گزیده ها 7 مهر- 94

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس با بیان اینکه بعید می‌دانم گزارش نهایی کمیسیون امشب جمع‌بندی شود، گفت: گزارش کمیسیون برجام یکشنبه هفته آینده 12 مهرماه تقدیم صحن علنی می‌شود.

به گزارش فارس، سیدحسین نقوی نماینده مردم ورامین و سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: قرار بود گزارش کمیسیون برجام شب گذشته تهیه و امروز در صحن علنی مجلس قرائت شود، اما متاسفانه گزارش تهیه نشد و علتش آن هم این بود که بالاخره مسائل فنی، تخصصی و اقتصادی مسائل بسیار پیچیده‌ای است و برجام سند تو در تو است لذا جمع‌بندی آن کار بسیار مشکلی است.

وی افزود: چارچوب گزارش مشخص است یعنی گزارش یک مقدمه و محتوا و یکسری پیشنهاداتی دارد که در محتوا نیز گزارش هر یک از کمیته‌های پنج‌گانه که شامل سه بخش فرصت‌ها، تهدیدات و پیشنهادات وجود دارد.

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: به عنوان مثال در حوزه کمیته سیاسی فرصت‌های جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی را ارائه می‌کند و همچنین تهدیداتی که در سیاست خارجی بعد از برجام متوجه کشور است را جمع‌بندی می‌کند و پیشنهادات خودش را نیز ارائه می‌دهد و شاکله گزارش هر 5 کمیته نیز به این شکل خواهد بود.

وی با بیان اینکه صبح امروز جلسه کمیسیون برجام برگزار شد، گفت: امروز بعدازظهر نیز جلسه خواهیم داشت و بعید می‌دانم که عصر امروز بتوانیم گزارش کمیسیون برجام را کامل کنیم، بنابراین به طور قطع به جلسه یکشنبه هفته آینده 12 مهر گزارش کمیسیون برجام در صحن قرائت خواهد شد.

نقوی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سؤال که آمریکایی‌ها اظهار کرده‌اند که منتظر تصمیم مجلس ایران در رابطه با برجام هستند و کمیسیون برجام چه تصمیمی خواهد گرفت؟ توضیح داد: کمیسیون در مورد اینکه چیزی را تأیید یا تکذیب و یا رد کند و به رأی بگذارد، عمل نمی‌کند و چنین مواردی نیز در وظایف کمیسیون نیست، بلکه کمیسیون برجام فقط ارزیابی خودش از سند برجام را ارائه می‌کند و ارزیابی نیز به این شکل خواهد بود که تهدیدها و فرصت‌ها را ارائه می‌کند و پینشهاداتی نیز در گزارش به صحن علنی داده می‌شود.

وی تأکید کرد: این نمایندگان هستند که بخواهند پیشنهاداتی را عملیاتی کنند یا نکنند، یکی از پیشنهاداتی که ما داریم این است که طرحی تهیه شود و در آن طرح یکسری چارچوب‌ها تعریف شود تا در مواد برجام و قطعنامه تعبیر و تفسیرهایی به نفع غرب صورت نگیرد، یعنی در واقع لغزندگی‌هایی وجود دارد که باید جلوی این لغزندگی‌ها را گرفت و الا طرف مقابل سعی می‌کند این فرصت‌ها را علیه ما به تهدید تبدیل کند.

نماینده ورامین در مجلس بر همین اساس در پاسخ به این سؤال که برخی از نمایندگان گفته‌اند که اگر گزارش کمیسیون برجام به صحن ارائه نشود طرحی را در این زمینه تقدیم مجلس می‌کنند، آیا این اقدام موازی‌کاری بر وظایف کمیسیون برجام نیست؟ یادآور شد: تهیه طرح‌ها معمولاً با هماهنگی کمیسیون برجام صورت می‌گیرد و مشورت و صحبت می‌کنند و کمیسیون برجام نیز طرحی ارائه نمی‌کند، این نمایندگان هستند که باید طرح ارائه دهند یعنی ممکن است این نمایندگان هم عضو کمیسیون برجام باشند و هم از نمایندگانی باشند که عضو کمیسیون برجام نیستند.

وی در پایان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه گفته می‌شود این طرح توسط رئیس مجلس ارائه خواهد شد؟ خاطرنشان کرد: اگر قرار است طرحی تهیه شود با کمیسیون برجام هماهنگ می‌شود و نظر رئیس مجلس، مرکز پژوهش‌ها و همچنین شورایعالی امنیت ملی گرفته و سپس ارائه می‌شود زیرا طرح‌ها باید با هماهنگی ارائه شوند و در واقع طراح طرح، فرد خاصی نیست، فعلاً یک طرح به کمیسیون ارائه شده و امضاهایی نیز برای آن جمع‌آوری شده است.
فرارویاشار بوم راشدین؛ در خبر‌ها آمده بود که خرم آباد هوای بسیار آلوده‌ای دارد و این شهر در زمینه آلودگی هوا در زمره ۱۰ شهری است که آلودگی هوایشان از بقیه شهرهای دنیا بیشتر است اما کافی بود که به متن خبر نگاهی دقیق‌تر انداخته شود تا معلوم گردد شاخصی که بر مبنای آن شهرهای آلوده با یکدیگر مقایسه شده‌اند ذرات معلق کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون است!

