آمانو رسماً از پارچين بازديد تشريفاتي كرد!

اوین نامه ی کیهان 31 شهریور -94
آمانو رسماً از پارچين بازديد تشريفاتي كرد!
اظهارات ضد و نقيض درباره بازرسي از پارچين
باید به سربازجو شریعت نداری گفت نخوابیدی شب بلند است وقلندر بیدار . زیادعجله نکن والکی ذوق زده نشو که دیدار آماتو از پارچین تشریفاتی است .چون منتظر باش گزارش این دیدار تشریفاتی چگونه خواهد بود؟ ضمن اینکه همین بازدید تشریفاتی آماتو هم یک توپوزی شدن  شدید خامنه ای وپاسداران است. برای اینکه  همچون آن یارو ترسیده که شبانه موقع عبور از توی کوچه باغ ها بلند بلند آواز می خواند تهدید کرده بودند اگر پای هر بازرس آژانس به مراکز نظامی وهسته ای برسد با گلوله جواب داده خواهد. این بازدید بدون شلیک گلوله یک شکست بزرگ است .
در حالي که دسترسي آژانس به مراکز نظامي کشورمان به صراحت جزء خطوط قرمز عنوان شده است، دولت به آمانو اجازه بازديد از پارچين را داد و اين بازديد را تشريفاتي خواند!
    سرويس سياسي- در حالي که بارها به صراحت تاکيد شده است دسترسي بازرسان خارجي به مراکز نظامي و دانشمندان هسته اي کشورمان جزء خطوط قرمز است، مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي در اقدامي غيرقابل توجيه از پارچين ديدار کرد و اخبار ضد و نقيضي هم درباره بازرسي هفته گذشته از اين مرکز نظامي منتشر شد. آژانس مي گويد: در نمونه برداري از پارچين بازرسان آن حضور داشته اند و مقامات دولتي اين گفته را رد کرده و مي گويند، نمونه برداري بدون حضور بازرسان بوده است. 

    يوکيا آمانو مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي پس از بازگشت از سفر ايران طي سخناني از پيشرفت در مورد پرونده هسته اي ايران خبر داد.

    وي همچنين اظهار داشت که در نمونه برداري هاي صورت گرفته کارشناسان ايراني از پارچين بازرسان آژانس حضور داشتند.آمانو نقش ايران در تحقيقات مطابق با استانداردهاي آژانس است.

    آمانو در ادامه افزود: يکشنبه به همراه «وارجورانتا» معاون خودم از سايت پارچين بازديد کرديم. اين براي نخستين بار است که آژانس از اين سايت بازديد مي کرد. وارد ساختماني شديم که پيش تر تنها مي توانستيم از طريق تصاوير ماهواره اي ببينيم. در آنجا نشانه هايي از فعاليت هاي اخير ديديم. هيچ گونه تجهيزاتي در آنجا نبود. حال متخصصان ما براساس داده هاي جمع آوري شده به تجزيه و تحليل مي پردازند و بر طبق «نقشه راه»، در آينده نزديک مذاکرات را از سر خواهيم گرفت.

    مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي ادامه داد: روند نمونه برداري زمانبر است چرا که بايد نمونه برداري از محيط صورت گيرد. طبق تجارب گذشته، آژانس تنها به کشورهايي اجازه ادامه فعاليت مي دهد که فعاليت هايشان با راستي آزمايي آژانس همراه باشد. در مورد سايت پارچين، آژانس يکپارچگي فرآيند نمونه برداري و صحت نمونه ها را تاييد مي کند.

    آمانو دربخش ديگري گفت: احراز هويت نمونه ها از طريق فرآيند راستي آزمايي صورت گرفت. اين فرآيند تحت مسئوليت و نظارت ما انجام شد و نمونه ها به وين منتقل مي شود تا توسط کارشناسان آژانس مورد بررسي قرار گيرد.

