گزیده ها قسمت چهارم

گزیده ها قسمت  چهارم  6 تیر - 97
آمریکا، خواستار توقف خرید نفت متحدانش از ایران شد
وزارت خارجه آمریکا برای جلوگیری از وارد آمدن شوک نفتی به بازار، از هم‌پیمانان خود در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس هم خواسته که خلأ ایران در بازار نفت را جبران کنند. دولت آمریکا که در دوره قبلی تحریم‌های نفتی، الگویی پلکانی برای کاهش خرید نفت از ایران را به متحدانش دیکته کرده بود، این بار توقف یکباره و کامل خرید نفت از ایران را خواستار شد. به گزارش فارس، یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که از دیگر کشور‌ها می‌خواهد تا ۴ نوامبر (۱۳ آبان) خرید نفت از ایران را به صورت کامل متوقف کنند. ۱۳ آبان روز پایان یافتن دوره ۶ ماهه تعلیق تحریم‌های نفتی و بیمه‌ای جمهوری اسلامی ایران پس از خروج آمریکا از برجام است؛ این تحریم‌ها یکجانبه و دست‌پخت وزارت خزانه‌داری آمریکاست. در زمان دولت قبلی آمریکا و در اوج اعمال تحریم‌های نفتی علیه جمهوری اسلامی ایران در سال‌های ۹۰ و ۹۱، دولت وقت آمریکا همین موعد ۶ ماهه را برای تعیین میزان خرید نفت کشور‌ها از ایران، در نظر می‌گرفت و پس از پایان یافتن این موعد، از آن‌ها می‌خواست که هر ۶ ماه، ۲۰ درصد از خرید نفت ایران را کاهش دهند. دولت ترامپ اما، آنگونه که امروز به نقل از یک مقام بی‌نام در هند اعلام شد، خواستار توقف کامل خرید از همان اولین روز اعمال تحریم‌های نفتی است. این مقام بی‌نام وزارت خارجه آمریکا گفته که واشنگتن به هیچ کشور یا شرکتی، معافیت موردی برای ادامه خرید نفت از ایران نمی‌دهد. پیش از این برخی شرکت‌های اروپایی از جمله توتال، نسبت به احتمال دریافت معافیت موردی برای ماندن در بازار ایران، ابراز امیدواری کرده بودند. محل اعلام این خبر هم اهمیت خاص خود را دارد. هند بعد از چین، دومین خریدار نفت ایران است. وزارت خارجه آمریکا همچنین برای جلوگیری از وارد آمدن شوک نفتی به بازار، از هم‌پیمانان خود در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس هم خواسته که خلأ ایران در بازار نفت را جبران کنند. در همین راستا، شرکت نفتی مشترک عربستان و آمریکا (آرامکو) اعلام کرده که برنامه‌ای فشرده برای افزایش تولید دارد و به زودی به رکورد تولید ۱۰.۸ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
    قاضي زاده هاشمي در مراسم گراميداشت شهداي هفتم تير: چندتن از عوامل حادثه تروريستي مجلس در عراق به هلاكت رسيدند
رئيس فراکسيون حقوق بشر مجلس، با بيان اينکه عمليات آمريکايي ها در ايران شکست مي خورد، گفت: آنها اگر فکر مي کنند با تحريم و جريان سازي در بازار، با حمايت از ۴ گروهک تروريستي مي توانند کاري از پيش ببرند، اشتباه مي کنند.
    
سيد احسان قاضي زاده هاشمي، رئيس فراکسيون حقوق بشر مجلس شوراي اسلامي در مراسم بزرگداشت شهداي مظلوم هفتم تير، که با حضور خانواده هاي شهداي ترور در مجموعه فرهنگي سرچشمه برگزار شد، اجلاسيه سال گذشته منافقين در فرانسه را مورداشاره قرار داد و اظهار داشت: کسي که سخنران اين مراسم بود؛ يعني «جان بولتون»، وعده داد که در سال 2018 اين مراسم را در ايران بگيرند. اين يعني تحليل نابخردانه و عدم شناخت آنها از ملت ايران و نيز عمق شناخت آنها از گروهک منافقين که هيچ پايگاه و نفوذي در بين مردم ما ندارد.
    
به گزارش فارس، وي با بيان اينکه دشمنان مي خواهند از سوء مديريت ها و مشکلات اقتصادي، ناهنجاري سياسي ايجاد کنند و رژيم سياسي ايران را تغيير دهند، تصريح کرد: اين نشان دهنده ضعف تحليل آن هاست. قاضي زاده هاشمي، لزوم يادآوري جنايات منافقين را مورد تاکيد قرار داد و تصريح کرد: بايد گفته شود که منافقين در اين کشور چه کردند. نسل کنوني ممکن است اطلاع چنداني از حوادث اوايل انقلاب نداشته باشد. مدام بايد آن حوادث بازخواني شود و از اين بازخواني هم نبايد خسته شد. نماينده مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: دنيا، دار مکافات است و تروريست هايي که غربي ها ايجاد کرده اند، اکنون به جان خودشان افتاده اند. وي، وضعيت فعلي منافقين را مورداشاره قرار داد و گفت: گروهک منافقين، به عنوان يک ويروس و غده، روي دست آمريکايي ها مانده اند و براي آن، هزينه مي کنند.
    
