گزیده ها 2 تیر -97


گزیده ها 2 تیر -97
واکنش استاندار تهران به حضور زنان در ورزشگاه‌ آزادی
محمدحسین مقیمی (استاندار تهران) در خصوص ساخت ساختمان پلاسکو گفت: ساختمان پلاسکو هم ساختمانی است مانند دیگر ساختمان های تهران و تنها تفاوتش این است که آتش‌سوزی در آن اتفاق افتاده است استاندار تهران درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها گفت: عجله نکنید، اجازه دهید؛ پله پله در این زمینه جلو برویم. به گزارش ایلنا، محمدحسین مقیمی (استاندار تهران) در خصوص ساخت ساختمان پلاسکو گفت: ساختمان پلاسکو هم ساختمانی است مانند دیگر ساختمان های تهران و تنها تفاوتش این است که آتش‌سوزی در آن اتفاق افتاده است. وی ادامه داد: لازم است؛ هرچه سریعتر این ساختمان ساخته شود تا مردم بتوانند کسب و کارشان را ادامه دهند. استاندار تهران تصریح کرد: همه دستگاهها آمادگی خود را اعلام کردند تا کمک کنند این ساختمان سریعتر ساخته شود. آن قسمت از پلاسکو که سالم مانده بود نیز به دستور مالکان مقاومت‌سازی می‌شود. وی در خصوص وضعیت بازار تهران نیز خاطرنشان کرد: در خصوص بازار نیز جلساتی هر ماه یکبار برگزار می شود که مسایل مربوط به بازار در آن مطرح می شود. استاندار تهران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا صدور مجوز حضور خانواده‌ها و بانوان در استادیوم آزادی برای تماشای بازی فوتبال ایران و اسپانیا فتح بابی برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها است، گفت: عجله نکنید، اجازه دهید آهسته آهسته و پله پله جلو برویم. بگذارید در خصوص این اقدامی که انجام شده صحبت شود و نظرات بیان شود، بعد انشالله درباره حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای مسابقات فوتبال تصمیم گرفته می‌شود.
خرم آبادی: هاتگرام و تلگرام طلایی غیرقانونی هستند
در ابتدای امر قرار بر این بوده که فعالیت کنترل شده هاتگرم و طلاگرام موجبات مهاجرت آرام کاربران به پیام رسان‌های داخلی را فراهم کند و به محض اینکه تعداد کاربران آن‌ها به حدود ده میلیون نفر رسید ارتباط آن‌ها با تلگرام قطع و کاربران آن‌ها به یک پیام رسان قوی داخلی منتقل شوند. دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه می‌گوید "برخی مسئولان فضای مجازی کشور اجازه دادند هاتگرام و طلاگرام فیلتر تلگرام را دور بزنند و مانع از مهاجرت ۷۰ درصد کاربران ایرانی به پیام رسان‌های داخلی شوند و از این طریق برای تلگرام زمان خریده‌اند." عبدالصمدخرم آبادی در مطلبی در این باره نوشت: با توجه به سوالات متعددی که خبرنگاران محترم در مورد ماهیت دو نرم افزار "هاتگرام" و "تلگرام طلایی" مطرح کرده اند مطالب ذیل جهت آگاهی اعلام می‌گردد. هاتگرام و طلاگرام پیام رسان نیستند. آن‌ها در واقع دو فیلتر شکن داخلی با مدیریت واحد هستند که بطور غیر قانونی و بر خلاف دستور قضایی با امکانات وزارت ارتباطات دسترسی کاربران ایرانی را به شبکه اجتماعی فیلتر شده "تلگرام" فراهم می‌کنند. بنظر می‌رسد یکی از عللی که مدیر تلگرام به فیلتر آن در ایران اعتراض نکرد، این است که برخی از مسئولان فضای مجازی کشور اجازه دادند هاتگرام و طلاگرام فیلتر تلگرام را دور بزنند و مانع از مهاجرت ۷۰ درصد کاربران ایرانی به پیام رسان‌های داخلی شوند و از این طریق برای تلگرام زمان خریده‌اند. بعد از فیلتر تلگرام حدود ۳۰ درصد کاربران آن فعالیت خود را به پیام رسان‌های داخلی منتقل کرده اند. اگر امکانات و پهنای باندی که در اختیار هاتگرام و طلاگرام گذاشته شده به پیام رسان‌های داخلی داده شود، قطعا آن‌ها خدماتی بهتر از تلگرام به مردم عرضه خواهند کرد. در حال حاضر علیرغم اینکه امکان جایگزینی کامل پیام رسان‌های داخلی به جای تلگرام وجود دارد و با وجودی که پیام رسان‌های داخلی توان ارایه خدمات به همه کاربران ایرانی را دارند، برخی از مسئولان فضای مجازی کشور نگاه مأیوسانه به توان داخلی دارند و در نتیجه بجای برنامه ریزی برای قطع ید کامل