در اینکه ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون از آلاینده‌های مهم هوا محسوب می‌شوند شکی نیست اما آیا می‌توان تنها بر پایه یکی از آلاینده‌های هوا تعیین کرد که کدام شهر هوای پاک تری دارد و کدام شهر به راستی هوای ناپاکی را صاحب است؟! در این یادداشت سعی شده که به این سوال پاسخی درخور داده شود!

آلاینده‌های هوا متعدد هستند و همین تعدد کار مقایسه شهر‌ها از نظر آلودگی هوا را مشکل ساخته است زیرا اگر به عنوان نمونه در یک شهر، هوا منواکسید کربن زیادی را در خود ذخیره کرده باشد و شهر دیگر اکسیدهای ازت زیادی را در هوایش انباشته باشد چگونه می‌توان گفت که کدامین این شهر‌ها هوای ناپاک تری دارند!؟

خوشبختانه این سوال تنها به ذهن ما ایرانی‌ها خطور نکرده است هر چند متاسفانه پاسخ این سوال را ما ایرانی‌ها نداده‌ایم!

شاخص AQI شاخصی است که بر پایه آن می‌توان درجه آلودگی هوای هر شهر را تعیین مقدار نمود و آنگاه میزان این آلودگی را با شهرهای دیگر مقایسه نمود. درجه بندی این شاخص از هر کشور به کشور دیگر فرق می‌کند و محاسبه آن نیز در کشورهای گوناگون کاملا یکسان نیست.

برای نمونه در حالی که در هند و سنگاپور AQI بالا‌تر از ۴۰۰ را خطرناک می‌دانند، کره جنوبی این شاخص را در مقادیری بیش از ۳۵۰ مخاطره آمیز دانسته و امریکا آن را در بیش از ۳۰۰ موجد خطر قلمداد می‌نماید.

جالب اینکه حتی آلاینده‌هایی که در تعیین AQI مورد توجه قرار می‌گیرند نیز یکسان نیست و بنابراین در حالی که کاملا ممکن است کشوری منواکسیدکربن را شاخص آلایندگی هوا بداند، کشور دیگر این آلاینده را در تعیین AQI مورد توجه قرار نمی‌دهد.

از آنجا که محاسبه شاخص AQI در انگلستان تا حدی راحت‌تر از دیگر کشورهای پیشرفته (و به ویژه امریکا) است، در اینجا چگونگی محاسبه و استفاده از آن را مورد توجه قرار می‌دهیم:

شاخص AQI ده عدد و ۴ گروه را در بر می‌گیرد: گروه‌ها کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد هستند. هر کدام از گروه‌ها توصیه‌هایی برای عموم مردم و گروه‌های در معرض خطر دارند.

گروه کم اعداد یک تا سه را در بر می‌گیرد. هوایی که AQI آن در این گروه قرار بگیرد، برای گروه‌های در معرض خطر این پیام را دارد که از فعالیت‌های معمول بیرون از خانه لذت ببرند. همین پیام برای عموم مردم نیز هست.

گروه متوسط اعداد ۴ تا ۶ را در بر می‌گیرد. هوایی که AQI آن در این گروه قرار بگیرد، برای گروه‌های در معرض خطر این پیام را دارد که بچه‌ها و بالغین دارای مشکلات ریوی و بالغینی با مشکلات قلبی که نشانه‌های دارا بودن این مشکلات را بروز می‌دهند باید فعالیت‌های فیزیکی شدید و به ویژه فعالیت‌های خارج خانه خود را کاهش دهند. عموم مردم هنوز قادرند از فعالیت‌های معمول بیرون از خانه لذت ببرند.

گروه زیاد اعداد ۷ تا ۹ را در بر می‌گیرد. هوایی که AQI آن در این گروه قرار بگیرد، برای گروه‌های در معرض خطر این پیام را دارد که بچه‌ها و بالغین دارای مشکلات ریوی و بالغینی با مشکلات قلبی که به ویژه نشانه‌های دارا بودن این مشکلات را بروز می‌دهند باید اعمال فیزیکی شدید و به ویژه فعالیت‌های خارج خانه خود را کاهش دهند.