قاضي زاده هاشمي خاطرنشان کرد: بعد از خروج منافقين از عراق، آنها را به کشور آلباني، که يک کشور فقير و سطح پايين است فرستادند. رئيس فراکسيون حقوق بشر مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه آلباني حتي يک اتوبان ساده هم ندارد، افزود: با اين حال، اين کشور کوچک و ضعيف، بابت سرپناه دادن به منافقين، باجگير آمريکايي ها شده و ماهيانه از آنها پول مي گيرد. وي در ادامه اظهار داشت: خانواده قربانيان ترور، مي توانند در مجامع بين المللي، نه تنها عليه گروهک ها، بلکه اشخاص، اعلام جرم کنند.
    
قاضي زاده هاشمي با بيان اينکه جاي پيگيري اين موضوع، ديوان کيفري بين المللي در «لاهه» است، تصريح کرد: وکلاي خوبي را به کار گمارده ايم که پرونده ها را پيگيري مي کنند. وي با بيان اينکه نياز به هم افزايي و هماهنگي بيشتري بين نهادهاي مختلف حقوق بشري در داخل کشور هستيم، تصريح کرد: در مجلس قطعاً پيگير اين موضوع خواهيم شد.
    
قاضي زاده هاشمي با بيان اينکه عمليات آمريکايي ها در ايران شکست مي خورد، گفت: آنها اگر فکر مي کنند با تحريم و جريان سازي در بازار، با حمايت از ۴ گروهک تروريستي مي توانند کاري از پيش ببرند، اشتباه مي کنند. رئيس فراکسيون حقوق بشر مجلس شوراي اسلامي حادثه تروريستي مجلس را مورداشاره قرار داد و اظهار داشت: چند تن از عوامل تروريستي مجلس، در عراق به سزاي اعمالشان رسيدند و به هلاکت رسيدند. در اين مراسم، از سه جلد کتاب که با موضوع منافقين و شهداي ترور، توسط بنياد هابيليان، تدوين شده است، رونمايي شد. همچنين، طومار پيگيري مجازات عاملين شهادت شهداي ترور در مجامع بين المللي، توسط حاضرين، امضاء شد.
خبر ويژه 
صورت مسئله را عوض نكنيد شما گفتيد كه تحريم ها برنمي گردد
معاون وزير خارجه به جاي توضيح و عذرخواهي درباره غلط از آب درآمدن پيش بيني هاي برجامي مدعي شد برخي از بازگشت تحريم لذت مي برند!
    
عباس عراقچي در جشنواره تجليل و تکريم از کار آفرينان و مديران اشتغالزا گفت: برجام به دليل خروج آمريکا از اين توافق بين المللي در يک شرايط غيرعادي به سر مي برد و ما و ديگر اعضاي برجام در تلاش هستيم که اگر بشود برجام به مسير خود ادامه دهد و اگر نشد به وضعيت قبل برجام و حتي فراتر از آن برمي گرديم.
    
عراقچي در ادامه صحبت هاي خود با بيان اين که حيات جمهوري اسلامي ايران وابسته به برجام نيست، گفت: ما براساس منافع ملي کشور تصميم مي گيريم چه در برجام بمانيم و يا از آن خارج شويم.
    
وي افزود: اگر بازيکنان فوتبال ما در مقابل پرتغال بازي خوبي داشته باشند و بتوانند مقابله کنند و اين تيم را تحت فشار قرار دهند و گل بزنند و بر اثر اين مقاومت و رفتار در نيمه دوم پرتغال از ادامه بازي صرف نظر کند آيا اين موضوع تقصير ماست؟ در برجام نيز همين اتفاق افتاد. ما برجام را طوري تنظيم کرديم که آمريکا نتواند هيچ اقدام حقوقي عليه ايران کند و در همين چارچوب در نيمه دوم گفت ما نيستيم و از آن خارج مي شويم اين نشانه توانمندي ماست.
    
عراقچي با بيان اينکه متاسفانه برخي مواقع ما خودمان در داخل کشور با برخي از اظهارنظرها و صحبت ها به ايجاد فضايي که دشمن علاقه مند است که عليه ما ايجاد شود کمک مي کنيم تصريح کرد: من نمي فهمم که چرا برخي از بازگشت تحريم ها لذت مي برند. برخي کاسبان تحريمند که آنها سر جاي خود هستند برخي نيز کاسب سياسي هستند و کيف مي کنند که تحريم هاي آمريکا برگردد.
    