تلگرام هنوز بدنبال رونق فیلتر شکن‌های داخلی مانند طلاگرام و هاتگرام هستند. در ابتدای امر قرار بر این بوده که فعالیت کنترل شده هاتگرم و طلاگرام موجبات مهاجرت آرام کاربران به پیام رسان‌های داخلی را فراهم کند و به محض اینکه تعداد کاربران آن‌ها به حدود ده میلیون نفر رسید ارتباط آن‌ها با تلگرام قطع و کاربران آن‌ها به یک پیام رسان قوی داخلی منتقل شوند. ولی علیرغم اینکه که هم اکنون تعداد کاربران این دو فیلترشکن به بیش از ۲۶ میلیون نفر رسیده تا کنون به این وعده عمل نشده است. تبلور شبکه ملی اطلاعات درگرو تحقق یک یا چند شبکه اجتماعی ملی است. اهمیت راهبردی صنعت تولید و بهره برداری از شبکه‌های اجتماعی ملی به لحاظ نقش آن در غنی سازی ذهنها، اگر مهمتر از صنعت صلح آمیز هسته‌ای نباشد کمتر از آن نیست. اجازه ادامه فعالیت به فیلتر شکن‌های داخلی (هات گرام و طلا گرام) علاوه بر تبعات سوء و آسیب‌های فرهنگی، امنیتی و اجتماعی ناشی از سلطه بیگانه بر فضای مجازی کشور باعث نابودی پیام رسان‌های داخلی و از بین رفتن این صنعت و هزاران شغلی است که قرار است در بستر شبکه‌های اجتماعی داخلی ایجاد شود.
موافقت اعضا با افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید
نتیجه نشست ۱۷۴ اوپک موافقت اعضا با افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید بنابر تصمیم نشست ۱۷۴ اعضای اوپک، آن دسته از اعضا که در توافق حضور داشته (به غیر از نیجریه، لیبی و ایران) و بیش از میزان تعهد خود کاهش تولید داده‌اند، براساس سهم تعیین شده خود تولید خواهند کرد؛ به گونه‌ای که در این شرایط میزان پایبندی مجموع اعضای اوپک کاهش می‌یابد و به رقم به ۱۰۰ درصد می‌رسد. نشست ١٧٤اوپک که ساعاتی پیش با حضور سران هیئت‌های کشورهای عضو و دبیرکل اوپک آغاز شده بود با تمدید تعهد کاهش تولید و افزایش یک میلیون بشکه‌ای عرضه به بازار با هدف پایبندی صد درصد اعضا به تعهد، به جای پایبندی ١٥٠درصدی به پایان رسید. به گزارش ایسنا، بر اساس توافق همکاری کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، کاهش در مجموع روزانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه‌ای (یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه اوپک و ۶۰۰ هزار بشکه کشورهای غیرعضو اوپک) همچنان معتبر خواهد بود. اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست نوامبر ۲۰۱۶ (۱۰ آذرماه ۱۳۹۵) تصمیم گرفته بودند میزان تولید خود را به سطح ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز برسانند که این توافق در نشست امروز تا پایان نوامبر ۲۰۱۸ تمدید شد. از سوی دیگر اعضای اوپک و غیر اوپک در ماه‌های گذشته یک میلیون بیشتر از میزان تعهد خود کاهش عرضه در بازار داشته‌‌اند. به عبارت دیگر به جای یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز، دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه کاهش عرضه صورت گرفته است؛ به گونه‌ای که اکنون میزان تعهد و پایبندی آنها حدود ۱۵۰ درصد است. بنابر تصمیم نشست ۱۷۴ اعضای اوپک، آن دسته از اعضا که در توافق حضور داشته (به غیر از نیجریه، لیبی و ایران) و بیش از میزان تعهد خود کاهش تولید داده‌اند، براساس سهم تعیین شده خود تولید خواهند کرد؛ به گونه‌ای که در این شرایط میزان پایبندی مجموع اعضای اوپک کاهش می‌یابد و به رقم به ۱۰۰ درصد می‌رسد. در صورت عملی شدن این تصمیم، در عمل روزانه یک میلیون بشکه نفت بیشتر وارد بازارهای جهانی خواهد شد که این به معنای افزایش تولید نیست و تنها به منزله پایبندی ۱۰۰ درصدی به توافق همکاری اوپک و غیراوپک است. در همین حال ممکن است امکان روانه شدن همه این یک میلیون بشکه به بازار وجود نداشته باشد و میزان کمتری وارد بازار شود. همچنین مقرر شد اگر یکی از اعضای حاضر در این توافق کاهش تولید قابل توجهی داشته باشد، برای جبران این کاهش تولید، با آن کشور مذاکره و در صورت توافق طرف‌ها، جبران این کاستی انجام شود.