افراد مبتلا به آسم باید تعداد دفعاتی که از اسپری استفاده می‌کنند را فزونی دهند. افراد مسن‌تر نیز باید اعمال فیزیکیشان را کم کنند. در مورد عموم مردم این کیفت هوا این توصیه را دارد که همه کسانی که آبریزش چشم، سرفه یا گلودرد را تجربه می‌کنند باید فعالیت‌ها و به ویژه فعالیت‌های بیرون خانه خویش را کم کنند.

گروه خیلی زیاد عدد ۱۰ را در بر می‌گیرد. هوایی که AQI آن در این گروه قرار بگیرد، برای گروه‌های در معرض خطر این پیام را دارد که بچه‌ها و بالغین دارای مشکلات ریوی و بالغینی با مشکلات قلبی و افراد مسن‌تر باید از فعالیت‌های فیزیکی شدید خودداری کنند.

افراد مبتلا به آسم نیاز دارند که مکرر‌تر از اسپری تنفسی خود استفاده کنند. در مورد عموم مردم این کیفت هوا این توصیه را دارد که اعمال فیزیکی و به ویژه فعالیت‌های بیرون خانه را کم کنند. این توصیه به ویژه برای افرادی می‌شود که نشانه‌هایی همچون سرفه یا گلودرد را از خود بروز می‌دهند.

شاخص AQI بر پایه غلظت پنج آلاینده پایه ریزی شده است و در واقع با استفاده از غلظت آلاینده‌های زیر محاسبه می‌شود: ازن، دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، ذرات با قطر آئرودینامیکی کمتر از ۲. ۵ میکرون و ذرات با قطر آئرودینامیکی کمتر از ۱۰ میکرون*

شاخص برای هر آلاینده جداگانه تعیین می‌شود و در ‌‌نهایت بالا‌ترین رقم بدست آمده، شاخص آلودگی شناخته می‌شود! یعنی اگر AQI ازن ۴، AQI دی اکسید گوگرد ۳ و AQI ذرات معلق ۲. ۵ میکرون ۶ باشد، شاخص کل‌‌ همان عدد ۶ خواهد بود.

در تعیین شاخص باید دقت کرد که دوره اندازه گیری آلاینده‌ها یکسان نیست و ازن بر مبنای متوسط ۸ ساعته، دی اکسید نیتروژن بر مبنای متوسط ساعتی، دی اکسید گوگرد بر مبنای متوسط ۱۵ دقیقه و ذرات معلق ۲. ۵ و ۱۰ میکرون بر مبنای متوسط ۲۴ ساعته اندازه گیری می‌شوند.

اینک بد نیست به این سوال پاسخ دهیم که ارقام یک تا ده این شاخص یا‌‌ همان AQI از کجا می‌آیند. در پاسخ باید گفت که:
هوایی که ازن کمتر از ۳۳، دی اکسید نیتروژن کمتر از ۶۷، دی اکسید گوگرد کمتر از ۸۸، ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون کمتر از ۱۱ و ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون کمتر از ۱۶ داشته باشد، شاخص آلودگی هوا یا AQI معادل «یک» دارد.

هوایی که ازن بیشتر از ۳۴ و کمتر از ۶۶، دی اکسید نیتروژن بیشتر از ۶۸ و کمتر از ۱۳۴، دی اکسید گوگرد بیشتر از ۸۹ و کمتر از ۱۷۷، ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون بیشتر از ۱۲ و کمتر از ۲۳ و ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون بیشتر از ۱۷ و کمتر از ۳۳ داشته باشد، شاخص آلودگی یا AQI معادل «دو» دارد.

هوایی که ازن بیشتر از ۶۷ و کمتر از ۱۰۰، دی اکسید نیتروژن بیشتر از ۱۳۵ و کمتر از ۲۰۰، دی اکسید گوگرد بیشتر از ۱۷۸ و کمتر از ۲۶۶، ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون بیشتر از ۲۴ و کمتر از ۳۵ و ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون بیشتر از ۳۴ و کمتر از ۵۰ داشته باشد، شاخص آلودگی یا AQI معادل «سه» دارد.

هوایی که ازن بیشتر از ۱۰۱ و کمتر از ۱۲۰، دی اکسید نیتروژن بیشتر از ۲۰۱ و کمتر از ۲۶۷، دی اکسید گوگرد بیشتر از ۲۶۷ و کمتر از ۳۵۴، ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون بیشتر از ۳۶ و کمتر از ۴۱ و ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون بیشتر از ۵۱ و کمتر از ۵۸ داشته باشد، شاخص آلودگی یا AQI معادل «چهار» دارد.

