نگاه بازجویانه اوین نامه به ديروزنامه هاي زنجيره اي جناح رقیب


نگاه بازجویانه  اوین نامه سربازجو شریعت نداری  به ديروزنامه هاي زنجيره اي جناح رقیب  6 تیر -97
مدعيان اصلاحات: دولت مقصر نيست مشکلات اقتصادي درمان ندارد!
    
سرويس سياسي - روزنامه زنجيره اي قانون در گزارشي به شدت نااميدانه به وضعيت اقتصادي کنوني کشور پرداخته و دولت را فاقد توان اداره اين وضعيت دانسته و نوشت تغيير مديران اقتصادي نيز فايده اي ندارد!
    در بخشي از اين گزارش آمده است: « در حال حاضر با وضعيت ايجاد شده پيشنهاداتي براي تغيير تيم اقتصادي دولت مطرح مي شود و برخي نيز به صراحت اعلام كردند كه دولت بايد استعفا بدهد. كارشناسان اذعان دارند كه مسئولان اقتصادي هيچ گونه برنامه و راه حلي را براي وضعيت بحراني اقتصاد ايران ندارند؛ در همين حال يكي از مسئولان دولتي به صراحت اعلام كرده است كه راه حلي براي شرايط فعلي ندارد. چندي پيش رييس بانك مركزي در پاسخ به معاون اتاق بازرگاني درخصوص شرايط فعلي بازار ارز گفت: «نمي دانم در شرايط فعلي ارزي چه کار کنم، به احتمال زياد بايد دوباره کوپن ها را در بياوريم». اين جمله مورد واكنش هاي رسانه اي زيادي قرار گرفت و دور از ذهن بود كه اين موضوع را مسئولان دولتي به راحتي به زبان بياورند. به همين خاطر حيرت اصحاب رسانه را برانگيخت و نشان داد كه دولتي ها نيز از وضعيت فعلي نااميد شده و هيچ راه حلي براي بهبود آن ندارند

    بر اساس گزارش اين روزنامه « هر چقدر مهره هاي اقتصادي را تغيير دهيم، تاثيري در وضعيت اقتصادي و رفاهي مردم ايجاد نخواهد كرد

    بدون راهکار نشان دادن مشکلات کنوني اقتصادي کشور از سوي برخي مدعيان اصلاحات و روزنامه هاي زنجيره اي با اين انگيزه صورت مي گيرد که مردم بر اثر اين مشکلات به استيصال رسيده و متعاقب آن زنجيره اي ها از ضرورت سازش براي حل مشکلات سخن بگويند، تغيير در محاسبات مديران و سران کشور در اين پروژه از سوي مدعيان اصلاحات به نيابت از دشمن پيگيري مي شود در مقابل دلسوزان به رئيس محترم جمهور مي گويند: « به صلاح خود شما، مردم، نظام و انقلاب است که دست به يک خانه تکاني اساسي و گسترده در دولت بزنيد و ضمن سپردن کارها و مسئوليت ها به افراد شايسته و کاردان، در انجام امور نيز از افراد دلسوز و کارآمد و آزمون داده مشورت جدي بگيريد تا لا اقل بخشي از خسارت هاي فراواني که تا کنون دولت جنابعالي به ملت تحميل کرده است جبران شود

    بي شک در صورت سپرده شدن مديريت اقتصادي کشور به افراد بصير و کاردان بخش اعظم اين مشکلات قابل حل بوده و آن گونه که زنجيره اي ها و مدعيان اصلاحات به دنبال آن هستند نيازي به سازش براي رفع اين ناکارآمدي ها نيست.

        
نوسانات نرخ ارز هم تقصير منتقدين دولت است!
    با وجود اذعان روزنامه قانون به مشکلات بي شمار اقتصادي کشور و ادعاي اينکه دولت نه توان و نه دانش مقابله با آنها را دارد روزنامه اعتماد در يادداشتي منتقدين دلسوز دولت را به تلاش براي مقابله و تغيير دولت متهم ساخته و نوشت:«ناآرامي هاي دي ماه ٩٦ به روايتي با هدف تضعيف دولت از مشهد و از جانب طيفي از اصولگرايان نزديك به جبهه پايداري كليد خورده بود

    روزنامه زنجيره اي اعتماد پاي را فراتر از اين گذاشته و حتي نوسان نرخ ارز را نيز به منتقدين دولت منتسب ساخته و نوشت: « با ورود به سال نو، دردسرهاي روحاني و دولتش نيز رنگي نو گرفت. به ويژه وقتي ويروس هاي ضدروحاني مهم ترين دستاورد دولت تدبير و اميد كه بهبود شرايط اقتصادي و تثبيت بازار بود را نشانه رفتند تا «بحران ارزي» به انوع و اقسام بحران هاي دولتِ اين رييس جمهور گرفتار و پردردسر اضافه شود. بحراني خطرناك كه از بسياري وجوه شبيه به ديگر بحران هاي گاه و بي گاه دولت روحاني مشكوك بود و به نظر ساختگي

