دو گزیده مر تبط با فقر و بیکاری ومحرومیت 3 اسفند 90
کودکان کار قربانی تورم اقتصادی لجام گسیخته
وقتی که یک آخوندعقده ای  و گمنام بدون مدرک کلاسیک دانشگاهی در فضای بحرانی ناشی از به انحراف کشانیدن انقلاب مردمی که همه اقشار کشور در آن حضور داشتند .دلیل  هم عدم وجود آزادی احزاب سیاسی و ماهیت استبدادی وآلودگی خانوادگی و تک صدایی شاه بود که موجب شد این خلاء از سوی آخوند های حوزوی پر شود والله بختگی و با زد وبند های پپشت پرده سید علی خائنه ای جانشین خمینی شیاد  شود وخود را رهبر ولی وقیح منفور ونا مشروع بنامد و آنگونه قدت و اختیار داشته باشد که نه ماورای قانون اقدام و آشکارا قانون شکنی می کند که اصول قانون اساسی بر ضد خودش تبدیل شده است . چونکه در شرایطی که در قانون اساسی قید شده است که مدارس ابتدایی نه رایگان که اجباری است . ولی در عمل بدلیل رشد نهضت فقیر سازی وضعیت خانواده های محروم وتهی دست به آنجا رسیده است که  چندین ماه پیش  گزارش شد که تعداد 7 میلیون 350  هزار دانش آموزان مجبور به ترک تحصیل شده وتبدیل به کودکان کار خیابانی شده اند . در صورتی که رهبر کمدی همیشه نشئه و در حال هذیان گویی فرافکنانه مدعی رهبری جنبش بیداری اسلامی منطقه می کند.در صورتیکه موازی رشد جنگ قدرت وثروت گسترش شکاف عمیق طبقاتی و فقر وبیکاری وتورم وگرانی رو به رشد در داخل کشور بیداد می کند وشرایط بس طاقت فرسایی به محرومان وتهی دستان جامعه تحمیل کرده که 80% جمعیت کشور را تشکیل می دهند.
  سایت قانون  :  در سال‌های مختلف در جهان بسیاری از مدافعان حقوق بشر تلاش کردند تا با وضع قوانینی از کار کودکان و در ‌‌نهایت از کودکانِ کار بکاهند. در برخی از این تلاش‌ها سوادآموزی، تامین بهداشت و درمان کودکان و نیز اجازه یافتن کودک برای تفریح و بازی با هدف بهبود شرایط حاد او در دستور کار افراد و یا سازمان‌های مدنی مدافع حقوق کودکان قرار گرفت. به این ترتیب کودکان که در زمان انقلاب صنعتی و تغییر وضعیت اقتصادی جهان در چرخه‌های سنگین اقتصادی کشورهای مختلف وارد شدند، کم‌کم به دنیای اطراف شناسانده شدند و اجتماع پیرامون کودکان، به حقوق اولیه آن‌ها توجه بیشتری کرد.در کشورهای آسیایی و آفریقایی به دلیل وجود فقر و معضلات مختلفی همچون فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌های خاص، بی‌سوادی و کم‌ سوادی؛ این مسئله هنوز هم یکی از آسیب‌ها و یا بهتر بگوییم واقعیت‌های انکارناپذیری است که همچنان آثار وجودی آن در گوشه و کنار این کشورها دیده می‌شود. ایران نیز از این معضل اجتماعی بی‌نصیب نمانده و متاسفانه روزبه‌روز آمارهای کودکان کار بیشتر هم می‌شوند. افزایش مهاجر‌ان ورودی به ایران از کشورهای همسایه به خصوص افغانستان به کشورمان به افزایش بیش از پیش کار کودکان دامن زده است. اما بیش از هرچیزی عوامل داخلی است که می‌تواند آمار ناخوشایند کودکان کار را بالا و یا پایین ببرد. یکی از این عوامل اقتصاد هر جامعه است. در جند سال اخیر و تلاطمی که به جان اقتصاد افتاده موجی از کودکان جدید را روانه خیابان‌ها کرده تا نان‌آور خانواده باشند. اگرچه آمارهای اقتصادی دولت خوش آب‌و‌رنگ و دل‌گرم‌کننده هستند اما چیزی که خیابان‌ها و دست‌ها و چشم‌های کوچک و ملتمس این بچه‌ها می‌گویند نشان از آماری دیگر دارد.