هوایی که ازن بیشتر از ۱۲۱ و کمتر از ۱۴۰، دی اکسید نیتروژن بیشتر از ۲۶۸ و کمتر از ۳۳۴، دی اکسید گوگرد بیشتر از ۳۵۵ و کمتر از ۴۴۳، ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون بیشتر از ۴۲ و کمتر از ۴۷ و ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون بیشتر از ۵۹ و کمتر از ۶۶ داشته باشد، شاخص آلودگی یا AQI معادل «پنج» دارد.

هوایی که ازن بیشتر از ۱۴۱ و کمتر از ۱۶۰، دی اکسید نیتروژن بیشتر از ۳۳۵ و کمتر از ۴۰۰، دی اکسید گوگرد بیشتر از ۴۴۴ و کمتر از ۵۳۲، ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون بیشتر از ۴۸ و کمتر از ۵۳ و ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون بیشتر از ۶۷ و کمتر از ۷۵ داشته باشد، شاخص آلودگی یا AQI معادل «شش» دارد.

هوایی که ازن بیشتر از ۱۶۱ و کمتر از ۱۸۷، دی اکسید نیتروژن بیشتر از ۴۰۱ و کمتر از ۴۶۷، دی اکسید گوگرد بیشتر از ۵۳۳ و کمتر از ۷۱۰، ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون بیشتر از ۵۴ و کمتر از ۵۸ و ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون بیشتر از ۷۶ و کمتر از ۸۳ داشته باشد، شاخص آلودگی یا AQI معادل «هفت» دارد.

هوایی که ازن بیشتر از ۱۸۸ و کمتر از ۲۱۳، دی اکسید نیتروژن بیشتر از ۴۶۸ و کمتر از ۵۳۴، دی اکسید گوگرد بیشتر از ۷۱۱ و کمتر از ۸۸۷، ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون بیشتر از ۵۹ و کمتر از ۶۴ و ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون بیشتر از ۸۴ و کمتر از ۹۱ داشته باشد، شاخص آلودگی یا AQI معادل «هشت» دارد.

هوایی که ازن بیشتر از ۲۱۴ و کمتر از ۲۴۰، دی اکسید نیتروژن بیشتر از ۵۳۵ و کمتر از ۶۰۰، دی اکسید گوگرد بیشتر از ۸۸۸ و کمتر از ۱۰۶۴، ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون بیشتر از ۶۵ و کمتر از ۷۰ و ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون بیشتر از ۹۲ و کمتر از ۱۰۰ داشته باشد، شاخص آلودگی یا AQI معادل «نه» دارد.

هوایی که ازن بیشتر از ۲۴۱، دی اکسید نیتروژن بیشتر از ۶۰۱، دی اکسید گوگرد بیشتر از ۱۰۶۵، ذرات کوچک‌تر از ۲. ۵ میکرون بیشتر از ۷۱ و ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون بیشتر از ۱۰۱ داشته باشد، شاخص آلودگی هوا یا AQI معادل «ده» دارد.


*قطر آئرودینامیکی یک ذره نامنظم قطر یک ذره کروی است که دانسیته ۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب و سرعت ته نشینی مساوی ذره نامنظم ما را داشته باشد.
برخورد با فراریان مالیاتی، توضیح درباره چگونگی صدور مجوز اماکن برای خوابگاه‌های دانشجویی، تداوم اجرای طرح گشت ارشاد، تشریح تمهیدات و تسهیلات پلیس در هفته ناجا، تشکیل قرارگاه مقابله با مواد مخدر در ناجا، پیشرفت‌های اجرای طرح LEZ، لغو 14 کنسرت از میان 410 درخواست برگزاری در شش ماهه امسال و ... از جمله مهمترین محورهای سخنان سخنگوی ناجا در نشست خبری امروز است.

سردار سعید منتظرالمهدی امروز سه شنبه در نشست خبری که به منظور تشریح برنامه‌های هفته نیروی انتظامی و پاسخ به سوالات خبرنگاران رسانه‌های مختلف برگزار شد، درباره اقدامات قرارگاه مبارزه با سرقت اظهارکرد: با اقدامات انجام شده و تشکیل قرارگاه مبارزه با سرقت در پلیس آگاهی رشد سرقت در پایان سال 93 مهار و کنترل شده و در شش ماهه اول امسال آمار سرقت کاهشی 7.9 درصدی داشت.

وی با بیان اینکه در نیمه نخست امسال آمار تلفات جانی در حوادث رانندگی نیز 8.5 درصد کاهش داشته است، گفت: این رقم در شهریور ماه امسال به کاهشی 10.9 درصدی رسید. البته این آمار تعداد جان باختگان حوادث رانندگی در سر صحنه است.