    اين مقام ارشد آژانس بين المللي انرژي اتمي همچنين تصريح کرد که اجراي «نقشه راه» به مرحله حساسي رسيده است. فعاليت هاي راستي آزمايي در سايت پارچين به شيوه سازگار با پادمان استاندارد انجام شد. با اين حال، کارهاي زيادي در هفته هاي آينده بايستي انجام شود. اجراي کامل «نقشه راه» براي شفافيت مسائل مربوط به گذشته و حال حياتي است.

    البته با اين اظهارات آمانو معلوم مي شود بازديد وي صرفا بازديد تشريفاتي نبوده و اظهارات وي شبيه گزارشي رسمي است.

    
    
دفاع دولت از خط شکني آمانو!
    در همين حال مقامات مختلف دولتي در اظهاراتي جداگانه و کاملاهماهنگ شده به دفاع از ورود آمانو به پارچين پرداخته و سعي کردند اين اقدام خطا را دستاورد جا بزنند!

    حميد بعيدي نژاد عضو تيم مذاکره کننده نيز در اين خصوص اظهار داشت: روز گذشته ( روز بازديد آمانو از پارچين) روز مهمي در روند حل و فصل موضوع هسته اي کشورمان بود، روزي که به لطف الهي، افسانه پردازي بدخواهان کشورمان در خصوص تاسيسات نظامي پارچين برملاگرديد. اجراي توافق نسبت به انجام و ترتيبات بازديد تشريفاتي مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي از تاسيسات پارچين که همواره از جمله درخواستهاي آژانس و يکي از حساسترين موارد نقشه راه توافق شده ميان ايران و آژانس انرژي اتمي با مشارکت مستقيم و غيرمستقيم کشورهاي 1+5 بوده است، ديروز با نهايت آرامش به اجرا گذارده شد.

    بهروز کمالوندي سخنگوي سازمان انرژي اتمي بازديد يوکيا آمانو مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي از سايت نظامي پارچين را « بازديد تشريفاتي»! ناميد و گفت: آمانو در اين بازديد، از برخي نقاط کارگاهي اين مجموعه که ادعاهاي واهي در خصوص آنها مطرح بود، به ويژه روند تعمير و بازسازي جاده دسترسي به سد ماملو در جوار پارچين که در اثر بارندگي هاي اخير نشست کرده است نيز ديدن کرد.

    کمالوندي افزود: اين اقدام براي خنثي کردن تبليغات مطرح شده در اين زمينه در چند سال گذشته موثر و خوب بود.

        
آمانو با رضايت تهران را ترک کرد
    علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي با اشاره به حضور آمانو اظهار کرد: ملاقات خوبي صورت گرفت و طرفين اظهار رضايت کردند و آمانو هم با رضايت ايران را ترک کرد.

    وي در پاسخ به سوال خبرنگاري که پرسيد آيا کميسيون برجام به صورت جناحي به بررسي برجام پرداخت گفت: من شهادت مي دهم که کميسيون ويژه برجام بدون هيچ گونه جهت گيري به بررسي اين سند بين المللي پرداخته است.

    در پاسخ به سوالي مبني بر بازديد آمانو از پارچين اظهار کرد: در بازديد آمانو از پارچين طبق نقشه راه و تعهدات طرفين عمل شده است.

        
نمونه برداري از پارچين بدون حضور بازرسان آژانس انجام شد 
    به گزارش ميزان، بهروز کمالوندي همچنين روز دوشنبه با اشاره به مذاکرات دوجانبه ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت: در ادامه همکاري هاي سازمان انرژي اتمي کشورمان و آژانس بين المللي انرژي اتمي در چارچوب نقشه راه، کارشناسان آژانس طي هفته گذشته با سفر به ايران جلسات متعدد فني و حقوقي براي بررسي سوالات و موضوعات باقي مانده برگزار کردند.

