام برد. در این مدت مابقی مناطق کشور شرایط طبیعی را نشان می‌دهد.
فاتح گفت: وضعیت خشکسالی کشور برای ۱۲ ماه گذشته و یا به عبارتی سال آبی گذشته منتهی به پایان شهریور ماه بر اساس شاخص SPEI نشان می‌دهد که به استثنای بخش‌هایی از استان‌های فارس، یزد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران و خوزستان که شرایط طبیعی را داشته‌اند و در پاره‌ای از اندک مواقع ترسالی ضعیف نشان داده‌اند، مابقی مناطق کشور، شرایط خشکسالی خفیف تا بسیار شدید را پشت سر گذاشته‌اند.
خشکسالی خفیف تا بسیار شدید در تمام استان‌های کشور طی ۷ سال گذشته
وی تاکید کرد: بررسی وضعیت خشکسالی بلندمدت یعنی هفت سال گذشته تا پایان شهریور ۹۴ بر اساس شاخص SPEI که به نوعی بیانگر انباشتگی خشکسالی در مناطق مختلف کشور است، نشان می‌دهد که تقریباً در تمام استان‌های کشور شرایط خشکسالی خفیف تا بسیار شدید حاکم بوده است؛ به طوری که در این مدت تنها نقاط محدودی از برخی استان‌ها با شرایط طبیعی از نظر خشکسالی مواجه بوده‌اند.
اميرعباس سلطاني

در فاصله سه روز تا برگزاري جلسه دادگاه بابك زنجاني، سخن از شكايتي جديد از اين متهم نفتي به ميان مي‌آيد؛ شكايت خانوادگي از او. موضوعي كه اميرعباس سلطاني، رييس كميته پيگيري پرونده زنجاني در مجلس آن را يك «جنگ زرگري» مي‌خواند. او در گفت‌وگو با «اعتماد» مي‌گويد مادر و دو خواهر بابك زنجاني هم به جمع مدعيان اموال او در داخل پيوسته‌اند و مدعي شده‌اند اموال معرفي شده متعلق به آنها بوده، نه بابك زنجاني.
نامه بابك زنجاني به رييس‌جمهوري و نمايندگان را ديده‌ايد، نظرتان راجع به محتواي آن چيست؟
من قبلا نامه را ديده بودم اما از طريق خود بابك زنجاني يا وكلاي او در اختيار ما قرار نگرفته بود. البته نامه اصلا به دست نمايندگان هم نرسيده بود و من خودم از طريق وزارت نفت آن را گرفتم و مطالعه كردم. البته در اينجا بحث دو تا نامه است. بابك زنجاني يك نامه براي رييس‌جمهوري نوشته و يكي هم براي نمايندگان. نامه رييس‌جمهوري همان نامه كوتاهي بود كه منتشر هم شده است. اما نامه نمايندگان طولاني و حدود پنج صفحه بود.
در آن نامه بلندي كه مي‌گوييد خطاب به نمايندگان است، چه نوشته بود؟
مطالب آن نامه هم همين‌هايي بود كه اينجا گفته بود. فقط هم خيلي مفصل‌تر شرح داده بود و هم توهين‌هاي آن به مراتب بيشتر از اين نامه‌اي بود كه منتشر شد. در آن نامه‌اي كه براي نمايندگان نوشته بود خيلي بر «اقدامات انقلابي» خودش و خدماتش تاكيد كرده بود و باز هم تكرار كرده بود كه بسيجي اقتصادي است و حتي منتقدانش را ضد انقلاب خوانده بود.
تاريخ هر دو نامه يكي است يا فرق مي‌كند؟
اين نامه‌ها مربوط به تيرماه هستند. گويا هر دو در يك تاريخ نوشته شده‌اند. البته توهين‌هايش به نمايندگان خيلي زياد بود.
چه توهين‌هايي؟
حالا فكر مي‌كنم خيلي آن توهين‌ها در كنار اصل قضيه اهميت نداشته باشند.