لغو 14 کنسرت از میان 410 درخواست
منتظرالمهدی با بیان اینکه در شش ماهه امسال 410 مورد درخواست برگزاری کنسرت داده شد، خاطر نشان کرد: از این میان تنها 14 مورد امکان برگزاری پیدا نکرده که 3 مورد آن توسط خود گروه لغو شده، 3 مورد از سوی حراست وزارت ارشاد مجوز برگزاری دریافت نکرده، 2 مورد حکم قضایی داشته و 6 مورد نیز توسط پلیس اماکن از برگزاریشان جلوگیری شده است.

وی درباره اینکه دلیل جلوگیری از برگزاری این کنسرت‌ها از سوی پلیس اماکن چه بوده است به ایسنا گفت: به دلیل اینکه در اجراهای قبلی موارد لازم رعایت نشده بود و مواردی که می‌بایست مورد بی توجهی قرار گرفته بود این لغو انجام شده است.

سخنگوی نیروی انتظامی همچنین از طرد 470 هزار تن از اتباع خارجی در یک سال گذشته در کشور خبر داد

وی همچنین درباره برگزاری کنسرت‌ها و تئاترهای زیرزمینی که مورد پرسش یکی از خبرنگاران قرار گرفته بود نیز گفت: ابتدا باید بگویم که آمار چنین فعالیتهایی بسیار اندک است؛ اما به طور کلی هر فعالیتی که بدون مجوز رسمی باشد مشمول برخورد خواهد شد.

منتظرالمهدی ادامه داد: موضوعی که نباید از آن غافل شویم بی توجهی به هنرمندان و کارگردانان به خصوص هنرمندان در سنین جوانی است. این اقدام باعث بی نظمی شده و تبعات این چنینی را نیز در پی خواهد داشت.

برخورد با فراریان مالیاتی
سخنگوی نیروی انتظامی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا پلیس قصد برخورد با فراریان مالیاتی را دارد یا خیر گفت: ما همچنان منتظر تصویب لایحه تشکیل پلیس اقتصادی در مجلس هستیم؛ اما در حال حاضر نیز چنانچه که پلیس آگاهی ناجا در معاونت مبارزه با جرایم اقتصادی با موارد فرار مالیاتی و دیگر جرایم اقتصادی روبرو شود ضمن برخورد با آن موضوع را به مسئولان اقتصادی نیز منتقل خواهد کرد. در این بین ممکن است فراریان مالیاتی نیز باشند که اطلاعات آنان به سازمان‌های مالیاتی داده خواهد شد اگر چنانچه این افراد در خارج از کشور باشند نیز قطعا پلیس اینترپل با ارتباطاتی که دارد با این افراد برخورد کرده و آنان را به کشور بازمی‌گرداند. کما اینکه مواردی از این دست را در چند ماه اخیر نیز داشته‌ایم.

چگونگی صدور مجوز پلیس اماکن به خوابگاه‌های دانشجویی
منتظر المهدی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه پلیس نظارتی بر خوابگاه‌های دانشجویی و خوابگاه‌های خودگردان دارد یا خیر؟ اظهار کرد: مسئول نظارت بر خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه‌ها هستند.

وی درباره اینکه برخی از این خوابگاه‌ها ادعا می‌کنند که مجوز پلیس اماکن را دارند نیز گفت: پلیس اماکن در مورد این خوابگاه‌ها استعلام کرده و در صورتی که موارد لازم را رعایت کند مجوز لازم برایشان صادر خواهد شد اما اینکه پلیس بخواهد همواره بر خوابگاه‌ها نظارت داشته باشد درست نیست و این مسئولیت بر عهده خود دانشگاه‌هاست.

منتظرالمهدی در ادامه سخنانش درباره برخوردهای زننده‌ای که از سوی مسئولان برخی از خوابگاه‌ها با دانشجویان و به بهانه دستور پلیس انجام می‌شود، نیز گفت: اگر شکایتی در این خصوص وجود داشته باشد یا درخواستی در این زمینه مطرح شود پلیس با متخلفان برخورد خواهد کرد.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش از تجهیز بیش از هفتاد درصد کلانتری‌ها به دوربین مداربسته خبر داد و درباره حادثه اسید پاشی چند روز پیش که در یکی از استان‌های کشور رخ داده بود نیز گفت: پدر متهم شاکی این پرونده است و اقدامات ما برای دستگیری متهم ادامه دارد و به سرنخ‌های قابل توجهی نیز در این زمینه رسیده‌ایم.

برخورد با متلک پرانی مقابل مدارس
منتظرالمهدی از برخورد پلیس با متلک پرانی به ویژه در مقابل مدارس و فضاهای آموزشی خبر داد و گفت: بخش قابل توجهی از توان پلیس راهور نیز در این حوزه صرف شده است و با مزاحمان برخورد خواهد شد.