    معاون امور بين الملل، حقوقي و مجلس سازمان انرژي اتمي اضافه کرد: در همين چارچوب هفته گذشته چند نمونه برداري محيطي از نقاط مشخص در مجموعه پارچين صرفا توسط متخصصين ايراني و بدون حضور بازرسان آژانس و با رعايت آيين نامه ها و استانداردهاي مربوطه انجام شد و در اختيار کارشناسان آژانس قرار داده شد.

        
بازرسي از مراکز نظامي خط قرمز نظام
    مقام معظم رهبري در چند ماه اخير به کرات در خصوص «خط قرمز» بودن بازرسي از مراکز نظامي تاکيد کرده و مخالفت نظام را در اين خصوص بيان کرده اند. معظم له تصريح کردند که « اجازه نمي دهيم از هيچ يک از مراکز نظامي هيچ بازرسي اي از سوي بيگانگان صورت بگيرد. مي گويند بايستي ما بياييم با دانشمندان شما مصاحبه کنيم يعني در واقع بازجويي کنيم. ما اجازه نمي دهيم به حريم دانشمندان هسته اي ما و دانشمندان در هر رشته حسّاس و مهمّي، اندک اهانتي بشود. من اجازه نمي دهم بيگانگان بيايند با دانشمندان ما، با فرزندان برجسته و عزيز ملّت ايران که اين دانش گسترده را به اينجا رسانده اند، بخواهند بنشينند و حرف بزنند. در دنيا هيچ عاقلي اجازه نمي دهد، هيچ دولتي اجازه نمي دهد(30/2/94). همچنين رهبر انقلاب مخالفت قاطع با «بازرسي هاي غيرمتعارف، پرس وجو از شخصيت هاي ايران و بازرسي از مراکز نظامي» را از ديگر خطوط قرمز هسته اي اعلام کردند.(2/4/94).

    علاوه بر بيانات صريح رهبر معظم انقلاب، مجلس شوراي اسلامي نيز بازرسي از مراکز و سايت هاي نظامي و غيرهسته اي را نيز غيرقانوني دانسته. مجلس در قانون «صيانت از دستاوردهاي هستهاي جمهوري اسلامي» مصوب سال ۸۴ دولت را موظف کرده بود که تنها در چارچوب معاهده پادمان و ان پي تي به بازرسان دسترسي بدهد. ماده ۴ اين قانون تصريح کرده است که: «دولت مکلف است صرفاً در چارچوب «توافقنامه پادمان» معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي با آژانس بين المللي انرژي اتمي همکاري نمايد. اجابت درخواست هاي فراتر از «توافقنامه پادمان» توسط دولت ممنوع است».

    همچنين مجلس شوراي اسلامي در قانون «الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته اي ملت ايران» بازرسي آژانس از سايتهاي نظامي را ممنوع اعلام کرده و رعايت نظر شوراي عالي امنيت ملي در اين باره را ضروري دانسته است و حال آنکه درباره بازرسيهاي اخير آمانو از سايتهاي نظامي نيز شوراي عالي امنيت ملي تصميم جديد و خاصي را اتخاذ نکرده است. در بند 2 اين قانون آمده که « آژانس بين المللي انرژي اتمي در چارچوب توافقنامه پادمان، مجاز به انجام نظارت هاي متعارف از سايت هاي هسته اي است و دسترسي به اماکن نظامي، امنيتي و حساس غيرهسته اي، اسناد و دانشمندان ممنوع است و بايد مصوبات شوراي عالي امنيت ملي رعايت شود».

    اظهارات مسئولان دولت يازدهم در خصوص بازديد آمانو از سايت نظامي پارچين قابل تامل است چرا که آنها اين بازرسي به اصطلاح تشريفاتي را راهي براي خنثي سازي توطئه هاي ضد ايراني مي دانند در صورتي که کارنامه آژانس در اين خصوص کاملاشفاف و روشن است؛ به اين معنا که رويکرد آژانس بين المللي انرژي اتمي به دليل استيلاي قدرت هاي غربي و به خصوص آمريکايي ها بر آن، رويکردي ضد ايراني است و اساساً آنها بنيان کار خود را در مورد ايران بر مبناي بي اعتمادي قرار داده اند.

