تاثیر اعتیاد والدین بر کودکان

 تاثیر اعتیاد والدین بر کودکان   7تیر-97
بدتر ازا عتیاد تحمیل رژیم قرون وسطایی ولایت فقیه در ایران است . برای اینکه فاجعه خانمان ویران کن اعتیاد زائیده  بخشی از عملکرد 40 ساله  رهبران ودست اندرکاران این رژیم ضد ایران و ضدایرانی است.
تهران- ایرنا- اعتیاد پدیده‌ای است که در آن فرد به مصرف یک ماده طبیعی یا شیمیایی وابستگی جسمی و روانی پیدا می‌کند و اگر چند روز و در موارد حاد‌تر یک روز مصرف نکند، دچار مشکلات شدیدی می‌شود.
روزنامه روزان در یادداشتی که به قلم محمدسلیم کریمی دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان کردستان نگاشته شد، آورده است: امروزه میزان مصرف مواد و اعتیاد به حدی زیاد شده است که به طور مستقیم و غیرمستقیم، کوتاه مدت و بلند مدت بر کیفیت زندگی انسان‌ ها اثر می‌گذارد.

بسیاری از کسانی که با مشکل اعتیاد مواجه هستند پدر و مادر هستند و فرزند دارند. اگر زندگی فرد معتاد به طور مستقیم تحت سلطه و سیطره اعتیاد است، در مورد فرزندان این تاثیر به شکل غیرمستقیم می‌تواند زندگی کودکان را تحت شعاع قرار دهد.
والدین اولین کسانی هستند که شخصیت فرزندان را شکل می‌دهند. محیط خوب باعث رشد افکار فرزندان می‌شود و محیط بد نیز می‌تواند عمیق ترین تباهی‌ ها را در آنها شکل دهد. در چنین حالتی در صورتی که والدین دچار آلودگی (به خصوص مواد مخدر)‌ باشند، فرزندان آنها نیز از هر لحاظ آسیب پذیر می‌شوند.

**
ویژگی فرزندان والدین معتاد در کودکی
-
پرخاشگری: کودکانی که والدین معتاد دارند عموما نسبت به کودکان عادی پرخاشگری بیشتری دارند، آنها خشم شدیدی نسبت به اطرافیان دارند، لجبازی می‌کنند، داد و بیداد راه می‌اندازند، قشقرق به پا می‌کنند و دوست دارند از طریق روش‌های منفی توجه اطرافیان را به خود جلب کنند.

-
ترس و ناایمنی: کودکان به واسطه اعتیاد والدین در محیط پر تنش بزرگ می‌شوند. آنها شاهد دعواهای مکرر پدر و مادر هستند و همین باعث ایجاد ترس و ناامنی در کودک می‌شود.

-
ناامیدی: کودکان والدین معتاد نگاهی به آینده ندارند. آنها آینده خود را تباه شده می‌پندارند و خود را فردی می‌دانند که قربانی شرایط است و هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد.

-
اعتماد به نفس پایین: در خانواده‌هایی که یکی از والدین مواد مخدر مصرف می‌کنند؛ کودکان باید همیشه آرام باشند تا والدین خود را عصبانی نکنند؛ به همین دلیل افرادی ترسو و با اعتماد به نفس پایین هستند و از هر چیزی و هر فردی می‌ترسند.

-
عدم تمرکز و توجه: کودکان به دلیل اعتیاد والدین مشکلات تمرکز و توجه را تجربه می‌کنند و به همین دلیل در مدرسه عملکرد تحصیلی ضعیف‌تری نسبت به همسالان خود دارند.

هنگامی که فرد معتاد یک پدر یا مادر است، نتیجه این اعتیاد نه تنها امروز کودک بلکه آینده و سرنوشت بزرگسالی یک کودک را تغییر می‌دهد. ما باید این را بدانیم که با کمک به یک فرد معتاد دریچه‌ای را به روی یک زندگی خانوادگی باز خواهیم کرد.

**
ویژگی فرزندان والدین معتاد در بزرگسالی
-
افسردگی: این کودکان به دلیل شرایط بد پدرشان همیشه از طرف دیگران مورد بدرفتاری و تحقیر و تمسخر واقع می‌شوند. در نتیجه این بدرفتاری ‌ها کم کم طرح‌واره بی ارزشی در کودک شکل می‌گیرد و موجب افسردگی در بزرگسالی می‌شود.
-
اضطراب: از آنجایی که فرد معتاد هیچ وقت یک ثبات رفتاری ندارد و هر لحظه به یک شکل واکنش نشان می‌دهد، کودکان این والدین به‌زودی این عدم ثبات را در رفتارهای والد درک می‌کنند و خودشان هم در نتیجه این بی‌ثباتی مضطرب می‌شوند.

-
تحریف‌های شناختی: کودکانی که والدین معتاد دارند درک درست و صحیحی از اتفاقات زندگی ندارند، آنها یاد می‌گیرند برای تمام مسائل زندگی دلیل تراشی کنند و مسئولیت اتفاق‌ های زندگی خود را نپذیرند. در بسیاری از افرادی که والدین معتاد دارند همیشه برای زندگی خود اعتیاد پدر یا مادر خود را مسئول تمام شکست ‌های خود می‌دانند.

*
منبع: روزنامه روزان؛ 1397،4،6