با توجه به آنكه مي‌گوييد به نمايندگان توهين كرده بود چرا محتوا و متن آن را منتشر نكرديد؟
چون آن نامه به دست نمايندگان نرسيده بود و البته اگر منتشر مي‌شد فقط اصل قضيه را به حاشيه مي‌برد و باعث مي‌شد تا موضوع وارد يك سري دعواهاي لفظي بشود. يعني اصلا شيوه بابك زنجاني همان موقع كه به كميسيون هم مي‌آمد همين بود كه بازي را با حاشيه‌هايي كه طراحي مي‌كرد از مسير اصلي خارج كند. همين نامه را با عنوان نامه به نمايندگان مطرح كرده بودند اما هيچ نامه‌اي به مجلس نرسيده بود و من از طريق وزارت نفت آن را پيگيري كردم و توانستم به دستش بياورم.
آقاي كوهپايه‌زاده، وكيل بابك زنجاني اصرار دارد با وجود گفته‌هاي شما او تنها وكيل اين پرونده است و بابك زنجاني شش وكيل ندارد و تنها يك وكيل روي پرونده كار مي‌كند.
ايشان اشتباه مي‌كند. اگر واقعا اين‌طور فكر مي‌كند من به او مي‌گويم كه آقاي كوهپايه‌زاده شما هم سر كار هستيد. مگر اينكه ايشان هم بخواهد مثل موكلش ديگران را سر كار بگذارد. ما الان با آدرس و مشخصات و به صورت مستند مي‌دانيم كه شش تيم حقوقي به عنوان وكلاي بابك زنجاني مشغول كار هستند.
به صورت مجزا كار مي‌كنند يا مرتبط با هم هستند؟
با شش وكيل مجزا كه احتمالا هر كدام سر گروه يك تيم حقوقي هستند قرارداد امضا كرده و همه اينها الان روي پرونده او كار مي‌كنند. اينها شش گروه هستند كه به طور دايم و جدي پرونده را پيگيري مي‌كنند. اصلا آيا عقلاني است كه پرونده‌اي با اين وسعت و حجم را به يك وكيل بسپارند. اصلا اين پرونده را يك نفر چقدر طول مي‌كشد تا فقط بخواند. حالا بگذريم كه بايد كلي درباره آن كار و تحقيق كند و فكر كند و به راهكارهايي برسد. اگر در آينده لازم باشد تمام اطلاعات و مشخصات اين شش تيم حقوقي را منتشر مي‌كنيم.
شما از قول زنجاني گفته‌ايد كه او ٢٥ ميليارد يورو در بانك‌هاي ژاپن سرمايه‌گذاري كرده است. ماجراي اين پول چيست؟ چون اگر واقعيت باشد او الان بيستمين ثروتمند بزرگ دنياست.
اين درست است و نوار ضبط شده آن وجود دارد.
منظور من از سوال اين است كه چقدر آن موضوع قرين به صحت است؟
اين حرف خودش است. خودش گفت من اين مبلغ را بردم در ژاپن و به «ين» تبديل كردم. اين را زماني مي‌گفت كه مي‌خواست اثبات كند پول براي بازپرداخت بدهي دارد و قصدش هم پرداخت آن است. مي‌گفت من اينقدر پول دارم كه اين بدهي پاي آن چيزي نيست. خودش هم مدعي بود كه مبلغ هنگفتي هم به طرف ژاپني داده تا با وجود تحريم‌ها آنها بپذيرند او پولش را در بانك‌هاي اين كشور سرمايه‌گذاري كند.
ادعايي را كه مي‌گوييد او درباره اين سرمايه‌گذاري مطرح كرده تا الان پيگيري كرده‌ايد تا راست و دروغش مشخص شود؟
نه. آنها كه چنين اطلاعاتي را به ما نمي‌دهند و ما به راحتي نمي‌توانيم اين اطلاعات را از بانك‌هاي ژاپن بگيريم كه موجودي حساب فلاني چند است.