کاهش 60 درصدی تلفات موتورسواران در پنج سال گذشته
سخنگوی ناجا در بخش دیگری از سخنانش از کاهش 60 درصدی تلفات موتورسواران در پنج سال گذشته خبر داد و گفت: پلیس بیش از 277 نوع موتورسیکلت را شماره گذاری کرده و تا کنون 10 میلیون و 577 هزار دستگاه موتورسیکلت شماره گذاری شده است همچنین بیش از یک میلیون دستگاه موتورسیکلت در پارکینگ‌های ما قرار داشته و 16 میلیون دستگاه موتورسیکلت نیز اعمال قانون شده است.

جمع کردن موتوسواران برای پلیس کاری ندارد
منتظرالمهدی درباره اینکه چرا پلیس با موتورسواران متخلف برخوردی نمی‌کند، اظهار کرد: چنین حرفی صحت ندارد و پلیس با کلیه موتورسوارانی که قوانین رانندگی با موتورسیکلت را رعایت نمی‌کنند به جد برخورد کرده اما معتقدیم که می‌بایست در این خصوص کار فرهنگی و فرهنگ سازی انجام شود. جمع کردن و گرفتن موتورسیکلت سواران برای پلیس کاری ندارد اما باید به بعد اجتماعی این اقدام نیز توجه شود و ببینیم چه قشری از این موتورسیکلت‌ها استفاده کرده و اگر موتورسیکلت‌ها را جمع کنیم چه ضربه‌هایی به آنان وارد می‌شود.

وی درباره فعالیت برخی افراد سودجو تحت عنوان پلیس به ویژه پلیس فتا در فضای مجازی نیز اظهارکرد: پلیس فتا هیچ صفحه‌ای در فضای مجازی ندارد. اگر سودجویان این موضوع را رعایت نکنند با آنان برخورد خواهد شد. شهروندان و کاربران نرم افزارهای پیام رسان تلفن همراه نیز باید مراقبت باشند که اگر فتا بخواهد کسی را به این پلیس احضار یا توضیحی از وی بخواهد از طریق ارسال ایمیل یا پیام چنین کاری نکرده و نامه مکتوب برایشان ارسال خواهد کرد.

سخنگوی نیروی انتظامی درعین حال به کاربران نرم افزارهای ارتباطی و اجتماعی نظیر تلگرام، اینستاگرام، لاین، واتس آپ، بی تالک و ... هشدار داد: با توجه به اینکه سرور این شبکه‌ها در ایران نیست حتما حین استفاده حواس خود را جمع کرده و از انتشار تصاویر خصوصی خود در این فضاها خودداری کنند.

شروط اجرای LEZ در پایتخت
منتظرالمهدی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که در آن به مصاحبه ایسنا با جانشین پلیس راهور کشور در مورد طرح LEZ استناد شده بود، گفت: اجرای طرح LEZ از نظر ما پیش شرط‌هایی دارد یکی از شرط‌های ما این است که مردم بتوانند در صورت اجرای این طرح در کمتر از 10 دقیقه به وسایل نقلیه عمومی دسترسی پیدا کرده و خود را به مقصدشان برسانند که انشاءالله تا زمان اجرا شدن این طرح تمام زیرساخت‌ها و پیش شرط‌های آن نیز اجرایی شود.

وی درباره اینکه گفته می‌شود حقوق برخی از پرسنل ناجا با تغییر رسته آنها تغییر کرده است نیز گفت: در این مورد با توجه به اینکه اطلاعات قطعی را ندارم چیزی نمی‌توانم بگویم اما در کل برخی از رسته‌ها حقوق کمتری نسبت به گروه‌های دیگر دارد. به عنوان مثال حقوق گروه‌های عملیاتی و کسانی که در مرز خدمت می‌کنند بیشتر از حقوق کسانی است که در معاونت اجتماعی فعالیت دارند.

تشکیل قرارگاه مبارزه با مواد مخدر از امروز
سخنگوی نیروی انتظامی از تشکیل قرارگاه مبارزه با مواد مخدر به دستور فرمانده ناجا خبر داد و گفت: این قرارگاه از امروز با اولویت برخورد با خرده فروشان در سراسر کشور آغاز به کار کرده و ما تمام بازداشتگاه‌هایمان را از خرده فروشان مواد مخدر پر خواهیم کرد.

منتظر المهدی درباره فعالیت صرافی‌ها نیز خاطر نشان کرد: فعالیت صرافی‌ها در گذشته با مجوز صنف طلا و جواهرفروشان انجام می‌شد؛ اما مدتی است که این مجوز آنان باید از سوی بانک مرکزی صادر شود. بنابراین اگر اماکن غیرمجاز و فاقد مجوز اقدام به معامله ارزی کنند پلیس برای بار اول به آنان تذکر داده و آنان را ملزم می‌کند که ظرف مدت 10 روز فعالیت‌های خود را متوقف کنند اما اگر به این هشدار بی توجه باشند این واحدها پلمپ خواهد شد.