    حال مسئولان دولتي اظهار مي کنند که ما آمانو را آورديم تا به چشم خود ببيند که در پارچين خبري نيست و گويا به ذهنشان نيز خظور نکرده که خود اين بهانه جويي ابزاري براي تجسس و جاسوسي در خصوص اسرار محرمانه نظامي کشور است.

    گذشته از اين امر بازديد به اصطلاح تشريفاتي آمانو از پارچين که از ديد مقامات دولت يازدهم امر مهمي و قابل اعتنايي نيست در واقع در حکم تابو شکني و عادي جلوه دادن بازرسي از مراکز نظامي است و اين رخداد بدعتي خطرناک براي باز کردن پاي بازرسان غربي به مراکز نظامي قلمداد مي شود.

        
بازي رسانه هاي زنجيره اي در زمين دشمن
    در اين وضعيت عجيب تر از هر چيز ديگري نحوه برخورد رسانه هاي زنجيره اي با بازرسي آمانو از سايت پارچين است چرا که اين رسانه هاي اصلاح طلب به نحوي اخبار اين بازرسي را جلوه دادند که گويا حقوق خود را از غرب گرفته و بايد منافع و مصالح آنها را حفظ کنند و نه جمهوري اسلامي ايران! روزنامه بهار که به مدت دو سال به دليل هتاکي به ساحت مقدس مولاي متقيان حضرت علي (ع) توقيف شده بود و کمتر از ده روز از انتشار دور جديد آن مي گذرد با اشاره به بازديد آمانو از پارچين تيتر يک خود را به اين مطلب اختصاص داده و نوشته، « قفل پارچين شکست»! و در اين مطلب آورده است که «درهاي پارچين پس از يک دهه گشوده شد؛ آن هم به روي عالي ترين مقام آژانس بين المللي انرژي اتمي». اين تيتر و سبک نگارش بيشتر مناسب رسانه هايي همچون «بي بي سي فارسي» و «صداي آمريکاست» تا يک رسانه داخلي کشور!

    دولت اجازه عبور سازمان هاي بين المللي از خطوط قرمز ايران را ندهد

    به گزارش مهر، نصرالله پژمان فر، عضو کميسيون فرهنگي مجلس گفت:از مسئولان انتظار داريم که براي رد ادعاهاي غرب در خصوص فعاليت هاي نظامي و هسته اي ايران در راستاي راستي آزمايي اجازه عبور سازمان هاي بين المللي از خطوط قرمز ايران را ندهند.

    پژمان فر تصريح کرد: مصاحبه با دانشمندان هسته اي و نظامي و بازرسي از مراکز نظامي به بهانه هاي واهي در واقع ابزاري براي جاسوسي و شيطنت است که مسئولان وزارت خارجه نبايد اجازه اين اقدامات را بدهند.

        
بازرسي غيرمتعارف را نمي پذيريم
    محمدصالح جوکار با تاکيد بر لزوم توجه به خطوط قرمز ايران در بازرسي هاي آژانس گفت: عدم بازرسي مستقيم از مراکز دفاعي و نظامي و عدم مصاحبه مستقيم با دانشمندان هسته اي و نظامي خطوط قرمز مهم ايران است که بايد در بازرسي هاي آژانس مدنظر قرار گيرد.

    جوکار ادعاهاي رسانه هاي خارجي مبني بر پيدا کردن راهکارهايي براي مصاحبه با دانشمندان نظامي و هسته اي و بازديد از مراکز هسته اي ايران را غيرقابل قبول خواند و تصريح کرد: جمهوري اسلامي فقط بازرسي هاي متعارف را قبول مي کند و به هيچ وجه با بازرسي هاي غيرمتعارف و فراپروتکلي موافقت نخواهد کرد.