ولي خيلي مهم است كه معلوم شود اصل موضوع چيست.
اين به هر حال ادعاي خودش است و الان نوار ضبط شده آن موجود است. او از اين ادعاها خيلي مطرح كرده. ما از قوه قضاييه هم خواستيم بيايند و ببينند كه ما چه مي‌گوييم اما آنها نيامدند. او البته اين اظهارات را در اوج قدرت مطرح مي‌كرد و احتمال نمي‌داد كه كارش به بازداشت و زندان برسد. الان با بازداشت او و وضعيتي كه برايش پيش آمده اوضاع خيلي فرق مي‌كند.
بحث اموال او به كجا رسيد؟ چيز ديگري از اموال او پيدا شد يا نه؟
الان مساله اموالش اين است كه كفاف بدهي را نمي‌دهند. هنوز هم اطلاعات جديدي در كار نيست. ليست همه اموال را داريم اما به درد ما نمي‌خورد. در ايران دو هزار و صد ميليارد اموال دارد كه مدعي آنها هم زياد است. هم بانك مسكن و تامين اجتماعي و اشخاص حقيقي و حقوقي بسياري مدعي آنها هستند. حتي خواهرها و مادر بابك‌ زنجاني هم مدعي مالكيت اين اموال هستند و دارند پيگيري مي‌كنند كه اين اموال و دارايي‌ها تعلق به بابك زنجاني ندارد و متعلق به آنهاست.
چقدر اين دعوا جدي است؟
در ظاهر نشان مي‌دهند دعواي خانوادگي است اما ما مي‌دانيم كه جنگ زرگري است و حقيقت ندارد. ولي با اين حال خيلي جدي دنبال اين هستند كه اينها اموال آنهاست، نه بابك زنجاني و حتي شكايت كرده‌اند كه بابك زنجاني اموال متعلق به آنها را به عنوان اموال خودش معرفي كرده است.
يك بحثي كه در نامه زنجاني بود اين است كه نوشته مي‌خواسته پول را پس بدهد، ولي چون بازداشت شده نتوانسته. توضيح شما در اين رابطه چيست؟
حرف بي‌حساب مي‌زند. چون تاريخ آخرين چك بابك زنجاني به قبل از تحريم‌ها برمي‌گردد و اين نشان مي‌دهد كه اين موضوع دور زدن تحريم‌ و اينكه تحريم‌ها نگذاشت بدهي‌هايش را پرداخت كند هم يك سناريويي است براي اينكه پول نفت را ندهد. تاريخ چك‌هاي زنجاني اين را ثابت مي‌كند.

گزیده خبرهای 8 مهر -94 قسمت -8

گزیده خبرهای 8 مهر -94 قسمت -8
 
خبر ويژه 
كارچاق كني يك روزنامه اجاره اي به روايت سايت حامي هاشمي
يک سايت حامي هاشمي، روزنامه حامي هاشمي را متهم به سرقت و دزدي و جاه طلبي کرد و آن را «اجاره شده» خواند.    سايت انتخاب نوشت: روزنامه آرمان که مدتهاست مورد اعتراض بسياري از همکاران رسانه اي خود است، به دليل ضعف شديد محتوا همواره مجبور است به جعل خبر، مصاحبه يا سرقت خبري پناه ببرد. جعل مصاحبه با عباس عبدي و اخيراً جعل يک مصاحبه ديگر از فتاح، انتشار مصاحبه جعلي با هاشمي در مورد اعلام کانديداتوري وي در خبرگان، انتشار مصاحبه فرزند آيت الله جنتي به نام خود و... مصاحبه «طلوع صبح» با هاشمي در مورد لقب «علامه» به سيد حسن خميني، کپي پيست گزارش هاي مختلف سايت «انتخاب» و... تنها بخشي از سابقه اين روزنامه در يک ماه اخير است!    انتخاب مي افزايد: اين روزنامه در آخرين اقدام خود- با وجود دريافت تعداد زيادي تذکر- باز هم مصاحبه آيت الله هاشمي با هفته نامه «طلوع صبح» را به نام خود جعل و منتشر کرد تا سياهه جعليات اين روزنامه اجاره شده، تکميل تر شود.    در ادامه اين مطلب آمده است: البته عقل سليم حکم مي کند روزنامه هايي با 5 هزار تيراژ (که نصف آن نيز برگشتي است) اگر قائل و مقيد به سرقت و جعل خبر هست، بايد سراغ سايت ها و رسانه هاي کم مخاطب تر از خود برود.    