دکتر مصطفی اقلیما رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی و عضو شورای آسیب‌های اجتماعی شهر تهران درباره علل رشد جمعیت کودکان کار در ایران به قانون می‌گوید: «رشد تورم و فقر و بیکاری از علل مهم رشد جمعیت کودکان کار در ایران و به خصوص کلان‌شهرهاست. وقتی تورم رشد چشمگیری داشته باشد و درآمد سرپرست خانواده کم باشد علی‌رغم میل باطنی‌اش مجبور می‌شود کودکان خود را به کارهایی همچون دست‌فروشی و یا مشاغلی با درآمد اندک وادار کند. اگر در جامعه‌ای تورم هرساله بین 30 تا 40 درصد بالا رود و از طرف دیگر درآمد اقشار مختلف جامعه کاهش پیدا کند، مسائلی همچون فقر و بیکاری بوجود می‌آید متاسفانه همه روزه شاهد کودکانی هستیم که در خیابان و معابر شهری به شغل‌های کم‌درآمد و کاذب مشغول هستند که 90 درصد این کودکان ایرانی هستند و فقط درصد کمی از آن‌ها افاغنه و یا پاکستانی هستند.این کارشناس و آسیب‌شناس اجتماعی در خصوص شرایط کار این کودکان می‌گوید: «عده دیگری از این کودکان در کارگاه‌های کوچک با حقوق بسیار ناچیز مشغول به کار هستند و اغلب این کودکان زیر سن قانون کار، یعنی زیر 15 سال هستند و عمدتا 5 تا 10 ساله هستند و گاهی متاسفانه شاهد آن هستیم که از این گروه سنی برای انجام کارهای سخت ساختمانی استفاده می‌شود کودکان خیابانی یا‌‌ همان کودکان کار، وقت تفریح یا تحصیل ندارند و بنا به دلایلی که فقر خانوادگی مهم‌ترین آن‌هاست مجبور و محکوم به کار کردن هستند. فقری که از شرایط نابرابر و نابسامان اقتصادی جامعه می‌آید و تدبیر دولتمردان اگر چاره‌ساز شود شاید این کودکان نیز رنگ شادی به زندگی‌شان برگردد.
تجمع اعتراض‌آمیز کارگران کارخانه پارسیلون خرم آباد
 این خبر هم آن سوی سکه ی خبر قبلی است . زیرا که ترکش رشد تورم وگرانی وفقر وبیکاری ناشی از فاصله ی عمیق طبقاتی به کار گران محروم و زحمت کش هم اصابت کرده است و موجب شده هرروز حق وحقوق نا چیزشان بیشتر پایمال شود.
ایلنا : بیش از ۱۵۰ کارگر کارخانه پارسیلون خرم آباد، بزرگ‌ترین تولید کننده نخ آسیا در اعتراض به دریافت مطالبات قانونی شان امروز صبح در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.به گزارش ایلنا رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار لرستان با اعلام این که کارخانه پارسیلون به جهت انباشت بدهی‌ها تعطیل شده است، اعلام کرد: این کارخانه دارای ۲۵۰ کارگر رسمی و ۲۶۰ کارگر قرار دادی است که همگی بیکار شده‌اندمحمد موسیوند با انتقاد از عملکرد اداره کل نساجی‌های کشور به جهت عدم پی‌گیری در خصوص وضعیت بحرانی این واحد تولیدی عنوان کرد:۲۰ میلیارد تومان تسهیلات برای احیاء کارخانه پارسیلون اختصاص یافته است که اداره کل نساجی‌های کشور با عنوان اینکه تولید نخ منسوخ شده است از پرداخت این مبلغ ممانعت می کند.او در ادامه با این عنوان که کمبود مواد اولیه و نقدینگی مشکل اساسی این واحد تولیدی است، خاطر نشان کرد: این کارخانه اگر بطور کامل احیاء شود گنجایش اشتغال ۲۵۰۰ کارگر را دارا می‌باشد.این فعال کارگری استان لرستان افزود: بیش از ۱۲ ماه است که کارگران تولید نخ پارسیلون حقوق دریافت نکرده‌اند و همچنین عیدی و سایر مزایای قانونی آنان نیز پرداخت نشده است.موسیوند با تاکید بر اینکه وضعیت اشتغال استان لرستان مطلوب نیست افزود: از لحاظ بیکاری استان لرستان رتبه آخر اشتغال کشور را کسب کرده است.او در خاتمه خواستار شد: با ۱۵ میلیارد کمک و سرمایه گذاری در کارخانه پارسیلون که بزرگترین کارخانه تولید کننده نخ آسیاست مشکل کارخانه و کارگران حل خواهد شد.