اولین تقابل زمینی بین نیروهای سوریه و آمریکا
شبکه اسکای نیوز عربی نیز به نقل از دیده‌بان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان این کشور اعلام کرد، انفجارهایی در جنوب شرق صحرای پالمیرا (تدمر) در ۵۰ کیلومتری شهر که خیلی از التنف در جنوب فاصله ندارد، رخ داد. التنف منطقه‌ای واقع در دورترین نقطه جنوب شرقی حمص در مرزهای سوریه، اردن و عراق است که ائتلاف نظامی آمریکا در آنجا پایگاه نظامی دارد. جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی ضد داعش شب گذشته در پی اولین رویارویی زمینی میان ارتش سوریه و نیروهای آمریکایی بار دیگر مقر نظامی نیروهای سوری را در مرکز این کشور بمباران کردند که دست کم یک سرباز سوری کشته و هفت تن دیگر مجروح شدند. به گزارش ایسنا، فرمانده میدانی ارتش سوریه به خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد، در بمباران ائتلاف آمریکایی به یک مقر نظامی ارتش سوریه در جبل الغراب در شرق شهر پالمیرا در حومه شرقی حمص و در ۱۵۰ کیلومتری نزدیک مرزهای عراق و سوریه یک سرباز سوری کشته و تعدادی زخمی شدند. شبکه اسکای نیوز عربی نیز به نقل از دیده‌بان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان این کشور اعلام کرد، انفجارهایی در جنوب شرق صحرای پالمیرا (تدمر) در ۵۰ کیلومتری شهر که خیلی از التنف در جنوب فاصله ندارد، رخ داد. التنف منطقه‌ای واقع در دورترین نقطه جنوب شرقی حمص در مرزهای سوریه، اردن و عراق است که ائتلاف نظامی آمریکا در آنجا پایگاه نظامی دارد. به گزارش دیده بان حقوق بشر، نقطه نظامی که از سوی ائتلاف آمریکایی هدف گرفته شده تنها ۲۰ کیلومتر از منطقه التنف فاصله دارد. این گروه افزود: همچنان امکان افزایش تعداد کشته‌ها وجود دارد چون حال زخمی‌ها وخیم گزارش شده است. این حمله چهار روز بعد از حمله‌ای بود یکشنبه شب در شهرک الهری در استان دیر الزور در هم‌جواری مرزهای عراق رخ داد که موجب کشته شدن ۵۵ تن شد. از بین این ۵۵ تن ۱۶ تن از نیروهای هم‌پیمان ارتش سوریه بودند. دمشق، ائتلاف آمریکایی را مسؤول این حمله دانست اما ائتلاف آمریکایی و وزارت دفاع آمریکا کاملا ارتباط خود با این حمله را تکذیب کردند. منابع میدانی به اسپوتنیک اعلام کردند، بمباران آمریکا علیه مقر نظامی ارتش سوریه بعد از آن رخ داد که نیروهای سوری مانع پیشروی سه خودروی آمریکایی به سمت یکی از نقاط استقرار ارتش سوریه در منطقه الهلبه در جنوب شرق تدمر شدند و بعد از مقاومت ارتش سوریه در برابر خودروها و هدف گرفتن‌شان جنگنده‌های ائتلاف نقطه نظامی ارتش سوریه را بمباران کردند. این بمباران منجر به کشته شدن یک افسر و زخمی شدن تعدادی دیگر شد. این اولین رویارویی زمینی در نوع خود بین ارتش سوریه و نیروهای آمریکایی است.