انتخاب ادامه مي دهد: توقيف نشريات در چند سال قبل، باعث شد طي يک اتفاق، «آرمان» به يکي از معدود رسانه هاي جريان اصلاحات تبديل شود و اين شانس و اقبال، سبب شد اين رسانه کمي جدي گرفته شود، اما انتشار تصاوير چند صد باره از آيت الله هاشمي در صفحه نخست اين روزنامه باعث شد اين توهم ايجاد شود که اين رسانه سخنگوي هاشمي و نزديک به ايشان است، اما حقيقت ماجرا کاملاً عکس توهم موجود است. در واقع اين روزنامه، شخصيت ها را براي افزايش جذابيت حداقلي خود و نردباني براي پرش روزنامه و مديرش قرار داده که مهمترين سابقه اش تا پيش از آرمان، قائم مقامي يک هفته نامه محلي در قم بوده است. اما مدير آرمان توانست با اين روش، پرش مناسبي از نشريات محلي به رسانه هاي کشوري بزند. اين در حاليست که فرد مذکور از ابتداي دولت در تلاش بوده مسئوليتي در دولت بگيرد و اينک نيز سعي مي کند معاون سياسي استانداري قم را تصاحب کند، اما به دليل فقدان سابقه سياسي و اجرايي، موفق نشده است.    انتخاب البته توضيح نداده روزنامه آرمان از سوي چه کسي اجاره شده که چند صد بار تصوير هاشمي را در صفحه اول خود آورده و در عين حال تيراژ آن 5 هزار نسخه است که نصف آن هم برگشتي است.
خبر ويژه 
دولت آب به آسياب سقوط بورس مي ريزد
يک سايت حامي دولت نسبت به رهاشدگي وضعيت نابسامان بورس هشدار داد.    وبسايت انتخاب در گزارشي نوشت: روند معاملات سهام در تالار شيشه اي به بدترين شکل ممکن در حال ادامه پيدا کردن است. به موازات ريزش هاي شديد شاخص ها و البته ارزش بازار، قيمت سهام بخش زيادي از صنايع نيز در يک شيب نزولي بدون مهار قرار گرفته به طوري که در پايان آخرين روز معاملاتي بازار سهام در هفته گذشته شاخص کل با رسيدن به 62 هزار و 264 واحد يک بازگشت تمام عيار را تجربه کرد. روزهاي سياه بورس در حالي ادامه پيدا مي کند که سهامداران گويي اميد به بازگشت رونق به اين بازار را از دست داده اند.    براساس اين گزارش نگاهي به آمارهاي موجود نشان مي دهد آخرين مرتبه که شاخص بورس کمتر از 62 هزار و 264 واحد را به ثبت رسانده به حدود شش ماه قبل و دقيقا به روز 26 اسفندماه سال 93 برمي گردد که در آن روز اين پارامتر 61 هزار و 532 واحد در تابلوهاي آماري بورس درج شده بود. شايد حتي بدبين ترين فعالان بازار سرمايه نيز اين عقبگرد شديد را با وجود موجي از تحولات مثبت سياسي و اقتصادي فعلي نمي توانست پيش بيني کند، طوري که شاخص آنقدر افت کند که در سال 94 به سال 93 برگردد.    در سال جاري کمترين ميزاني که نماگر سقوط کرده، به روز 19 خردادماه برمي گردد که شاخص به 62 هزار و 317 واحد رسيد و ديگر هيچ گاه به پايين تر از اين رقم دست پيدا نکرد. بازگشت اين معيار بازار سهام به رقم سال گذشته خود گوياي وضعيت اسفناک بازار سهام در اين روزهاست. بدتر از اين وضعيت ارزش بازار سهام را نيز بايد به دايره ريزش هاي عجيب و غريب بازار سهام اضافه کنيم. در حالي ارزش بازار سهام روز چهارشنبه هفته گذشته به 266 هزار ميليارد تومان رسيد که شديدترين کاهش در سال جاري را نشان مي دهد. بر مبناي آمارهاي موجود آخرين باري که ارزش بازار به پايين تر از 266 هزار ميليارد تومان دست يافته، به 26 ماه قبل يعني بيشتر از دو سال قبل برمي گردد.