    روزنامه زنجيره اي اعتماد از سوي ديگر با طرح يک راهکار به عنوان برگزاري انتخابات زود هنگام و انتساب آن به منتقدين دولت مي نويسد: « واقعيت اين است كه اين ايده در شرايطي راهگشا خواهد بود كه مشكلات، مشخصا ناشي از عملكرد دولت مستقر باشد. بنابراين درشرايط فعلي ابتدا بايد تحليل كنيم تا مشخص شود كه در بروز وضع موجود چه عواملي موثرند. به نظر مي رسد عوامل متعددي در بروز اين وضعيت دخيل بوده كه عمده اين عوامل خارج از حيطه اختيارات دولت بوده است

    در اين زمينه بايستي به اين نکته مهم اشاره کرد که بي شک مقصر خواندن دولت هاي سابق و نيز منتقدين دلسوز بي شک دردي از مدعيان اصلاحات و روزنامه هاي زنجيره اي درمان نخواهد کرد، رئيس جمهور محترم در سال 1392 و در جريان تبليغات انتخاباتي قسم خورده بود که والله اگر مشکلات اقتصادي کشور راه حلي نداشت پا به ميانه ميدان نمي گذاشتم و طبيعي است که اين مشکلات راه چاره دارند که براساس آنچه پيش از اين گفته شد مدعيان اصلاحات به دنبال آن نيستند، آنان مي خواهند مشکلات به حد غيرقابل تحمل برسند و مديران و تصميم گيران ناچار به سازش با قدرت هاي ريز و درشت بين المللي بر سر منافع ملي کشور شوند.

       
فرار به جلوي زنجيره اي ها به نيابت از سعودي؛ مسئول تنش در منطقه کدام کشور است؟!
    روزنامه زنجيره اي شرق در شماره ديروز خود طي يادداشتي به منافع مشترک ايران و عربستان در منطقه اشاره کرده و اين منافع را خنثي کننده طرح هاي رئيس جمهور آمريکا دانست!

    در بخشي از اين يادداشت آمده است: ايران براي عبور از تونل وحشتي که ترامپ با همکاري اسرائيل براي آن طراحي کرده، نيازمند فضاي آرام در منطقه است. آرامش در منطقه علاوه بر کاهش هزينه هاي امنيتي براي کشور، تحرکات کشورهايي را که از سر اجبار در جبهه آمريکا و اسرائيل قرار دارند، خنثي خواهد کرد. به نظر مي رسد ايران و عربستان به عنوان دو کشور عمده در منطقه در کنار رقابت سالم در منطقه بايد با اتخاذ روش هايي که تامين کننده منافع آنهاست، مرحله خصومت آميز کنوني را پشت سر بگذارند.

    درباره اين يادداشت و تحليل به کار رفته در آن نکاتي را بايد خاطر نشان کرد، نخست آنکه مسئول تنش در منطقه کدام کشور است؟! ايران يا سعودي به نيابت از رژيم صهيونيستي و آمريکا؟! حمله چند سال پيش عربستان به يمن و کشتار مردم مظلوم و بي دفاع اين کشور و نيز گسترش روابط اين رژيم با اسرائيل و از سوي ديگر حمايت مالي و تسليحاتي از تروريست ها در سوريه چگونه بايد مورد تحليل قرار گيرد؟!

    نکته دوم اينکه آيا سعودي با قراردادهاي چندين ميليارد دلاري با آمريکا که تضمين کننده منافع ايالات متحده در منطقه است مي تواند به اجبار نه اختيار در جبهه آمريکا و اسرائيل قرار گرفته باشد و اگر ايران اندکي عقب نشيني کند اين همراهي با آمريکا و اسرائيل به همگامي با جمهوري اسلامي منتهي شود؟!

    رژيم سعودي ميلياردها دلار هزينه کرده و خود را در پازل آمريکا و رژيم صهيونيستي تعريف کرده است و تحليل هاي خنده دارو در عين حال تاسف بار زنجيره اي ها طرفين غائله را تغييري نمي دهد.

        
بحران نمايي زنجيره اي ها از ايرانِ بدون برجام
    روزنامه آفتاب يزد در مطلبي نوشت:«در شرايطي که مخالفان توافق هسته اي پيش از اين بارها خواستار خروج ايران از اين توافق نامه بودند، اما امروز عليرغم آنکه خواسته آنان تقريبا محقق شده، سکوت اختيار کرده و توضيح نمي دهند ايران بدون برجام چگونه بايد به اهداف خود برسد».

    مدعيان اصلاحات هيچ اعتقادي به ظرفيت هاي عظيم داخلي و استعدادهاي جوانان کشورمان ندارند و عليرغم تجربه هاي عبرت آموز، همچنان مدعي هستند که بايد بدون هيچ چشم داشتي به صورت يکطرفه به طرف مقابل امتياز بدهيم تا مشکلات کشور رفع شود. ادعاي مضحکي که در ماجراي برجام، براي چندمين بار نادرست بودن آن ثابت شد.