نگاه موجود به افاغنه و کارگران اتباع افغانی اصلاح شود
به گزارش ایسنا وی در بخش دیگری از سخنانش خواستار اصلاح نگاه موجود به افاغنه و کارگران اتباع افغانی شد و گفت: باید این فرهنگ و نگاه منفی به این افراد اصلاح شود. شما ببینید که آنها چند شهید در طول همین ایام دفاع مقدس تقدیم کشور کردند و چه اقداماتی برای کشورمان کرده‌اند.

وی در پاسخ به سوالی درباره تمهیدات پلیس برای بازگشت حجاج و پیکر شهدای فاجعه منا به کشور نیز افزود: در این خصوص کارگروهی در پلیس با حضور پلیس فرودگاه و عوامل انتظامی تشکیل شده و آمادگی‌های لازم در ای خصوص اتخاذ شده است.

وی درباره جمع آوری ماهواره‌ها و برخورد با تبلیغات ماهواره‌ای نیز گفت: در مورد برخورد با ماهواره ما آنچه را که قانونگذار برعهده پلیس گذاشته انجام می‌دهیم و درباره تبلیغات ماهواره‌ای نیزعلاوه بر اینکه پلیس با جدیت به شکایات در این زمینه رسیدگی خواهد کرد پلیس فتا نیز به شکل رندوم این تبلیغات را رصد می‌کند.

نتایج مرکز پژوهش‌های مجلس درباره اجرای طرح گشت ارشاد قابل استناد نیست
وی در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی پیرامون اجرای طرح گشت ارشاد و نتایج مرکز پژوهش‌های مجلس درباره این طرح اظهار کرد: مرکز افکار سنجی ما تحقیقات جامعی را در این خصوص انجام داده و نتایج آن حاکی از آن است که بیش از 50 درصد از جامعه یا به طور دقیق تر 53 درصد از شهروندان تاکید داشتند که لازم است گشت ارشاد باشد.

وی از مرکز پژوهش‌های مجلس خواست که پژوهشی را درباره لزوم حجاب و عفاف نیز انجام دهند و افزود: نتایجی که اعلام شد برای ما قابل استناد نیست؛ چرا که ما خودمان مرکز افکارسنجی داریم.

منتظرالمهدی در عین حال اضافه کرد: البته در مورد بدحجابی باید تحقیقات ریشه‌ای انجام شده و ببینیم که چه عاملی سبب گرایش جوانان به خودنمایی و عدم رعایت حجاب می‌شود. به نظر من کاهش اعتماد به نفس یکی از مهمترین دلایل است.

در برسی‌هایمان به فروش مواد مخدر توسط دستفروشان مترو نرسیده‌ایم
منتظرالمهدی در پاسخ به سوالی مبنی بر فروش مواد مخدر از سوی دستفروشان در مترو خاطرنشان کرد: ما در بررسی‌هایمان به فروش مواد مخدر در مترو آن هم از سوی دستفروشان نرسیده‌ایم؛ اما به طور کلی ما در همه جا چه مترو باشد چه خارج از مترو با فروش مواد مخدر به خصوص خرده فروشان مواد مخدر برخورد خواهیم کرد.

وی در ادامه در مورد نقل و انتقال خودروها نیز اظهارکرد: برای پلیس همان برگ سبزی که داده می‌شود کافی است و با همان می‌توان احراز هویت کرده و نقل و انتقالات را انجام داد.

امسال به هیچ عنوان سفر بدون گذرنامه نخواهیم داشت
منتظرالمهدی درباره آخرین اقدامات انجام شده برای میزبانی از زائران عتبات عالیات در اربعین حسینی خاطرنشان کرد: پیش بینی سفر بیش از 2.5 زائر به عتبات انجام شده است که جزئیات بیشتری از آن را در نشست آتی بیان خواهم کرد؛ اما در حال حاضر لازم است تاکید کنم که امسال به هیچ عنوان سفر بدون گذرنامه نخواهیم داشت و لازم است متقاضیان سفر گذرنامه خود را دریافت کنند. همچنین گیت‌ها و خروجی‌ها در سه مرز اصلی نیز افزایش یافته است.

