50 هزار تن مرکبات به کشورهای همجوار صادر خواهد شد

50 هزار تن مرکبات به کشورهای همجوار صادر خواهد شد  1 مهر – 94
این چه سیاست دوگانه متناقضی است که اعمال می شود .چون از یک طرف مرکبات خارجی با قیمت گران وارد می شود واز طرفد یگر مرکبات تولیدد اخلی با قیمت ارزان تر صادر می شود؟!


معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده، امسال 50 هزار تن مرکبات و محصولات باغی به ارزش دو میلیارد دلار به کشورهای همجوار صادر می‌شود.
محمد علی طهماسبی در مراسم افتتاح سیزدهمین نمایشگاه ملی گل وصنایع وابسته در محلات استان مرکزی افزود: انار، پسته، زعفران، انجیر، کشمش و خرما مهمترین محصولات صادراتی کشور با برند ویژه صادراتی هستند.
وی اظهارکرد: اینک 240 میلیون نفر از جمعیت کشورهای همجوار از محصولات باغی ایران برخوردار هستند و با توافق هسته‌ای با کشورهای 1+5بازار محصولات باغی ایران رونق گرفته است به طوری که کشورهای روسیه و آسیای میانه به بازار محصولات باغی ایران اضافه شده‌اند.
طهماسبی بیان کرد: سالانه بیش از 16 میلیون تن محصولات باغی از سطح دو میلیون و 600 هزار هکتار برداشت می‌شود و امسال پیش‌بینی می‌شود با توجه به مستعد بودن آب و هوا این میزان تولید به ویژه انگور و سیب درختی افزایش یابد.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی افزود: ایران هفتمین تولیدکننده انواع مرکبات در جهان است و استان‌های مازندران، فارس، کرمان، خوزستان، هرمزگان، بوشهر و گیلان عمده‌ترین تولیدکنندگان مرکبات هستند که بر اساس آخرین برآوردهای صورت گرفته از باغ‌های این مناطق، پیش‌بینی می‌شود تولید انواع مرکبات نسبت به پارسال افزایش یابد.
طهماسبی گفت: برای افزایش تولید و توسعه سطح باغ‌ها و گلخانه‌های کشور هیچ گونه محدودیت تسهیلاتی وجود ندارد و با ارائه طرح، تسهیلات ارزی و ریالی به متقاضیان پرداخت می‌شود.
طهماسبی گفت: برای افزایش راندمان تولید و استفاده بهینه از منابع؛ تسهیلات بلاعوض برای اجرای آبیاری تحت فشار پرداخت می‌شود و دولت برای اجرای آبیاری نوین تا 85 درصد تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌کند.
وی اظهارکرد: تاکنون از مجموع دو میلیون و 600 هزار هکتار اراضی باغی کشور در 800 هزار هکتار آبیاری نوین از نوع قطره‌ای اجرا شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال برای نخستین بار به صورت آزمایشی سازه‌های گلخانه‌ها در چهار استان کشور بیمه می‌شود و در سال‌های آینده بیمه سازه‌های گلخانه‌ای در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
وی بیان کرد: شهرستان محلات یکی از قطب‌های مهم تولید و صادرات گل کشور به شمار می‌رود و با تکمیل و بهره‌برداری از پایانه گل محلات زنجیره تولید گل شامل نیروی انسانی ماهر، پژوهشکده ملی تحقیقات گل وگیاه زینتی و پایانه گل تکمیل می‌شود.
طهماسبی افزود: با برگزاری نمایشگاه‌های گل و گیاه در سال‌های اخیر در محلات گل این شهرستان دارای برند جهانی شده است.
وی گفت: حدود شش هزار هکتار از باغ‌های کشور به پرورش گل وگیاه اختصاص دارد و دولت برای افزایش تولید و صادرات، تولیدکنندگان را حمایت می‌کند.
سیزدهمین نمایشگاه ملی گل وصنایع وابسته محلات در محل پایانه‌های صادراتی در وسعت دو هزار و 400 متر مربع در پنج سالن نمایش با طراحی خاص محیطی دایر شده است.
در این نمایشگاه 110 غرفه به منظور عرضه و نمایش گل وگیاه، سالن فروش مستقیم و ادوات کشاورزی و دو سالن عرضه و نمایش صنایع وابسته بر پا شده است.
نمایشگاه ملی گل محلات تا 28 مهر ماه از ساعت 10 صبح تا 20 شب در معرض دید علاقه مندان قرار دارد.