    
در 31 تيرماه 92 ارزش بازار با رسيدن به 265 هزار ميليارد تومان موجي از نااميدي را در بازار ايجاد کرد. اما حال با گذشت بيش از 26 ماه باز هم اين ريزش شديد يادآور شکل گيري موجي از نگراني ها در بين بازيگران اين بازار شده است. اينکه کاهش شاخص بورس آنقدر عميق مي شود که افت اين پارامتر را به شش ماه قبل بازمي گرداند و در سويي ديگر از بين رفتن نقدينگي در اين بازار آنقدر شديد و گسترده مي شود که حجم آن را به بيش از 24 ماه قبل بازمي گرداند به روشني وضعيت حال حاضر بورس و سهامداران آن را تصوير مي کشد.
    
انتخاب مي افزايد: اينکه چه معماهايي در بازار سهام وجود دارد که با همه تحولات مثبت شکل گرفته در ابعاد داخلي و خارجي در دو بعد اقتصادي و سياسي و چشم انداز مثبت و اميدوارکننده اين بازار باز شاهد افت و به ثبات نرسيدن اين بازار هستيم، واقعا همه را غافلگير کرده است.    دولت با ابهام زدايي ناقص خود در بحث صنايع و روشن نکردن تکليف بخش بزرگي از پيچيدگي هاي موجود در بحث نرخ گذاري، خود آب به آسياب نوسان هاي اين بازار مي ريزد و گويي بازار سرمايه و جايگاه آن ارزش معناداري براي دولت ندارد که اگر داشت، بايد بيشتر از اين از بازار سرمايه حمايت مي کرد.    در سويي ديگر بورس و فعالان آن به دليل تجربه هاي چند سال گذشته آنقدر به تحولات سياسي و اقتصادي بدبين هستند که حتي بزرگ ترين تحول سياسي 20 سال اخير «توافق ايران و 5+1» را همچنان جدي نمي گيرند. بدتر از آن وقتي پالس هاي مثبت از کنگره براي تاييد «برجام» به ايران مي رسد هم آب از آب در تالار شيشه اي تکان نمي خورد.    به وضوح مشخص است اگر فضاي فعلي تغيير نکند بايد منتظر رخ دادن ريزش هاي شديدتري در بورس باشيم به طوري که شايد بايد منتظر عدد و رقم هاي شگفت انگيزتري از بازگشت به عقب باشيم. به هر حال معماهاي بورس بايد به کمک دولت در راس، سازمان بورس در گام بعدي و بازيگران اين بازار به زودي حل شود.