به مأموران خیریه در خیابان‌ها وجهی پرداخت نکنید
منتظرالمهدی درباره فعالیت‌های موسسات خیریه خاطرنشان کرد: بدیهی است موسسات خیریه‌ای که احراز هویت شده‌اند و دارای شماره‌های رسمی هستند و ما نیز اطلاعات آنها را به زودی در سایت پلیس قرار خواهیم داد امکان فعالیت دارند و مابقی غیرمجازند. اما گاهی برخی از افراد با معرفی خود به عنوان نماینده یک مرکز خیریه اقدام به جمع آوری وجوه از شهروندان در سطح خیابان‌ها و معابر می‌کنند که به هیچ عنوان نباید شهروندان به آنان کمک کنند و تنها موسسات خیریه می‌توانند اقدام به تبلیغ فعالیت‌های خود در خیابان کرده و حق دریافت وجهی در معابر را ندارند.

وی درباره ادعای یکی از اعضای شورای شهر درباره فروش مواد مخدر در پارک شوش و اقدامات پلیس نیز گفت: متأسفانه این اقدامات اقتدار پلیس را زیر سوال می‌برد؛ اما برای جمع آوری خرده فروشان و معتادان نیازمند زیر ساخت‌ها و محل‌های مناسبی هستیم که در صورت تامین همانطور که بارها گفته شده پلیس ظرف مدت 10 روز می‌تواند نسبت به جمع آوری معتادان اقدام کند ضمن اینکه با ایجاد قرارگاه مبارزه با مواد مخدر در آینده نزدیک خبرهای خوبی در این زمینه خواهید شنید.

وی افزود:‌ البته لازم است توجه شود که پلیس به تنهایی در یک سری از موارد ماموریت ندارد بلکه دستگاه‌ها و سازمان‌های دیگری نیز هستند که باید پای کار بیایند. در حوزه حجاب و عفاف نیز همینطور است و از میان 26 دستگاه و سازمان مسئول پلیس در رده آخر قرار دارد که باید همه اینها پای کار بیایند.

وی اضافه کرد: البته در بخش اعتیاد نقش خانواده‌ها و شهروندان نیز مهم و قابل توجه است که باید لحاظ شود.

ممنوعیت حمل هرگونه حیوان در خودروی شخصی
منتظرالمهدی درباره ممنوعیت حمل حیوانات در خودروهای شخصی اظهار کرد: حمل هر نوع حیوان اعم از سگ، گربه، موش و ... توسط خودرو ممنوع بوده و متخلفان در صورت رویت پلیس مشمول جریمه خواهند شد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد پلیس در اجرای یک سری از طرح‌های خود مانند گشت ارشاد برنامه‌ای ندارد و دنبال رو جریانات رسانه‌ای است، خاطرنشان کرد: فعالیت گشت‌های ارشاد کمافی السابق ادامه خواهد داشت و در این زمینه برخوردهای انسانی نیز صورت می‌گیرد ضمن اینکه ما از شهروندان می‌خواهیم که اقدام به امر به معروف و نهی از منکر کنند و البته امر به معروف باید به شیوه انسانی، احسانی و اسلامی انجام شود و در این صورت است که موثر خواهد بود.

تسهیلات پلیس در هفته ناجا
سخنگوی نیروی انتظامی با اشاره به اینکه هفته ناجا از شنبه 11 مهرماه آغاز شده و تا 17 این ماه ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: نخستین روز از برنامه‌های هفته ناجا با سخنرانی فرمانده نیرو در مراسم نماز جمعه آغاز شده و در آخرین روز با تجدید پیمان با آرمان‌های حضرت امام خمینی (ره) خاتمه می‌یابد. در این هفته فعالیت مراکز پلیس +10 افزایش یافته و در صدور گذرنامه و ... تسریع خواهد شد.

وی از افتتاح نمایشگاه ایپاس به منظور نمایش جدیدترین دستاوردهای نیروی انتظامی نیز خبر داد و گفت: در این هفته با دستور فرمانده ناجا کلیه خودروهایی که توسط پلیس راهور توقیف شده و فاقد منع قضایی هستند نیز از پارکینگ ترخیص شده و مالکان نیز باید با در دست داشتن قبض پارکینگ نسبت به ترخیص خودروی خود اقدام کنند.

وی با اشاره به شعار نیروی انتظامی در هفته ناجا اظهارکرد:‌ اقتدار پلیس همدلی، همزبانی و امنیت شعار امسال هفته نیروی انتظامی است که باید در تمامی ماموریت‌های پلیس سرلوحه کار قرار گیرد.

منتظرالمهدی در پایان با بیان اینکه در یک سال گذشته بیش از 13 میلیون تماس با سامانه 197 برگزار شده است، خاطر نشان کرد: در این مدت2575 باند مواد مخدر نیز منهدم شده و 538 تن انواع مواد مخدر توسط پلس کشف و ضبط شده است. همچنین 398 هزار پرونده در مراکز مشاوره تشکیل شد که بیش از 70 درصد آن منجر به مصالحه شده است.
افشین داورپناه درگفت وگو با فرارو همه گیر شدن قلیان را بررسی کرده است