اين سبک سخن گفتن معاون وزير خارجه درحالي است که وي و آقاي ظريف و مشابهان آنها، بارها در مقابل انتقاد صاحب نظران درباره بي چفت بودن متن برجام و نسيه بودن وعده هاي طرف غربي درمقابل مطالبه امتيازهاي نقد و همچنين اينکه اگر آمريکا زير تعهدش بزند، چيزي دست ايران را نمي گيرد، مي گفتند «امضاي کري تضمين است»، «براي اعتبار آمريکا بد مي شود که زير توافق بزند» و «چنين امکاني وجود ندارد»! در حقيقت آنها توافقي بسته بودند که گويا قرار بود برحسب ظاهر فقط براساس سرکار بودن دموکرات ها سرپا باشد و جالب اينکه در همان دوره اوباما بارها برجام نقض شد ازجمله با تصويب قانون ممنوعيت صدور ويزا براي شهروندان 38 کشور که به ايران سفر مي کنند.
    
درعين حال بنابر اذعان دولتمردان بسياري، اغلب وعده هاي لغو تحريم عملي نشد چنانکه ظريف گفت بعد از 20 ماه حتي نمي توانيم يک حساب بانکي در انگليس باز کنيم و ...
    
با اين اوصاف بايد پرسيد چرا به وعده برداشتن تحريم ها عمل نکرديد؟ و چرا بعد از همه مانور هاي تبليغاتي، حجم سرمايه گذاري خارجي در پسابرجام (دولت روحاني) يک ميليارد دلار کمتر از دولت ماقبل برجام بود؟!
خبر ويژه 
گسترش استقبال مردمي از مجازات و مصادره اموال مفسدان اقتصادي

يک سايت حامي دولت، اظهارات رئيس قوه قضائيه و زمينه هشدار به اخلالگران اقتصادي و تاکيد بر اعدام و مصادره اموال آنها را به نظرسنجي مخاطبان خود گذاشت.
    
نامه نيوز نوشت: رئيس دستگاه قضا صراحتا با سودجوياني که نظم بازار را به هم ريخته اند اتمام حجت کرد و گفت که پنبه ها را از گوش درآوريد، از اعدام تا 20 سال حبس در انتظارتان است. به نظر شما اين اقدام يعني دستگيري و مجازات مفسدان اقتصادي در تنظيم بازار و بهبود وضعيت اقتصادي موثر واقع مي شود؟ مخاطبان ذيل اين نظرسنجي نوشته اند:
    - 
درود بر آملي لاريجاني
    - 
اين افراد سود جو و فرصت طلب تروريست هاي اقتصادي هستند که با سوء استفاده از ضعف مديريتي حاکم بر تيم اقتصادي و بي تفاوتي آنان مخل امنيت کشور شده و بر مردم و نظام ظلم مضاعف مي نمايند. لازم است با آنها در هر رده و با هر نسبتي به شدت براساس قوانين کشور برخورد قاطع نمود.
    * 
آقايان مسئول مردم از شما همين انتظارها را دارند اگر غير از اين باشيد مردم دلگير خواهند شد.
    * 
مسئله اينه که واقعا اين کار رو بکنن و منتهي به سخنراني نشه.
    * 
اين کسايي که اين کارها رو مي کنن يه مشت داعشي صفت هستند که مي خوان مردم رو بيچاره کنن. بايد دو قوه قاطع باشند و با آنها برخورد کنند.
    * 
از داعش هم بدترن اينا.
    * 
توي ميدون هاي شهر اعدامشون کنيد اين داعشي ها رو.
    * 
آقا اين ادبيات کيهاني رو بزاريد کنار.
    * 
اعدام، فقط بايد اعدام بشن همين.
    - 
آقاي روحاني اين هم حمايت قوه قضائيه! ليست ها را منتشر کنيد.
    - 
حالا اگه اين ليست رو منتشر کنن شرطه.
    - 
بسم الله دو نفر اعدام کن اگر مملکتمان درست نشد هرچي دلت خواست بگو.
    - 
اين پيشنهاد خوبي بوده که کيهان داده و حالا مسئولان دارن استقبال مي کنن. آفرين بر اين کسايي که به فکر مردم هستن.
    - 
من بعيد مي دونم نه کسي دستگير ميشه نه ليستي منتشر مي شه حالا وايسيد ببينيد.
    - 
تو رو خدا يه بار هم که شده به اين شعارها عمل کنيد به خدا مردم حمايت مي کنن.
    - 
خدا خيرتون بده حرفاي خوبيه ولي اگه عمل بشه.
    - 
آقاي روحاني آقاي آملي مردم با شما هستن بفرماييد زودتر شروع کنيد ممنون
    
ستاره محمدزاده
    -
از حرف تا عمل فاصله بسيار است.
    
قطعا اگر 3 مفسد اقتصادي را اعدام مي کردند چهارمي ديگر پيدا نمي شد. قاطعيت در اجراي قانون نداريم و ضعيف عمل مي کنيم و هميشه صدمه را آحاد ملت مي خورند.
    - 
هميشه ساز ناراحت مي زنيد. يه نفر هم اومده داره کمک مي کنه شما هميشه ساز منفي مي زنيد. آقاي آملي ما دفاع مي کنيم از شما.
    - 
آقاي روحاني منتظريم ها ليست رو منتشر کن ديگه/ چرا منتشر نمي کني مي خوايم ببينيم چه کساني خون ما را مي مکند.
    - 
آقاي آملي با شجاعت مقابل اين عوضي ها ايستادگي کنيد.