    گفتني است در روزهاي گذشته روزنامه آرمان در مطلبي نوشته بود:«با تحقق برجام موج اميد در بين مردم تشديد شد و به همين دليل انتظار مي رفت اين اميدواري به شکلي ملموس در زندگي مردم خود را نشان بدهد. با اين وجود امروز اين اتفاق رخ نداده و وضعيت معيشتي مردم نيز زياد رضايت بخش نيست...آقاي روحاني بيشتر انرژي خود را براي مسئله برجام قرار داد. روحاني بايد اين نکته را در نظر مي گرفت که در شرايطي مي تواند اهداف خود را در عرصه بين المللي محقق کند که وضعيت داخلي کشور را ساماندهي مي کرد...اعضاي کابينه آقاي روحاني بايد در کنار پرداختن به مسئله برجام در زمينه هاي تخصصي خود نيز فعاليت مي کردند و سياست هاي داخلي را نيز ساماندهي مي کردند. اين در حالي است که اتاق فکر سياست داخلي دولت آقاي روحاني خاموش بود و به صورت موثر نقش آفريني نکرد».

    متاسفانه دولت آقاي روحاني بدون توجه به ظرفيت هاي عظيم داخلي، تمام تخم مرغ هاي خود را در سبد برجام قرار داد و در حال حاضر نيز هنوز از رويکرد خسارت آفرين اجراي توافق به هر قيمت، تغيير ريل نداده است. در کنار اين رويکرد غلط، متاسفانه دولت به شدت کم تحرک است.

    لازم به ذکر است که حجم سيلاب وار نقدينگي سرگردان از ۴۳۰ هزار ميليارد تومان در سال ۹۲ به ۱۴۹۰ هزار ميليارد تومان در سال جاري رسيده و بيش از سه برابر شده است. کارشناسان اقتصادي اتفاق نظر دارند که اين جهش شتابان در حجم نقدينگي و مديريت نشدگي آن، موجب تورم لجام گسيخته شده است و دولت با به خدمت گرفتن ۲۰ درصد همين نقدينگي مي تواند رونق اقتصادي ايجاد کند.

      
برجام قابل دوام نيست
    روزنامه آرمان در مطلبي نوشت: «بعد از خارج شدن آمريکا از برجام کاملا قابل پيش بيني بود که مقاومت برجام به سطح بسيار بالايي از شکنندگي رسيده و قابل دوام نيست. اتحاديه اروپا توان مقابله با آمريکا را مخصوصا از جهت اقتصادي ندارد

    گفتني است آمريکا از اولين روز اجراي برجام- دي ماه 94- در دولت اوباما، توافق هسته اي را نقض کرد. اين عهدشکني و نقض فاحش برجام در دولت ترامپ نيز ادامه پيدا کرد اما کشورهاي اروپايي عضو 1+5 و مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا بدون اعتراض عملي به عهدشکني هاي واشنگتن، با شانتاژهاي آمريکا درباره توان موشکي و نفوذ منطقه اي ايران اعلام همراهي کردند.

    بعد از خروج آمريکا از برجام، شرکت هاي اروپايي بدون توجه به تعهدات خود براي خروج از ايران صف کشيدند. در همين راستا شرکت هاي بدعهدي همچون پژو و توتال اعلام کردند که فعاليت هاي خود در ايران را تعليق خواهند کرد. شرکت هاي ايرباس، زيمنس، اينژي، دي زي بانک آلمان و چند شرکت ديگر نيز بيانيه هاي مشابهي صادر کردند.

    اين روزنامه زنجيره اي به غيرقابل دوام بودن برجام اذعان و تصريح کرده است که اروپا در حوزه اقتصادي در مقابل آمريکا نمي ايستد.اما در حال حاضر جريان رسانه اي دولت که برخلاف خط تبليغي خود براي بزک برجام و مذاکره با آمريکا با وجود تابوشکني هاي فراوان از جمله تماس تلفني روساي جمهور ايران و آمريکا و عکس يادگاري وزراي خارجه دو کشور در مقابل پرچم هاي يکديگر، از بستن با کدخدا به نتيجه اي نرسيده بود، اين بار سعي دارد با طرح موضوعاتي از قبيل «منافع اروپا در برجام در تضاد با آمريکا است»!، «اروپا در نقض برجام واشنگتن را همراهي نخواهد کرد»!، «برخلاف دشمني آمريکا، اتحاديه اروپا به برجام و تعامل سازنده متعهد است»! و «به حفظ برجام با اروپا بدون آمريکا مطمئن تر شديم»! براي پيگيري و اجراي برجام دل به تضمين همان هايي خوش کند که به تعبير روحاني، دنبال آقا اجازه از آمريکا هستند!