واكنش يك فعال كارگري به آمارهاي دولت، كارگران كاهش تورم را بايد در زندگي خود احساس كنند
رئيس کانون عالي انجمن هاي صنفي کارگران کشور به آمارهاي دستگاه هاي دولتي درباره کاهش تورم واکنش نشان داد.    عباسي با اشاره به نرخ تورم اعلامي از سوي بانک مرکزي و مرکز آمار ايران، افزود: نرخ تورمي که هر سال اعلام مي شود نرخ تورم دولتي است در حالي که ما تورمي را قبول داريم که سه جانبه باشد و دولت، کارفرما و کارگر هر سه در اعلام آن دخيل باشند.    وي گفت: زماني مي توان نرخ تورم را تک رقمي اعلام کرد که جامعه کارگري کاهش قيمت ها و کاهش تورم را به معناي واقعي در زندگي خود احساس کنند.    غلامرضا عباسي در گفت وگو با ايسنا، افزود: رقم سبد هزينه خانوارهاي کارگري در سال گذشته دو ميليون و 200 هزار تومان بود که امسال به سه ميليون و 200 هزار تومان افزايش يافته است.    به گفته وي رقم سه ميليون و 200 هزار تومان با محاسبات و تحقيقات ميداني صورت گرفته، مربوط به حاشيه شهرها است و هزينه زندگي در پايتخت و کلان شهرهاي ديگر بيش از اين رقم است.    عباسي بيشترين هزينه سبد معيشت کارگران را اجاره خانه، حمل ونقل و خوراک ذکر کرد.    رئيس کانون انجمن هاي صنفي کارگران کشور ادامه داد: بخش اعظمي از کارگران حداقل حقوق وزارت کار که 700 هزار تومان است مي گيرند که با توجه به رقم بالاي هزينه ماهانه خانوارهاي کارگري اين ميزان دستمزد به هيچ وجه تامين کننده خانوارهاي کارگري نيست و کارگري که کمتر از سه ميليون تومان بگيرد نمي تواند زندگي کند.
رئيس انجمن انبوه سازان تهران مطرح كرد: بيكاري و ركود نتيجه برنامه اقتصادي دو ساله اخير بوده است
رئيس انجمن صنفي انبوه سازان تهران با هشدار نسبت به احتکار مسکن در وضعيت رکود کنوني، بيکاري و رکود موجود در بازار را نتيجه سيستم انقباضي دولت در اقتصاد عنوان کرد.    حسن محتشم با اشاره به اخباري مبني بر اين که موسسات پولي در حال خريد و احتکار مسکن هستند، اظهار داشت: کارهايي همچون احتکار در اقتصاد آزاد اجتناب ناپذير است ولي اين دولت ها هستند که بايد مسير احتکار را ببندند.    رئيس انجمن صنفي انبوه سازان تهران با بيان اين که متاسفانه طي دو سال اخير در اقتصاد کلان کشور با سيستم انقباضي مواجه بوديم که پيامد آن بيکاري و رکود بوده است، به ايسنا گفت: طي اين سال ها بخش مسکن با توجه به سهم عمد ه اي که در اقتصاد و اشتغال دارد در توليد و عرضه دچار رکود شده که آثار اين رکود مي تواند سال آينده خود را در قالب ورود خانه هاي احتکار شده به بازار نشان دهد.     به گفته محتشم، دولت بايد ضمن افزايش توليد مسکن، به تحريک تقاضا از طريق اقداماتي همچون پرداخت تسهيلات بپردازد تا جايي براي محتکران باقي نماند، در غيراين صورت دولت عملانمي تواند جلوي اين قضيه مذموم را بگيرد.     وي پيشنهاد کرد: وزارت راه و شهرسازي در تعامل با انبوه سازان، اراضي در اختيار خود را براي توليد مسکن به انبوه سازان بدهد و ضمن ارايه تسهيلات به متقاضيان، شروط محدوديت قيمت براي انبوه سازان قرار دهد که در اين صورت جلوي افزايش احتمالي قيمت مسکن در سال آينده و اقداماتي همچون احتکار گرفته مي شود. 
    سود سپرده هاي بانکي را کاهش دهيد
    از سوي ديگر نظر مسئولان وزارت راه و شهرسازي براي رونق به بازار مسکن تغيير در نرخ سود بانکي است به طوري که معاون وزير راه و شهرسازي، راه خروج از رکود مسکن را کاهش سود سپرده هاي بانکي عنوان مي کند.    حامد مظاهريان در گفتگو با مهر در خصوص رکود بخش مسکن، اظهار داشت: وضعيت کنوني بازار مسکن اين است که سرمايه گذاران حاشيه سود کمتري را در بخش مسکن به دست مي آورند، به همين دليل تمايل کمتري به حضور در اين بخش دارند.    وي با اشاره به اينکه در حال حاضر سرمايه گذاري در بخش مسکن نسبت به سپرده گذاري در بانک، سود کمتري را به سرمايه گذار مي دهد، گفت: بايد تغييرات جدي در اين بخش انجام گيرد تا سپرده گذاري سود کمتري نسبت به سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف توليد داشته باشد. مظاهريان با تاکيد بر اينکه بالابودن نرخ سود سپرده هاي بانکي، بازار را به اشتباه مي اندازد، ادامه داد: بالابودن نرخ سود سپرده ها به دليل سياست هاي ضدتورمي دولت است. برهمين اساس، دولتمردان قصد دارند تا يک توازني را بين رکود و تورم برقرار کنند.
يك كارشناس اقتصادي: پرداخت سودهاي بالاي بانكي فقط از راه قاچاق امكان پذير است

يک کارشناس اقتصادي پرداخت سودهاي بالاي بانکي را تنها از طريق قاچاق کالاامکان پذير دانست.    محمود اللهياري در گفت وگو با فارس، با اشاره به نرخ سود تسهيلات در شبکه بانکي اظهار داشت: وقتي قاعده اي براي تعيين نرخ سود نباشد و سود بر اساس بازدهي بخش حقيقي اقتصاد اعمال نشود، مطمئنا تعادل عمومي در اقتصاد وجود ندارد.    وي افزود: بازدهي بخش حقيقي پايين و نرخ سود بانکي در عمل بالاست، به همين دليل بازار سرمايه با رکود مواجه شده است. شاخص روز به روز پايين مي آيد و عملامنابع سپرده گذاري به سمت بازارهاي غيرمولد و دلالي رفته است.    اين کارشناس اقتصادي با بيان اينکه بايد در تصميم گيري ها يکپارچگي و توازني وجود داشته باشد، گفت: نمي شود سياست گذاران پولي و مالي متفاوت عمل کنند و هر يک برنامه مجزايي را در دستور کار قرار دهند.    وي با اشاره به فعاليت موسسات غيرمجاز در بازار پول، تصريح کرد: موسساتي که از نظارت بانک مرکزي استنکاف مي کنند، منابع پولي را با نرخ هاي خيلي بالاجذب کرده و با نرخ هاي بالاتر تسهيلات مي دهند.    اللهياري با بيان اينکه تا وقتي سياست قاطع و معيني براي حذف موسسات غيرمجاز انجام نشود، اين وضع ادامه مي يابد، افزود: رفتار ارشادي و اعلام اينکه مردم در موسسات بدون مجوز سپرده گذاري نکنند، بي فايده است.    وي تصريح کرد: برخي موسسات سود بالاي 35 درصد مي دهند، از طرف ديگر به سود متعلقه هم سود مي دهند و اين نرخ به 38 تا 39 درصد مي رسد. در کدام بخش اقتصادي چنين سودي به دست مي آيد.    اين کارشناس اقتصادي اظهار داشت: هرچقدر بازدهي براي سپرده گذار افزايش يابد ريسک پذيري هم رشد مي کند و به همين دليل ريسک سپرده گذاري در اين موسسات پوشش داده مي شود. به همين دليل نقدينگي بي محابا به سمت اين موسسات حرکت مي کند.    وي تاکيد کرد: تا زماني که موسسات غيرمجاز جمع آوري نشوند، نرخ سود کاهش نمي يابد. موسسات غيرمجاز در بخش هاي غيرتوليدي به ويژه قاچاق سرمايه گذاري مي کنند، بانک هايي که تحت نظارت بانک مرکزي هستند، نمي توانند سودهاي فعلي را پايين بياورند چون مشتري را از دست مي دهند